Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Otomatik Cam Kaldırma Modülü...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beckher

Selamlar Arkadaşlar, Alfa'ma otomatik cam kaldırma modülü siparişi verdim 1-2 güne kadar elimde olur bunun montajını ben kendim yapabilirmiyim? Kullanan varsa aramızda nasıl düzgün çalışıyor mu...Şimdiden tşk.ler...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

ATA

Ben aldığım yere taktırmıştım. Benim aracımda alarm sistemi yok, bu yüzden bağnatısını, torpidoyu söküp arkasından geçen kablolardan yaptılar. Modülüde torpidonun arkasına gizlediler ve orjinal gibi oldu.

Gerekli kabloları bulduğunuz taktirde montajını sizde yapabilirsiniz ama işi bilen birisi çok daha çabuk yapacaktır.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

zeitgeist

nereden ve kaça aldınız, paylaşır mısınız?

takgun

Bende birkac ay once 156 ma Cenmax alarm taktirirken cam kaldirmada taktirdim. Torpidonun altina gerekli baglantiyi yaptilar, sizin dogru kabloyu ve roleyi bulmaniz zor. Yanlis bilmiyorsam cam tamamen kalktiginda devreyi kesen bir role var, buradan da sinyal verilmesi gerekiyor.
Bu arada benim 4 cam da ayni anda kalkmiyor, once sofor, sonra on yolcu ve sirayla arka sol sag camlar kalkiyor. Ilk basta garip gelmisti ama simdi alistim daha cok seviyorum

ATA

Ben 1,5 sene önce 60 liraya bertone marka satın almıştım. Aküden fazla akım çekmesin diye teker teker kaldırıyor benimkide ama ben sırasını ters bağlattım. Önce yolcu sonra şöför tarafını kapattırıyorum, böylesi bence çok daha güvenli.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

beckher

You are not allowed to view links. Register or Login sitesinden aldım 29 TL... Daha elime geçmedi oto elektrikçiye bağlatacaz o zaman.... Bende önce yolcu sonra şöför diye bağlatmayı düşünüyorum...

beckher

Bugün taktırdım 30 TL montaj ücreti verdim....Ama güzel oldu en azından bundan sonra cam açık kaldı derdi olmayacak...

agucba

İnşallah sağlıklı bir şeydir. Ben de kendi aracım için sormuştum, gerek yok demişti satıcı. Arıza yaparmış genelde. Umarım sizin başınıza öyle bir şey gelmez.
Ben sorduğumda bana verilen fiyat 150 TL idi ayrıca.

///////////////

takgun

Bende normal alarmi taktirirken uzerine 60 TL daha vererek cam kaldirmalari taktirmistim. Ama bizim 156 lar uygun olmadigi icin sunroof u kapatmiyor, teknik olarak baglanmasi mumkun degilmis. Ama 4 camda yeterli bence ve cok guzel, kullanisli.

tolga_ozhan

Benim kulaktan dolma şöyle bir bilgim var. Cam kapalıda olsa her seferinde kapatma yönünde bir ikaz verdiği için cam açma motorlarına uzun vadede zararı olabiliyormuş. Yani kapalı olan camı boş yere tekrardan kapatmaya çalışabiliyor.

takgun

quote:

Benim kulaktan dolma şöyle bir bilgim var. Cam kapalıda olsa her seferinde kapatma yönünde bir ikaz verdiği için cam açma motorlarına uzun vadede zararı olabiliyormuş. Yani kapalı olan camı boş yere tekrardan kapatmaya çalışabiliyor.

Benim bildigim sistemde bir devre kesici var. Sadece cam kaldirma modulu olmasina gerek yok elinizle kapali cami kapamak icin dugmeye bastiginizda da sistem zorlanmaya baslar ve motorun sistemden cektigi akim artar, belli bir degerin uzerinde ise devre kesici calismaya baslar ve buraya gelen akimi keser. Dolayisiyla sistem icin bir sakincisi yoktur.

tolga_ozhan

Şimdi tekrar okudum da tam anlatamamış olduğumu gördüm. Şunu eklemem gerekli bu kaldırma modülünü ikazlayan bir riley var. bu rileyin kontakları kapalı kalırsa sürekli yukarı doğru ikazlamaktan bozacaktır motoru. Aynı problem bizim cam kaldırma butonları içinde olabilir ama kontak kapalı olunca enerjilenmiyor en azından. Ama dediğim gibi bu sadece bir yerden duyduğum birşey belkide itimat etmemek gerekli fazla.

zeitgeist

Bu modüle sunroof da dahil olabiliyor mu?

Cem

quote:

Bu modüle sunroof da dahil olabiliyor mu?

Eğer 5'li modül bulabilirseniz neden olmasın?Sanayiye ayda yılda bir defa düşüyor 5li modüller.

beckher

Bizim Alfa 156 da sunroof modülü otomotik olmuyormuş diye duymuştum yine de araştırmak lazım...

admin

İllada modül olmasına gerek yok, işinin ehli bir elektrikçi rölelerlede bunu halledebiliyor.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

takgun

156 larin sunroof u cift tarafli acilip ortada bir yerde kapali duruma gectigi icin olmuyormus. Ben alarmi taktirirken ozellikle istemistim ama ne yazik ki uygulanamiyor.