Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nedir bu Alfa düşmanlığı??

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Ya abartmamak lazım belki de , hani Alfa yol tutar ama, virajda yatmayan araba yoktur, savrulmayan araba hiç yoktur. :) Tren değil ki bu :P

krm

anıl eğer dediğin alt geçit ise, abi allah korumuş valla. orada hem önün görünmüyo hem de gittikçe daha çok sertleşiyo..140 ile oraya girmek... bilmiyorum yani.. zaten duvarlardaki çiziklerden belli baya sürten oluyo orda.

bu arada onur zaten viraj alacağını bilsem maserati 3200 gt alırdım. parası önemli değil, iyi viraj alsın yeter. Register or Login" alt=""/>

Nicola Larini

Kerem kardeşim, ilk başta yatma hadisesini ben de garipsemiştim. Virajları seven orta pilotaja sahip biri olarak şunu söyleyebilirim, arabaya güvendiğin noktanın bir sonu vardır. Dolayısıyla önemli olan viraja giriş tekniği ve hızını ayarlayabilmendir ki bunu ilk viraja girdiğin saniyede yapmış olman gerekir ...viraj içine girdikten sonra frenle yavaşlamaya çalışmak aracın dinamiğini dolayısıyla senin yer ile temasının hangi seviye de olacağını belirler..:)

sözün özü alfa 147 virajda çok iyidir..ona yaklaşabilecek tek araba focustur ama ondan daha iyisi de Fiat Grande Punto dur....acı ama gerçek ;)

Viraj kabiliyetini artırmak için sabırsız davranma sakın..arabayı virajda hissetmeye çalış..kazasız günler dilerim.

anIL(34an623)

yok sewgili kerem ne yaptın sen Register or Login" alt=""/> sanırım sen tüneli kastetmişsin. o kadar gözüm dönmedi Register or Login" alt=""/> olayın olduğu yer tünelin üstü. pazar günü sana tarif ederim. orda da çok kaza oluyor. ben daha sonra geçerken orda dağılmış honda crv ve hyundai sonata gördüm mesela

Burak

İzmir alfamirin sahibinin lafı " bodrum yolunda bu arabayla 355 in kıçından ayrılmam!"

(bahsi gecen araba 1998 156 2,0 .bu şahsın da o zamanlar bi 355 i vardı bu arada)

birazda abartmış ama alfanın gidişi ve yol tutuşunu anlatan bi cümledir Register or Login" alt=""/>
1997 Gtv V6 TB

alfisti

amman burak kardeş sevgili(!) şifa cengiz kılınç kardeşimin sözlerini ne zamandır ciddiye alıyorsun? sakın ha....

quote:

definitive wrote:

İzmir alfamirin sahibinin lafı " bodrum yolunda bu arabayla 355 in kıçından ayrılmam!"

(bahsi gecen araba 1998 156 2,0 .bu şahsın da o zamanlar bi 355 i vardı bu arada)

birazda abartmış ama alfanın gidişi ve yol tutuşunu anlatan bi cümledir Register or Login"/>

Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

master

Bugüne kadar hangi Alfa'ya bindiysem rakiplerinin çok çok ötesinde yol tutuşları olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bugün Alfa Romeo'dan inip başka bir araba kullanmaya çalıştığım zaman korkuyorum , normal hızda gidiyorum sanıyorum ama gittiğim hız o aracın limitlerinin üzerinde olabiliyor , halbuki Alfa için çok normal bir hızken..

Ancak Focus'u ve Mondeo'yu bizzat kullanmadığım için onları karşılaştırma dışı bırakayım çünkü ikisi de sınıflarında referans gösterilen modeller. Özellikle Focus'u öve öve bitiremiyorlar , rakiplerinin ESP kullanarak zor geçtiği en sert virajlarda bile tınmadan devam ediyor-muş...

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Bizde Bora vardı, ve Alfa'dan sonra Bora ile girdiğim her virajda fren yapma ihtiyacı duyuyordum, gayri ihtiyari.

Ama Focus kullandım uzun yolda, viraj dönme açısından değil ama düz gitme açısından bayağı stabil. Özellikle sürati hissettirmeme konusunda takdir ettim kendisini :) Direksiyon felan güzeldi yani.

Onur

ben zafiraya ve ciplere binmeye korkuyorum , çok yana yatıyorlar tedirgin oluyorum :)

n/a

walla Gr. Punto yu bi yardıra yardıra kullanmak nasip olmadı ama 147 focus karşılaştırmasında Hb standart bi focus un standart 147 yi virajda geçiceğine inanıyorum..

1,5sene/25000km boyunca sedan focus la nerdeyse viraj konusunda birçok deneyim yaşamış biri olarak focus u üzerindeki 185/65 14 lastikleriyle haddinden fazla başarılıydı bence..

direksiyon çok net ve kıçını ciddi anlamda 1defa S şekilli virajın tam ortasında mecburi frene dokunmak gbi bi hata işleyerek kıçını kabettim ki ordada bana 130 la girdiğim virajda 3defa kontra verme imkanı verdi..sonunda kaza bela yaşatmadı hiçbir zmn ama  buarada kaymamın en büyük nedenide ABS olmamasıydı tabi :)

147 yi almadan önce nasıl olsa bilioruz die test etmedim ama makyajlı kasa ama ilk gelen 1 tane tek kapı kullandım we resmen 'vapur' böyle bi yatma yok..walla çok endişelendim bnm arabamda öyle çıkıcak die ama snnkinde yeni tip süspansiyon var dediler ki cidden teslim aldıktan sora belli etti ilk gelenle farkını..

focus komple std olduğu için ve sağolsun eşşek kadar yanaklı lastikleri olduğu için ş.içinde birçok virajı zorlardım yol bozukta olsa ama şimdi 147 de 17 jant ve yay la tabi okdr zorlayamıyorum langur lungur hem aracın dengesi daha çok bozuluo hemde trim sesleri artıyor..

ama focus la gene std ken autodrom da 58 sn tur zamanı çıkarmıştım..bnm 147 nin şuanki haliyle 55sn fln çıkarmam gerek :)

(yazın görcez  bakalım gerçekten nekdr iyiymiş :) )

Gr Punto yu ise okdr ii olcağını tahmin etmiyorum sonuçta daha şöyle hisli bi direksiyonu olan bi 'Fiat' kullanamadım..

quote:

Ali Gediz wrote:

Kerem kardeşim, ilk başta yatma hadisesini ben de garipsemiştim. Virajları seven orta pilotaja sahip biri olarak şunu söyleyebilirim, arabaya güvendiğin noktanın bir sonu vardır. Dolayısıyla önemli olan viraja giriş tekniği ve hızını ayarlayabilmendir ki bunu ilk viraja girdiğin saniyede yapmış olman gerekir ...viraj içine girdikten sonra frenle yavaşlamaya çalışmak aracın dinamiğini dolayısıyla senin yer ile temasının hangi seviye de olacağını belirler..:)

sözün özü alfa 147 virajda çok iyidir..ona yaklaşabilecek tek araba focustur ama ondan daha iyisi de Fiat Grande Punto dur....acı ama gerçek ;)

Viraj kabiliyetini artırmak için sabırsız davranma sakın..arabayı virajda hissetmeye çalış..kazasız günler dilerim.

Edited by - Can on 21/04/2006  20:17:10

anIL(34an623)

ben çok ford kullandım bugüne kadar. bahsetmişimdir daha önce, nerdeyse tüm model serisine sahip olduk bugüne kadar Register or Login" alt=""/> bi son mondeo eksik kaldı. onun için de makul fiyatına rağmen babamı kandıramadım. onu kullanmak da kısmet olmadı. oysa 2.0 140 hp düz gayet iyi diyorlar. sahip olmadıklarımızı da birkaç ay kullanmak nasip oldu şansımıza.

fordlar rakiplerine göre daha iyi yol tutarlar. bu bir gerçektir. fakat benim kullandığım hiç bir ford benim arabadan viraj konusunda daha iyi değildi.

bu sırada focus cc geliyor. trye adam gibi model getirmeyen alfanın yanında focus cc biraz aklımı çeliyor açıkçası. zira askerlik, belki evlilik, vs. var ama kısmet tabi

n/a

hiç boşuna çelmesin anılcım.. malesef Alfa harici bir araba kullanmaktan mutlu olmayacak bir fanatizm içerisindesin sende.. evet .. öylesin : )

anIL(34an623)

Register or Login" alt=""/> haklısın tolga öyleyim harbiden. bu aralıkta alfa 7 yaşına girecek. hala sıkılmadım bu arabadan. hala daha çok büyük keyif alıyorum.  focus cc belki fordun özel bi arabası ama en fazla 4 sene sonra insanı bayar, en azından beni bayar Register or Login" alt=""/>

master

Focus CC dediğin nerden baksan 60.000 YTL olur , şimdi o paralara GT var. Araba çıkmadan konuşmamak lazım ama , GT o fiyat aralığını domine ediyor , o paraya başka araba alınmaz , ayıp :) Bu arada CC'ler arasında en çok VW Eos'u tuttum , tasarımını çok beğendim ama VW yine ülkemde abartır onun fiyatını..

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

anIL(34an623)

sewgili önder haklısın ama bi de şu var. focus cc 2. elde bulunabilir Register or Login" alt=""/> alfa gt istanbul parktan beri görmedim daha Register or Login" alt=""/> ford da iyi prim yapmaz bilindiği üzere. yani makul fiyat da olabilir. tabi bunları konuşmak ve düşünmek için şu an erken. sadece resmini gördüğüm, motor seçeneklerini bile bilmediğim bi araba için plan kurmak sağlıklı değil Register or Login"/> hayırlısı olsun...

Edited by - anIL(34an623) on 23/04/2006  04:05:34

master

Hayırlısı :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Nicola Larini

seneye grande punto nun 1.6 170 Hp lik versiyonu gelecek..bence onu da bekleyebilirsin ;)

Onur

turbolu mu atmosferik mi? atmosferik olarak aşar çünkü fiatı o rakamlar :)

n/a

170bg. mi??? Grande Punto'ya olan olumsuz görüşüm yawaş yawaş değişiyo...

Nicola Larini

turbo olacak :)...sonunda blow off takacağımız bi arabamız oldu :)

Onur

güzel haber en azından alt yapısı olan bir motorRegister or Login" alt=""/>

n/a

Stilo Abarth getirilcekti o da gelmedi Birmot tarafindan...

n/a

quote:

Ali Gediz wrote:

seneye grande punto nun 1.6 170 Hp lik versiyonu gelecek..bence onu da bekleyebilirsin ;)

bayagı dergi takip ediyorum  fiat ın  hic bu  tip bir motoru hakkında birsey okumadım. bu bilgi nereden acaba ?  bmw, pejo ile kucuk hacimli turbo motorlar uzerinde calısıyor ama fiat ile baglantılarını duymadım.  bir de vw nin golf e koydugu 1.4 lt turbo + kompresorlu bir canavarı var ama... ?      

n/a

Gr Punto nun y.dışında öyle bi motoru bulunmuyor.

gelebilcek en iyi motor ve şuan sport olarak geçen tek model 1.9Multijet 130hp

onada blowoff takabilirsiniz :)

0-100 ü 9sn lerde.

0-1000mt si 29sn flndı 147 1.6TS 30 küsür sn mesela..

Gr Punto da en güçlü benzinli 1.4 16V  95hp eski punto daki motordan..

quote:

Ali Gediz wrote:

Stilo Abart konusundada iyiki getirmemişler Avrupa da bile yeteri kadar yüzkarası bi araç bence..

2.4 170hp 8sn 0-100. höh yani rakiplerin TypeR focus RS yada hadi biraz insaflı davranalım ST diyelim o bile 2.0 170hp. ayıp ayıp..

2.4lt yle Tr de herhalde rekor kompakt sınıf fiyata sahip olurdu 50-60000YTL lerde :)

Nicola Larini

Arabaları Birmot getirmiyor arkadaşlar Stilo Abarth için yaşadığınız hayalkırıklığı tamamen TOFAŞ'ın sorumluluğunda..size söylediğim motor; TOFAŞ'ın İtalya ya gönderip motor onayı yetkisi verdiği kişiden aldığım bi istihbarat sadece...ben de biliyorum yurtdışında böyle bir motor olmadığını...:))

golf teki motorun benzeri alfa 149 da olacak.