Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfamda cözülemeyen sorun :( yardımmm

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

merhaba arkadaşlar...

ben aranıza yeni katılıyorum benım kucuk ama bır o kadar da buyukve cozulemeyen bir sorunum var arabam da seyır halınde gıderken sellektor yakarken devir ibrem ve hız ibrem tıkır tıkır oynuyor ve bunun sebebını bulamadılar lutfen bana yardım edın :(

zeitgeist

çok enteresan aynısı bende de oluyor bazen,
çözülemeyeceğini tahmin ettiğim için önemsemedim

Cem

Sürat Gösterge saatiniz/takometreniz arızalı, elektronik problem olduğundan direkt olarak gösterge değişimi yoluna gidiliyor, sürat göstergesi mk1 156 için 80-100 liraya çıkma bulunabilir. Keza takometre de aynı fiyat düzeyindedir.

takgun

Bu kadar kotu birseyde olmayabilir. Akü veya alternatörle ilgili bir sorun olabilir. Sistemden çok elektrik çekildiğinde yapıyor olabilir. araç rolantide çalışırken teyp, arka cam resistansı gibi şeyleri açıp kapayarak göstergeleri kontrol eder misiniz?

junip

bende de şöyle bir sorun vardı. frene basında teyp, göstergeler herşeyin elektriği gidip hemen geliyordu. sorun akü kutup başı ile şasi arasındaki kabloyu değiştrerek giderildi. kabloda kırık varmış.

alfa147black

geçen gün geri vitese aldığımda klima çalışmaya başladı alfa değişik bir araba..böyle şeyleri takmamak lazım..

n/a

klimamı calıstı ınanmıyorum ya

n/a

SERVİSE GİTTİMM VE ŞARJ DİNAMOSUNUN ARKASINDA KONJEKTÖR VARMIS ONDAN KAYNAKLANIYOR OLABILIR DEDILER AMA ANLAMADIM VALLA...

ersinguller

klima konusunda benim alfa da enteresan bir tavır izliyor.. motoru ilk çalıştırışımda sabah, açık oluyor default şekilde, kapatıyorum... motor ısınmadan pek verimli olmayacağından ve motoru da zorlamaması açısından..

motor 80-85 derece ısıya ulaştığında tekrar otomatik olarak açılıyor, 22 derecede çalışmaya başlıyor efendi efendi...

pek de hoşuma gidiyor hani bu özellik :D sanki benim motoru zorlamamak için kapattığımı bilir gibi, ısınır ısınmaz açıveriyor klimamı.. canım alfam benim

tolga_ozhan

Klima açık şekilde kontağı kapatığınızda, bir sonraki çalıştırma ayarlarınızı hatırlar ve motor uygun ısıya ulaşana kadar off'da bekletip sonra otomatik olarak o ayara döner.
mk2 156'nın otomatik kliması böyleydi.
Yani Ersin bu kapatma işlemini senin manuel olarak yapmana gerek yoktur heralde 159'da da böyleyse. Çalışıyor gibi göstergelerinde ışıkların yanar fakat o devrede değildir.
Konuyla alakasız oldu ama yeri gelmişken söyleyeyim dedim.

n/a

LÜTFEN KONUYU BASKA YERLERE TASIMAYALIM

junip

quote:

LÜTFEN KONUYU BASKA YERLERE TASIMAYALIM

hop hop bir dakka burda konularda sohbette edilir tartışılırda konular başka yerlerede gider. başlığı sen açtığın için başkaları sadece senin sorunun hakkında mı yazacak yani ?

tolga_ozhan

Kimin konuyla ilgili birşey yazıp yazmayacağına karar verip uyarıda bulunmadan önce bence acaba neden birtek ben BÜYÜK harf kullanıyorumu çözün.

n/a

heee

Onur Ozdil

Biz bu foruma kullandığımız ve kullanılan Türkçeye dikkat ederiz arkadaşım.

Sorduğumuz sorudan çıkan bir konu oldumu zevkle dinler sorunlara hep beraber çözüm ararız.

Gereksiz bir sabırsızlık, kabalık, bencillik yapmayız.

n/a

OK DIKKAT EDERIM KUSURA BAKMASINLAR

Cem

Forum sayfamıza ilk gelenlerin okuması gereken, ve internet forumlarında alışılagelmiş kurallar sitemizde de geçerlidir.

D-5 Okunaklı mesaj yazın: Mesaj yazarken, okunması ve anlaşılmasının kolay olması açısından, büyük-küçük harf ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini, noktamala işareti olmayan metinlerin ise okumayı işkence haline getirdiğini unutmayın.

Forum kurallarımızın tümüne ulaşmak için You are not allowed to view links. Register or Login göz atın lütfen.

XETRaM

quote:

geçen gün geri vitese aldığımda klima çalışmaya başladı alfa değişik bir araba..böyle şeyleri takmamak lazım..

Haha çok güldüm buna :)

Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızda bizim diğer forumlarla olan farklarımızı yavaş yavaş anlayacaklardır ;)

Onur Ozdil

fatih bey,

sorununuzu daha iyi anlamak için,

devir ibreniz tıkır tıkır oynuyor peki aracın devirlenmesinde de bir sorun oluyormu ?

yoksa anormallik sadece göstergelerde mi mevcut ?

n/a

sadece anarmallik gostergelerde oluyor bulamıyor kımse sorunu bende cozemedim...

zeitgeist

bende devir saati değil de hız göstergesi saçmalıyor. örneğin 90 la giderken selektör yaptığımda hız göstergesi bir anda 90 dan 60 düşüyor ve tekrar 90 a çıkıyor. hepsi 1 saniye içinde oluyor.
ama dediğim gibi sürekli olan bir şey değil, bazen oluyor.

ATA

Bende bir ara kornaya basınca aynı şey oluyordu, kornamı değiştirdim artık olmuyor. (kornayı değiştirirken şase kablosunu daha kalın bir kabloyla değiştirdim) Tamamen elektriksel bir problem gibi geliyor bana. Akünün şase (-) kablolarını kontrol ettirin bence. Sorun çözülmesse, forumda bağırıp çağırmadan gidip çıkma devir/hız göstergesi edinin bir tane =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

admin

Bu iş için kirli çıkı Muhsin lazım, bir ara bostancı sanayiye uğrayın.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

agucba

Dün zaten bu işi Muhsin Usta'nın çözeceğini söylemişti Durmuş Usta.

///////////////

ersinguller

Benim devir saati de araç rölantide çalışırken bazen çok hafif aşağı yukarı oynuyor, sabit durmuyor.. bu da mı elektrik hatası yoksa, normal bir motor tepkisi mi