Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kaza yaptım Birmotta yardımcı olabilecek olan..?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

frantic

Pazartesi günü feneryolunda "taşıt giremez" levhası olmasına rağmen sokağa ters yönden giren ve araba kullanmaktanda pek anlamayan saygıdeğer bir sürücü 75imin arka sol çamurluğuna çarptı ve çamurluğun üzerinde bulunan dodik diye tabir ettikleri parçayı kırdı. İstanbul trafiğine ve daha önce başıma gelenlere göre önemsiz ve küçük sayılabilecek kaza. İlk olarak anlaşma yoluna gittim ve yanında çıkma parça satan abimizi arayıp fiyat alıp zararımı öde gidelim zaten ters yoldasın dediğimde git kendi kaskondan zararını al diye bir cevap aldım , tutanak tutmayı kabul ettiğini söyleyip gelen ekibide yolladı fakat ekip gittikten sonra tutanağıda imzalamayacağını söyledi git polis çağır dedi. Polis geldiğindede durum pek farklı olmadı trafik sigortası dahi bulunmayan araca sevgili polislerimiz ceza kesmek veya bağlamak yerine ( ki başkası arkadaşımın aracına çarptığında sigorta olmadığı için bağlanmış ve ceza kesilmişti) arkadaşın trafik sigortasınıda hallettiler. Neyse çok uzatmayayım sayın sürücü arkadaşın levha olmasına rağmen burası ters yol değil , yok aşağıda pazar vardı ozaman ters yol sayılmaz , ben sana çarpmadım sen bana çarptın benim suçum yok gibi çıkışları da bunlara eklendi ve uzun kavgalar tartışmalar sonucu polis bizim yeni kanuna göre aramızda tutmamız gereken tutanagı kendisi doldurdu ve imzaladı. Sigortama kaza bildirimi yaptım ve beni acıbadem reno servisine yönlendirdiler fakat bugün gittigimde sevgili reno servisi tutanağın aslı olmadan yapamayız "ıslak imza" isteriz dedi , aslı karşı tarafta bu tutanağın tek bir aslı var zaten adamla birbirimizi boğazlıcaktık ondan nasıl istiyim şimdi arayıp dediğimde yapacak birşey yok dediler ve sigortayı aradım böyle birşey olmadığını söylediler bende reno servisiyle uğraştırmayın alfa romeo servisi istiyorum dediğimde zincirlikuyu birmotla anlaşmalarının olduğunu söylediler. Aramızda birmotla bağlantısı olan arkadaşların olduğunu hatırlıyorum yardımcı olabilirlerse sevinirim çünkü 2sene önce küçükyalı birmota buna benzer bir kazayla gittiğimde aracınız eski bizi ilgilendirmiyor bu araçlar diye geri çevrilmiştim...Parça zaten çıkmacıda mevcut , birmot sigortayla anlaşmalı olduğu için işin exper ve parçanın boyanması kısmına yardımcı olacak.
Saygılar , şimdiden teşekkürler...

Register or Login" border=0>
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

Alfadanadam

arac tamiri icin birmota goderseniz orjinal parca ile yapmak zorundalar. hal boyle olunca da aylarca italyadan parca beklersin. kaskon varsa istedigin yerde tamirati yaptirabilirsin. tek fark anlasmali yere hic odeme yapmazsin, anlasmali degilse hasar odemesini yaparsin, sonra sigorta sirketi sana odemeyi yapar. en guzeli bostancida bi alfa servisine gitmen.

A.S.GÜMÜŞ

Ya var ya bileceksin full kontak ayıkido işte birşey marizleyip bırakacaksın bu tipleri oldukları yere bak o zaman nasıl yola geliyorlar diyeceğim ama demiyorum onların seviyesine inmemek, medeni olmak lazım diyorum bir yandan da zarar nasıl karşılanacak diye düşünüp tekrar sinirleniyorum, geçmiş olsun allah hepimizi beterinden saklasın

07 DH 800

Dentist

Zincirlikuyu Birmot'ta hasar sorumlusu Ali benim hastamdır;adımı vererek bir konuş ve fikir al,bakalım ne diyecek.Ama sanırım Bülent'in de dediği gibi onlar sadece orijinal yedek parça takarlar,öyle çıkmacıdan sen al gel de biz burada boyayalım filan diyeceklerini sanmam.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

frantic

*Bülent abi ilk olarak senin söylediğini konuştum zaten sigortayla ancak kaskodan değil zaten trafik sigortasından yapılacak ve pek sıcak bakmıyorlar anlaşmalı servisimize git dedikleri için böyle yapmayı düşündüm. Açıkcası benim acelemde yok zaten orjinal parçasını getirebilirlerse beklerim sorun değil şuanda tek problemim yardımcı olacak ve hasarın dosyasını hazırlayıp işleme koyacak bir servis çünkü bir hafta 10 günden sonra işleme konmadığı zaman sorun çıkabiliyormuş zamanında sigorta şirketleriyle çok sorun yaşadığım için biran önce dosyasını açtırmak istiyorum sonra beklemek gerekiyorsa bekleriz nasıl olsa kullanıma engel olacak bir parça değil.

*Serhat abi : valla birara iş oralara kadar geldi zaten , başından itibaren yardımcı olmaya çalışmama rağmen aldığım karşılık sonrası baya bi sinirlendim sonuçta ben bu arabayla 6senedir uğraşıyorum güzel , orjinal bir hale getirebilmek için belki 2 75 parası harcadım ve böyle hem hatalı olup zarar verip hem üste çıkmaya çalışan olunca sinirlerime hakim olmakta zorlanıyorum. Ancak karşıdaki kişi yaş olarak baya büyük olduğundan yine üslubu bozmamaya çalışsamda sen benim kim olduğumu biliyomusun biz tophanede büyüdük diye karşılık alınca iş biraz aikido olmasa turkish boxing e dönüyordu

*Murat abi : teşekkür ederim yarın ali bey' i arayıp konuşucam , bakalım parça bulma,getirme sorunumuz olmazsa pazartesi zincirlikuyudayım artık
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

frantic

Murat abi Ali bey i aradım bugun konuştuk fakat malesef anadolu sigorta callcenter da görüştüğüm hanım bana yanlış bilgi vermiş birmot un anadolu sigortanın trafik sigortasıyla anlaşması yokmuş kaskoyla anlaşması varmış dolayısıyla birmota götüremedim başka serviste çözdük bugun olayı ilgilendiğin için teşekkür ederim.

Konu kilitlenebilir sorun çözüldü , cevap yazan herkese teşekkür.
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

Dentist

Geçmiş olsun tekrar.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

tolga_ozhan

Geçmiş olsun.

frantic

teşekkürler
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

alfa146

kusura bakma geç oldu ama, geçmiş olsun.

frantic

quote:

kusura bakma geç oldu ama, geçmiş olsun.

ne demek önemli değil teşekkür ederim
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS