Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

City modunda yokuş çıkmak

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vedat

Merhaba,
Şehir içinde genelde city modunu tercih ediyorum.Fakat yokuş çıkarken 1 den 2 ye erken alıyor ve 2 de yokuşu çıkamadığı için araba yığılıyor ve bazen stop ediyor.Benmi yanlış yapıyorum yada vitestemi sorun var?1 ay oldu arabayı alalı.Bu durumda manueldemi kullanmak gerekiyor?Servise sordum,bunu önerdi.
Araç 2000 model selespeed.
Teşekkürler...

marauderjingo

düşük devirlerde yığılma debimetreden kaynaklanabilir. benimki geçen hafta temizlendi şu an farkı bariz hissedebiliyorum, yakıt tüketimi ne durumda acaba?

zeitgeist

SS'de stop etme?

hiç başıma gelmedi, bir tuhaflık var, mantık olarak, yığılma olduğunda devir 1000'e yaklaştığında otomatik olarak bir alt vitese alması lazım, yani 1'e.

inşallah robot sorunu değildir.

admin

Şu soruyu isterseniz bir kere daha okuyun ve öyle cevaplayın ne dersiniz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

CAPTAIN

City de yokuş çıkılmaz.
Kısa ve net

admin

Öncelikle araçta yeni yazılım yani 2002 itibarıyla çıkan SSlerde olanlardan yükletmenizi tavsiye ederim.

Yokuş olayına gelirsek, normal şartlarda gaza normal ayarla bastığınız zaman 2500-3000 arası bir sonraki vitese geçer. Yokuş veya düzlük farketmez ki bu SSlerin en büyük zaafıdır. Bu sebeple benzeri yollarda gaza biraz daha fazla basınç uygulayıp bir üst vitese daha üst devirlerde geçmesini sağlamak gerekir ki buda biraz tecrübe ile oluşur. Siz alışana kadar yokuşlara denk geldiğinizde ve eğer yokuşda trafik mevcutsa, elle müdehale edip gene bir alt vitese geçebilirsiniz. Yok eğer boşsa city modunda gazı verip rahat rahat vites yükseltme derdi olmadan çıkmanızı öneririm.

Gerçi kişilerin kendi kullanım özellikleri ön plandadır ama ben her zaman manuel kullanımı tercih eder ve bu şekilde de kullanılmasını tavsiye ederdim.

Diğer taraftan SSler nedense ikiden bire geçişlerde hep nazlanır ve hatta durmadan bire geçmezler. Haliyle özellikle yokuşlarda arabada yeterli tork oluşamadığından benzeri yığılmalar söz konusu olabilir. Bu stop etme durumu belki daha yeni bir SS kullanıcısı olmanızdan da kaynaklanıyor olabilir.

Eğer servisle aranız iyiyse ve içim rahat etsin derseniz, devir sensörü, seçim sensörü gibi direkt bu durumların meydana gelmesini sağlayan sensörleri, gerek sıfırları gerekse sağlam çıkma parçalarla değiştirip, yakınlardaki bir yokuşta, bu durumları simule edip denemekte fayda vardır. Sorun varsa da bu şekilde bulunup çözüme ulaşılabilir.

Normal şartlarda bu parçaların sıfır fiyatları iyi paralara satılır, ama işin kötüsü bu sensörler de tamamen ölmeden exam.da hata vermezler. Bu sebeple boşa para harcamamak için bu tip testler yaılabilir.

You are not allowed to view links. Register or Login Bakmadıysanız bir gözden geçirin konuyu.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

vedat

cevaplar için teşekkürler...
ss konusunu forumda araştırdım genel anlamda ss başlığınıda baştan sona inceledlm.Daha önce kullandığım volvo 99 2.0t otomatik vitesti ve bu tip bir durumla You are not allowed to view links. Register or Login tecrübem yok ve benim için yeni bir sistem alışmam zaman alacak.Yokuş çıkmak içinde manuelde kullanım dışında bir seçenek yok gibi şu an için.2 den 1 e geçme ve yokuşta 2500 devirden sonra 2 ye geçmesi ss eksi yönü.
Stop etmesindeyse yokuştayken yığılma başladığı an 2 den 1 e geçmesi için sonuna kadar gaza bastım tekrar 1 e alması için ama stop etti.Manuelde el freniyle kalktım ve sorunsuz yokuşu tırmandım.
Seyir halindeyken city modundan manuele almak veya tersi sakıncalı mıdır?

CAPTAIN

City modunda iken yavaşlamanız gerekti yavaşladınız ama robot vites düşürmedi, bu durumda zaten devreye siz girip vitesi düşürmek durumundasınız ve bunu yaptığınınzda robot otomatik olarak city modundan çıkar.Sıkıntı olmaz.

Prelude

1 ve 2. vites arasinda secim yapmakta sacmalar genelde SS ama stop etmeyi ne duymustum ne de yasadim
2de cekmedigi vakit fazla gaz verildiginde sert bir sekilde 1 alip patinaja falan düserdi en fazla
stop etmesi ilginc...

CAPTAIN

Ben dik yokuşta bir gün eski arabamdan kalma alışkanlık 2 de ısrar ettim ama Alfa yeter dedi ve direk boşa aldı kendini. O anda geri geri kaymaya başlamak çok fena bir tecrübe oluyor.