Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 FA 2233 - MiTO Günlüğü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KAKIRMAN

Ersin barsaklara dikkat et aman. Vurmasın sinirler oraya. Yoksa benim gibi eksik organla dolaşmaya mahkum kalırsın. (Sinirli modumdan bir eksilme yok lakin)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

pulse

Haksızlığa ,enayi yerine konulmaya ve benzeri şeylere sıfır tepkili ,ama saçma sapan şeylere gereksiz,kontrolsüz tepki gösteren insanlardan(bizim ülkemizde bolca mevcut) nefret ediyorum..Size yüzde yüz destek veriyorum..Kendinize zarar gelmeyecek şekilde aynen devam

ersinguller

27 Ağustos 2009

Sevgili Günlük ;

Bir kaç gündür de problem yaşamayınca bünye hafif hafif toplamaya başladı kendini artık kendime geliyorum inceden.

Ama tabii tatilin bitmiş olması ben kendimi toplayana kadar, kötü oldu.
Bu pazartesi falan tatilim bitiyor ve ders seçimlerimi yapmak üzere dönüyorum istanbula. 7 eylül'de de okulum kaldığı yerden devam ediyor. Hiç hız kesmek yok bizde :D

Bunun dışında 1 gün kaldı, sonra Mac Os X Snow Leopard çıkıyor. Direk olarak 29$ vererek update edeceğim, çünkü baya güzel bir işletim sistemi olmuş. Leopard'ın zaten 1-2 eksiği vardı, onlar da tamamlanmış, hoş olmuş ya.

Foça'da yaklaşık 1.5 haftadır fırtına şeklinde rüzgarlar esiyordu. Onlar da toparladı kendini adam gibi esmeşe başladı da problem kalmadı. Valla ne denize çıkabildik ne yerimizden kıpırdayabildik. Tatile geldik oturduk kaldık oturduğumuz yerde. Bugun biraz az esiyor ama bakalım inşallah böyle kalır da, bi kere olsun denize çıkabilirim

Sercan Keklik

günlük bu avatar ne?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

CrazyRomeo156

Çizgifilm karakteri galiba

Jakomo

Hakikaten ;Avartar ne iş ??
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

ersinguller

ne var yahu :D güzel bir hanım ablamız :)

ersinguller

28 Ağustos 2009

Sevgili Günlük ;

Lan günlük olm beğenmediler benim daş gibi avatarımı. Gözleri gönülleri açılsın diye aradııım taradııım bulduuum ayarladıııım siteye koydum burun kıvırdılar valla.
Olsun, ben beğendim kullanıcam :D

MacOsX Snow Leopard US Apple Store'da satılmaya başlandı, bizimkilerin daha öyle bişeyden haberi yok. Ayıptır arkadaş ya. Biraz atak davransana, bu hizmeti sende vatandaşına herkesle birlikte sunsana. Bakalım ne zaman yükleyebileceğiz Snow Leopard'ı. Hayır yani acele ediyorum çünkü adamlar bir Quicktime X yapmış aman aman aman. Yeme de yanında yat lan. Şimdiki Quicktime'dan memnun değilim. VLC kullanıyorum. Ama bu yeni gelen Quickime X galiba BS player'a acayip benzediğinden midir nedir, beni benden alacak gibi duruyor.

Gelelim MiTO'ya ;uzun zamandır yerinden kıpırdamayan evladımla iki gündür menemene gidip gidip geliyorum. 4800 km oldu. Uzun süreli hiç test etmediğim, kış günlerine sakladığım all weather modunu da test edeyim dedim. Lan benim mito bi akıllı uslu oldu aklın durur günlük. Dynamic modda tatlı tatlı kıç atan MiTO gitti, yerine acayip stabil, neredeyse yoldan çıkarmak, kıç attırmak için özel çaba sarfetmen gereken bi MiTO geldi. Normal moddan daha atak davranıyor,  ama direksiyon konusunda da hiç taviz vermiyor. Hızlandıkça sertleşen direksiyon, neredeyse her an aktif ve tetikte olan VDC. Patinaj çektirmek çok zor, kıç atması imkansıza yakın. Tam uzun yol modu tarzında, sürücüyü hiç yormayan bir sürüş elde ettim all weather modunda. Ersin bunu beğendi len günlük. Bundan sonra modum All Weather.

Onun dışında, bugun ilk defa dışardan egzos sesini dinlemek nasip oldu benim MiTO'nun. Meğer ne cevherler varmış bizimkinde de haberimiz yokmuş. Hakikatten yani bi 2.0 kadar ses çıkartıyor bizim velet. Gaz verdi falan benim kuzen bi kaç kere, baya baya ses çıkartıyor, hele devir az yükseldiğinde pat pat bi tatlı patlayışı var. Hayran kaldım hayran. Kaydedicem de nasıl yapıcam bilemiyorum ya.

master

Menemen'e gidince Ramo'da köfte yemek ve Yıldız Mandıra'dan "Lokum peynir" isimli yeryüzündeki en süper peynirlerden biri olan tulum'u almak vaciptir :) Midyeci Hüseyin veya Ahmet de hala çalışıyorlarsa (en son 12 sene önce görmüştüm sanırım) midye ve döner yemek lazımdır.
Ah ulen Menemen...
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ersinguller

Yıldız Mandıra ve Ramo şimdi foça yoluna köfteci, yol üstü dinlenme tesisi gibi yatırımlar yaptılar. Ama tabii outletin yanında olan sakıpağa her türlü daha avantajlı onlara göre.

Ben mesele o tulum'u da istanbula gelirken bolca alırım. Ayrıca yıldız mandıra bizim eskiden komşumuzdu, dayımların alt katında otururlardı :) yaa yaa..

Döner konusunda daa ; Meydan Pide , Mustafa Şeker abim olur :D Ama orada Döner yerine kuşbaşı tavuk + biber + kaşar ile yapılan "Doktor" pide her türlü tavsiyemdir, tadına doyulmazdır, duble yenesidir aman beee :D

Midyeci Ahmet devam bu arada :D

ersinguller

30 Ağustos 2009

Sevgili Günlük ;

Bugun günlerden pazar, ama benim en yoğun olduğum günlerden biri. Gün gelir de sende tatil beldesinde çalışırsan, anlarsın belki ne demek istediğimi.

Bugunlerde gunluk adı altında size MiTO?dan cok kendi hayatımdan bahsediyorum, sorunlarımı paylaşıyorum. Aslında Alfa Romeo sitesinde kendimden bahsetmem ne kadar konu dışı oluyor farkında olsam da, paylaşmak da istiyorum, paylaştıkca sanki biraz da olsa rahatlıyorum.

MiTO?ya donersek. MiTO iyi. Allaha sukur hicbir problemimiz sıkıntımız yok. Sercan?la gecen gun konusuyorduk, italya ve dunyanın dıger yerlerindeki mito?larda coilover sisteminin olduğunu oğrendık, default olarak hemde.

Bu beni heyecanlandırdı tabii ki, sonucta eğer bizde de coilover ya da ayarlı yay tarzı bir sistem varsa, her turlu alcaltmayı yay masrafı olmadan yapabilır, deneyebilir ve hatta buna gore optimum yuksekliğı deneye deneye bulabilirim.

Foca?da tek mito olmak zor tabii ki, her daim butun gozlerın onda olması ve benim gozumun onunde olması beni rahatsız etmiyor değil. Nazara inanan bir insan olarak zaten 3 tane olan nazar boncugu sayısını 4?e cıkardım MiTO?nun icindeki.

Ama tabii burada MiTO ne olursa olsun ıstanbuldaki kadar ıyı bakılamıyor. Burada sonucta ben yıkıyorum en ıyı sekilde ve onu da acıkcası meguıars kadar iyi yaptığım şeklinde bir iddiam yok, olamaz da zaten :)

Turbo sahibi olmak gercekten de insana baska baska duygular tattırıyormuş. Annemin b150?sini kullandığım bir kaç gün boyunca, mito?yu ne kadar ozlemişim anlatamam.

Mercedes, her türlü bir fark hissediyor insan gerek sessizlik gerek iç mekanda ama... yani ne bileyim. mito daha başka şeyler hissettiriyor bana. koltuğunun pozisyonuna bile 3 ayda o kadar alışmışım ki, oturur oturmaz ?hah!? diyorum. ?bu benim arabam!? :)

Alfadanadam

Yazmaya devam, ben zevkle okuyorum vallahi :)

ersinguller

1 Eylül 2009

Sevgili Günlük ;

Dün İstanbul'a geldim değerli günlük ve bunu okuyan değerli arkadaşlarım.

Gelirken 90-100 km hızı İzmitten sonrası hariç geçmedim ve MiTO'da buna iyi niyetle cevap vererek 7.2 lt/100km yakıt tüketti. Yani , yalova'dan feribota binmedim ve yalova'da feribot ücreti kadar bir ekleme yaptım depoya ve hala çeyrek depo benzinim arabamda duruyor.

Radar da vardı zaten 4 tane. iyi oldu bir bakıma içimden ekonomi yapmak gelmesi.

Okulumdaki ders seçimlerim bugun başladı ancak bir yeditepe üniversitesi klasiği olarak bizim sistemlerimiz kilitlenmiş durumda ve ders seçimleri imkansız hale gelmiş durumda. Beklemedeyiz.

Smileadsl ile yaşadığım sorunları geçen yazılarımda anlatmıştım. İstanbulda tek başıma kaldığım ve zamanımın çoğunu da evde geçirdiğim için, ister istemez zamanımın çoğu internette geçiyor.

Turk.net ile anlaşıp, yeni adsl hizmetimi almaya yarın başlıyorum. Başlangıç olarak 8 mbit / tam sınırsız tarife ile başlamış olsam da, zaman içinde eğer bu kadar para vermenin gereksiz olduğunu düşünürsem, taahhütsüz işlem yaptığım için istediğim zaman tarifeler arası geçiş yapıp daha ucuz bir tarifeye geçiş sağlayabilirim.

CrazyRomeo156

Smileadsl ,aman.Ne çektim onlardan