Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Harman Kardon Hoparlör

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Togay Tuzcu

Aracımdaki ses sistemini uzun zamandır değiştirmek istiyorum. Bir tane 2007 Range Roverdan çıkma Harman Kardon 2x16,5cm lik ( benim ön kapılara uyuyor ), 2x15,5cm lik (hiç bir yere uymuyor :P ) hoparlör buldum. Fiyat fena sayılmaz, acaba arkadaki 13,5luklar yerine 15.5 leri sığdırmam* mümkün mü? Sığdırsamda bu iki hoparlör boyutu sadece bas mı verir? Benim 145 de şuanda fabrika çıkışı 6 hoparlörlü sistem mevcut.

*: sığdırmaktan kastım arka kapıdaki hoparlörler bir panelin altında kalıyor o paneli genişletmek mümkün olur mu?

KAKIRMAN

Paneli genişletseniz bile o kısma uygun oval bir koruyucu kapak bulmanız zor. Dikkat ederseniz orijinalde o kısım (arka pandizot) hoparlör kapağı dahil içe doğru ovaldir.
Şahsen 13.5 'luk yeni ve güzel bir takım alırdım ve başım da ağrımaz hem orijinalliğe de bir halel gelmemiş olur.
Bu arada 6 hoparlör demişsiniz. kapı (dikiz aynalarının köşesindeki kısım) tweeterleri de saydınız galiba. Normalde 4 + 2 tweeter var diye bilirim. Yanlışsam düzeltile...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

TRUPHASE

Harman kardon güzel hoparlör ama bas alabileceğini zannetmiyorum. Ayrıca hoparlörleri sığdırmak için yuvasını oyman lazım. Bu da kapıya zarar verir diye düşünüyorum. Orjinal boyutunda hoparlör monte etmeni tavsiye ederim.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Togay Tuzcu

quote:

Paneli genişletseniz bile o kısma uygun oval bir koruyucu kapak bulmanız zor. Dikkat ederseniz orijinalde o kısım (arka pandizot) hoparlör kapağı dahil içe doğru ovaldir.
Şahsen 13.5 'luk yeni ve güzel bir takım alırdım ve başım da ağrımaz hem orijinalliğe de bir halel gelmemiş olur.
Bu arada 6 hoparlör demişsiniz. kapı (dikiz aynalarının köşesindeki kısım) tweeterleri de saydınız galiba. Normalde 4 + 2 tweeter var diye bilirim. Yanlışsam düzeltile...

Evet 4+2 tweeter şeklinde. Ben arka tarafdaki hoparlör koruyucu kapağı söktüm, altında düz bir satıh vardı üzerinde 13.5 luk hoperlörün yer aldığı. Benim söylemek istediğim bu satıhı genişletmekti. Ancak söylerken bile uzun sürüyor :) Yapması daha uzun sürecek. Sanırım arkaya 13.5luk yeni bir hoparlör almak lazım.

Togay Tuzcu

quote:

Harman kardon güzel hoparlör ama bas alabileceğini zannetmiyorum. Ayrıca hoparlörleri sığdırmak için yuvasını oyman lazım. Bu da kapıya zarar verir diye düşünüyorum. Orjinal boyutunda hoparlör monte etmeni tavsiye ederim.

Aslında çok fazla kaliteli bir sisteme ihtiyacım yok. Şuanda üzerindekiler fabrika çıkışı ve 4 hoparlörden 3 ü patlak :) Genel olarak Harman Kardon ürünleri iyidir. O yüzden bahsettiğim ürünler cazip geldi. Yani çok bas vermesede olur. Ama araç içinde hiç dinlemedim HK, dinleyen sesini bilen varsa en azından bir fikir verirse güzel olur.

TRUPHASE

tamam ben dinledim güzel hoparlör. Eğer fiyatıda makul ise kaçırma.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

ozi156

bence onler coaxial  olsun..arkalar ise sadece mid olsun...arkadan bas sesin gelmesi daha iyi bir muzik verir ..arkada sub. varmış gibi:))...bir de aracındaki orginal tweetler kalitesiz olur..onlarıda iptal edebilirsin..hepside mid-tiz olursa içerde fazla tıs tıs sesleri bence hos durmaz

Sercan Keklik

mid bas sesı vermez.. coax verir ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

KAKIRMAN

Hazır konu açılmışken 145'lerde anfisiz kabinsiz en ideal sesi nasıl elde edebiliriz?
Yani önlere kaçlık (watt) coax ve arkalara kaçlık hoparlör koyalım ki hem baslarda hem de sesin kalitesinde artış olabilsin?
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

ozi156

orginal uniteyi değiştirerek....oda olmazsa bence guzel coax.lar al ve monte et...uniteyi değiştirmeden ve amfi filan takmadan guzel sesler alacağını zannetmıyorum..arabanın sagını solunu da oymana gerek yok...

Togay Tuzcu

Hoparlörleri bugün aldım ve 145 ime taktım.. Yalnız 16.5cm lilkleri aldım, arkadaki 13.5cm leri ise sıfır Alpine E serisi aldım ( Özel bir sebebi yok teyp de Alpine diye öyle seçtim ).
Çıkan eski hoparlörlerin fotoğrafını çekmeyi unuttum keşke çekseydim hepsi hamur gibi olmuş :) Bunun yanısıra çıkma aldığım Harman Kardonların mıknatıs bölümü orjinalinin yanında dev gibi kaldı (yaklaşık olarak 3-4 katı) haliyle eskisinin yerine sığmadı. Bizde MDF den bir yükseltme yapıp onun üzerinden montajı tamamlayabildik.

Sonuç : Eskisinden çok daha iyi, hatta bacaklarımda ses dalgalarını hissedebiliyorum :) Bana 4 hoparlör ve işçilik olarak 220TL ye mal oldu.

ozi156

gule gule kullan....cok masrafa girmemen iyi olmus...ünitenin alpine oldugunu bilmiyordum orginal teyp var sanıyordum:) ben 2000 eu harcadımda noldu sanki:(

Togay Tuzcu

Teşekkürler, yalnız benim topladığım diyebileceğim sistem ile senin ses sistemin arasında eminim dağlar kadar fark vardır :)

n/a

pionner anaunite
16cm sony xplod mid takımı
13cm hertz mid takımı
jbl tweter takımı
jbl 301.1 amfi
jbl 28cm subwoofer
ve ayırıcılar
ses güzel fakat bass çok ağırlık yapıyor 1200kg oldu araç:) kabini çıkarmayı düşünüyorum fakat insan alışınca o sese kabinsiz ses kalitesiz geliyor. Gidişatta performans bekleyen arkadaşlar bass fln koymasın derim..Kaliteli mid takımıyla devam..

Edited by - CRUEL on 29/10/2009  16:16:28

orhan34n

kalan 2 tane 15.5 cm harman kardonları ben aldım bugün gelecek bakalım nasıl olcak:)

Togay Tuzcu

quote:

kalan 2 tane 15.5 cm harman kardonları ben aldım bugün gelecek bakalım nasıl olcak:)

Valla ben 16.5 lardan çok memnumun, umarım sende memnun kalırsın.

orhan34n

inşallah bende memnun kalırım ama benim hoparlorlerin vida takılan tırnakları kırık geldi:(
yarın bi şekilde yapmaya çalışıcam artık.

Togay Tuzcu

Malumunuz hoparlörler değişti, ancak şöyle bir sorun oluşmaya başladı, teyp nadir de olsa kendi kendine kapanıp açılıyor.. Az önce de açıldı sonra sustu sonra açamadım? Sizce neden olabilir? Acaba bu HK lar Alpine teybe fazla mı geldi güç olarak. Eğer böyle bişey olduysa teybe zarar gelebilir mi?

ATA

Teybin ve hoparlörlerin RMS çıkış değerlerini biliyormusunuz?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Togay Tuzcu

Teyp 45x4 olarak geçiyor, HK nın RMS sini bilmiyorum açıkcası. Öyle sesi sonuna kadar hiç açmadım. Yetmedi gücü diyeceğim ama öyle bir zorlamam da olmadı.
Yalnız  bu sabah ilginç bir durumla karşılatım.. Dün çalışmadığına dair mesajı yazdığımdan beri hiç açılmadı.. Taki bu sabaha kadar.. Sabah otoparkda arabaya yürürken teybin ve sesin açık olduğunu gördüm hatta dışarıdan biraz dinledim.. Sonra kapıyı açmak için anahtarı takıp kapıyı açmam ve teybin kapanması bir oldu..

Anlamadım neden olabilir.. İşin ilginci 145 im kendisi sanırım eğlenmek istediği zaman müzik çalıyor ben istediğim zaman değil.

Sercan Keklik

speaker kabloları bırbırıne degiyor + ve - kutubu düzeltmeden açmayın teybi yakarsınız..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Togay Tuzcu

quote:

speaker kabloları bırbırıne degiyor + ve - kutubu düzeltmeden açmayın teybi yakarsınız..

Çok doğru söylüyorsun, bu sabah oto teypçide aynen o şekilde düzettiler. Ben zaten kurcalamıyordum kafasınıda teypden sökmüştüm. Bu sabah küçük bir müdahale ile düzelti. Herkese yanıtlar için teşekkürler.

orhan34n

ben hala takamadım hoparlorleri tırnakları kırık geldi diğerleride öylemiydi?

Togay Tuzcu

Bendekilerde herhangi bir tırnak yoktu şöyle söyleyebilirim, yuvarlak dış çemberde vida boyutunda çentikler vardı sadece. Herhangi bir problem yaşamadım.
Tek sorun önceden de dediğim gibi hoparlörün orjinaline göre oldukça iri olmasıydı.