Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ıslık sesi lütfen yardım edin

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

marauderjingo

merhaba sevgili alfa camiası, öncelikle aranıza katılmaktan onur duyduğumu belirtmek isterim. geçtiğimiz ay 99 model bir 145 1.4 twin spark almış bulunmaktayım. arabayı çok sevdim fakat problemler bir türlü peşimi bırakmıyor. ilk olarak potansiyometresi ayar tutmuyordu, yenisini sipariş ettik ve dün değiştirmek için servise giderken motor dizel gibi ses çıkarmaya başladı. daha önce de forumdan haberdar olduğum üzere varyatörden kaynaklandığını tahmin ettim ve ustaya gösterdim. varyatörü bir çıkarttık ki dişliler neredeyse şişerek birbirine kaynamış yayın üzerindeki demir halka da kırılmış. bostancıdan iyi durumda çıkma bir varyatör aldık ve tamir kiti uygulayarak onu monte ettik. şimdi ise motordan hafif bir ıslık sesi gelmekte. boştayken nadiren yapıyor daha çok viteste giderken yani üzerinde yük varken 1500-2500 devir yapıyor sonra kayboluyor ve sanırım sesi yaptığı zamanlar çekis de düşüyor. bu konuda bilgisi olan ya da benzer bir durumla karşılaşan arkadaşlar yardım edebilirse çok sevinirim. bu arada bahsettiğim işlemler aracın önce de bakımlarının yapıldığı atatürk oto sanayiindeki maestro serviste yapılmıştır.

hüseyin_krgz

Varyatörü değiştirirken. Trigel kayışı değiştirilir normalde. Sanırım değiştirmemişin ama yinede o kayış sökülmüştür. Tekrar yerine takarken ince  bir ayar ister. Bununda bir aleti var. Segment ayarları oturmadığı için senin o tarz bir ses yaptığını biliyorum. Ama işten anlayan bir ustaya (alfa motorundan anlayan)götür. Bostancıdaki sanayi girişinden üsten girersen 2 soldan sol taraftaki alfa romeo servisi. Alt kapıdan girersen 4 sağ olması lazım. Bir göster

marauderjingo

evet benim de ilk aklıma gelen o oldu fakat ona dikkat ettiğini söyledi usta. pazartesi tekrar göstercem bakalım ne olcak..

agucba

Alfa Romeo Servisi'ne mi gittiniz, yoksa başka bir yere mi?

///////////////

Alfadanadam

quote:

Alfa Romeo Servisi'ne mi gittiniz, yoksa başka bir yere mi?

Maestro, Yeniler Mustafa Usta'nın açtığı mekan. Alfa servisi yani.

marauderjingo

sesin akü şarj dinamosunun bilyelerinden kaynaklandığı anlaşıldı. şu an hafif bir ses dışında(o da her zaman değil) herhangi bir sorun yok fakat böyle kullanmamın sakıncalı olduğunu söylediler ama benim de onu şu an yaptıracak durumum yok. uzun vadede başıma daha büyük sorunlar açar mı acaba? yaklaşık 1-2 ay içinde yaptırabilirim sanırım.

marauderjingo

bir sorum daha olacak. bu işi alfa ustası olmayan birine vermek sakıncalı olur mu? şöyle ki ailecek uzun zamandır her sorunumuzda gittiğimiz bir usta var fakat alfa ustası değil. alfa ların usta ellerde ancak düzeldiğini bildiğimden şimdiye kadar benim aracı ona götürmedim hep maestro baktı ama açıkçası bu biraz tuzlu oldu. ama bu bilye işi her ustanın anlayacağı bişey gibi duruyor. yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

tolga_ozhan

İşin ehli olmayan kişinin, yani daha önceden aynı işi yapmamış kişinin birşeyi yaparken başka birşeyi bozma ihtimali vardır. Bahsetiğiniz bilyeleri değiştirmek belki basittir belki püf noktaları olan birşeydir. Ben şahsen aynı işi daha önce yapmamış birisine eletmem arabamı. Benim de mesela benden hiç ücret almayan bir ustam var. Adam 83 yılından beri Alfa Romeo üzerine çalışıyor. Bir 75'i 33'ü yada Berlina'yı Alfetta'yı ezbere biliyor. 75'in arka tarafta olan vites kutusunu gözü kapalı sökebiliyor. Sesinden anlıyor. Ama hiç 156 yada GTV tamiratı yapmamış. Bana kendisi söylüyor ben bakmayayım sen bilene götür diye. Mesela bahsetiğim usta 2.0 junior motorunu komple 1.6 Berlina motoruyla değiştirmiş birisi. Tamamını kendi küçük dükkanında gözümün önünde yaptı.

Cem

quote:

bir sorum daha olacak. bu işi alfa ustası olmayan birine vermek sakıncalı olur mu? şöyle ki ailecek uzun zamandır her sorunumuzda gittiğimiz bir usta var fakat alfa ustası değil. alfa ların usta ellerde ancak düzeldiğini bildiğimden şimdiye kadar benim aracı ona götürmedim hep maestro baktı ama açıkçası bu biraz tuzlu oldu. ama bu bilye işi her ustanın anlayacağı bişey gibi duruyor. yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Bence Alfa ustası olmayan birine yaptırmayın.Kendi yaşadağım bir olayı anlatayım,siz karar verin;
1 sene önce baskı-balatam bitti bir bayram tatilinde. Sanayinin altını üstüne getirdim ama hiç açık Alfa servisi bulamayınca, en azından 10 ssenedir tanıdığım ve eski araçlarımın bakım ve tamirlerini yapan ustama gittim mecburen.
Sonuç : Düşük hızlarda debriyajdan ses geliyor. Basit bir debriyaj baskı balatası deyip geçtim ama ,geçmez olaydım. Şimdi al düzelt demeye bile gidemiyorum,bu defa başka yerini bozabilir endişesiyle,en az 200 TL işçilik verip 1 tam günümü ayıracağım ve Alfa Servisinde derdime çare olacaklar.

bugra

quote:

Varyatörü değiştirirken. Trigel kayışı değiştirilir normalde. Sanırım değiştirmemişin ama yinede o kayış sökülmüştür. Tekrar yerine takarken ince  bir ayar ister. Bununda bir aleti var. Segment ayarları oturmadığı için senin o tarz bir ses yaptığını biliyorum. Ama işten anlayan bir ustaya (alfa motorundan anlayan)götür. Bostancıdaki sanayi girişinden üsten girersen 2 soldan sol taraftaki alfa romeo servisi. Alt kapıdan girersen 4 sağ olması lazım. Bir göster

segment ayarı derken?sanırım sente ayarından bahsediyorsunuz,evet kepleri var sente ayarı için ancak buna zaten dikkat edilmiştir.sente kaçıklıgından boyle bir ses cıkacağını pek tahmin etmiyorum acıkcası.sorunda sarj dinamosunda imis zaten anladığım kadarıyla,bence götürene kadar gitsin,aciliyeti yoktur pek.

marauderjingo

şarj dinamosunun bilyelerini değiştirttim bugün, bizim tanıdık usta yaptı sadece bilye parasını aldı sağolsun fakat gel gör ki ses kesilmedi, gün içinde farkettim ki ses sadece klima açıkken geliyor. klimada motorun devirlenmesiyle alakalı bir ıslık sesini ne yapar acaba?

alfistahakan

Triger ve V gergi kayışı rulmanlarından biride bu sesi yapabilir.Bende aynı durum vardı.Hepsini değiştirince düzeldi.
Hakan
Forever Alfa

burcintun

Klimaya bağlı olan kayışa (İç tarafına yarıkların olduğu tarafa biraz da dışına doğru) pudra dök. Ve burdan sesin kesilip kesilmediği bana bildir. Ne yapman gerektiğini söyleyeceğim.

marauderjingo

quote:

Klimaya bağlı olan kayışa (İç tarafına yarıkların olduğu tarafa biraz da dışına doğru) pudra dök. Ve burdan sesin kesilip kesilmediği bana bildir. Ne yapman gerektiğini söyleyeceğim.

kompresörün içindeki yağın artık özelliğini kaybetmesinden dolayı bu sesi yapabileceğini söyledi bir klimacı. gaz basıncı da epey düşmüş. yağını değiştirip yeni gaz doldurduk, şimdilik ses yok gibi ama çok da uzun süre kullanmadım bugün, ne zaman ses yapacağı belli olmuyor. umarım düzelmiştir, eğer ses devam ederse dediğinizi uygulayacağım ilginize teşekkür ederim.