Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Can sıkıcı problemim

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfistahakan

Merhabalar , bazılarımızın bildiği gibi 15 gün önce aracımın 150 bin km bakımını izmirde bir servisde yaptırmıştım.Gayette memnundum.Çarşamba günü fethiyeye gittim geldim aracımı evin önüne parkettim o günden beride binmedim..Dün akşam tekrar fethiyeye gitmek aracımı çalıştırdım baktım felaket derecede vuruntulu çalışıyo.Kaputu açtım sanki 3 silindirli su motoru gibi ses var.Motor çalışırken aşırı titriyo ve pıs pıs pıs diye ses çıkarıyo.O halde aldım sanayiye gittim.Usta baktı abi bunun 4.silindiri çalışmıyor subap kesmiş dedi.Ben tabi şok.Hemen izmirdeki servisi aradım durumu anlattım, söylediği yerleri kontrol ettik herhangi bişi görünmüyor ama araç hala 3 silindir çalışıyo.Motoru açıcaz kapak taşlanacak subaplar değşicek artık bilmem neler değişicek liste uzayıp gitmeye başladı.4.silindirdeki bujileri söktük bujilerin uçları simsiyah kurum.Artık iyice emin konuşmaya başladı usta tabii izmirdeki de.Yok çekiciye koy buraya getir orda olmaz bi sürü şey.Moral yerlerde benim.daha yeni 1500 tl masraf yapmışım arabaya.Dedimki ustaya al bunu ne yaparsan ne yap ister yak ister parçala ben gidiyorum dedim.Çıktım gittim.Aradan yarım sonra yarı yoldayken beni aradı tekrar abi gel sorunu buldum dedi.Hemen gittim 1.bujinin üstündeki bobin hem 1.bujiye hemde 4.bujiye akım veriyormuş.işte o son numara bujiye akım gitmediği için silindir çalışmıyomuş.Şİmdi izmirden bobin siparişi verdim 100 tl çıkma birde.Yenisi 500 tl miş.Yalan doğru bilmiyorum.P.tesi parça gelecek inş.başka bişi olmamıştır takılacak bakalım nolcak.tabii bana 3 gün uyku yok artık.Evin önünde Alfamda yok.Hiç ayrı kalmamıştık keratayla.Sizce başka bir sorun çıkarmı?Bujiler neden kararmış olabilir.Uzun oldu sizinle paylaşmak istedim.Saygo ve sevgilerimle.
Hakan
Forever Alfa

Onur Ozdil

öncelikle geçmiş olsun, ilk defa böyle birşey duyuyorum.

böyle bir akım karmaşası kendi kendine olmaz gibime geliyor. serviste acaba bazı şeyleri yanlış yapmış olmasınlar ?

Dentist

Çok geçmiş olsun,umarım basit olarak sorun hallolur da bir an önce Alfana kavuşursun.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Cem

Bobinle ilgili problemi ben fiat'ın 1.6 motorlarına has diye bilirdim, Alfa'da ilk kez duyuyorum. Fiat için bu parça serviste 80 TL dir bu arada.

murat

Daha ustanın sizi tekrar araması bölümüne gelmeden kendi kendime direk bujinin biri ateşlemiyordur diyordum.Bence adam gibi bir yere çektirin arabanızı mümkünse veya bir daha oraya gitmeyin bundan sonra .Zira ben olsam ilk bakacağım yer buji veya kabloları olur ..Subap kesme teşhisi bomba olmuş biraz
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

alfistahakan

quote:

Daha ustanın sizi tekrar araması bölümüne gelmeden kendi kendime direk bujinin biri ateşlemiyordur diyordum.Bence adam gibi bir yere çektirin arabanızı mümkünse veya bir daha oraya gitmeyin bundan sonra .Zira ben olsam ilk bakacağım yer buji veya kabloları olur ..Subap kesme teşhisi bomba olmuş biraz

Haklısınız ama burada başka alternatifim yok.Yinede aracı en iyi tanıyan usta bu.En yakın yer izmir.
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

Ben de aynen Murat gibi daha okurken sorunun bobinlerden olabileceğini düşündüm. Ama bobinin gerçekten arızalı olduğuna emin olmadan yenisini sipariş etmeyin. En pratik çözüm o bobini yandakilerden biriyle değiştirip tekrar test etmek. Bobin mümkünse de yakın olanlardan biriyle test edin ki, bobin testinden hemen sonra da sorunlu silindire giden kabloları da değiştirerek test edin. Twin spark motorlarda pipo denilen ve bujilere geçen kısım oksit vb. sebeplerden akımı iletmemezlik yapabilir. Sorun sadece buji kablosundan da olabilir yani.

alfistahakan

Bülent bey pipoları değiştireli 6 ay oldu henüz.Hepsi tertermiz.Başka buji kablosunu takarak ve 4.bujiye  akım iletmeyen kablouu başka bobinede takark denedik sonuç aynı.Yani bobin hangi kablo takılırsa takılsın akım iletmiyor.Siparişi cuma verdim bile yarın kısmetse kargodan alıp takacağız.Bakalım kısmet!!İnşallah başka bir sıkıntısı yoktur.
Hakan
Forever Alfa

ee1122

Benimde aklıma gelen ilk şeyler bujiler, buji kabloları ve ateşleme bobinleri oldu, hangi akıla hizmet bunlara bakmadan boyle bir yorum yapmışlar anlamadım walla

Bir de fiyat bana abartı geldi, bence fiyat konusunda bir de bosch servislerden birini arayıp fiyat alın derim, ateşleme sistemiyle ile ilgili en net fiyatı onlar verecektir.

Dentist

Sonuç ne oldu ?

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

alfistahakan

Bu gün bobin gelecek bakıcaz bakalım bende merakla bekliyorum.
Hakan
Forever Alfa

adnan.geyik

Gecmis olsun Hakan. Umarım sorun cözülür.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

alfistahakan

Ateşleme bobini için bosch fiyat listesine bakıyorumda 3 tane ayrı kodlu ürün var.Üçüde 146 için oluyor.
0227030059 fiyat 17?
0221506001 fiyat 195?
0221506004 fiyat 223?
Benim araç 97 model 1,4TS 16V.
Neye göre bana uygun olanını bulacağım.?
Hakan
Forever Alfa

alfistahakan

Bobin gelmiş usta takmış.4.silindir hala çalışmıyor.Moralim koca bir sıfır.Motor açılmalı sübaplar değişmeli diyor.
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

quote:

Bobin gelmiş usta takmış.4.silindir hala çalışmıyor.Moralim koca bir sıfır.Motor açılmalı sübaplar değişmeli diyor.

İyi de sorun akım iletmeme değil mi? Sübaplarla ne ilgisi varmış?
4. silindirde kompresyon ölçümü yaptı mı usta arkadaş, neye göre karar veriyor sübapların gittiğine?

alfistahakan

Bülent bey tüm silindirlere su koydu ve kontak yaptık sadece 4.silindir suyu atmadı.Şu an bobin takılı ve akım geliyor ama araç çalışırken pıs pıs pıs diye ses veriyor motordan.Akşama bir daha gidicem komp.testinide söylücem yapsın bakalım.
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

Silindire su konmasını da ilk defa duydum açıkçası. Ya su emme sübaplarından emme manifolduna giderse ! Ustanın elbet bildiği birşey vardır elbette ama...

Bu arada suyu atmadıysa su silindirde mi kaldı yoksa sekmanlardan motor yağına mı karıştı? Eğer motor yağına karıştıysa o şekilde çalıştırmak ta uygun değil.

alfistahakan

quote:

Silindire su konmasını da ilk defa duydum açıkçası. Ya su emme sübaplarından emme manifolduna giderse ! Ustanın elbet bildiği birşey vardır elbette ama...

Bu arada suyu atmadıysa su silindirde mi kaldı yoksa sekmanlardan motor yağına mı karıştı? Eğer motor yağına karıştıysa o şekilde çalıştırmak ta uygun değil.

Bujiler takılıydı su koyduğunda .Şimdi düşünüyorumda yaptığı işin bir mantığı yokmuş.
Hakan
Forever Alfa

A.S.GÜMÜŞ

Hakan bey Antalya dan benim ustamı bir arayıp fikir sormanızda yarar var diye düşünüyorum, yardımcı olacaktır. Turgay usta: 0242 221 03 85

Edited by - A.S.GÜMÜŞ on 25/05/2009  20:05:39

Edited by - A.S.GÜMÜŞ on 25/05/2009  20:07:02

07 DH 800

Anıl

Bizim burda su koymuyorlar,onun yerine motor yağı konuluyor ve marşa basılıyor!Amaç uzun süre yatmış motorlar kompresyon yapamıyormuş,silindirlere yağ konularak marşa basılıyor,buji çıkışlarından yağ fışkırıyor
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

alfistahakan

Son gelişmeler;dün akşam nihai kararı verdik.Motor açılıyor.Üst kapak izmire servise yollanıyor.Gerekli işlemler yapılıyor.Servis üst kapağı beraberinde getiriyor.Toplama işlemini yapıyor  ,triger setini ve diğer kritik işlemleri de yapıyor arabayı inşallah bir aksilik olmaz ise çalıştırıp gidiyor.
Hakan
Forever Alfa

Dentist

Hadi bakalım,iyi haberleri bekliyoruz.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

alfistahakan

Üst kapak açılmış.Ustanın baştan beri dediği gibi 1 adet subap delik durumdaymış.Diğerlerinde ve pistonlarda bir şey yokmuş.Üst kapak izmire gidicek şimdi.Orada gerekli müdahale yapılıp geri gelecek.Contalar yenilenecek.Bakalım kısmet başka bişi çıkarmı bilmiyorum.
Hakan
Forever Alfa

Dentist

Umarım başka bir parçada sorun çıkmaz da iş hallolur.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

Alfadanadam

quote:

Üst kapak açılmış.Ustanın baştan beri dediği gibi 1 adet subap delik durumdaymış.Diğerlerinde ve pistonlarda bir şey yokmuş.Üst kapak izmire gidicek şimdi.Orada gerekli müdahale yapılıp geri gelecek.Contalar yenilenecek.Bakalım kısmet başka bişi çıkarmı bilmiyorum.

Bir tek subapın gittiğine sevindim valla :) Gözün aydın diyeyim hatta :)