Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nedir bu Alfa düşmanlığı??

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Topici okuyan arkadaşlarında güldüğüne eminim

İlk etapta sözlü düvello vardı..O bölümde cevap veremedikleri gibi akabinde koyduğum yazılı ve net okunabilen Drag ve Time Trial sonuçlarını koydum..Buna gelen cevap ta tabiki normal bi insanın verebileceği yani yeterli beyin ve kapasiteye sahip bi insanın verebileceği cevaplardan çok uzaktı..

master

Onur geçmiş olsun..
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

Saol :)

n/a

ben topici okumadım da, dediğim gibi çok takılmamak lazım. bu ülkede herkes otomobil profesörü, ben dahil :)

hem 106'ya laf etmemek lazım bence; sonuçta, problem otomobilde değil, konuşan sahibinde. hem 106 ile 147'nin önden çarpma testinin sonucu aynı :P

benden de bi geçmiş olsun  ;)

Edited by - dantelk on 05/04/2006  21:20:47

anIL(34an623)

onur geçmiş olsun

forumun sonuna doğru kartal sakinleşmiş, forumun tadı kaçmış Register or Login" alt=""/> kartal'ın "147 eşşektir, eşşeoğlu eşşektir" lafı tarihe altın harflerle geçecek nitelikte. infaz ve gaz tenekesi tabirleri de muhteşem. harbi ben okurken çok keyif aldım. okuyamayan arklar çok şey kaçırmış. uzun süredir bu kadar gülmemiştim Register or Login" alt=""/>

kartal'ı okurken aklıma mükremin abi geldi. mükremin abinin modifiyeci versiyonu zannedersem Register or Login" alt=""/>

freyzer

Geçmiş olsun Onur. Register or Login" alt=""/>

Alfa 156

geçmiş olsun Register or Login" alt=""/> cümleten

Nicola Larini

Arkadaşlar,

Biz her girdiğimiz virajdan çıkarız bazıları malesef bariyer, tarla vb. şeyleri daha çok seviyor...:P

Onur

herkeze teşekkürler ,

Ali bey ile 159 tanıtımında birmottan bir çıkışımız var onu aynı sınıfta değil bir üst sınıfta bir araba kaldırsın benzin döker yakarım arabamıRegister or Login" alt=""/>

n/a

bakın bilinçizlere çok komik bi örnek tam bi cahil cesaretiii bu kadarda olmaz dedirticek cinsten bu aşağıdaki muhabbet adını vermiceem bi sitede gerçeklerştii maalesef o zaman alfistiyee üyee diildiim ve dayanamadım cvp verdiim  

iştee bilinçsizin bilnçsizliiRegister or Login" alt=""/>

--------------------------------------------------------------------------------

alfa o kadar iyi bi makinaysa niye satışı düşük o zaman gençler....kaldı ki efsane bi modeli bile yok maalesef...ve dahası ne bi drag ne de bir büyük yarış birinciliği var....böyle bi araba anca el arabası olur......

buda dayanamayıp verdiim cevap

bak sevgili kardeşim eğer bi konu hakkında yorum yapıcaksan ve bu yorumu bu konuyu çok iyi bilen insanların olduğu bir foruma yazıcaksan bi düşünseydin önce hele konu Alfaysa 2 kere düşünmen gerekir arkadaşlar sana gereken cevapları vermiş ama ohaaa dedim ve dayanamadım senin tarihinde büyük yarış kazanmamaış dediğin Alfa Romeo tarihteki ilk formula 1 şampiyonasını kazanan markadır diğerlerini yazamicam onuda sen araştır en azından öğrenmiş olursun "Ne zaman yolda bir Alfa görsem şapkamı çıkarıp onu selamlarım" (Henry Ford) bu da kim diye sormazsın umarım

Onur

o eleman öyle birşey yazdıgına göre cahilin önde gideni hiç cevap bile vermemek lazım aslında Register or Login" alt=""/>

krm

abi viraj dediniz de sahil yolunda (florya-sirkeci ) virajlara 100 ile giriyorum arabayı zor yolda tutuyorum Register or Login" alt=""/> yol tutuş açısından zayıf veriyorum 147 e. Register or Login" alt=""/>

ben daha iyi yol tutuş beklerdim.

Onur

aynı viraja bide golfle gir..Register or Login"/>

Edited by - Onur on 20/04/2006  15:42:06

admin

Bence hiç denemesin, denize uçma yüzdesi fazla
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Onur

quote:

bektas wrote:

Bence hiç denemesin, denize uçma yüzdesi fazla

Register or Login" alt=""/>

anIL(34an623)

sewgili kerem ben o yolda bi ara sağlam kaptırırdım. ex kız arkımı kadıköy iskelesinden alırdım. hep geç kaldığım için de kaybettiğim zamanı yolda kazanmaya çalışırdım Register or Login" alt=""/> 

uzun süredir o yolda kaptırmıyorum, yanlış anlama ama bikaç tane sağlam viraj dışında ben hepsini aktardığın hızla rahatlıkla girip çıkıyodum. bigün gaz bigünümde 406 3.0 coupe ile kapışmıştık. adam düzlükte arayı açıyor, virajda ben kapatıyordum Register or Login" alt=""/> aynı yolda T4 ile kapışmışlığım da vardı. T4, 406ye göre virajda daha iyiydi ama düzlükte onun kadar iyi olmadığı için o da arayı açamadı hiç. ama benim araba (156 2.0), bu iki arabadan da (üstelik bunlar iddialı arabalar) dediğin virajlarda çok daha iyi. dostum pilotaj farkı olabilir tabi ama ben açıkçası çok iyi değilimdir. orta üstü pilotaj var bende. korkarım da biraz Register or Login" alt=""/>

tabi sonuçta ikimizin arabası farklı modeller ve motor seçenekleri. bu karşılaştırma sağlıklı oldu mu onu da pek bilmiyorum ama senin lastiklerden yana bi sıkıntın olabilir mi?

n/a

Latiklerin eğer firestone serisinden denk geldiyse pek iyi lastik değiller.. Hem gürültüsü hemde yolu fazla kavrayamadığına dair bir kaç daha şikayet duymuştum... Yok değilse hakkaten bir de golf ile gir bakalım : ))

Alfadanadam

bende 145 varken bile ne hızlarla girdim ben o virajlara..Virajda alfa gibisi yok...

krm

yok ya ne bileyim savrulmadım ama yatkınlık hissettirdi. yan şeritte araba olsa sorun yaratır gibi geldi. bir de o yol dar olduğu için tehlikeli zaten, sadece deneme amaçlı yol boşken yaptım.Register or Login" alt=""/>

admin

viraj deyince aklıma geldi. bi kaç sene evvel kavacıkta bi 360 modena ile karşılaştım. araba acarkentin arabası daha öncede görmüşlüğüm vardı. Aynı tarafa gidiyoz yani. tabi ben acarkente değilde ordaki gecekondulardan birine gidiyom o ayrı.

Neyse kavacıktan acarlara giden yol yeniydi o zaman pırıl pırıl temiz bir asfalt. o önde ben arkada daldık yola, trafiği aştık kavacık köprüsünün altından sonra hafif rampada amca bi gazladı üfff, ben dururmuyum o sesten sonra peşinden daldım. Daldım ama ilerde sağa dönen bir viraj var görüyorum ve hızlı bir şekilde de üzerime doğru geliyor. ama ne geliş,    şöyle bi ibreye baktım 160 a iki tırnak kalmış. adam zırt dedi girdi çıktı problem yok tabi boru değil modena yani. sonra ben napim napim derken gelmisim bile şöyle sola doğru yanaşıp gazı kestim ama fren yok sadece ayağımı çektim. bi alt vitesede alamıyom zaten 4 teyim 3 olsa dağılcak şanzıman. lastikler öttüre öttüre döndüm ordan. varya aman aman acayip bi duyguymuş, elimi bırakabilsem sigara yakacam peşinden öyle bişi yani. şimdi gaz kesince hız kaça düştüki dersiniz siz, yemedi valla o hızla giderken ibreye bakmak. sonrasıda ilginç. araba kafayı topladı tekrar verdim gazı topuk modenayı yakalıcamya yakaladımda, gerçi adamı siteden içeri girerken yakaladım ama olsun yakaladım yani. o sıra adamla göz göze geldik surat bi tuhaf gözlükleri aşağı doğru çekmiş öyle melül melül bu salakta kim diye bakıyodu.

sözün özü Alfa iyi yol tutar...
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Alfadanadam

Sözün özü tutturabilene alfa süper yol tutar :)

master

Alfa'nın yol tutuşunu beğenmeyen ilk kişisiniz Kerem Bey :) Lastiklerde bir sorun olabilir veya aracın fazla yatması limitlerde olmamanıza rağmen size limitlerdeymişsiniz hissi vermiş olabilir..

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

krm

ne bileyim ben de anlamadım. belki de beklentim çoktu. hızlı girdiğim virajda öyle hissediyorum ki arka lastikler sanki kıvrılıp kırılacak Register or Login" alt=""/>

keşke maserati alsaydım Register or Login" alt=""/>

Onur

maserati ile bile dip gaz viraj dönemezsin Register or Login" alt=""/>

anIL(34an623)

beklentinin yüksek olması da düşünceni etkilemiş olabilir sewgili kerem.

ben de çok viraja girdim, çıktım. artık arabanın bi virajda kopacağı ihtimali hiç aklıma gelmiyordu. arabaya aşırı güvenmeye başlamıştım. yaklaşık 1 sene önce, floryada fly innin ilerisindeki 2. virajda yani yeni yapılan girişin ordaki virajda araba koptu, az kaldı parçalıyordum aleti. allah korudu çok şükür. o kadar arabaya güvenmeye başlamıştım ki viraja giriş açısı, frenaj, hız falan hiç dikkat etmemeye başlamıştım. ne de olsa alfa bu, bişey olmaz diye düşünmeye başlamıştım Register or Login" alt=""/>

ama olaydan sonra düşündüm. 3. vitesi zorlayarak girmiştim. yani 140 km gibi bir hızla olay oldu. bilinçsiz bi şekilde bi de. tamam alfa ama bi yere kadar Register or Login" alt=""/>