Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Bose Hi-Fi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gokhan

Arkadaşlar herkese merhaba aracımda Bose Hi-Fi Ses sistemi mevcut ama şu ana kadar hiç Hi-Fi dolum bir Cd dinlemedim. Müzik marketlerde de DVD olanlarını bulabildim ancak. Eğer dinlemiş olan varsa gerçekten de fark var mı?  Ve Cd'lerini nerden bulabilrim??

Sercan Keklik

hi-fi cd den kastınız nedır?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

tolga_ozhan

Hi-Fi benim bildiğim müzik sisteminin bir özelliği. High Fidelity demek. Hi-Fi cd kavramı nedir acaba.

Nicola Larini

Hi-fi sistemdir. Eğer kaliteli müzik istiyorsan TDK nın boş audio cd lerinden alıp yüksek bitrate li (320 Kb) mp3 kopyalamalısın..tabi mp3 çalabiliyorsa.. Orginal audio cd lerin de kayıt kalitesi yüksektir.(BMG, Sony Music vs.)

n/a

Hi-fi cd olayını bilmem ama benim Bose 320 bitrate mp3'den yapılan audio cdleri dehşet güzel çalıyor..Nero sağolsun..
( Bu arada cümlenin yarısı yabancı kelimelerle doldu, katlettik türkçeyi... )

Gokhan

Arkadaşlar kelimeyi yanlış kullanmış olabilirim. Benim cd player Mp3 çalmıyor zaten track olarak dolduruyorum cd'leri. Hi-Fi demek sadece gerçeğe çok yakın ses demek mi? Ne biliyim orjinal kayıtlarda hani her hoparlörden ayrı bir enstrüman çıkması gibi bişey düşünmüştüm evdeki 5+1 gibi bişey!! Ama yine de Teşekkür ederim arkadaşlar TDK'yı denicem.

n/a

24 bit 192 kHz ile kayıt edilmiş bir parçayı ( ki bu bir stüdyoda kaydedilmiş dvd kalitesidir ) Bose ile evde 5.1 sistemde film seyrediyormuş gibi dinlersin.

Mesela birkaç gündür Randy Crawford benim arabaya misafir oldu, yan koltukta "Purple rain" söylüyor ancak orkestrası arkada nereye sığdı, onu çözemiyorum..(bkz. Türk edebiyatı; mübalağa sanatı )

Sercan Keklik

quote:

Arkadaşlar kelimeyi yanlış kullanmış olabilirim. Benim cd player Mp3 çalmıyor zaten track olarak dolduruyorum cd'leri. Hi-Fi demek sadece gerçeğe çok yakın ses demek mi? Ne biliyim orjinal kayıtlarda hani her hoparlörden ayrı bir enstrüman çıkması gibi bişey düşünmüştüm evdeki 5+1 gibi bişey!! Ama yine de Teşekkür ederim arkadaşlar TDK'yı denicem.

gene yanlış kullandınız :)

hi-fi ile gerçek sesle alakasız terımler.. Sound Quality sizin aradıgınız şey oda malesef bose veya 5+1 sistemlerle olabilicek şeyler degil. Bahsettıgınız düşünce mevcut fakat Bose sistemde veya dedigim gibi Surround sistemlerde degil. Yani 5+1 ile high end sistemler arasında Uçurumlar var, teki motosiklet iken digeri araç o kadar fark var :)

Orjinal Cd kullanmanızda yarar var orj. cde den daha kalıtelı hiç bir şey olmaz. Cünkü 320 kbps ile kaydettıgınız CD ler 320 kbps olarak kalır, Cd Audiodada ise Ortamala 1040 kbps gibi rakamlar vardır. Bu yüzden orj. cd yerini hiç bir şey tutmaz. Ama bence bu kadar kasmaya gerek yok elinizdeki sistem bunları ayırt edebiliceginiz bir sistem fakat hangı enst. hangı speakardan gelir vs. gibi bir ayırım yapabiliceginiz bir sistem degil malesef.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Cem

Konu dışı olacak ama, benim arabamda sony cd mp3 player var, ön kapılarda 1 takım komponent,arkalarda hertz marka koaxiyel hop. var, bagajda helix marka amfim var. Gel gelelim,eşimin kalosunda standart blaupunkt sistemin radyoda verdiği  tadı,ben  Alfa'dan mp3'te dahi alamıyorum.

ismail

hah yeri geldi şimdi bende bir şeyler yazayım :)

arabalardaki ses sistemleri konusnda cahil olmama rağmen geçen senelerde eve sinema sistemi almaya niyetlendiğimde evdeki ses sitemlerini uzun uzun incelemiştim.

evde 5+1 (minumum) kullanığımız bir ses sisteminden, sinemada aldığımız ses kalitesini almanın tek bir yolu var, oda ses kaydının 5+1 (AC3) olması. (surround lie dijital ses arasındaki temel farkta budur) Nitekim DVD lerdeki tüm ses kayıtları bu şekildedir. Ses sistemindeki anfi 6 kanallı olarak kaydedilen orijinal ses kaynağını hoperlörlere dağıtır. Onun dışında diyelim mp3 dinliyorsanız, sadece daha fazla hoperlör sayısından dolayı size kaliteli müzik dinliyormuşsunuz gibi gelir. Film endüstrisinde THX standartları ile birlikte yıllar önce gelen çok kanallı ses kullanımı, müzik endüstrisinde henüz çok yeni yeni kullanılıyor.

şimdi gelelim arabalara. bu konuda hala çok bilgili olduğumu söyleyemem. yanlışım varsa düzeltin lütfen.

evde sistem böyle iken arabalardaki amfiler ne işe yarıyor diye merak etmiştim. işin kolayı kaçıp bir ara Sercana sorayım direkt dedim :) sonra biraz araştırdım.

eski amfiler (hali hazırda piysada bulunan amfilerin çoğu) sadece ses çıkşını arttırmaya yarayan cihazlar. evdeki sinema sistemindeki kaliteyi hissetmek istiyorsanız, ismini şu an unuttuğum, frekans ayırmaya yarayan bir cihaz daha ilave etmeniz gerekiyor. yeni çıkan amfiler bu işi kendiliğinden yapıyor.

basit anlamda amfi; tiz, bas ve mid-range sesleri frekans aralığına göre ayrıştırıyor ve sizin tweeter yada woofer ınıza gönderiyor. böylece kaliteli müzik dinlemiş oluyorsunuz.

peki bu kadar yazıyı niye yazdım?
işin püf noktası sesin kaynağında, kayıt şeklinde. eğer beklentiniz sinemada yada evde sinema sistemindeki gibi bir ses kalitesini aracınızda dinlemekse (bence gereksiz) bunu için çok kanallı kayıt edilmiş müzik kayıtlarının yaygınlaşmasını bekleyeceğiz.

Sercan Keklik

abi çok yanlış terimle var konunun altında müsait oldugumda aydınlatıcam sızı fakat şunu bilmenizi isterim...

ON axis ve OFF axis açıları vardır.. Sahne tek yerde kurulur oda önünüzde.. Arkanızdaki speakerdan önünüze ses alamazsınız.. onun arkada oldugunun farkına varırsınız ve üstüne üstük aradakı mesafedekı hava boşlugunu sızın kulagınıza iter.. Kısacası 5+1 gibi bi sistemde Sound Quality den bahsedemeyız..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

ATA

En garanti sistem iyi bir ana ünite, 1 takım komponent, 1 woofer, kaliteli ampli, çok daha iyisi gerekiyorsa mutlaka ses işlemcisi, kapasitör profesyonel kablolama. 1component 1sw kaliteli sesi yeteri kadar verir, yanlış bildiklerim varsa düzelt sercan, bende öğrnemiş olurum yeni başlayan birisi olarak
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gokhan

Arkadaşlar ilgilenen ve bilgilerini bizimle paylaşan herkese tekrar teşekkürler. Bu kadar karışıcağı aklımın ucundan geçmemişti. Sanırım şimdili orj. Cd'ye devam.

ismail

Sercan hakkaten biraz bahsedermisin bu ses işinden.
ben bir defasında JVC nindi galiba kataloğunda bir amfi görmüştüm (ev için).
Oturduğunuz yerin front ve rear lara olan mesafesini giriyordun ve amfi hoperlörlerdeki ses yükseklik ayarlarını falan ona göre yapıyordu.
genel anlamda evde tv ye uzak bir yer seçip oturduğunda frontlara uzak, rear lara yakın oluyorsun.

bence arabadada böyle olmalı. yani araç kullanıcısının sol kapı, sağ kapı ve bagaja mesefaleri faklı. ayrıca araç içindeki kişi sayısına görede akustik değişir. başka bir şey daha var gerçi. sol kapıya yakınsın ama kapı hoperlörü bacaklarına bakıyor. halbuki sağ kapının önü açık. ses doğrudan sana geliyor.

off kafam karıştı :) bu kadar hesabada gerek yok canım. Ata doğru demiş. iyi hoperlörler, iyi bir teyp, bir amfi, audio cd yeterde artar bile :)

yanlız şunu vurgulamak lazım. ev ve arabadaki durum birbirinden tamamen farklı aslında. biri efekt üzerine, diğeri müzik.
film işinde DVD lerde dijital olan ses kayıtlarını, Blueray lerde True HD diye yeni bir ses kaydına dönüştürdüler. Tek hedef efektlerde geçeklik hissini maximuma çıkartmak. Araçlarda film seyretmeyecekseniz böyle ihtiyaçlar söz konusu bile değil.

Edited by - ismail on 01/03/2009  11:55:02

SertackeS

quote:

eşimin kalosunda standart blaupunkt sistemin radyoda verdiği  tadı,ben  Alfa'dan mp3'te dahi alamıyorum.

ben de ekleme yapayım.

orjinal bose sistem var 147imde. ilk kullandığımda hemen anladım bose sistemin hiç bir avantaj olmadığını, hatta sesi boğuyor. oysaki 4 tane hoparlör, bir amfi, bir de woofer setten oluşuyor.

oto teypçimin söylediği şey: "kolonlar vasat, tweeter larla güçlendirmek lazım. amfi çok basit. değiştirmek lazım. woofer ın yaptığı sesi ben bidona vurarak daha güzel yaparım."

jvc teyp taktık, tweeter ekledik güçlendirdik. sesin kalitesi arttı.
kesinlikle bose sistemli sıfır bir alfa 147 almayın diyorum sadece, gidin ses sitemini dışardan yaptırın.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

KAKIRMAN

İsmail Bey... Bahsettiğiniz mesafe olayı benim evdeki amfi ve sistemde mevcut. Mesafe ayarlarını yapmama rağmen çok az bir fark hissediyorum. O da şimdi düzeneği kurduğum salonla alakalı olsa gerek. Daha önce oturduğum kiralık evde aynı sistemi kutu gibi odaya kurmuştum ve sesin yayılışı dağılışı çok güzeldi. Ama şimdi ki salon resmen L şeklinde ve aynı sesi alamaıyorum ne yazık ki...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

ATA

Bazı anaünitelerin özelliklerinde yada ayrıca satılan ses işlemcilerinde otomobiller için, mesafe ayarı bir mikrafon/anten ile bilgisayar ortamında yapılabilmektedir.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

admin

İyi bir ses dengesi için sercanın zamanında sattığı You are not allowed to view links. Register or Loginvardı.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Sercan Keklik

quote:

Konu dışı olacak ama, benim arabamda sony cd mp3 player var, ön kapılarda 1 takım komponent,arkalarda hertz marka koaxiyel hop. var, bagajda helix marka amfim var. Gel gelelim,eşimin kalosunda standart blaupunkt sistemin radyoda verdiği  tadı,ben  Alfa'dan mp3'te dahi alamıyorum.

teyp tonlamasıyla alakalı abı :) blaupunkt ana üniteler genelde bas tonlamaları ıle meşur oldukları ıcın sana o daha ıyımış gibi geliyor..

quote:
evde 5+1 (minumum) kullanığımız bir ses sisteminden, sinemada aldığımız ses kalitesini almanın tek bir yolu var, oda ses kaydının 5+1 (AC3) olması. (surround lie dijital ses arasındaki temel farkta budur) Nitekim DVD lerdeki tüm ses kayıtları bu şekildedir. Ses sistemindeki anfi 6 kanallı olarak kaydedilen orijinal ses kaynağını hoperlörlere dağıtır. Onun dışında diyelim mp3 dinliyorsanız, sadece daha fazla hoperlör sayısından dolayı size kaliteli müzik dinliyormuşsunuz gibi gelir. Film endüstrisinde THX standartları ile birlikte yıllar önce gelen çok kanallı ses kullanımı, müzik endüstrisinde henüz çok yeni yeni kullanılıyor.

şimdi gelelim arabalara. bu konuda hala çok bilgili olduğumu söyleyemem. yanlışım varsa düzeltin lütfen.

evde sistem böyle iken arabalardaki amfiler ne işe yarıyor diye merak etmiştim. işin kolayı kaçıp bir ara Sercana sorayım direkt dedim :) sonra biraz araştırdım.

eski amfiler (hali hazırda piysada bulunan amfilerin çoğu) sadece ses çıkşını arttırmaya yarayan cihazlar. evdeki sinema sistemindeki kaliteyi hissetmek istiyorsanız, ismini şu an unuttuğum, frekans ayırmaya yarayan bir cihaz daha ilave etmeniz gerekiyor. yeni çıkan amfiler bu işi kendiliğinden yapıyor.

basit anlamda amfi; tiz, bas ve mid-range sesleri frekans aralığına göre ayrıştırıyor ve sizin tweeter yada woofer ınıza gönderiyor. böylece kaliteli müzik dinlemiş oluyorsunuz.

peki bu kadar yazıyı niye yazdım?
işin püf noktası sesin kaynağında, kayıt şeklinde. eğer beklentiniz sinemada yada evde sinema sistemindeki gibi bir ses kalitesini aracınızda dinlemekse (bence gereksiz) bunu için çok kanallı kayıt edilmiş müzik kayıtlarının yaygınlaşmasını bekleyeceğiz.

öncelikle abi ilk paragrafta ev sistemleri ile yazdıkların kesinlikle dogru orda yanlış olan kısmı BOLD yanı koyu karakterle elden geçirdim, mp3 dinlediginizde anfiniz sesi 5+1 yapmaya çalışıp sesi bozar.. Sonuçta bir müzik CD si daima 4 Yollu sıstemde dınlenılır. Nedir bu 4 yol?
1)Tweeter
2)Midrange
3)Woofer
4)Sub-Woofer

neden peki 4 adet? hepsının çalıştıgı frekans aralıgı vardır. Bir Müzikte şu frekanslar bulunur;

Register or Login" border=0>

burdaki resimdeki 1-2 no aralıgındakı tonlamaları Sub-woofer verir 3 dekileri Woofer 4 Woofer-Midrange  4-5 Midrange 5-6-7-8 Tweeter tabı bu bılgıler kesın net dogru degıldır cünkü her kolonun karakter yapısı farklıdır ve kurulum cok önemlidir fakat genelleme olarak böyle genelliyebiliriz.

Evdeki sistemde kaliteyi arttırmaktan bahsedıyorsak bı kere o 5+1 sistemle malesef olmuyor abi cünkü! 5+1 4+1 vs.. Surround felsefesıyle calısan speakerların amacı GÜRÜLTÜ yaratmaktır.. Cünkü bi filmdeki muzigi dinlemek için degil, cam şıngırtısını, silah sesını vs duymak ıcın bu ürünler alınır.

Bahsettıgın parçadan kastın ıse abı Crossover fakat prof. sistemlerde bu ürün kullanılmıyor, ama masraf 4 katına çıkıyor. Çünkü her kolon için bir Anfi cıkısı gerekiyor. Mesela 3 Yollu (Tweeter-Midrange-Woofer) böyle bi takımınız var Cross overla kullandıgınızda 2 kanallı bır anfı işiniz görüyor ama aktif olarak prof. olarak kullanmaya kalktıgımızda 6 kanallı bı anfı lazım oluyor ve birde işlemci. Bu durumda masraf cıkıyor bugun bir işlemci 750-2000 TL arasında (Araç için) Crossoverlarda çöp tabıkı :)

bu arada son paragraf kesınlıkle cok hatalı abı, yukarda belırttıgım gıbı 5+1 sistemler high end ürünler olmadıgı ıcın yanı 4 yollu MÜZİK dinlemek adına üretılen ürünler olmadıkları için yanlış bir düşünce ve bilgiye sahipsin. En kaliteli sesi 4 Yol aktif bir sistemle alabilirsin.

Buda 2 kanallı Towerlarla evde gerçekleştirilir.. Tabi burda açı vs gene önemlidir cünkü her kolon farklı açılarda farklı frekansları görmez örnek vermek gerekirse;

bu resımde dıyorkı.. kolon sıze 0 derece ıle bakarsa bu frekansları bu aralıklarda ve bu gainde iletir.. 30 derecede bakarsa ise bunları ıletır dıyor.. sıze degıl kulagınıza ;) bu durumda işler karışıyor..  Burda araç sıstemınde aracın yapısı, akustıgı sürücü koltugu gıbı detaylar ön plana cıkıyor.. Çoook detaylı bugun anlatsam yarın bıter o yüzden o konuya degınmıyorum :)

Ev sistemindede aynı durum mevcut eger Kolonların Açısı sızın kulagınıza bir üçgen şeklinde bakmıyorsa net ses yakalıyamazsınız.. Oturdugunuz Yer ile sag ve sol speakerlar arasında bir eşkenar Üçgen oluşmalı..
en kısa yoldan anlatım;

On Axis üretılmiş bir ev sistemi;

devamı dıger postta :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Sercan Keklik

quote:

Sercan hakkaten biraz bahsedermisin bu ses işinden.
ben bir defasında JVC nindi galiba kataloğunda bir amfi görmüştüm (ev için).
Oturduğunuz yerin front ve rear lara olan mesafesini giriyordun ve amfi hoperlörlerdeki ses yükseklik ayarlarını falan ona göre yapıyordu.
genel anlamda evde tv ye uzak bir yer seçip oturduğunda frontlara uzak, rear lara yakın oluyorsun.

bence arabadada böyle olmalı. yani araç kullanıcısının sol kapı, sağ kapı ve bagaja mesefaleri faklı. ayrıca araç içindeki kişi sayısına görede akustik değişir. başka bir şey daha var gerçi. sol kapıya yakınsın ama kapı hoperlörü bacaklarına bakıyor. halbuki sağ kapının önü açık. ses doğrudan sana geliyor.

off kafam karıştı :) bu kadar hesabada gerek yok canım. Ata doğru demiş. iyi hoperlörler, iyi bir teyp, bir amfi, audio cd yeterde artar bile :)

yanlız şunu vurgulamak lazım. ev ve arabadaki durum birbirinden tamamen farklı aslında. biri efekt üzerine, diğeri müzik.
film işinde DVD lerde dijital olan ses kayıtlarını, Blueray lerde True HD diye yeni bir ses kaydına dönüştürdüler. Tek hedef efektlerde geçeklik hissini maximuma çıkartmak. Araçlarda film seyretmeyecekseniz böyle ihtiyaçlar söz konusu bile değil.

Edited by - ismail on 01/03/2009  11:55:02

Buda time correction, yani sol speakerlar bıze daha yakınsa onlara mesafe vererek gerıye atıyoruz.. Eger off axis bir sistem varsa ve sol kolonu kulagımıza göre açı vererek sagında açısı FARKLI olmak kaydı ıle düzeltimişse bu durumda soldaki speakarlara gecikme vererek sagdakı bıze uzak olan kısımla eşitliyoruz.. Off axiste ise dahada detaylı ayar yapmak gerekıyor.. Araç sistemlerınde on axis pek sistem kurulmuyor cünkü sol farklı sag farklı oluyor bızde bu sekılde düşünüyorduk benım arabada fakat ben gözümün önünde öyle durmasını ıstemedım ve binen işi bilmeyen adama 35 dk onu anlatmak ıstemedım açıkcası :)

ev-araç sistemleri cok farklı evet ama araçta üretılen ürünler artık High end seviyesinde fazla seçenek olmadıgı ıcın ev speakerlarına dadandı car hi-ficiler :)

örnek vermek gerekirse;
ew sistemleri için üretilmiş Tweeter araçta ve on axis :) bu arada araç türkiyede..

quote:

quote:

eşimin kalosunda standart blaupunkt sistemin radyoda verdiği  tadı,ben  Alfa'dan mp3'te dahi alamıyorum.

ben de ekleme yapayım.

orjinal bose sistem var 147imde. ilk kullandığımda hemen anladım bose sistemin hiç bir avantaj olmadığını, hatta sesi boğuyor. oysaki 4 tane hoparlör, bir amfi, bir de woofer setten oluşuyor.

oto teypçimin söylediği şey: "kolonlar vasat, tweeter larla güçlendirmek lazım. amfi çok basit. değiştirmek lazım. woofer ın yaptığı sesi ben bidona vurarak daha güzel yaparım."

jvc teyp taktık, tweeter ekledik güçlendirdik. sesin kalitesi arttı.
kesinlikle bose sistemli sıfır bir alfa 147 almayın diyorum sadece, gidin ses sitemini dışardan yaptırın.

çok dogru birşey söylemiş malesef :) Alfada verilen BOSE %99 çakma bi BOSE gibi geliyor bana cünkü ben hayatımda Bu kadar dandık bir speaker görmemiştim takı 156da kullanılanları sökene kadar.. Hiç bir akustik tını yok

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

ismail

Sercan ellerine sağlık, vakit ayırdığın ve verdiğin bilgiler içinde ayrıca teşekkürler.

Ev sinema sistemlerini bir kenera bırakırsak, çok kanallı ve işlemcisi üzerinde olan amfiler varmı?
Yoksa illaki ayrı bir işlemcimi almak gerekiyor?

Sercan Keklik

var abı ama tabı cok detaylı ayar ımkanı saglamıyorlar kullanıcıya
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark