Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Direksiyon Sertlesmesı...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ceycey84x

arkadaslar yardımınıza ıhtıyacım var aracım bıldınız gıbı 2003 model 147 15 gun sonra ozel servıse gıdıcem ve bılgısız kalmamak ıcın burda paylasıp bılgı edınmek ıstedım...
-dıreksıyonum araba calıstıgı anda sabah dıyelım kus tuyu gıbı bıraz gıdeyım motor ısınsın sertlesıyor hızlı gıderken sertlesmesı normal ama ben durdugumda saga sola cevırdıgımde o kus tuytunden eser yok agırlasmıs bır dıreksıyon oluyor.sızce sorun nerededır?ben dıreksıyon pompsasındadır dıye dusunuyorum?bole bısey basına gelmıs olan varmıdır acaba yardımcı olunabılınırmı ve ortalama ucret nekadar tutar?
-bıde arkadaslar araba sogukken calıstıgında marsa bastıgımda cırt dıye ses gelıyor ısındıgında motor durup calıstırdıgımda olmuyor bu olay aldıgımda vardı ve enrıkoda trıger deyısımınde bunuda yaptırayım dedıgımde gerek yok demıslerdı bız ararı yok dendı pekı bu neden olur ve ucretı kaca patlar bu ıkı sorunu bakımı yaptırrken yaptırıcam yardımlarınızı ıstıyorum tesekkurler...

alfa147black

ceyhun direksiyona aldırma. en ufak şeyde pompa değişecek diyorlar. sana tavsiyem öncelikle lastik havalarını bir kontrol et. sonra direksiyon yağına bak eksilmiş mi.eksikse tamamla.. eksik değilse bile bir enjektörle eski yağı çekebildiğin kadar çek. ben neredeyse yarım litre falan çekmiştim. tamamını boşaltman imkansız  ama olsun hiç yoktan iyidir.. sonra kaliteli bir atf yağı al. 10 lira falan.. tekrar çektiğin yağı tamamla. ben yaptım bayağı farketti..umarım işe yarar..

Alfadanadam

Marşa bastığınızda gelen ses muhtemelen marş motorundan geliyor ve muhtemelen marş dişlisi volandan biraz geç ayrılıyor.

Direksiyondaki sertlik kompresörden de olabilir, özelliğini yitirmiş yağdan da. Ben aynı durumda yağını değiştirirdim sanırım.

adnan.geyik

Mars olayını bende yasadım. Onur Usta mars motorunun disli yatagını yagladı sorun kalmadı. Bulentin dedigi gibi mars dislisi volandan gec ayrılıyor. Büyük bir sorun degil.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

ceycey84x

mars olayı okadarda buyutmuyorum sadece dıreksıyon olayı kafama takılıyor.

A.S.GÜMÜŞ

Direksiyon yağı ne kadar zamanda özelliğini yitirir ?

07 DH 800

Alfadanadam

quote:

Direksiyon yağı ne kadar zamanda özelliğini yitirir ?

Değişken. Sistemin yağ kaçırması ya da sistemdeki bazı uygunsuzluklar nedeniyle içeri toz-pislik alması sebebiyle yağın saflığının gitmesi şeklinde oluyor genelde bozulma. Bir problem yoksa durup dururken değiştirmeye gerek yoktur ama özellikle tam sağ ve tam sol manevralardan kaçınmak, sona dayamamak gerekiyor sistemin sağlığı için. Yağ eksilmesi durumunda kaliteli yağ kullanmak ve sık sık seviye kontrolü de bir o kadar önemli.

selcuk

slm arkadaslar forumu kurcalarken bu başlıgı gördüm aynı sorunu yasıyorum aracım ısınınca direksiyonum agırlaşıyor sebebi ne olabilir sizce ne yapabilirim fikri olan var mı