Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Egzoz modifiyesi için yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serdar_ileri

Bende alfa romeo 147 2005 model distintive var. Forum da eksoz üzerine modifiyeleri araştırdım. Birkaç yerle de  görüştüm ama karar veremedim.

Beklentim
1) hafif bir eksoz sesi,
2) DÜŞÜK ve yüksek devirlerde aracın performansının artması (bazı müdaheleler düşük devrilerde cansızlığa neden olabiliyormuş. Onu istemiyorum.)

Aşağıda yazdıklarımdan birini ya da birkaçını yapabilirim,

1)Supersprint eksoz almak
2)Katalitik konvertörünü iptal etmek
3)Son susturucu vs. oynamak
4)Motordan gelen boru çapını büyütmek

2 lamba sensöründen gelen sinyaller sorun olmuyormuş. Beklentimi karşılayacak alternatif önerleri de yazarsanız sevinirim. Malum alfa üzerine modifiye hakkında bilgisi olan az.

ATA

3)Son susturucu vs. oynamak

Bunun ne anlama geldiğini anlayamadım. Supersprint güzel seçim olur, bana göre ara boru çaplarıyla oynamaya gerek yok. Katalitik iptali için lambdayı yanıltmak gerekebilir.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

serdar_ileri

Katalitik iptali yapınca voltaj ayarlaması ile arıza lambasını yakmamak için bir parça konuluyor. Ama düşük devirlerde cansızlıktan sözediliyor. Öncelikle bu doğru mudur?

Supersprint'in ses dışında nasıl bir katkı yapacağını da anlamadım. Silindir bloğundan eksoz çıkışını büyültmediğimiz sürece hakikaten faydalar olur mu?

ATA

Aslında bu konu forumda pek çok defa yazılıp çizildi, sizde araştırmışsınız zaten. 147niz 1600cc olduğu için zaten egsoz sistemi ile + performans almayı unutun. Alacağınız tek performans pskolojik olacaktır. Silindir bloğundan (daha doğrusu üst kapaktan)  itibaren komple ss yapsanız bile alacağınız güç +2hp yi geçmeyecek ve bunu siz hissedemeyeksiniz. Zaten ss'in aracınıza göre kitinde kullanılan borular orjinal borularınızla aynı çapta, sadece malzemesi ve susturucu özellikleri farklı. Manifold ise gene orjinali gibi 4-2-1 şeklinde ama tek parça. Siz sanayide boru çapını genişletirseniz backpressure kaybedip, alt devirleri dahada öldüreceksiniz.

Uzun lafın kısası yüksek hacimli motor olsa bile birebir kit takılmadığı sürece güç almak çok zorken bu hacimlere araca bu masraf bence gereksiz olacaktır. Ses isterseniz ss, magnex yada sebring'in universal susturucusu yeterli olacaktır.

Lambda yanıltma işlemini hiç yaptırmadım. Bu yakında kankamın 2004 156'sında deneyeceğiz. Sonucu yazarım. Bu arada forumda arama yaparak daha fazla bilgi bulabileceğinize eminim.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Sercan Keklik

headers almadıgınız sürece 4 bin devire kadar oten bir susturucunuz olucak, headers aldıgınızda bu durum degişicek haberiniz olsun.

1,6 arabada sadece egsoz capını büyülterek alt devirleri öldürmetken baska hiç bir şey yapamazsınız.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

serdar_ileri

Öncelikle değerli katkılarından dolayı @ATA ve @Sercan Keklik'e ayrı ayır teşekkür etmek isterim. Şimdi yapacağımız / yapmayacağım değişikliklere göz atalım:

1) boru çapını büyültmek : back pressure kaybından dolayıı alt devir cansızlığı sebebiyle yapılmayacak

2)Katalitik konvertörünü iptal etmek :  Lamdayı yanılttığımızda Bunun fayda ve zararı hakkında bir bilgim yok?????

2) Supersprint susturucu  almak :  Bunun ne fayda sağlayacağı hakkında bir fikrim yok. Ayrıca bu konuda sadece son susturucu mu almak iyidir headers alınırsa ne gibi yarar/ zararı olur. Yaklaşık headers fiyatları nedir?

Son susturucudan önce gelen sustucu da da  değişiklik yapılabiliniyor mu?

Gouki

Bende supersprint headers ve son susturucu var. Headers sayesinde ilk katalitik konvektör iptal oldu ama asıl katalitik duruyor. Headers'ın üzerinde lambda yuvaları olması da avantaj, yanıltmakla falan uğraşmıyorum. Sesin ölçüsü çok güzel. Ne kadar performans getirisi var bunların bilmiyorum da hissedemiyorum da :) Buara bir dyno ya çıkasım var o zaman daha doğru bilgilendiririm seni. Son susturucunun resmini buldum pc de ekliyorum.

Bence ne boru çapıyla oyna ne katalitiği iptal et, belki düzgün bir son susturucu alabilirsin.

Register or Login" border=0>

Edit: İmla hatalarım :)

Edited by - gouki on 15/11/2009  23:12:51

Alfadanadam

Özgün, şu arabanın doğru dürüst fotolarını bi eklemedin ya ne diyim ben sana :)

ATA

Şu kirli ve karede arcın 12'de 1'i gözükmesine rağmen çok seksi gözüküyor
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

quote:

Özgün, şu arabanın doğru dürüst fotolarını bi eklemedin ya ne diyim ben sana :)

Yarin ekleyeceğim Bülent abi yoksa almayacaksınız valla siteye halbuki sadece 4 yıldır üyeyim :)

quote:

Şu kirli ve karede arcın 12'de 1'i gözükmesine rağmen çok seksi gözüküyor
Saol Ata'cım renktaşım :) Seninkinin eline su dökemez.

serdar_ileri

@gouki aracının görüntüsü çok etkileyici. ilk defa bir alfaya headers işlemi yapıldığını görüyorum.  Headers tatırman dolayısıyla sorulacak o kadar çok soru varki.... hepsini toplayamadım ama benim için  önemlileri sorayım
1) öncelikle headers ve son susturucu ne kadara mal oldu?
2) Bu işelmleri 06 plakandan yola çıkarark ankarada nerede yaptırdın? (önemli)
3) Son susturcu universal mi yoksa alfa 147ye özel bir model var mı?
4) Sadece supersprint son susturucu ile hoş bir ses alabilir miyim?

Gouki

quote:

@gouki aracının görüntüsü çok etkileyici. ilk defa bir alfaya headers işlemi yapıldığını görüyorum.  Headers tatırman dolayısıyla sorulacak o kadar çok soru varki.... hepsini toplayamadım ama benim için  önemlileri sorayım
1) öncelikle headers ve son susturucu ne kadara mal oldu?
2) Bu işelmleri 06 plakandan yola çıkarark ankarada nerede yaptırdın? (önemli)
3) Son susturcu universal mi yoksa alfa 147ye özel bir model var mı?
4) Sadece supersprint son susturucu ile hoş bir ses alabilir miyim?

Teşekkür ederim, hemen sorularınızı cevaplayım.

1) Ben headers'ı ve son susturucuyu ikinci el olarak aldım. 2, 3 ay önce başka bir arkadaşım için sıfırını sorduğumuzda headers için 600 euro son susturucu için de 350 euro istediler kaçtık :)

2) Abi takılması hiç problem değil çünkü ikiside 147 için üretildiğinden herhangi bir alfa servisi manifoldu, herhangi bir egzoscu da son susturucuyu takabilir. İnan taktırdığım egzoscuyu hatırlamıyorum bile.

3) Universal değil SS'in 147 için ürettiği son susturuculardan. 147'ye universal bir son susturucu takınca genelde (hepsi demiyorum !!!) ucu dışarı doğru bakıyor çünkü sığmıyorlar. Mesela SS'in 147 için olan modellerinde egzos uçları kazana direk girmiyor biraz eğimli giriyor, böylece egzos arkaya bakıyor.

Register or Login" border=0>

4) Evet ses alabilirsin tabiki. Youtube'dan bakabilirsin SS susturuculu 147 örnekleri var.

Umarım yardımcı olabilmişimdir biraz.

ATA

quote:

Saol Ata'cım renktaşım :) Seninkinin eline su dökemez.

Yok be abi, ne fark varki? Maşallahı var. Çift çıkış çok yakışıyor gerçekten.

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts