Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 almayı düşünüyorum yardım gerkiyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak1985

Herkese slm 156 1.6 ts im vardı sattım şu anda bi 159 almayı düşünüyorum ama 2. el alıcam ve 40-45 bin arası harcamayı düşünüorum... 2006-2007 modellerde bu fiyatlarda mevcut... progression ve distinctive olarak ikiye ayrılıyor benm bu konuda çok detaylı bir bilgiye ihtiyacım var sizden ricam 159 kullanıcıları bni biraz bilgilendirebilirmi? sonucta alfayı biliyorum ve bi alfa hayranıyım ama 159 bnm için kapalı kutu hangi motor deçeneğini tercih etmeliyim dizel nekadar sağlıklı gibi... Bni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum çünkü 1 hafta içinde almayı düşünüyorum

tolga_ozhan

Bence 1.9 JTD çok daha iyi benzinliye göre. Daha iyi bir performansı çok daha az bir yakıtla veriyor. Satarkende kolaylık sağlar dizel motor. Donanım olarak o kadar class bir arabaya binmişken progression'a razı olmayın bence. Biraz fazla verip dist. almaya değer.

Burak1985

distinctive de ekstra ne var ?? bildiim kadarı ile progressionda da esp abs asr bi sürü hava yastığı vs özellikler var... jant veya basınç gostergesi için olabilir ama distinctive de izmirde aradığım fiyat ve km de bulamadım

ersinguller

159 sahibi biri olarak, dizelin kesinlikle sağlıklı bir motor olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

yakıt konusunda diğer motorlara göre çok cimri, uzun yolda menzil olarak 1000 km'lere ulaşılabiliyor 90-100 km ortalama hız ile.

tork olarak da tatmin edici olduğunu, istediğiniz performansı alabileceğinizi düşünüyorum.

bunun dışında, progression yoktu bildiğim kadarıyla 159'da, dist ve dist plus var.

benim aracım dist. , tek ekleme yapma ihtiyacı duyduğum konu deri döşeme oldu. 1275 ytl'ye deri döşememi de kaplattım, keyifle biniyorum..

ama tabiki dist plus'da bildiğim kadarıyla sensör paketi gibi değişik paketler bulunmakta (işin enteresanı benim arabamda da ön ve arka sensörler var, bu sensör paketi ne oluyor acaba) , bakmak araştırmak lazım.

Edited by - ersinguller on 16/04/2009  19:35:05

Burak1985

çok teşekkür ederim bilgin için... bende bi alt modeli almayı düşünyorum sensörler çok önemli değil bnm için dediğin gibi deri döşeme çok iyi olabilir eger alırsam snnle irtibata geçmek isterim 159 u ii bilen biri ile konuşmak ii olurdu... bu arada 156 dan 159 a terfi edeceğim için heyecanlıyım... tek merak ettiğim 156 da devir sensoru varyator ve hava sensörü gibi kronik hataların 159 da da olup olmadığı... bu kronik sorunlardan epey başım ağrımıştı çunku

tolga_ozhan

Progression artık yok, ilk çıktığı zaman vardı. Sensör paket yağmur, buğu, koku gibi sensörleride içeriyor parkların yanında.
Plus'ta konfor paket olabiliyor 3 bölge otomatik klima elektirkli hafızalı koltuk gibi.
Birde plus'ta bixenon farlar standart diğerinde  opsiyon. Çok karışık aslında ama eski bir broşür bulunsa kolayca hallolur.

159'da varyatör yok

Edited by - tolga_ozhan on 16/04/2009  19:44:44

Burak1985

ben  bi alfa bayine de gideyim progression donanımı konusunda yardımcı olurlar sanırım... varyatör olmaması çok sevindirici çünkü bnzinli arabayı resmen dizel gibi yapıyordu dişliler bitince :)

ATA

Hoşgeldin Burak, 156dan sonra 159 çok iyi gelecektir. Hayırlısı neyse o olsun. Devir sensörü , hava sensörü artık tüm otomobillerde sabit sorun neredeyse, o yüzden yeni araçlarda bi 8-10 sene problem çıkartmaz sanırım, için rahat olsun o konuda.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Burak1985

quote:

Hoşgeldin Burak, 156dan sonra 159 çok iyi gelecektir. Hayırlısı neyse o olsun. Devir sensörü , hava sensörü artık tüm otomobillerde sabit sorun neredeyse, o yüzden yeni araçlarda bi 8-10 sene problem çıkartmaz sanırım, için rahat olsun o konuda.

Doğru sölüosun o sorun çoğu arabada var... hayırlısı dielim alınca artık bi buluşma daha yaparız :))

Passione

159'un kronik sorunu yok denebilir. Yalnız yogun sayılabilecek derecede görülen birkaç sorunuda yok değil ama hepsinin çözümü oldukça basit. Tabi bu kadar az sorun her markada her mekanik alette mevcuttur. Gönül rahatlıgıyla alabilirsiniz,yardımcı olmak isterim sorunuz olursa.
"centocinguantanove"

Anıl

Geçen servise gittiğimde 50binde 2007 159 dizel vardı, adam 2 kere yolda kalmış, servise gelmişti,motordan tuhaf ses geliyor diye triger ve kasnakları değişti, çamurluk içlerindeki iç halı yalıtımlar yerinden çıkıp lastiğe sürtmüş delinmiş...Alan kişiyle konuştum 50 yaşlarında bir beydi, sıfır aldım 1sene sonra beni yolda bıraktı sonra garantide tamir oldu bir daha yolda kaldım, bu kadar para verdim yine servisteyim diye dert yanıyordu! Ama sonuna şunu ekledi, yol tutuş ve performans Almanlardan çok daha üstün!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Borracho

ben 159 jts aldim. benzinli...
1.9 jtd'nin basarılı bir dizel motor oldugunu bilmeme ragmen, fikir olarak alfa-diesel iliskisi bana dogru gelmiyor bir türlü...

agucba

Porsche bile artık Cayenne'de dizel motor kullanmaya başladığına göre (her ne kadar filo tüketimini düşürüp Avrupa'da belli bazı haklardan yararlanmak amaçlanıyor olsa da) Alfa'yı da dizel ile kullanabiliriz.

///////////////

Burak1985

saolun arkadaşlar fkirleriniz için dizelde karar kıldım sanırım 2 araç var hazırda bi tercih yapıcam km ve fiyat devreye giriyor ordada km ve fiyatı düşük olan var ona yönelicem sanırım

agucba

Kilometresi'nin düşük olması seçim için tek kriter olmamalı.
Kilometre'si çok olup bakımları düzenli yapılmış uzun yol aracı, daha az kilometre yapıp şehiçinde kullanılmış araca göre tercih edilebilir.

Fiyat konusunda ise yorum yapamayacağım. Çünkü herkesin bütçesi farklıdır.

///////////////

Burak1985

quote:

Kilometresi'nin düşük olması seçim için tek kriter olmamalı.
Kilometre'si çok olup bakımları düzenli yapılmış uzun yol aracı, daha az kilometre yapıp şehiçinde kullanılmış araca göre tercih edilebilir.

Fiyat konusunda ise yorum yapamayacağım. Çünkü herkesin bütçesi farklıdır.

Doru sölüosun ama hernekadarda olsa 40bin km lik bi araba ile 90bin km lik arba arasında fark vardır... uzun yol yapması iidir bi motor içn ama yinde ömrü azalıyor... fiyat için ise dediğim gibi 40-45 bin arası düşünüorum

ee1122

quote:

1.9 jtd'nin basarılı bir dizel motor oldugunu bilmeme ragmen, fikir olarak alfa-diesel iliskisi bana dogru gelmiyor bir türlü...

Şu an tüm dünyanın kullandığı modern common rail sistemlerin öncüsü Alfa Romeo'dur
Hatta passenger car larda ilk uygulamasını da 1997 yılında 156 da yapmıştır.

Borracho

quote:

quote:

Şu an tüm dünyanın kullandığı modern common rail sistemlerin öncüsü Alfa Romeo'dur

coca cola da yillar once, az kalorili oldugu icin ayni lezzet vaadiyle diet colayi cikardi. ama kalori avantajina ragmen, klasigin tadini asla yakalayamadi.

dizel motor alfa romeo'nun diet colasidir. sevene afiyet olsun, ama benim tadimi bozar. :))

Edited by - Borracho on 18/04/2009  21:18:43

alfa147black

bence de benzin..alfanın karakterine daha uygun.

CSL

quote:

quote:

quote:

coca cola da yillar once, az kalorili oldugu icin ayni lezzet vaadiyle diet colayi cikardi. ama kalori avantajina ragmen, klasigin tadini asla yakalayamadi.

dizel motor alfa romeo'nun diet colasidir. sevene afiyet olsun, ama benim tadimi bozar. :))

Ahahah diet alfa güzel benzetme olmuş. Ben de 1.9jtd nin çok başarılı bir makine olduğunu düşünüyorum. Hatta ilk üye olduğumda siteye 147 Q2 almak istediğimi söylemiştim. Ancak sonra benzinli almak kısmet oldu çok ufak bir ayrıntı olsa bile göstergelere her baktığımda yakıt göstergesinin içinde "JTD" yerine "Benzina" yazısını görmek bana mutluluk veriyor.

159 için ben de kafama estikçe bakıyorum ikinci ellere ve serviste de bol miktarda gelip giden araç görüyorum, çok sorunsuz bir makine ancak her dizel motor gibi kullanıcıya çok bağlı, eğer ki araç durdurulmadan önce turbonun yavaşlaması beklenmediyse, kaliteli yakıt kullanılmadıysa, yağ değişim zamanlarına uyulmadıysa, araç düşük devirlerde vites ufaltmadan israrla gaz vererek beklendiyse hor kullanılmış demektir. Bunlarla ilgili olarak satıcıyla konuşarak doğrudan sormadan tarz olarak fikir edinmeniz mümkün bence. Örneğin yakıt içiin Opet Yakıt Güvencesi Kartı var mı diye sorabilirsiniz. Bunun üzerine size yakıt aldığı istasyonu söyleyecektir. Zaten bu karta sahip ve Opet ten yakıt alıyorsa enjektörlerden falan kormaya gerek kalmaz. Eğer ki varsa gitmiş olduğu servislerde verilmiş kayıt belgelerini sorabilirsiniz, inceleyebilirsiniz.

CSL

Bir de unuttum onu da ekleyim, dizel araçlara her köşe başında bilen bilmeyen insan chip tuning veya piggy-back sistemlerle modifiye yapmaya kalkıyor, bu uygulamalar bilinçsiz ve sınırları aşacak biçimde yapıldığı zaman motor ve mekanik aksama çok büyük zararlar verebiliyor. Bu tip uygulamalar yapılmış olan araçlardan uzak durmakta yarar var.

cuneyt

Bildiginiz uzere bende daha 1 haftalik 159 Jtd kullanicisiyim. Gerci toplamda 3 gun kullandim ama yaklasik 600 km falan oldu :))

Alirken niye 2007-2008 159 lar bu kadar cok km yapmis diye kiziyordum simdi hak veriyorum.

Bence dizel - Alfa arasinda kurdugunuz iliski tamamen bir onyargi. LPG deseniz anlarimda dizel bence cok yakisiyo 159'a.

Neyse bilmeden etmeden ahkam kesmek istemiyorum. Kullandikca fikirlemi yazarim artik.

Fakat 6 aydir bu arabayi bekleyen biri olarak size net bir sekilde fikir verebilecegim tek konu tasarim ve kullanim rahatligidir. Ben hayatimda hicbir arabayi kullanirken ve bakarken bu denli keyif almamistim. Eger gercekten Alfa alicaksaniz 159 aliniz, degecektir.

master

159 JTDm'i sadece test amaçlı kullandım ve bence dizel olmasına rağmen sportif bir sesi var. Ben beğenmiştim. Rakamları da net olarak bilmiyorum ancak tahmin ediyorum ki ara hızlanmaları da 156 2.0 TS'den iyi veya hemen hemen aynı, Cüneyt abi bu yorumu daha objektif yapabilir.

Ben de benzinli Alfa tercih ederim, ancak zaten Alfa almak duygu işi, dizel alınca işin içine bir tutam mantık katmış oluyoruz :) 159 gibi şaheser bir araçla bol bol km yapıp bir yandan da cüzdanı korumak gayet mantıklı. Üstelik diğer dizeller gibi sıkıcı bir motor da değil. 1.9 JTS'den performans olarak geri kalır yanı yok. Hatta ara hızlanmalarda daha üstün. Yani sırf motor sesi daha sportif olacak diye ben JTS almazdım. Ama 1.9T 200hp'lik model gelsin o zaman işler değişir :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Burak1985

quote:

quote:

quote:

quote:

Ahahah diet alfa güzel benzetme olmuş. Ben de 1.9jtd nin çok başarılı bir makine olduğunu düşünüyorum. Hatta ilk üye olduğumda siteye 147 Q2 almak istediğimi söylemiştim. Ancak sonra benzinli almak kısmet oldu çok ufak bir ayrıntı olsa bile göstergelere her baktığımda yakıt göstergesinin içinde "JTD" yerine "Benzina" yazısını görmek bana mutluluk veriyor.

159 için ben de kafama estikçe bakıyorum ikinci ellere ve serviste de bol miktarda gelip giden araç görüyorum, çok sorunsuz bir makine ancak her dizel motor gibi kullanıcıya çok bağlı, eğer ki araç durdurulmadan önce turbonun yavaşlaması beklenmediyse, kaliteli yakıt kullanılmadıysa, yağ değişim zamanlarına uyulmadıysa, araç düşük devirlerde vites ufaltmadan israrla gaz vererek beklendiyse hor kullanılmış demektir. Bunlarla ilgili olarak satıcıyla konuşarak doğrudan sormadan tarz olarak fikir edinmeniz mümkün bence. Örneğin yakıt içiin Opet Yakıt Güvencesi Kartı var mı diye sorabilirsiniz. Bunun üzerine size yakıt aldığı istasyonu söyleyecektir. Zaten bu karta sahip ve Opet ten yakıt alıyorsa enjektörlerden falan kormaya gerek kalmaz. Eğer ki varsa gitmiş olduğu servislerde verilmiş kayıt belgelerini sorabilirsiniz, inceleyebilirsiniz.

Saol dostum bu söledikleri dizel kullanımında önemli hususlar gerçekten... yanlız şu turbo daki kullanım olayını tam anlamadım biraz daha açıklayıcı olabilirmisin? en azından alırsak bizde dikkat edelim... bu arada bende ayrıca bir dizel arabada var opetten alıorum sürekli bu konuda gayet başarılı... bence dizelde opet benzinde shell

tolga_ozhan

Turbo kanatları çok fazla devirle döner. Siz turbo kanatlarının yavaşlamasını beklemeden motoru kapatırsanız bu aşırı devir çeviren turbo'yu yağlanmadan mahrum bırakmış olursunuz. En güzeli motor çalışırken yaklaşık 30 saniye kadar boşta çalıştırıp öyle stop etmek.