Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

kırık güneşlik

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfa147black

sarkık duran güneşliğimi tırnağının kırık olduğunu düşünürek bugun söktüm. fakat güneşliği tutan metal parçanın ucundaki gri plastikten kırılmış. şimdi iki sıkıntım var. birincisi orjinal güneşlik 130 lira çıkması 70 lira dediler çok pahalı geldi bana.ikincisi ben güneşliği alsam nasıl takabilirim. o metal kısmı sağa sola çevirdim çıkacak gibi durmuyor. acaba metal parçanın içine girdiği tavana yapışık yassı plastik parçayımı çıkarmak gerekiyor. şu an edirnedeyim. döşemecilere falan gösterdim zarar veririz korkusuyla uğraşmak istemediler. acaba yardımcı olabilecek arkadaş varmı. hem güneşliğin temini konusunda hemde takmam için.. şimdiden teşekkürler

agucba

Bu You are not allowed to view links. Register or Login'e bakarsanız size yol gösterici olur.

///////////////

alfa147black

teşekkür ederim.linke baktım fakat oradaki güneşliğin içteki tırnağı kırık.  benimki ise güneşliğin takıldığı metal çubuğun üstündeki gri plastikten kırılmış. forumda arama yaptım fakat bir şey bulamadım. tamir olacağa benzemiyor. mesele ucuz güneşlik bulmak ve zarar vermeden takmak:(

Cem

Geçmiş olsun. Kırılan parçanın detay fotoğrafını koyabilirseniz, inceleyip yorumda bulunma imkanımız olacaktır. İlla ki bir tamir yolu bulunur diye düşünüyorum ben.

zaferisgoren

Benim de sağ güneşlikteki makyaj lambasının kapağı bozuldu.
Güneşlik açıkken onun ışığı da açık kaldığı için; ön cama güneş siperliği koyamaz oldum.
Bunu tamir edebilen var mı acaba?

Edited by - zaferisgoren on 30/05/2009  10:28:20

junip

Benimde şoför tarafı anlattığınız gibi. Ne yapsan nafile. ya yeni ya da çıkma alacaksınız.ben kıyıpta o parayı veremedim. ama aklımın hep biryerinde beni rahatsız eden birşey o ayrı.

quote:

teşekkür ederim.linke baktım fakat oradaki güneşliğin içteki tırnağı kırık.  benimki ise güneşliğin takıldığı metal çubuğun üstündeki gri plastikten kırılmış. forumda arama yaptım fakat bir şey bulamadım. tamir olacağa benzemiyor. mesele ucuz güneşlik bulmak ve zarar vermeden takmak:(

serdar_ileri

quote:

Benim de sağ güneşlikteki makyaj lambasının kapağı bozuldu.
Güneşlik açıkken onun ışığı da açık kaldığı için; ön cama güneş siperliği koyamaz oldum.
Bunu tamir edebilen var mı acaba?

Edited by - zaferisgoren on 30/05/2009  10:28:20

Görünmez bantla sabitlemek işini görür

alfa147black

fotoğraflarını koyuyorum. şimdi paraya kıyıp alsam bile nasıl takacığım bu metal kısım hiç çekince çıkacağa benzemiyor..

Register or Login" border=0>

Edited by - alfa147black on 30/05/2009  12:39:55

alfa147black

az önce dayanamayıp güneşiliğin içini açtım. tamir edilebilecek birşey değilmiş. o metal çubuğun üstündeki kırılan  uzun plastik boydan boya çatlayıp içine sıkışmış.. .acilen güneşliğe ihtiyacım var. ve yukarıdaki fotoğrafa göre nasıl takacağım. yenisini takmam için o metal çubuk çıkmak zorunda ..
ihtiyacı olan varsa içindeki siyah kelepçeyi ve makyaj aynasını(lambasız) çıkardım.

Edited by - alfa147black on 30/05/2009  14:43:17

junip

tavandaki gri plastigi tırnagınla yada tornavida ile hafifce kanırt. geçmeli o parça çıkacak yerinden. altında bir adet vida ve elektrik soketi var. onları sök. yeni güneşliğinide bu şekilde monte edeceksin

alfa147black

bilge bey teşekkür ederim.eski güneşliğin kolunu söktüm.
ama güneşlik bulamadığım için şimdilik yapacak birşey yok. internetten bulduğum her yeri aradım ama kimsenin elinde yok. umarım birileri yardımcı olur. yoksa güneşliksiz bineceğim gibi gözüküyor.

Edited by - alfa147black on 30/05/2009  18:31:24

junip

You are not allowed to view links. Register or Login var ama dün telle konuştum (benimki de kırık ) 140 lira istiyor

serdar_ileri

Burada teoman herhalde 15 ytl ye şahinin güneşliğini alıp takmıştı. Uyuyor. Alternatif markalarınkini deneyin çok pahalı

ATA

Benim de kırıktı, 2.5 V6'nın güneşliğini taktım. Sağol ruhani liderimiz
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfa147black

istanbula alfar ve alfam diye iki parçacıya sordum 70 lira ama elimizde yok diyorlar. orjinali kim bilir kaç paradır. denemeye devam. cumartesi parçacı parçacı gezeceğim. belki bulurum benzerini..

alfa147black

arkadaşlar malesef hala güneşliğim yok.

Dentist

Botancı sanayi sitesindeki parçacıları dolaşmakta fayda var...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

goodoldtimes

Orjinali için geçem yaz 195tl fiyat almıştım. Güneş gelince gözlerimi kısıyorum. :)

feritsahin

quote:

Orjinali için geçem yaz 195tl fiyat almıştım. Güneş gelince gözlerimi kısıyorum. :)

Bu fiyata güzel bir güneş gözlüğü alınabilir. Otomobil haricinde de takilabilir.

alfa147black

bostancıda iki tane parçacı buldum. aradım elimizde yok dediler numaramı bıraktım. hiç biri dönmedi..yardımcı olan olursa çok makbule geçer...

estephan

benımkıde kırıldı anlasılan kronık bır rahatsızlık bu alfalarımızda...suan ıcın pesıne dusmedım ama kazalı pert bır ara bulmak lazım..dıye dusunuyorum

alfa147black

yok yok yok hiçbiryerde yok bekleyeceğim artık ne yapayım..

serdar_ileri

benimde 147'nin sağ güneşliği 4 cm civarında aşağıda duryor. Eynı birinci sayfadaki resimlerdeki gibi kırık söktim ama forumda anlatınla güneşlik tamirinden farklı bir durum çıktı. Herhalde 147 156 farkı diyebiliriz.

Ucuza bulmam mümükün mü? aynalı ve lambalı olursa süper olur

dnr1

nette iyi arastırın ngeçenlerde bir yerde görmüştüm sıfırı kırk liraydı alfar olabılır
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

alfistahakan

Ebayde 10 pound civarında gördüm yeniydi yada çok temizdi ..
Hakan
Forever Alfa