Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Tekleme silkeleme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Merhaba arkadaşlar 1.6 boxer aracımda kompresörde giderken hafif gaz verdiğimde(düşük devir) tekliyor silkeliyor dip gaz yapınca problem yok? nedeni sizce nedir?

agucba

Forumda ara'dan baktık mı?

///////////////

n/a

baktık bulamadık?

tolga_ozhan

Rolanti ayar valfı olabilir.

Genellikle dip gaz verince silkeler bi sorun varsa ama sizinki farklıymış , izlemedeyim ne çıkçak acaba.

Togay Tuzcu

Bende de 1.7 boxer var. bazen bende de yapıyor aynı şekilde düşük devirde? bende takipdeyim.

drcalibra

benim Alfa 156 da yapıyor aynısını bende takipteyim ya rölanti ayar valfi yada sente ayarıdır.Bu gün aklıma geldi bogaz kelebeği normalde araç çalışmıyorken tam kapalı pozisyondamıdır? benimki hafif aralık duruyor acaba silkeleme bundan olabilir mi acaba kimi arkadaş bujidir diyor kimi de sente atlaktır diyor bunların hepsini değiştirmeye kalksak masraf baya bir çıkar

Edited by - drcalibra on 17/09/2009  21:01:39

tolga_ozhan

Buji'den olsa kesinlikle yüksek hızlarda tekleme yapar düşük devirden ziyade. Sente olabilir.
Birde araç çalışmıyorken boğaz kelebeğinin kapalı olması lazım diye biliyorum. Fakat bendeki bilgi genel benzinli motorlar için burda özel bir durum varmıdır emin değilim.

n/a

bujileri kontrol ettm bitanesi gevşek gibiydi yuvayı sıkarak düzelttm.hava filtreinin hortumundaki sensör(ne sönsürü bilmiyorm) bayağı kirlenmişti onu temizledim şuan eskisi kadar deil ama hala yapıyor arada.. uygun bi zamanda gaz kelebeğinide temizledikden sonra bakalm ne olacak..

drcalibra

Cruel senin alfanın sente ayarı yapılması gereken bir durum oldumu önceden mesela triger seti değişimi yada variatör değişimi gibi...Sente ayarında aparat kullanılmadan ayar yapılınca bu sıkıntılar olabilir gibi me geliyor Gerçi sente atlak olsa başka ne belirtiler olur bilmiyorum.

n/a

arkadaşlar sorun gaz telindenmiş telin dışıyla beraber hareket eder haldeydi ben el emeği bişiler yapmştm:D pek uygun olmamış:p herneyse yenisiyle değiştirdik güzel oldu şuan problemsiz. el değmişken enjektör temizliği ve testi yapıldı.arızalı çıkan 1tanesi yapıldı. Canavar oldu canavar

drcalibra

gaz telinin nesi varmış tam olarak anlatabilirmisin bende gaz telimden şüpheleniyorum birde gaz telinin takılı oldugu yerde yani bogaz kelebeğinin yanın da gaz teli gevşek ve boşluk yapacak şekilde duruyor acaba gergin mi olmalı?

n/a

quote:

gaz telinin nesi varmış tam olarak anlatabilirmisin bende gaz telimden şüpheleniyorum birde gaz telinin takılı oldugu yerde yani bogaz kelebeğinin yanın da gaz teli gevşek ve boşluk yapacak şekilde duruyor acaba gergin mi olmalı?

aynen öyle kablosuyla beraber gidip gelme yada boşluk varsa problem oluyor.setin orjinali 120tl.Kendin takabilirsin yada 30lira gibi bir işciliği var.

pilotender

quote:

arkadaşlar sorun gaz telindenmiş telin dışıyla beraber hareket eder haldeydi ben el emeği bişiler yapmştm:D pek uygun olmamış:p herneyse yenisiyle değiştirdik güzel oldu şuan problemsiz. el değmişken enjektör temizliği ve testi yapıldı.arızalı çıkan 1tanesi yapıldı. Canavar oldu canavar

Merhaba. Bu enjektör temizliği ve testi naıl bir işlemdir kaça malolur acaba bilgi verir misiniz? Arızalı enketör derken, nersi vardı? Arızanın giderilmesi için ne yapıldı? Benim aracım Lpg'de kullanırken sorun yok. Ancak benzine alınca gaz yemiyor bugunlerde.. Gaza bastıgınızda yıgılıp kalıyor, potur potur şeklinde bir ses cıkıyor egzostan araba cok yavaş hızlanıyor. Hele yokuştaysanız asla 3000 devirin üstüne kadar gaz vermeden kalkış yapmanıza müsade etmiyor. Kalkıştan sonra ayağınız tamamen debriyajdan cektiğinizde de acaba gitsem mi gitmesem mi diye zorlana zorlana ilerliyor devirlenene kadar. Sorunun enjektör kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ama siz ne dersiniz? Bujiler baktırdım sorun yok. Benzin pompası yeni değişti. Debimetre 6 ay önce değişti. Lambda sensörü yaklaşık 9 ay önce değişti. Rölanti ayar valfi keza o da 6 ay kadar önce değişti.

n/a

enjektörlerde zamanla oluşan kalıntıları maddeyle temizliyorlar benim enjektörün birtanesi diğerlerine göre az işeme yapıyodu onu hallettiler 80lira almşlardı. bi baktırın derim kelebekle beraber temizletmenizde yarar var. lakin problem bundan kaynaklı olmasada yararlı bi işlemdir.

pilotender

bir yerlerde dün akşam okudum aracınız 70000 km üstündeyse, enjektör temizleme işlemi tavsiye edilmez gibi bişey yazıyordu. Benim aracım 164 bin küsür. Ben temizletmeli miyim temizletmemeli miyim acaba?

quote:

bir yerlerde dün akşam okudum aracınız 70000 km üstündeyse, enjektör temizleme işlemi tavsiye edilmez gibi bişey yazıyordu. Benim aracım 164 bin küsür. Ben temizletmeli miyim temizletmemeli miyim acaba?

carbonclean le karıştırmış olma olasılıgınız war galiba , enjektör temizleme işlemini.

pilotender

arkadaşlar kusuruma bakmayın....enjektör temizleme ve carbonclean  arasındaki fark nedir acaba lütfen beni aydınlatır mısınız? bu durumda ben sorumu tekrar edeyim aracım neredeyse 165000 oldu. ben bu bayram tatilinde enjektörleri bir kontrol ettireceğim. acaba ben carbonclean ya da o bahsettiğiniz enjektör temizleme işlemlerinden hangisini yaptırmalıyım. kaş yaparken göz cıkarmayayım...arabanın durup dururken bir yerlerini bozup beni masrafa sokmasınlar.... sizin tecrübelerinizi dinleyip sonra işlem yaptırmak istiyorum.

n/a

makinayı aracın yakıt borusunun yerine bağlıyorlar motordaki benznle değilde makinadaki karışımla çalışıyor araç bu sayede yakıtın geçtiği yerlerdeki( enjektörler, gaz kelebeği vs) kurumlar pislkler temizleniyor. 165bine kadar yapılmamış ise tavsiye edilmiyor.nedeni ise zamanla aşınmış motorun aşınan yerleri kurumla kapanıyor carbon clean kurumları temizlediği için aşınmış kısımlar meydana çıkıyor. Eğer emin değilsen bu zamana kadar yapılmadığından el emeği olarak kelebeği enjektörleri fln temizlet sökmüşken enjektörleri teste sokmandada yarar var. ben canım sıkıldıkca yapıcak birşey yoksa kelebeği söküyorm temizlemek için mesela:)