Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

arkadaslar 156 için yardım?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

patricius13

Yakınsan göster bi servise diyecem ama bir ay sonra diyosun ama anormal gelmedi bana 2004 model ikinci elde yaprak kımıldamıyor zaten

orhan34n

aradım ilan sahibini kazası falan yok diyo sadece sol kapıda boya varmış.. tüh yaa üzülürüm kaçırırsam tam aradığım alfa.. sadece rengi hiç sevmediğim bi renk oda onemli deill.. inşallah satılmaz artık dicek bişey yok.sahibinden deki hemen hemen en düşük fiyat ama dediğiniz gibi alım satım olmayınca düşüyor..

patricius13

Ben daha bu akşam üstü aynı renk aynı kasa (mk2) gördüm renk fotoda kötü çıkmış gerçekte güzel duruyor ama neticede senin zevkin ;)

simendifer

Renk konusuna fazla takılma bence bu renk 156larda güzel duruyor gerçi her rengi güzel ya neyse. Ama ön yolcu hava yastığının kapağı biraz çıkmış gibi geldi. alt kısmında okadar gölge olmamalı. Fotoğraftanda kaynaklanıyor olabilir. Servis bakım geçmişini çıkarttır ve güvenilir bir yere göster bence.

Ayrıca 60.000 bakımı gelmiş. Aldıktan sonra 550 - 650 lira bakım için harcayacaksın.

patricius13

quote:

Renk konusuna fazla takılma bence bu renk 156larda güzel duruyor gerçi her rengi güzel ya neyse. Ama ön yolcu hava yastığının kapağı biraz çıkmış gibi geldi. alt kısmında okadar gölge olmamalı. Fotoğraftanda kaynaklanıyor olabilir. Servis bakım geçmişini çıkarttır ve güvenilir bir yere göster bence.

Ayrıca 60.000 bakımı gelmiş. Aldıktan sonra 550 - 650 lira bakım için harcayacaksın.

Bakım olayına katılıyorum unutulmaması gereken bir harcama kalemi ve ciddi olarak almayı düşünüyorsan yetkili serviste kontrol ettirmen senin için çok yararlı olur

orhan34n

teşekkürler arkadaşlar zaten servise detaylı inceletmeden almicam...bakım 600 civarı ise sorun değil..çünkü fiyat baya hesaplı geldi bana o zamana kadar satılmazsa artık yakından inceler yine yazarım sizlere.bu arada benim puntoyla takas yapmıo bide onu satmak lazım şimdi ikinci elde çok durgun..

Dentist

Aman acele etme,sakin sakin araştırmaya devam et.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

patricius13

Satılmassa deme gerçekten satılıyo sevinim mi üzilim mi bilemedeim

n/a

arkadaşım alfa romeo ile ilgili özel mesaj gönderdim okursan sevinirim
alfa ile ilgili merak ettiklerinin bir kısmını yazdım

n/a

Orhan öncelikle hoşgeldin. Sitedeki arkadaşları dinle bence, şimdi sahibindendeki araca fazla güvenme fiyat düşükse vardır bi olay onda (bence) acele etme, belki hem renk hemde istediğin gibi bi araç daha bulursun. Şimdiden hayırlısı olsun.

orhan34n

hoşbulduk.. önerilerinizi dikkate alıcam..uygun bi araba bulunca fikirlerinizi esirgemezsiniz:)) teşekkürler

patricius13

bende  ıstanbul da mk1 156 bakarken fıyatı nıspeten uygun olanların hakkaten ıcler acısı durumda oldugunu gordum ha bu demek degılkı fıyatı dusuk olan her alfa kotudur ama ben daha ıyı olana denk gelemedım

orhan34n

arkadaslar tekrardan merhaba.mk2 156 almaya niyetlendim bu hafta alıcam büyük ihtimalle...
bu araca bakarmısınız alınırmı??
You are not allowed to view links. Register or Login

orhan34n

veya tavsiye edebileceğiniz araç varmı çevrenizde satılık?distinctive ve sunrooflu arıyorum..tşkler..

tolga_ozhan

3 hafta önce gelseydiniz benim eski yol arkadaşım satılıktı
İlanını verdiğiniz aracı gördünüz mü bilmiyorum ama ilan aylardır duruyor.
Benim size tavsiyem varyatör ve salıncakların durumumdan sonra bakmanız gereken bazı şeyler var. Bunlar her marka içiğn geçerli tabiki fakat genelde 2. el araç alınırken atlanıyor.
Bir aracı sırf ucuz diye alabilirsiniz. Fakat yakın zamanda baskı balata, triger, lastik, fren disk ve balatası,buji gibi değişimler istiyorsa. Zaten aşağı yukarı piyasa değerine gelecektir. Bu yüzden bunları atlamayın derim.
Birde sunroof çok hoştur fakat ben tekrar bir Alfa alacak olsam asla sunroof'lu tercih etmem.  Ben çok sorun yaşamadım (bir kere su alması dışında) fakat gördüm ki bela birşey. Ses yapar su alır. Perdesinin tırnakları kırılır. Açma kapama mekanızması bozulur. Lastikleri eskiyince acayip uğultu yapar.

utku35

Bende 156 alıcak olduğum uzun süreç içinde, öncelikle kesinlikle siyah olması 2.0 olması sarı renkli deri olması filan neyse uzunca bi listem vardı ve sunroofda bu listede en önemli maddelerden biriydi ama o kadar çok araştırdım ve öylesine içime sinen bi tane bulunca, koltuğa daha ilk oturmamda çoktan unutmuştum sunroof u şimdi bana sunrooflu iki tane 156 verseler yinede arabam derim...Bence dikkatini çeken bütün arabalara gidip bakmaya çalış, internet bazen yanıltabiliyor..Kimse profösyonel fotografcı değil sonuçta

orhan34n

arkadaslar teşekkürler aracı gidip görünce yazıcam tekrar size sağolun..

master

Bence sunroof çok güzel bir şey. Hem sunrooflu hem sunroofsuz Alfa kullandım, kesinlikle sunroofluyu tercih ederim. Üstelik sunroof bence oldukça (156 MK1 idi) kaliteli. Ben de sunrooftan sorun yaşadım, ama kendi eşekliğimden dolayı. Bir kere perdesi bozuldu bir kere de kendisini tutan tırnaklar kırıldı, onun dışında canavar gibiydi, diğerleri de kolayca tamir oldu zaten, her güzel havada da keyifle kullandım.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

orhan34n

arkadaslar öncelikle hepinize selamlar..
sonunda bugun aldım 156'mı..yardımcı olan herkese çok çok teşekkürler...
araç için istanbuldan adanaya gittim aldım geldim:)..alfa kırmızısı 1.6 distinctive sunrooflu 2004 model..
bi kaç sorum olacak size..
adanadan gelene kadar uzun yolda hararet 70 dereceyi geçmedi ama istanbul trafiğine gelince 100e kadar geliyor...sonra 90a düşüyor sonra tekrar çıkıp düşüyor..hızlanınca 70e tekrar geliyor..normalmi acaba?
ve gelirken biraz hız yapayım dedim...160'ı geçince yol bilgisayarında slow down winter tires gibi bişey yazıyor..sağ kenardada yuvarlak içinde 160 yazıyor nedendir?
şimdiden teşekkürler yardımlarınız için...

Cem

Hayırlı olsun aracınız,
Forumda arama yapmayı denerseniz sorularınıza daha kolay cevap bulurdunuz=)
Öncelikle hararetin uzun yolda 70- sıkışık trafikte 90-100 olması normaldir,
Hava sıcaklığından dolayı ,kar lastiği takılı olduğunu varsayarak, kar lastiğiyle 160 üzeri hıza çıkmak tehlikelidir şeklinde  bir varsayımdan hareketle uyarı vermiştir yol bilgisayarınız.

orhan34n

çok teşekkürler cem bey ilk heyecan hiç aratmadım walla kusura bakmayın direk sordum..bundan sonra bakarım..saolun..

ottoman

hayırlı olsun orhan bey,
aynı heyecanla uzun zaman kullanmanızı dilerim, Allah kaza bela vermesin

orhan34n

çok teşekkür ederim vural bey...

ersinguller

hayırlı olsun, allah kaza bela vermesin efendim...
her zaman aynı keyif ve heyecanla alfanızı kullanmanızı temenni ederim

tolga_ozhan

Öncelikle hayırlı olsun. Sonunda kavuşmuşsunuz Alfanıza. Hararetin 70'e düşmesi açık yolda çok normal. Fakat 100 dereceye çıkması çok normal değil. En fazla 92 dereceyi görmesi gerekli.
Yol bilgisayarının bir menüsünde kış lastiği takılı ise size bir hız değeri ayarlamanızı sağlayan bir menü var. Sizden önceki sahibi bunu böyle ayarlamış. Siz basitçe iptal edebilirsiniz ama araçta kış lastiği takılı ise zaten çıkmak tehlikelidir yüksek hıza.