Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 166 2.5 v6 ilk izlenimler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

2.0TS, 2.5 V6'dan fazla yakacaktır ama =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

gurcell

Ufak bir güncelleme yapayım,

Bugün araca giriştik, bir yandan da diğer arabamla kastırdığımız için fazla ilgilenemedik, yine de bir çok sorununu çözdük.

Öncelikle bagaj kapağı içerden açılmıyordu, gerizekalı ustalar bagaj kilit motorunun her bir kablosunu kesmişler biçmişler, yine de çalıştıramamışlar, amip beyinliler bir şase kablosunu kontrol etmemişler. Bagaj kapağı karoserden toprak almıyor, çünkü kapağı tutan vidaların altında lastik tapalar var (üst sınıf ayağına). Bagaj kapağına da gelen toprak kablosu da bagajın içinde takıldığı yerden çıkmış, taktık . aaaaaaa çalıştı :)

Sonra bagaj kapanmıyordu, gene sapır-salak arkadaşlar kapağın vurmasını engelleyen tapaların sağdaki ve soldakini farklı sıkmışlar, eşit sıkınca oda düzeldi.

Sonra hatırlarsanız Cd changer habire atlıyor demiştim, gene önceden uğraşan akıllılar changer'i lastik kaidesine vidalayan vidayı! sıkmamışlar, sıktık ve ne atlama kaldı ne zıplama.

Aracın ön farlarından da şikayetçi idim. Kısa hüzmeli mercekli farlara H7 8000k xenon taktım, parklardaki portakal rengi ampulü Beyaz led ile değiştirdim, uzunlara ise H1'dir düşüncesi ile gittim beyazımsı yanan çakma xenonumtrak mavi boyalı ampullerden aldım. Geldim aracın yanına direkt şok oldum. Çünkü uzun ampullleri 9005hb idi, bu sefer dört ayak üzerine düştüm, çünkü elimde xenon kiti kadar pahalı PIAA 9005b 3400 kelvin ampuller vardı, hemen taktım. Böylelikle ön aydınlatma kısmında iğrenç sarı-turuncu kombinasyonundan kurtuldum.

Ayrıca sis farlarını da h3 8000k xenon kiti ile değiştirdim.

Böylece güzel bir aydınlatma sağladım diye düşünüyorum, ayrıca tüm far sistemini de önümdeki ve karşımdaki sürücülerin gözlerini mahfetmemek amacı ile ayarladık. Kısa hüzmeler zaten mercekli olduğu için ışığı dağıtmıyor ve sorun değil ama sis farlarını ilk yaktığımda uzun hüzmelerden bile fazla ışığı yaydılar, bende yattım aracın altına, gıdım gıdım sis farlarını aracın önüne bakacak ve karşıdakini bozmayacak şekilde ayarladım, çok güzel oldu.

Şimdi sunroof'u çalıştıracağım, bir de aracın iç ampulleri ve park sensörünü de yapacağım, sonrasında işlem tamamdır :)

Gouki

Eline sağlık Gürsel abi valla şanslıymış 166 :) Umarım en kısa zamanda kalan işlemlerini de halledersin

Dentist

Böyle gerçekten işi bilerek ve emek harcayarak  ulaşmak istenilen sonucu elde etmek çok zevkli olsa gerek.Kolay gelsin.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

gurcell

Biraz da performans yorumu yapayım,
Üzerindeki makine 4000 devirden sonra oldukça atak. kwp2000 ile re-map yapacağım önümüzdeki hafta. Obd-2 üzerinden log alıp, bir de wideband ile AFR'yi izleyip güzel bir yazılım yapmayı planlıyorum.

Aletin katalitik konvertörünü sökmüşler, yerine çakma bir susturucu takmışlar, ilk etapta onu söküp yerine free flow bir resonatör takacağım. Bir de cold air intake yapayım diyorum ama biraz tırstım, çünkü filtre yukarda, debimetre filtrenin önünde , debimetre önünde de bir air-box var, bu sistemin mutlaka bir amacı vardır, ebayden servis manual dvdsini aldım, güzelce bir inceleyip ondan sonra girişeceğim.

Eğer aracın ateşleme haritaları planladığım gibi çıkarsa (daha önce hiç motronic 3.1 yazmadım) 4000 devir altında ateşlemeyi biraz avansa çekip (knock'u dinleyerek) aracı biraz hareketlendireceğim. Aracın 4000 devir sonrası yürümesi de bence ecu'nun closed loop'a geçip internal haritalardan yürümesine dalalet ediyor, bu hazır haritalara da müdahale edersem çok leziz olacak. Bakalım ilerleyen günler neler gösterecek?

tolga_ozhan

Gürsel Bey şu içerden açılamayn bagaj ile ilgili yazdıklarınız ilgimi çekti. Benim GTV'de bildiğiniz üzere bagaj içerden bir tuş ile açılıyor. Fakat kontak açıkken yada motor çalışıyorken bu tuş işlemiyor. Bunun bir çözümü varmıdır sizce?

gurcell

Düğmeye giden 12v yi kontaktan elektriğinden almışlardır (ignition sigortasından).

İyi bir elektrikçi veya siz sigorta panelinin direkt 12v çıkışından düğmeye elektrik çekerek bu işi çözebilirsiniz.

Çok basit bir işlem.

tolga_ozhan

quote:

Düğmeye giden 12v yi kontaktan elektriğinden almışlardır (ignition sigortasından).

İyi bir elektrikçi veya siz sigorta panelinin direkt 12v çıkışından düğmeye elektrik çekerek bu işi çözebilirsiniz.

Çok basit bir işlem.

Umarım ben bir önceki mesajımda nalatabilmişimdir ama eğer 12V'u kontak elektiriğinden almış olsalar mantık olarak sadece kontak aççıkken işlemesi gerekir. Yani kontakta elektirik varken. Oysa kontak açıkken çalışmıyor. Aracın stop pozisyonda anahtarın sıfırda olması gerekiyor. Ama yide de dediğiniz gibiyse bakarım çaresine.

gurcell

Sonuçta orada bir naturally open yada naturally closed devre söz konusu. Bunu aşmanın en kolay yolu direkt olarak elektrik çekmektir.

tolga_ozhan

Çok sağolun.

burcintun

hayırlı uğurlu olsun. bilhassa motor müdahalesi çalışmalarınızı çok merak ediyorum.kolay gelsin..zevkli sürüşler dilerim

Alfadanadam

quote:

Gürsel Bey şu içerden açılamayn bagaj ile ilgili yazdıklarınız ilgimi çekti. Benim GTV'de bildiğiniz üzere bagaj içerden bir tuş ile açılıyor. Fakat kontak açıkken yada motor çalışıyorken bu tuş işlemiyor. Bunun bir çözümü varmıdır sizce?

Tolga'cım bunun sebebi güvenlik. Bagajın klasik yöntemle açılmadığı için, aracın içerisindeki herhangi biri düğmeleri kurcalarken yanlışlıkla bagajı açmasın diye düşünülmüş bir yöntem. Kullanımda çok canını sıkmıyorsa olduğu gibi bırakmanı tavsiye ederim.

Bu arada Gürsel Bey zevkle okuyorum yazdıklarınızı. Bir aksilik olmazsa, daha önce tecrübe etmediğim bir Alfa almayı düşünüyorum, aldıktan sonra mahsuru olmazsa çok başınızı şişireceğim :)

tolga_ozhan

Bülent Abi haklısın yanlışlıkla basmak tehlikeli olabilir. Fakat bu düğme torpido gözünün içinde ve istesende rahatça basamıyorsun. Çok arada derede hiç ergonomik olmayan bir yer.
Bagajı motor çalışıyorken açmak çok önemli gibi değil ama bende durum farklı. Hergün askeriyeye girerken kaput ve bagajı açıp gösteriyoruz. Tam kontrol noktasına geldiğimde bunun için motoru stop etmek zorunda kalıyorum. Hani turbo aracı kapatmadan önce dinlendirmek gerekiyor ya benim bunun için fırsatım olmuyor bagajı göstericem diye. Arkada çok sıra olduğu için bekleyemiyorumda. Bu sebepten yani.

ATA

O butonun kontakla aktif olmasının diğer bir sebebi de, olursa hırsız camı kırıp içeri girse bile, bagajı açamaması. Bu yüzden içerden bagaj açma kolunu iptal eden çok kişi tanıyorum.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Ata yanlış anladın galiba keşke kontakla aktif olsa. O düğmenin bagajı açması için motorun stop etmiş olması hatta kontağın bile açık olmaması gerekiyor.
Yani bu durumda içeri hırsız girse bagajı açabilir çünkü araba stopda

Alfadanadam

quote:

Bülent Abi haklısın yanlışlıkla basmak tehlikeli olabilir. Fakat bu düğme torpido gözünün içinde ve istesende rahatça basamıyorsun. Çok arada derede hiç ergonomik olmayan bir yer.
Bagajı motor çalışıyorken açmak çok önemli gibi değil ama bende durum farklı. Hergün askeriyeye girerken kaput ve bagajı açıp gösteriyoruz. Tam kontrol noktasına geldiğimde bunun için motoru stop etmek zorunda kalıyorum. Hani turbo aracı kapatmadan önce dinlendirmek gerekiyor ya benim bunun için fırsatım olmuyor bagajı göstericem diye. Arkada çok sıra olduğu için bekleyemiyorumda. Bu sebepten yani.

Haklısın Tolga, özel durumundan dolayı düzeltmen iyi olacak belli ki. Yanlış hatırlamıyorsam 96 modele kadar 145-146'larda da durum böyle ama onlarda buton çok ortada biryerde. Sendeki abartı bir güvenlik olmuş. Muhtemelen 145-146'lardaki devrenin birebir aynısını kullandıkları içindir :)

tolga_ozhan

Gürsel Bey'den de özür diliyorum. Başlığı biraz alakasız şeylerle meşgul ettik.

Olgun

Gürsel bey çalışmalarınızı merak ve ilgiyle takip ediyorum...

gurcell

Resimlerini bugün çektim, şimdilik bu haldeyiz.

Register or Login" border=0>

Edited by - gurcell on 04/03/2009  18:53:21

Cem

41 kere maşallah,Allah kaza bela göstermesin,süper görünüyor.

burcintun

vay be benim baktığım CHR 03 ü almışsınız siz. Hoşuma gidiyordu. Demek ki bilmeyenlerin eline düştüğü için böyle olmuş herhalde. Ben bu kadar sıkıntıda hemen adam edemezdim bunu. Bende de siyah hastalğı vardır. Güzel seçim Allah kaza bela vermesin. Tekrar hayırlı uğurlu olsun.

gurcell

Aracın adam olacak bir şeyi yoktu ki. Topu topu 5 saatte çözdüm

tolga_ozhan

Çok güzel bir Alfa gerçekten. Fakat nacizane tavsiye o kauçuk paspaslar arabanın zengin duruşlu iç mekanına yakışmıyor.

gurcell

Şirketteki arkadaşlara paspas aldırmaya çalışıyorum ama beceremeyeceğim sanırım, gidip yetkili servis'e de para kazandırmak istemiyorum, o yüzden daha acelesi yok.

burcintun

aracın motoru ile ilgili yakıtla ilgili bilgiler de verirseniz çok sevinirim. ben de ileri de düşünüyorum siyah bir 166 muhtemelen 2.0TB olacak.