Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

arabadan parça sökülmesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drcalibra

Alfa 156 nın çizgsine ve motoruna hayran olduğum için bir Alfa 156 2.0 almaya karar verdim ve kazalı bir tane buldum.Sigorta şirketinin birisinin ihalesinden 1998 model gümüş gri 156 2.0 TS  aldım sol arka çamurluktan hasarlıydı diğer taraflarında hiç bir şeyi yoktu ve sadece boya kaporta işi vardı resimlere baktığımda.Araç istanbulda Milano Alfada misafir ediliyordu.Buraya kadar herşey güzel di mi? Kabus birazdan başlıyor arabayı ıspartaya getirttiğimde ne göreyim iç döşemelerinde kazayla alakası olmayan yerlerinden parçalar sökülmüş eskileriyle değiştirilmiş hadi neyse dedim  plastik parçalar alırız yine takarız aman tanrım o da ne abs beynini de değiştirmişler daha bitmedi sağ ön taraftaki akson dediğimiz taşıyıcıyı almışlar yamuk bir tane takmışlar dahası var fren müşürünü almış hatta şanzımana hidrolik taşıyan boruyuda yuh dedim bu kadar da insanlık dışı hırsızlık olmaz bir alfaya bu yapılmaz aradım Milano Alfayı erdem bey yardımcı oldu sağolsun değiştirilen aynaları gönderdi eksik olan jantı felan eksik şeyleri anlattım ya bunlar özel bir tv de çalışan  bir kaç alfacı beraberler o kadar da dedim sökmeyin parçaları bu arabadan demez mi? beynimden vurulmuşa döndüm madem görüyorsunuz sökmelerine neden izin veriyorsunuz diye soramadım sinirden bu alfanın eski sahibi adını baya hayırla andım benzin pompasına kadar sökmüş ve kırık parçalarla doldurup bırakıvermiş Milano alfanın ustası Bahattin ustaya soruyorum burda öyle birsey olmaz diyor eeee nerede söktüler bu kadar bunlar arabayı kazadan sonra eve çekip evde mi söktüler kasko  kazadan sonra eve gitmesine izin verirmi ben hiç duymadım velhasıl arkadaşlar dikkatli olun böyle insan evladı diyemeyeceğim ve Allaha havale ettiğim bana ekstradan 2000 tl daha harcatan bu sahışları  bir Alfaya bu eziyeti yaptıkları için You are not allowed to view links. Register or Login tahsilatı Allaha bırakıyorum.Sizin de başınıza gelebilir.

ejelibonum

abi allah yardımcın olsun kelime bulamıyorum yazacak şimdi bende korktum benim araba da kazali yarın gidip hemen bakacağım herşey yolunda mi diye.

Dentist

Ufak tefek olanları duymuştum;ama böylesini ilk kez duyuyorum...
Çok geçmiş olsun.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Anıl

O kadar parçayı 2000TL'ye topladıysanız yine iyi kurtarmışsınız, benim bir arkadaşımda kaza yapmıştı,kazadan sonra araç perte çıktı ve gitti extra ne parça varsa araçtan söktü,amortisörler,yaylar,beyin vs vs yani kasko karışmıyor demek ki, kaskodaki adam neyin ne olduğunu nerden bilecek ki, adamın insafına kalmış...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

drcalibra

Bence sonradan taktıgı parçaları sökebilir adam 17 jantları almış son susturucuyu sonradan takmış almış al tamam bari orijinalini yerine tak bırak yada xenon farları söktün diyelim bari kendi orijinal ampullerini bırak kasko zaten kasko bedelini ödüyor paranı alıyorsun neden arabada kalması gereken parçaları söküyorsun diye sormak lazım bence olay arabanın park edildiği yerde bitiyor oradakilerini müsade etmemesi gerekliydi aman dikkatli olun

Anıl

İşte dediğimde o taktığı değilde orjinalini sökse farkına varmazlar, ki sahibi kimse o aracı kendisi sökmemiştir, bu işte bence bir ortaklık var servis ile...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

drcalibra

haklısın valla yer İstanbul da ki Atatürk sanayi sitesi 2. kısım daki Milano Alfa servisi günahları varsada boyunlarına ne diyeyim bari başka bir Alfacının başına gelmesin

Edited by - drcalibra on 26/05/2009  00:23:50

alfa147black

Milano Alfa????

GONENC

Arkadaşım geçmiş olsun.
sen bu arabayı alırken bizzat gidip görüp sevip de mi aldın? yoksa sadece resimlerini görüp de mi yaptın alış verişi?

Dentist

Yapılan hırsızlıkları doğal karşılamaya tabii ki imkan yok,ama;
"Resimlere baktığımda"ve"Isparta'ya getirttiğimde"ifadelerinden yanlış anlamıyorsam görerek,inceleyerek almamışsınız.
Bu yaşa geldim,böyle bir yöntemle araba alındığını ilk kez sizden duyuyorum.
Her türlü kötü sonuca olanak veren bir alışveriş şekli .
Neyse,tekrar geçmiş olsun...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Foxy

Pahalı olsun ,temiz olsun.çok geçmiş olsun

A.S.GÜMÜŞ

Alışveriş her nasıl olursa olsun, alıcıya böyle davranmaya kimsenin hakkı yok. Zaten sigortadan parayı aldıktan sonra bir de bu yola başvurulması terbiyesizliğin ve onursuzluğun dikalası diye düşünüyorum. Hele olayın vuku bulduğu yerin bir Alfa servisi oluşu çok çok daha kötü. İnsan ilişkilerinde herşeyden önce güven esas değil midir ? Bu ilke size saflık gibi görünebilir ama bence olması gerekendir. Şimdi ben bu Milano Alfa servise nasıl güveneceğim? ya da bir tanıdığımı buradan aldığım referansla nasıl göndereceğim ?

07 DH 800

ejelibonum

aynen katılıyorum abi...

yamyam34

bu araba emre arkadasımın pert olan aracı plakasıda 34 ty 5784az once servisle konustum erdem beyle size kim söyledi parcaları aldıgımızı nasıl boyle bır ıftıra atabılıyorsunuz bız o parcaları alıp ne yapalım araba pert oldugu ıcın yenı kasa aldı emre dedıgınız parcaları ne yapsın?jant konusunda jant kırılmıstı o yuzden eksıktır jant olmadıgı halde milano alfa jantı size hediye etti bunu cok iyi biliyorum!!Bu aracla emre kaza yaptıgı zaman sigorta şirketi emreyi cok uzun zaman krizi bahane ederek emreyi bekletti bu beklemenin 1.ayı sonunda servis bu arabayı servis icinde daha fazla tutamayıp aracı dısarı cıkarttılar sigortayada bildirimi yapıldı ama hiçbir şekilde sigorta şirketi ilgilenmedi ve aradan bir muddet gectıkten sonra servis gene bizi arayıp arabanın dısarda beklediğini ve arabadan parcaların calındıgını bıze sıgortayada bıldırdıklerını soyledı sıgorta ılgılenmedıgı ıcın sorumluluk almadıgımıza daır belgeyı bıze ımzalattılar!!! bız bu araba yapılamayacagı ıcın yapılsada can saglımız acısından tavsıye etmedıklerını mılano alfa soyledıgı ıcın yaptırmadık!!bu arabayı sız aldıgınıza gore kesınlıkle bır bullanıcı olamassınız bız servısın para kazanacagı halde arabayı tamır etmeyıp(can sağlıgı ıcın) bıze dogru yolu gosterdıler boyle dusunen ınsanların boyle bır ıs yapacagını hıc zannetmıyorum!! siz o arabaya nasıl bınıceksınız arabanın şasesi yamuk arabayı nasıl yapıp bırısıne hangı durustlukle satıcaksınız??sızın bu anlattıgınız ucuz seylere samımıyetınıze kendı sahsım olarak ınanmıyorum

NOT:Konu iftira boyutlarına ulaştığı ve emre arkadaşımın şahsına yönelik olduğu karalama ve iftira olduğu için adminlerden konuyu kilitlemelerini istiyorum hukuki haklarımız saklıdır!!

ARAÇ ALICAK ARKADAŞLAR 34 TY 5784 PLAKALI ARAÇ PERTTIR ALIRKEN DIKKAT EDINIZ!!!!

tolga_ozhan

Bence almadan önce kontrol ettimeliydiniz herşeyini. Bu saatden sonra bir hak idaa ederseniz karşılık bulamazsınız. Siz yaptınız der çıkarlar işin içinden.
Forumda takip ettiyseniz kısa bir süre önce bende kaza yapmıştım. Arabamın pert olmasını istemediğim için sigorta tamir etmişti. Fakat bana şöyle bir opsiyonda sunmuşlardı. Eğer pert olmasını istiyorsanız, ekstra olan istediğiniz şeyi söküp alabilirsiniz demişlerdi. Tabi yerine başka birşey takmak koşuluyla. Örneğin jant, egzost, amortisör, yay, müzik sistemi vs.. Bu şekilde yapsaydım. Çıkma patlak amartsör, kabak lastik (çin malı), eski bir jant ve kaset çalarlı bir teyp alıp takacaktım.

yamyam34

quote:

sol arka çamurluktan hasarlıydı diğer taraflarında hiç bir şeyi yoktu ve sadece boya kaporta işi vardı resimlere baktığımda.

Sadece sol arka tarafından hasarlı olan araç bumu??? Sol arka tekerlek jant dahil komple kırılmıştı,amortisörmü artık tam olarak bilemiyorum tekerleği tutan bütün aksam kırıktı,araba çalışmıyordu,benzin ve yağ akmıştı,sağ koltuk yamulmuştu,ön tampon kırıktı ayrıca arabanın sağ tarafında kazanın basıncından burulma oluşmuştu.

Register or Login" border=0>

admin

Evet, aracın sahibi nihayet geldi ve resimlerle beraber konuya açıklık getirdi. Artık benim için konu bitmiştir ve kapatılmalıdır.

Daha fazla tartışmak isteyen olursa özelden halleder.

Aşağıda da geçen seneki piknikte sağlam olarak görünüyor.
(sağdan ikinci)

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.