Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

"ALFA MILANO" Hayırlı olsun...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozi156

lastik deseni sonucta bu:) sitede genelde bir menmunsuzluk var bu milanoya,mito almaktan vazgecmistik nisanlima kucuk diye( aslinda bana küçüktü:) ,bunu bekleriz demistik acaba bosuna mı bekliyoruz..

Alfadanadam

Alfa Romeo'da 8C ile başlayan tasarım anlayışı Mito ile devam ediyorken Milano'nun bundan farklı birşey olacağını beklemek hayalcilik olur diye düşünüyorum. Belki biraz daha agresif olsa ya da mevcut 159'un tasarım anlayışına benzer tipte bir Milano olsa idi daha çok sevebilirdik ama ben bu halini de beğeniyorum, hele ki şu an bir Alfam yokken...

ozi156

valla bende begendim sayılır  mitonun 4 kapılısı gibi..iç malzeme kalitesi guzel olsun yeterki,motor yuruyen aksam zaten guzel olacagini biliyoz...

Togay Tuzcu

Arka kapı kolları olmamış.. Keşke yine gizli yapsalardı.

alfa147black

147 mk2 ve 159 hırçın ,çok güzel tasarımlardı. bu yuvarlak hatları gördükçe sinir oluyorum.isterse 500 bg. motor koysunlar görüntüsü güçsüz sıradan. biraz daha uğraşsalar volkswagen beetle kadar yuvarlak olacakmış.

159 1.8 TBI

Passione

Bu resimler zaten ps çalışması arkadaşlar hemen yerin dibine sokmayalım Milano'yu.
"centocinguantanove"

ozi156

147 nin yerine geliyo zaten...motor ve ic tasarim onemlide...eger arabanin dısı iddali olmayınca,insanin içine giresi ve kontağa basması gelmiyor...once dış dizayn...

ATA

İyide artık euroncap yaya güvenliği yüzünden zaten tüm otomobillerin ön yüzü yuvarlak olup, farları nedereyse ön cama kadar uzanıyor. Bazı şeyleri yorumlarken de, neden bu şekilde tasarlamışlar diye düşünmekte fayda var. Zaten bu agresiflik konusu sitede defalarca farklı konularda tartışıldı, örenkler verilerek açıklandı. Eski modellere bakarsanız gerçek Alfaların çokta sinirli bakmadığını görebiliriz.

Emin olun bu ps çalışmalarını dahi vw, ford, opel ve renö kullanıcları dikiz aynalarında gördüklerinde iç güdüsel olarak yol vermek isteyecekler
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

agucba

"Gerçek Alfa" nedir?

"Gerçek Alfa" nasıl olur?

"Gerçek Alfa" neye benzer?

"Gerçek Alfa" nasıl olmalıdır?

Hayatında "Gerçek Alfa" kullanmamış, hatta görmemiş kimselerin "Gerçek Alfa"'dan" söz etmesi nasıl oluyor? Neye istinaden yeni çıkan modellere, ki bir tanesinin daha ne olduğu bile belli değilken (bu arada yeni çıkacak modelin adı Milano olmayacakmış) hangi gerekçe ile beğenilmiyor.

Alfa'ların görüntüleri her zaman piyasada olan başka markalardan farklı oluyorken, MiTo ve yeni 147'nin farklı ve kendine özgü olması niye yadırganıyor?

MiTo ve yeni 147'yi, geliştirilmiş Bravo ve G. Punto platformu kullanılıyor diye eleştirenlerin (ve eleştirilecek olanların), Alfa'nın 155 modelinden itibaren geliştirilmiş Tipo platformunu kullandığını bilmiyorlar mı?

Benzer platform kullanılıyor olduğu halde, 145 ile Tipo'nun yol tutuşu aynı mı?

Fiat Coupe ile GTV'nin yol tutuşu aynı mı?

156 ile Marea'nın yol tutuşu aynı mı?

Daha eskiye gideyim, Alfa 164 ile Fiat Croma veya Saab 9000'in yol tutuşu aynı mı?

Alfa Romeo, hepsinden daha "otomobil" iken, şimdi çıkan/çıkacak olanların ne eksiği var ki?

MiTo'nun sınıfında Mini'den sonra en kaliteli model olduğu vurgulanırken (yol tutuş haricinde Mini'nin daha iyi olduğuna inanmıyorum), kalitesinin eleştirilmesi çok acımasız değil mi? O sınıf için olabilecek en iyi kalteye sahip. 147 veya 156 ile karşılaştırmanın anlamı yok, farklı sınıftalar ve farklı küçük sınftan bir üstekinin kalitesi beklenemez. A serisi ile C aynı mı mesela? Değil.

Buna göre yeni 147 hem malzeme kalitesi, hem yol performansı hem de başka konularda diğer rakiplerinden çok farklı olacaktır. Ama bunun karşılığını görecek mi? Orası meçhul tabiki.

///////////////

tolga_ozhan

Bence bir Alfa'ya gerçek Alfa değil diyebilme yetisine sahip olmak için gerçek Alfa Romeo kullanmaya yada sahip olmaya gerek yok. Kaldıki zaten gerçek Alfa diye bir kavram yok. Olsa bile bu kavram görecelidir.
Bir arabanın karşısına geçersin, araba mevcut değilse resmine bakarsın. Beğenirsin yada beğenmezsin. Sana sıradışı gelir yada daha bakar bakmaz insanın içini bayar bunlar tamamen zevk meselesi.
Hırçın gözükmesi yada gözükmemesi bence hiç önemli değil (sadece dizayn olarak söylüyorum çünkü daha diğer kriterleri değerlendirmeye imkan yok). Adı milano yada ne halt olacaksa ve son hali buysa (ki aşka birşey beklemek imkansız artık) bence vasat, kötü, asla sahip olmak istemeyeceğim bir Alfa.  Dünyanın en iyi yol tutuşuna sahip olsa, iç mekanı bir Audi'den daha kaliteli olsa, bir toyota'dan daha sorunsuz olsa, 1.4 motor versiyonu 200+ beygir olsa, süper ekonomik bir araç olsa v.s....
Bence sırf tasarım olarak bile bir Alfa olmaya yakışmayacak bir araba. Önden sucudeto'yu kaldırın reno amblemi takın megane diye satılır, opel logosu koyun Astra olur. Olur da olur.
Benzer tasarım anlayışı Mito'da var fakat Mito daha kısa olduğu için tek kapılı olduğu için kendi sınıfı için o derece şirin bir tasarımın göze batmayavağı için ve en önemlisi Mini ile birlikte kendi sınıfında ki diğer tüm basit tasarımlardan daha ayrı bir konumda olduğu için kurtarıyor.

Uzun lafın kısası bir arabayı beğenmedim demek için öyle çeşitli eski arabalara sahip olmak yada birçok modeli test etmek gerekmez. Bakarsın arabaya ya beğenirsin ya beğenmezsin.

agucba

"Milano'daki Fiat Personeli'nin yapmış olduğu grevlerden dolayı Fiat Anamerkezi, yeni 149 veya Milano'nun adının Milano olmaması yönünde kararı almış. Bunun haricinde termin tarihi bugün olan Alfa 147'nin takipçisi olan modelin resmi tanıtım resimlerinin yayınlanması da iptal edilmiş.

Model adının değiştirilmesi ve resmi tanıtımın ertelenmesine sebep olarak çalışanların bir Alfa Romeo'nun Milano'da üretilmediği halde Milano adını almasının doğru olmadığını ve Milano ile bir ilgilelerinin kalmadığını, üretimin Torino'ya kaydığını ve bu sebeple Milano'daki son personelin de yerlerini terk etmek zorunda oldukları gösterilmiş.

Spekülatörler Alfa 147 takipçisinin adının Giulietta olabileceği yönünde bir düşünceye sahipler. Bekleyip görmek gerekiyor sonuç olarak. Hatırlatma olarak, daha önce farklı 2 model Giulietta adı ile anılmıştı."

Kaynak: Alfa Romeo Portal Blog

///////////////

alfa147black

''gerçek'' alfa nedir ne değildir bilmiyorum,
ama 147 heyecan verici sıradışı birşeydi benim için.
yeni 147'yi verip eski 147'mi isteseler verirmiyim??
zannetmiyorum.

admin

quote:
Bence bir Alfa'ya gerçek Alfa değil diyebilme yetisine sahip olmak için gerçek Alfa Romeo kullanmaya yada sahip olmaya gerek yok. Kaldıki zaten gerçek Alfa diye bir kavram yok. Olsa bile bu kavram görecelidir.

Bir Alfaya gerçek Alfa diyebilmek ya da diyememek için öncelikle "Gerçek Alfa" ve "Alfa" arasındaki farkı bilip, ona göre cümleler kurmak gerek.

Gerçek Alfalar yaklaşık 15 sene önce bitti ne zaman geri gelir bilinmez. O tarihten sonrakiler ise Sadece Alfa'dır. Yani sitede neredeyse %90'ının kullandığı Alfalar sadece Alfa'dır. Bu böyleyken 90 öncesini bilmeyen, kullanmayan bir insan nasıl oluyorda gerçek Alfa'lardan bahsedebiliyor.

İşte ince nokta burası. Ve Serkan'ın da aylardır ama aylardır üzerine basa basa söylemeye çalıştığı kavram bu. Sadece 147-156 gibi güncel modellerle karşılaştırıp, çıkacak yeni bir modele gerçektir-değildir damgası vuramayız vurmamalıyız.

Heleki heleki böyle bir kavram yoktur varsa bile görecelidir demek bence tamamen Alfayı, Alfa tarihini, Alfa modellerini bilmemekle eşdeğerdir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Gouki

Mito'nun koltuğuna oturduğum zaman aklıma ilk gelen şey ablamın grande puntosu oluyor çünkü iç mekanda ortak kullanılan tuş takımları vs. gözüme batıyor. Keşke sadece platformunun isminde kalsaydı "punto".

Umarım 149, Milano, Torino, Çorum artık ismi her ne olacaksa "bravo" ismi sadece platformunda kalır.

asklepios

sıktı artık...hakikaten baydı...

"gerçek alfa"

"gerçek olmayan alfa"

"siz ne anlarsınız,ben biliyorum"

"gerçek alfista benim"

v.s. v.s.

beğenmedim kardeşim,zorla mı???

mito'yu da beğenmedim, milano'yu da (tasarım anlamında)

beğenmek zorunda da değilim...

kişisen zevklere ve beğenilere saygı lütfen...

.

admin

Sana niye beğenmiyosun diye laf söyleyen mi var? Beğenirsin beğenmezsin banane ya da bize ne. Benim anlatmaya çalıştığım kavramın adı ve bu kavramı bilmiyorsan Alfa hakkında yorum yapamazsın demiş olmam. Yapabileceğin yorum ancak 90 sanrası alfalardır başka bişi değil. Nasilki biz senin dişçilik mevzuları hakkında yorum yapsak cahil kalırsak, bilmeden yapılan Alfa yorumlarıda o derece cahilce oluyor.

alfa147black

Alt tarafı Milano'yu (ya da her neyse) yorumluyoruz. Beğenen var beğenmeyen var herkesin kendi fikri.
Ama çok bilmiş bir üslupla başkalarını cahillikle nitelemek,küçümsemek bence BİLGİLİ birinin yapacağı davranışlar değil..
BİLEN arkadaşlardan rica ediyorum anlatsınlar. gerçek alfa neymiş bizde öğrenelim.
hatta daha iyi bir fikrim var. sadece bilen arkadaşlar yazsın.bizde sadece okuruz. böylece 147-156 gibi uyduruk alfalara binen gerçek alfa nedir hiçbir fikri olmayan bilgisizler olarak feyzalmış oluruz.
Piyasaya yeni çıkacak bir otomobil hakkında yorum yapmak için ne kadar bilgili olmak gerekir.Buda ayrı bir konu zaten

agucba

Benim kullandığım Alfa en uyduruk ve çakma olanı. Sadece motoru, 2. Dünya Savaşı sonrası üretilmeye başlanan DOHC'nin son ürünü. Gerisi Fiat.

Gelelim "Gerçek Alfa" durumuna. Yazılanları iyi okumak gerek. Sorulan sorular da açık.

Bir Alfa'nın gerçek olup olmadığına neye göre karar veriliyor? Yani Gerçek Alfa nasıl olmalı? Görüntü mü, teknik mi? Nedir?

Hangi kritere göre bir Alfa'nın gerçek olup olmadığına karar veriliyor? MiTo'nun veya Milano'nun 159'tan neyi eksik Alfa olarak? Brera'nın GTV'den nesi eksik? 155 ve 75'in farkı ne? 155, Fiat diye beğenilmiyor ama 155 kaportasına sahip Lancia olan Q4 yere göğe sığdırılamıyor.

Birisi bana "Gerçek Alfa"'nın nasıl olduğunu bir açıklasa da öğrensem.

///////////////

tolga_ozhan

Bence boş yere konu üzerinde duruyoruz. Bir arabayı sadece dizayn olarak ele alıyoruz burda. Konu motor, yol tutuş, işçilik gibi teknik konular olsa oturup tartışalım gerçek Alfa budur şudur diye. Yada gerçekten var mıdır böyle bir kavram.
Şuan elimizde Milano modeline ait sadece dizayn var bunun  için yorum yapabilmek içinde herhangi bir şeyi bilmeye yada yaşamaya gerek yok. Eskilerden örnek verirsek bir GTV6'yı mudilleri ve dönemine göre incelersek yada aynı şeyi 75 ve 33 içinde yaparsak gerçekten çok farklı olduklarını görürüz. (Sadece dizaydan bahsediyorum). Aynı şeyi bir 145 içinde yaparız rakiplerine göre gerçekten sıradışı bir güzelliğe sahipti. GTV/Spider'a değinmiyorum bile çünkü o tasarımın karşısına çıkaracak rakip bile bulmak zor. 156 ise hem Alfa tarihinde hemde dünya otomotiv dizayn olayına yeni bir bakış açısı getirmil çığır açmış bir otomobil. Herşeyi dandik olsa bile (ki değil) 13 yıl sonra bile çoğu modern dizayna taş çıkaracak bir güzelliğe sahip. Daha sonra 147 aynı başarıyı tekrarladı. 159/Brera/Spider bu üçlüye dizayn olarak çirkin diyecek insan oğlu bulmak mümkün değil. GT zaten yaşayan son efsane gibi.
Belkide bu bahsettiğim modeller sadece bana güzel geliyordur beğenmeyen kişilerde vardır. Benim söylemek istediğim gerçek Alfal olsun olmasın bu adı geçen tüm Alfa'ları ben çok çok beğeniyordum.

asklepios

sayın bektaş

öncelikle samimiyetim olmayan kişilerin "senli benli" konuşmasından hazzetmem.ama yanlış hatırlamıyorsam yaşça benden büyüksün,saygıda kusur etmeden,bozmadan, "abi" diyerek devam ediyorum.

bektaş abi,

sanırım kişisel algılamışsın iletimi ama genel bi yorumdu.

burası yanlış anlamadıysam " alfaseverler kulübü" olarak hizmet eden,kaynaşmayı,paylaşmayı amaçlayan bir forum sitesi.

yani herkes a'dan z'ye alfa tarihini bilemez.bilmek zorunda da değil.

bazen sitede benim gibi "sıradan alfa severler" i
hakir gören,aşağılayan,küçümseyen bir tavır söz konusu.

ayıptır yahu...günahtır...

ben bilgim dahilinde yorum yapıyorum.bazıları gibi ahkam kesmedim hiçbir zaman.her zaman da iletilerimde belirtirim üstüne basa basa "bence" diye.

konu  "altı üstü bir araba markası" olunca da, engin bilgi sahibi olmaksızın, herkes istediği gibi,istediği şekilde yorum yapma hakkına sahiptir...bu böyle biline...

bu ne yahu???

vatan kurtarıyoruz sanki.

admin

Aslında uzun uzun tekrardan anlattımda, sonra tekrar tekrar nereye kadar diyerek sildim ve kısaca diyebilirimki; bu ortamda yıllardır konuştuğumuz şeyler boşunaymış diyorum.

Sözlerimle rahatsız ettiklerimden de özür dilerim.

Passione

Affınıza sığınarak soruyorum. Bu tartışmanın kaynağı Fiat'ın 1986 yılında Alfa Romeo'yu bünyesine katması mıdır?? Yani Alfa modelleri 1986 öncesi ve 1986 sonrası olarak ikiye mi ayrılıyor? Buna paralel olarak gerçeklik tartışmaları da buradan mı çıkıyor ?
"centocinguantanove"

n/a

En "gerçek" Alfa benim olan Alfa'dır..

Şu "gerçek" kelimesini belki "özgün" olarak değiştirirsek geçmiş alfalara olan saygımızı daha iyi ifade edebiliriz.

Siteye üye olmadan önce alfa tarihi ile ilgili sınav yapılmadığı için her site kullanıcısının olaylara aynı gözle bakması beklenemez, ama " bence" diyen arkadaşlarımızın da o "bencelerinin" sadece yüzeysel bir değerlendirme olduğunu anlamaları gerekir. Alfa eleştirlecekse biraz daha geçmişi geleceği ile bir bütün olarak eleştirmek gerekir, 1-2 modele bakıp "bence" diyerek başladığımız eleştiriler Alfa tarihine haksızlık oluyor diye düşünüyorum ..

Bakın, hiçbir firma çıkacak modelinin ismini tarihine bakarak "artık bu modeli burada üretmiyoruz, bu doğru olmaz" diyerek değiştirmez, ya da çıkan modeline MITO diyerek tarihine gönderme yapmaz, bu incelik bu saygı Alfa Romeo'ya özgü bir yaklaşımdır, markayı diğerlerinden ayrı tutan bu..

Her şeyini eleştirelim ama gerçekti değildi gibi subjektif yaklaşımlar yapmayalım, adamlar global otomotiv piyasa şartlarında bile aracın "en azından" ruhunu korumaya çalışıyor..

ATA

Benim anlatmak istediğim her zaman şu oldu. Daha önce başka başka yerlerde defalarcaaaa yazdım, gene yazacağım. Yanlış anlaşılmasın diye genel yazıyorum.

Çok değil 2006 yılında yani 159 ilk çıktığında tipini beğendik, ama dedik ki gerçek Alfa değil, sanki Alman. Mito çıkıyor dediklerinde Mito'yu beğenmiyorduk, eleştiriyorduk, böyle sevimli Alfa mı olur diyorduk, ama 159'a tapıyorduk. Şimdi O topa tuttuğumuz Mito'ya sitenin belkide yarısından fazla üye sahip olmak istiyor ama Milano'yu yada 147nin yerine geçecek modeli daha çıkmadan yerin dibine sokuyoruz. Fiat diyoruz, birde üstüne Fiat'ı aşağılıyoruz. Agucba ve Bektas zaten defalarca yazdılar. Eski çok beğendiğimiz modellerde Fiatlar ile aynı platformda üretildiler. Milano'da bu ilk değil. Allah aşkına gidip Marea'yı incelediğinizde hiç mi 156 dan izler görmüyorsunuz?  Görmüyorsanız zaten burada gereksiz yazıp çiziyoruz.

Sevimli Alfa olmaz diyenlere inat sevimli Alfa olur diyorum. Alfa'nın zaten en sevdiğim yönü retro tasarım öğelerini kullanmasıdır. Alfa'nın geçmişinde agresif görünen otomobilleriden daha fazla sevimli görünen sanat eserleri vardır.En yakın örneği benim makyajlısından daha fazla sevdiğim makyajsız 147 makyajlı kadar agresif değil, tam tersine sevimli ama çok daha özgün ve stil sahibi. Demek ki neymiş, Alfa yakın geçmişinde de hep sert bakışlı otomobiller üretmemiş.

Kısacası Alfa ne yapsa beğenmiyoruz, beklentilerimiz çok yüksek ama neden? Neredeyse batmaktan kıl payı kurtulmuş, başka bir markanın altında ticari kaygılar içersinde üretim yapmakta olan bir firma olmasına rağmen halen daha geçmişine sağdık kalmaya çalışırken aynı zamanda da çağın modernliğine de ayak uydurmak zorunda. Beğenmemek tamamen kişisel tabiki ama beğenmeyenler 147 yerine nasıl bir model bekliyorlardı gerçekten merak ediyorum.

Daha da yazmam bu konuya diyeceğim ama biliyorum kendimi tutamayacağım...

Edited by - ATA on 01/12/2009  01:11:53
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

murat

O armanın altında ne olsa biz ilgi duyarız, severiz eninde sonunda diyorum
Ben de ön  tarafını beğenmedim ancak zamanla çok seveceğim bir model olacağına eminim bunun da...Mito ve bu son modelin fiat punto ve bravoya, eski fiat/alfa karışımlarından daha çok benzemesi nedeniyle bir tepki var burada sanırım...
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)