Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 SS de Şanzumanın yol seçimi nasıl oluyor?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Darkness

Arkadaşlar selam,

Dün akşam 2003 model Mk1 156 SS aracımı CITY konumununda park ederken CITY yazısının altında ve üstünde SPORT ve ICE yazılarının olduğunu fark ettim.

Bu modları aktif yapmak bizim elimizdemidir. Nasıl aktif yapabiliriz. Babamın dizel tiptronic Corsa sında ICE için bir tuş var, bizde manuel bir seçenek olup olmadığını bilmiyorum !

Tşk.

You are not allowed to view links. Register or Login

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz...

ersinguller

hava sıcaklığına göre seçmesi muhtemeldir :)

Darkness

ICE kısmında bende öyle düşündüm, Hava sıcaklığına göre diyedir dedim ama, SPORT ne iş anlamadım.

Acaba CITY tuşuna basılı filan mı tutuluyor. Arabanın kitapçığı var akşama bir bakacağım.

Darkness

Arkadaşlar konu ile ilgili bir bilgi bulamadım. Bostancı sanayide de sordum bilen usta çıkmadı. ICE modunu - derecede göreceğiz ama SPORT modunu bilen yok...

Bilginize...

admin

ICE ve SPORT eskiden yurtdışı versiyonlarda, 2.5 V6 motor seçeneklerinde ve yanılmıyorsam Q sytem denilen seçeneklerde bulunuyordu.

Aslında pekde fonksiyonel bir olay değildi. ICE modunda aracı 2. viteste kaldırıyor, SPORT da ise vites geçişlerini hızlandırıyordu.

Bu bağlamda ve basit anlamda bakarsak, kar altında zaten 2. vites kalkma olayını hepimiz manuelde de olsa yapıyoruzdur. SPORT için ise viteslerini 5500 rpm sonrası değiştirirsen gene geçişler hızlanacaktır.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

agucba

Her model için farklı gösterge üretilmediğinden, muhtemelen Q-System ve Selespeed'te aynı göstergeler kullanılıyordur. Hüseyin Abi'nin de yazdığı gibi ICE, aracın 2. viteste kalkmasını sağlayan bir uygulama iken SPORT'ta devirler daha yüksek bir sayı kadar çıkarak daha geç vits değişimi olmakta idi.
Selespeed'te vites geçişlerinin daha yüksek noktada olmasını sağlamak için ya manuel kullanımı tercih etmek gerekecek veya yarı otomatik modda tam gaz hızlanma ile programın daha yüksek devirde vites değiştirmesini sağlamak gerekecek.

///////////////

Darkness

Okeydir, bilgiler için çok sağolun.

City City gidiyorum şimdilik...