Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

arkadaslar 156 için yardım?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

orhan34n

teşekkür ederim arkadaslar..tolga bey hararetin sebebi nedir peki?nasıl çözeriz bu olayı?
bide araçta kış lastiği takılı değil sanırım öyle ayarlanmış..onu kurcaayarak bulurum heralde:)ama hararet kafama takılıyo..

ottoman

bence hararette kafanızı takacak bişey yok sıkışık trafikte sürekli dur kalk yaparken hararet yükselebilir, önemli olan tekrar 70'e düşmesi tekrar 70e düşüyorsa motor soğutma sisteminiz çalışıyor demektir.

tolga_ozhan

Hararet konusu benimde kafamı karıştırıyordu 156 kullanırken. Sonuç olarak şuna ulaştım. Açık ve uzun yolda 70-60 arasına düşer bu gayet normal. Sonuçta ideal olan sürekli 90'a sabit kalması ama 156'da böyle değil.
Hararetin üst limiti ise 92 derecedir. Bu değerde termostat açar ve fanlar devreye gierek suyu soğutur. Eğer 100 dereceye çıkıyorsa termostat bozulmuş ve geç açıyordur.
Sık sık 100 dereceye çıkıyorsa kısa vadede açacağı problem şu olacaktır. Su kaynama derecesinde olduğundan ve çok sıcak olduğundan fazla buharlaşacak ve genleşme kabında fazla basınca sebep olacaktır. Bu fazla olan sıcaklık ve basınç genleşme kabının ideal değerinden fazla olduğundan. Bu bahsettiğim kap çatlayacak ve araç su eksiltemye başlayacaktır.
Vural Bey zaten çalışarak 70'e düşüyorsa kafaya takacak birşey yok diyor. Fakat kafaya takmaz iseniz bir süre sonra çıkartacağı muhtemel sorun bu olur. Motor soğutma işlemini yapıyor ama geç yapıyor.
Sonra termostat yanında birde genleşme kabı masrafına yol açar. Termostat 100 TL civarı birşey. Genleşme kabı yan sanayi 85 TL orjinali 250 TL. Aklınızda bulunsun.

agucba

Hararetin üst limiti 92 derecedir diye genelleme yapmamak gerekir. Hararet artığında (yalnız hararet ile kaynama noktasını kast etmiyorum) genleşme kapağından da fazla basınç kapaktaki valften çıkacaktır. Ama eğer kapaktaki valf de bozuksa, o zaman biraz sorun olabilir.
Neticede İYİ VE GÜVENİLİR bir servise giderek termostatı ve soğutma sistemizi kontrol ettirmenizin faydası olur, zararı olmaz.

///////////////

tolga_ozhan

Sıcaklık fazla ise basınç  ve buharlaşma fazladır. Bu ikisi fazla ise kapaktan kaçan buharda fazladır. Sonuç arabanın su eksiltmesidir. Bunun böyle olacağı %100 değil sadece bir ihtimaldir. Eğer kişi araçta su varmı yokmu diye periyodik aralık ile kontrol etmiyorsa sonuç susuz kalmış bir motor demektir.
92 derece ise 156'lar için genellemedir oda kesinlik değildir. Benim gördüğüm birçoğunda böyleydi.

Edited by - tolga_ozhan on 08/03/2009  17:13:26