Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa SUV Pazarına Girerse Ne Olur?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halley

You are not allowed to view links. Register or Login
arkadaşlar internette böyle bir haber gördüm ama 1 ay olmuş çıkalı,acaba doğruluk payı var mıdır,olsa nasıl olur diye sizlere bir sormak istedim ama alfanın kendi motoru kullanmayacağından bahsediliyor

murat

Girmese daha iyi olur diyesim geliyor
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Dentist

Bence de girmesin.Efsane olmuş eski modellerini günümüze uyarlamaya çalışsın,başka bir şey istemiyoruz...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

halley

bence girebilir ama chrysler motoruyla değil You are not allowed to view links. Register or Login 5-10 yıl sonra olabilir herhalde

marauderjingo

suv'den çok crossover düşünüyorlar. hatta wikipedia'ya göre 2010'da Kamal adında bir model bekleniyor. ismiyle olsun internette gezen tasarımlarıyla olsun söylentisi bile içimi kararttı. çıkaracaksa porsche cayenne gibi sportif bir şey çıkarsın. bu da sportif diyenler olabilir ama hayır bu sportif falan değil üflesen uçacak gibi duruyor, ağırlığını belli etsin biraz.

You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - marauderjingo on 07/10/2009  16:58:49

halley

hayıııır olamaaaaaaz

halley

Register or Login" border=0>

bu resimleri buldum kamal modeline ait ama prototip gibi duruyor...

Alfadanadam

Kamal çok eski bir prototip ve senelerdir internette gezinir durur. Alfa Romeo eğer bir suv üretmeye kalkarsa bunu 10 senedir internette dolaşan bir çizimi baz alarak yapmaz diye düşünüyorum.

BARLAS

Zaten şu 2. resim yerine ben kendim elle bir çizim yapsam daha düzgün birşey çıkarırım herhalde...

agucba

Diyelim ki Alfa Romeo arazi aracı sınıfına girmeye karar verdi, Fiat Group içerisinde öyle bir seçenek var mı baz olarak alabileceği?
Yok.

Diyelim ki yine de girecek; O zaman sıfırdan yeni bir şey yapmalı veya yetersiz olan 156 Crosswagon veya Panda'nın 4 çekerini geliştirmeli. Bunlar yeterli olur mu?
Hayır.

Sıfırdan geliştirebilir mi? Hayır. Çünkü maliyetler çok fazla ve bunu kaldıramazlar, ayrıca çok uzun yıllar sürer.

Diyelim ki yine de karar verdi arazi aracı sınıfına girmeye, o zaman başka bir grup veya marka ile işbirliğine girmeli. Bu en uygun hangisi olur? Amerika'lı ortağı olabilir ancak. Onların da elinde Jeep gibi arazi araçları tekniği konusunda başarılı bir marka var.

Hangi sınıfa girecek ve kimlere rakip olacak peki? Porsche Cayenne, Mercedes ML, BMW X5, Range Rover, VW Touareg, Audi Q7, Volvo XC90 gibi modellere mi rakip olacak? Sanmam. Kaldı ki bu sınıfa girse bile Çin'li üretici gözü ile bakılır ve kimse almaz.
Yoksa düşünce olarak daha mantıklı olan hafif arazi aracı sınıfına girerek Mercedes GLK, BMW X3, VW Tiguan, Skoda Yeti, Audi Q5, Volvo XC60 (ucuz olması için bu modelin sadece önden çekişe sahip DrivE tipi de var) ve daha saymadığım bir çok başarılı temsilcinin olduğu sınıfa mı girmeli? Bu sınıfa girmesi daha mantıklı olur ama artık ve bence o sınıfa girmek için geç kalındı. Veya eğer girerlerse bile hem çok güzel, hem çok yetenekli ve hem de çok ucuz olmalı. Mümkün mü? Değil.

Motor olarak yine amerikalı ortağın motorları kullanılmalı veya en azından onlardan geliştirilmiş bir motor kullanmalı. Başka çare yok. Hafif arazi sınıfı olursa, Alfa'nın kendi dört silindirlileri idare edebilir belki.

Eğer Alfa bir şey yapacaksa, bence ortaya çıkacak olan model İnfiniti FX serisi gibi bir şey olur ki, bu model benim çok ilgimi çekiyor. 2 çekerli versiyonları da var. Bir de Volvo X60 benim şu anki favorim.

Ama Alfa yine de "işte size bir arazi arazi aracı" derse, eminim ki piyasada olanların hepsinden daha güzelini yapar. Ve Alfa Romeo öyle bir şey üretirse bir fanatik, holigan, kör aşık, alfista olarak ağzımın suları akar bir şekilde ona hayran olurum. Eminim Alfa Romeo, Arna (Scudetto'lu bir Nissan) veya Dauphine (Scudetto'lu Renault) gibi ucubeler üretmez bir daha.

///////////////

halley

motor konusunda haklısın,alfanın tek başına altından kalkabileceği bişi değil.ama baktığınız zaman peugeot 4007,opel antara,renault koleos,mitsubishi outlander hepsi 2.0 passat motoru kullanıyor,ki mitsubishi 4x4 ün kitabını yazmışken.Türkiyede vergi avantajından dolayı 2.0 motor tercih edildi tabii.bana kalırsa illa 4x4 yapmasına gerek yok.yurtdışında farklı büyük motorlu dizeller vardır diye düşünüyorum.en azından başlangıç için nissan qashqai'den bir gömlek üstün bir araba yapabilir gibi ama derin mevzu tartışmak lazım

marauderjingo

brera'nın da kullandığı fiat premium platformu baz alınarak üretilecekmiş

ATA

Sedici gibi bir şey yapmasınlarda =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

agucba

quote:

brera'nın da kullandığı fiat premium platformu baz alınarak üretilecekmiş

Brera'nın kullandığı platfrom, Fiat Grubu içerisinde sadecce Alfa Romeo'da var. Ve 159/SW/Brera/Spider'in kullandığı GM ile ortak geliştirilen, Holden ve bir kaç amerikan modelinin kullandığı Epsilon platformudur.

///////////////

zaferisgoren

Ben de biraz kurcaladım; 2003 dizayn kamal alttakiymiş.
.

Buna anlam veremedim..

Edited by - zaferisgoren on 08/10/2009  03:22:39

Edited by - zaferisgoren on 08/10/2009  03:24:08

adnan.geyik

Dilerim cıkarırlar. Biraz renk gelir SUV modellerine. Pek sevdigim tarz degil ama bu segmenti seven sayısı cok. Bana kaba geliyor.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

zaferisgoren

Bu arada modelin adı: Alfa Romeo CXoverA.

Sportivo

Evet pek feasible görünmüyor fakat girerse de bu kadar balta, zevksiz, hantallık akan bir sınıfın çiçeği olur çıkar,
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

zaferisgoren

Bu arada ilk verilen prototip fotografı, İnfiniti fx37'nin photoshop'lanmısıymıs.

asklepios

alfa suv pazarına girerse ne olur???

gerçek suv segmenti yemez bence...

ama cross-over denilen tabiri caizse " şehir cipi " sınıfında iş yapabilir...

tabii ki; güzel bir tasarım,iyi motorlar ve mantıklı satış politikası ile...

halley

ben otomotiv sektöründe çalışıyorum,bana sorarsanız arazi aracı yapmaya kalkmaz da orta sınıf SUV sınıfında bir araç üretirse alfa,markayı tatmin edecek kadar satar.Öyle kötü arabalar var ki bu sınıfta siz de biliyorsunuz,sportivo nun da dediği gibi alfa çiçek gibi açar.Tabii alfa müşterileri buna hazır mı sindirebilir mi araştırmaları lazım

zaferisgoren

Bu kamal bile showroomda duruyor  olsa taliplisi cok olur. Ki bunu gelistireceklerdir, bu 2003 dizaynı bir araç. Bence biraz kas yapması lazım bu kasanın.

Bu arada bir hata yapıp bu alttaki gibi mito'ya benzetirlerse fiyasko olur bence..