Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yolcu Hava Yastığı Kapağı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

feritsahin

Yolcu hava yastığımın üzerinde bulunan kapağın bir köşesi çıkacakmış gibi duruyor.Bu problem birçok Alfa 156 da dikkatimi çekti.Bu problemle karşılaşan ve çözen varmı?

Register or Login" border=0>

zeitgeist

çok kronik sorunlardan, herkeste vardır heralde.
Carium'da açıp içindeki tırnakları yenilemişlerdi, ancak 1 hafta sonra yine bu haldeydi.

Çok kafaya takmıyorum, bence siz de öyle yapın.

Alfati

Aynı sorun bendede var bende yaptım düzelttım  yıne aynı sekılde acıldı .. sımdı boşverdim =)

agucba

3M'in çok iyi çift taraflı bantları var. Onlardan denemekte fayda var.

///////////////

emrazazil

bauhausta 50kg dayanıklı çift taraflı bant var alın yapıştırın :)...ama airbag açılırmı acaba :P

feritsahin

Yapıştırmayı bende düşündüm fakat olası bir kazada ne açılmazsa.... "Yurdum İnsanı" başlığı altında mail mail atılarak maskara olmayalım sonra.:)))

emrazazil

kemik kıracak kadar basıncı bir bant etkilemez bence..şaka bir yana ben plaka yapıştırmak için alcaktım 50kg taşıyandan adam boyayı söker plakayı sökemezsin dedi..10kg kadar taşıyandan aldım sapasağlam şimdi...siz daha az dayanıklı ama uzun ömürlü bir bantla yapıştırın sonuçta ucuz bişey o tutmazsa bir sonraki bantı alırsınız..

A.S.GÜMÜŞ

Kronik olduğunu bilmiyordum bende de vardı, ustaya ne yaparız dedim halletti, o gün bu gündür gayet sağlam soracağım nasıl yaptığını

07 DH 800

Foxy

Bende de var ama kafaya takmamakta faydada var.

ATA

Yerinden çıkartılıp, fön makinesi ile ısıtılarak eski formuna kavuşturulabilme ihtimali yüksek. Tamamen sökülemediği için fön makinesini uzatma kablosu ile aracın içine sokmak gerekebilir =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Cem

Ben toplu iğne başı kadar bir damla japon yapıştırıcı ile çözdüm o derdi, tavsiye ederim=)

AlfistiKerem

Bauhaus'ta çok kuvvetli yapıştırıcılar var,tavsiye ederim.En kolay yöntemi yapıştırarak çözersiniz...

desilvera

kaza esnasında yolcu hava yastığının ne şekilde açıldığı konusunda bilgisi olan varmı ?
yani bu kapak aşağı yada yukarı doğrumu katlanıyor yada ortası yarılıp hava yastığı içinden mi çıkıyor ?

Cem

Bu kapak yukarı doğru açılıp havayastığı içinden çıkıyor.

ismail

benim 147 de de aynı problem var. sol tarafın pimi kırılmış. kapak eğreti duruyor. elinizle kaldırabiliyorsunuz. bir fırsat bulduğumda pim taktıracağım. serviste bakıp, basit bir iş olduğunu söylemişlerdi.

yanlız benimde merak ettiğim nokta, kaza anında bu kapağın nasıl açıldığı. tahminim üst tarafta menteşe gibi bağlantı varken, altta pimlerle hafifçe oturuyor. airbag açıldığında kapakta yukarı doğru kalkıyor.

kapağın bu tam oturmayan hali ile güvenmediğimden şimdilik airbag i kapadım. en kısa sürede yaptırmak lazım.

Jakomo

Genel olarak hem 156'larda hem' de 147' de aynı problemler gözlemlenmektedir ve Alfa' nın ne yazık ki kronik hastalıklarından biridir. Zamanında çok ihtimaller denenmiştir özel servisler de ama zamanla yine aynı açılma ile karşı karşıla kalınmıştır. Yapıştırma yöntemlerine ise ben şahsen souk bakmaktayım zira hava yastığı bu ve can emniyeti ile ilgilidir, dolayısıyla bence hiç bu konunun üstüne fazla düşülmemeli ve oluruna bırakılmalı. Bu arada Ata kardeşimin uygulama fikrini de denedi (saç kurutma değil, güçlü ısıtıcı ile) ve başarılı da olmuştuk ama zamanla yine aynı açılma ile karşı karşıya kalmıştırk.
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

Alfadanadam

quote:

benim 147 de de aynı problem var. sol tarafın pimi kırılmış. kapak eğreti duruyor. elinizle kaldırabiliyorsunuz. bir fırsat bulduğumda pim taktıracağım. serviste bakıp, basit bir iş olduğunu söylemişlerdi.

yanlız benimde merak ettiğim nokta, kaza anında bu kapağın nasıl açıldığı. tahminim üst tarafta menteşe gibi bağlantı varken, altta pimlerle hafifçe oturuyor. airbag açıldığında kapakta yukarı doğru kalkıyor.

kapağın bu tam oturmayan hali ile güvenmediğimden şimdilik airbag i kapadım. en kısa sürede yaptırmak lazım.

Kapağın üst tarafı sabit menteşe gibi değil. İki tane kumaş şerit tutuyor kapağı. Alt tarafta da iki tane plastik geçme. Geçmelerden biri olsa da olmasa da hatta üzerinde kapak olsa da olmasa da airbag devreye girer ve görevini yerine getirir. Sırf kapak için devre dışı bırakmamanızı öneririm.

ismail

quote:

quote:

Kapağın üst tarafı sabit menteşe gibi değil. İki tane kumaş şerit tutuyor kapağı. Alt tarafta da iki tane plastik geçme. Geçmelerden biri olsa da olmasa da hatta üzerinde kapak olsa da olmasa da airbag devreye girer ve görevini yerine getirir. Sırf kapak için devre dışı bırakmamanızı öneririm.

Aslında doğru söylüyorsunuz Bülent Bey. Bu kapaklar kaza anında yolcuya zarar vermeden açılacak şekilde tasarlanmış olmalılar. benim endişem şu ki, kapak şu an olması gerektiği gibi oturmadığından, allah göstermesin bir kaza anında, kapak açılması gerektiği gibi açılmayıpta yolcu koltuğunda oturan kişiyi yaralarmı diye...

agucba

Eğer iyi bir çift taraflı bant ile yapıştırılırsa görüntü düzelecektir.  Ancak hava yastığı açılırken oldukça yüksek bir basınç oluştundan, bantın bu basınca dayancağını sanmıyorum.

///////////////

ATA

Yapıştırmak bencede sorun olmaz. Barutla patlıyor zaten, Allah patlattırmasın
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Tırnaklara baktık sağlam ama beninkinde de alt köşe çıkık duruyor,kronik sorun olduğunu biliyorum ama gelde bunu arkadaşlara anlat; bu ne ya yerinden çıkmış,patlattın mı bu niye böyle duruyor,adamlara bak arabada herşeyi dizayn etmişler bir kapağı oturtamamışlar vs vs...Bende köşesini yapıştırıcam yeter artık,Allah düşürmesin ama işlevinin bozulacağını zannetmiyorum.

Edited by - Anıl on 01/06/2009  19:09:21
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

agucba

Bu modeller böyle diyerek geçiştireceksiniz...

///////////////

emrazazil

bugün dikkat ettim 159unda airbag olduğu bölümün sol altı  çok hafif biraz çıkık duruyor acaba patlama şeklinden dolayımı :)

ismail

bu airbagler saniyeden daha kısa bir sürede açılmıyormu?

bantlamak pratik bir çözüm olabilir ama bir saniyeden daha kısa sürede açıkması gereken airbag 1,5/2 saniyede açılırsa acaba nolur?

ATA

Bu arada 10 seneyi doldurmuş airbaglerin açılma garantisi dolmuş oluyor =) Sürücü kapısının içine yapıştırılmış stickerlardan bu tarihi kontol edebilirsiniz. Tabi bu açılmayacağı anlamına asla gelmez. Kısacası airbaglerin ömrü 10 yıl olarak belirlenmiş...
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts