Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kat İptali ve Etkileri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Yaylar Volgant 40 mm Abi. Ama amortisör değişirse onlarda da bir değişikliğe gidilecek mecbur. Acaba şöyle eibach prokit 30 mm tarzı bir yay var mı bildiğiniz standart amortisör ile kullanılacak?

ATA

Standart amortisör ile kullanılabilecek spor helazon için tek yay, Eibach Pro kit. Pro kit'ten başka yay kullanılamaz diye bir şart yok tabiki ama sağıklı olmaz. Zaten pro-kit'lede en iyi spor amortisör ile verim alınıyor. Eğer spor yaydan vazgeçmeyecekseniz, nacizane fikrim Konileri sökmeyin derim.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Ata çok direniyorum bu konuda biliyorum ama yapacak tek şey kaldı oda standart bir GTV bulup kullanmak. Yoksa içim rahat etmeyecek.

Alfadanadam

quote:

Ata çok direniyorum bu konuda biliyorum ama yapacak tek şey kaldı oda standart bir GTV bulup kullanmak. Yoksa içim rahat etmeyecek.

Standart yay ve orta ya da yumuşak ayarda koniler ile kullanırsan konfor beklentini tam karşılar diye düşünüyorum. Eğer yaylardan feragat etmeyeceksen boşuna standart amortisöre geçip masraf etme.

Ya da Ata'nın dediği gibi 3'lük bir Eibach bul, koniler ile kullan.

Koni gibi ayarlanabilen amortisörlerden vazgeçip, ayar şansı olmayan standart amortisörlere geçiş yapmak hiç mantıklı gelmiyor. Bunun yanında Vogtland çok uzun zamandır araçta ise iyice ezilmiş olabilir.

Biraz karışık yazmış olabilirim ama yerinde olsam:
1.Eğer konfor beklentisi çok üst seviyede ise sadece spor yayları söküp orjinalleri takar,koniler ile yola devam ederdim.
2.Yaysız görüntüye dayanamam diyosan da Eibach 3'lük alırdım.

tolga_ozhan

Eibach 3'lük değilde 2'lik varmış GTV için onları temin ettiğim zaman görüntüden fedakarlık etmeden konfor sağlamayı umut ediyorum. 156'da standart amortisör kullanıyordum. Hiç bir zaman şöyle ayar imkanı olsada ayarlasam demedim. Aklıma bile gelmedi yani. Sadece yaylarla görüntüyü kurtarmıştım.

Alfadanadam

quote:

Eibach 3'lük değilde 2'lik varmış GTV için onları temin ettiğim zaman görüntüden fedakarlık etmeden konfor sağlamayı umut ediyorum. 156'da standart amortisör kullanıyordum. Hiç bir zaman şöyle ayar imkanı olsada ayarlasam demedim. Aklıma bile gelmedi yani. Sadece yaylarla görüntüyü kurtarmıştım.

156'nın standart yaylarının konforu, Koni'lerin yumuşak ayardaki konforunun yanına bile yaklaşamaz emin ol :)

2 bence süper çözüm olur.

tolga_ozhan

quote:

quote:

156'nın standart yaylarının konforu, Koni'lerin yumuşak ayardaki konforunun yanına bile yaklaşamaz emin ol :)

2 bence süper çözüm olur.

Bülent Abi kesinlikle haklı olabilirsin. Ben denemediğim için bilmiyorum. Ama şunu belirtmek isterim 156 ile GTV bambaşka araçlar. Gerek ağırık dağılımı gerekse ön ve arka takımlar. Çok alakasız iki araç. Ben konili 156 kullanmadım sen kullanmışsın. Senin teknik bilgine ve tecrübelerine güvendiğim için bu konuda bir soru işareti yok aklımda. Fakat GTV için bence denemek gerekli. Diyeceksinki koskoca koni firması bu bizden önce defalarca denemiş, en doğrusuna karar vermiştir. Fakat koni şunu göz önünde bulundurmuş olabilğir. 156 gibi sedan bir ara için konfor isteyenlerinde olabileceğini düşünüp ona göre bir amortisör yapmıştır. GTV gibi safkan spor olan bir araba için konforu göz ardı etmiş olabilir. Tuaf olan ben ise yok kardeşim GTV olabileceği maksimum konforda olsun. Yol tutuş ikinci planda dediğim içinde. Sadece ve sadece denemek kalıyor geriye.

ATA

Sadece konforsa tek çözüm orjinal yay, bulabilirseniz bilstein b4 amortisör =) monroe, reflex falan takılacağına en konforlusu b4+stock yay olur.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Ata zaten stock amortisörlerin markası monroe zaten. Voglant 4 cm den eibach 2 cm'e geçersem stock amortisörler ile bence görüntüden çok fedakarlık yapmadan konforu biraz artırabilirim.

Burak

bende monroe reflex, standart yaylar ve215/40/17 lastikler var. Bu haliyle araç gayet sert, daha önce ki 156'mda eibah 225/45/17lastiklerle 3 cm + koni kullanıyordum orta sertlik ayarıyla eş diyebilirim gtv için
1997 Gtv V6 TB

tolga_ozhan

quote:

bende monroe reflex, standart yaylar ve215/40/17 lastikler var. Bu haliyle araç gayet sert, daha önce ki 156'mda eibah 225/45/17lastiklerle 3 cm + koni kullanıyordum orta sertlik ayarıyla eş diyebilirim gtv için

Çok sağolun. İşte benimde ihtiyacım olan böyle örnekler. Demek ki GTV yumuşamıyorsa bu şekilde bağrıma basıp alışıcam.

ATA

quote:
Ben zaten standart amortisörlerinde en yumuşak koni ayarından daha konforlu olacağını zannetmiyorum çünkü araç spor sınıfta ve çok üstün bir yol tutuşa sahipken yumuşak bir amörtisör kullanacaklarını zannetmem. Ama denemedende bilemeyiz tabiki bu sadece benim düşüncem.

Daha öncede demiştim, GTV gibi bir araçtan çok konforlu bir süspansiyon sistemi beklemek zor
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Farkındayım Ata Zaten asla konforlu olmayacağını biliyorum. Kafa patlatmamın sebebi hangi konbinasyonla (görüntüden çok feragat etmeden) en konfolusunu yakalayabilirm.

Burak

16" hatta 15" janta geçiş yaparsan baya bi fark eder diye düşünüyorum , ama 15" takmak için arkalara  flanş gerekiyor .
1997 Gtv V6 TB

selim

quote:

Ata zaten stock amortisörlerin markası monroe zaten. Voglant 4 cm den eibach 2 cm'e geçersem stock amortisörler ile bence görüntüden çok fedakarlık yapmadan konforu biraz artırabilirim.

Gtv'nin stock amortisörleri Alman Sachs markası diye biliyorum.Alfa Milano Özel servisindeki ustalar bana öyle demişti.Bu arada Burak, Monroe'ları nerden buldun çok uzun zamandır Türkiye'ye gtv v6 Monroe ithal edilmiyor.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

tolga_ozhan

quote:

16" hatta 15" janta geçiş yaparsan baya bi fark eder diye düşünüyorum , ama 15" takmak için arkalara  flanş gerekiyor .

Jantlar 16'' değil ki. 17''.
17 den 15 e geçmek dış güzellikte çok şey kaybetirir. Bu konuda taviz veresim pek yok.

Selim Abi banada eğer istedsen 2 gün içinde getiririz dediler orjinalleri. Monroe imiş. Sportivo söyledi bana bunu.
Bu monreo ithali konusunda bir yanlışın olabilir. Sportivo'ya bir sor istersen. Bana Monroe ana deposundan getirteceklerini söylemişlerdi. Sadece arka için fiyat almıştım.Çifti 200 TL.

agucba

Amortisör konusu için 1 haftadır yazılıyor ve sanırım daha 1 hafta yazılmaya devam edecek.
Kullandığınız GTV konfora yönelik bir Alfa Romeo değil. Asıl amaç sportif kullanım. İstediğiniz kadar standart amortisör ve standart yay kullanın yine sert olacaktır. Ve kesinlikle 156 ile karşılaştırmayın. 156 yumuşacık bir yürüyen aksama sahip.

///////////////

tolga_ozhan

Serkan Bey GTV'nin asıl amacı sportif kullanım olabilir ama benim amacım değil bu. Ben karşılaştırmadım 156 ile. Arkadaşlar bana 156'dan örnekler verdikçe ben söyledim zaten. GTV bambaşka ne önü ne arkası, nede ağırlık dağılımı benzer diye. Burada benim cevabını bulmaya çalıştığım şu. Koni mi daha konforlu orjinal mi? Birisi illaki diğerinden farklıdır.
Ben orjinalinde çok sert olabileceğini biliyorum. Sadece belki koniden daha yumuşak olabilir mi onu araştırıyorum.

Burak

quote:

quote:

Gtv'nin stock amortisörleri Alman Sachs markası diye biliyorum.Alfa Milano Özel servisindeki ustalar bana öyle demişti.Bu arada Burak, Monroe'ları nerden buldun çok uzun zamandır Türkiye'ye gtv v6 Monroe ithal edilmiyor.

monroenun kataloğundan bakarak almıştım ben ve hatta şu an da var diye biliyorum.
1997 Gtv V6 TB

Burak

Gülü seven dikenine katlanır , biraz sert gezeceksin madem

quote:

quote:

Jantlar 16'' değil ki. 17''.
17 den 15 e geçmek dış güzellikte çok şey kaybetirir. Bu konuda taviz veresim pek yok.

Selim Abi banada eğer istedsen 2 gün içinde getiririz dediler orjinalleri. Monroe imiş. Sportivo söyledi bana bunu.
Bu monreo ithali konusunda bir yanlışın olabilir. Sportivo'ya bir sor istersen. Bana Monroe ana deposundan getirteceklerini söylemişlerdi. Sadece arka için fiyat almıştım.Çifti 200 TL.

1997 Gtv V6 TB

tolga_ozhan

Koni tecrübesi olan arkadaşlara birşey sormak istiyorum. Malum en sert olan amortisörleri en yumuşağa ayarladık. Zaman geçtike yumuşuyor sanki. Bu psikolojik mi? Ben aracamı alışıyorum?
Yoksa gerçekten ayar yapıldıktan sonra bir süre kullanmak gerekiyor mu tam oturması için?