Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kavrama esnasinda ve bozuk yolda gelen ses!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Prelude

Selamlar herkese,

Kışları cok fazla yol yapmadıgımdan ve cok kısa mesafe icin arabayi calıstırdıgımdan benim 147ye alacagım kış lastigi parasina bir tane 95 Model Fiat Punto aldım. 350eu verdim arabaya :)

Herseyinden memnunum da bir tek canımı sıkan nokta var.

Bozuk bir yolda giderken ön soldan langirti seklinde sesler geliyor.
Amortisörde yag kacirma var ama gıcırtı falan yok.
Ön takimda da boslugu olan parca yok.

Aynı ses kavrama islemini yaparken ya da debriyajı ayırırken de geliyor.
Yani debriyaji biraz sert cekersem veya birakirsam da langirti seklinde belirttigim ses geliyor.
1. veya 2. viteste düsük hızda giderken gaza bas cek yaptigimda ses baya artiyor.

Sesin amortisörden gelme ihtimali yok diye düsünüyorum.
Bir de tahrik milinde biraz bosluk var ama onun da bozuk yolda ses yapacak kadar bir ses cıkaracagını düsünmüyorum.
Sanziman takozlarindan olabilir mi diye düsünüyorum?
Belli devirlerde vites kolu fazla saga sola sallanma yapiyor, bu da bunun bir göstergesi olabilir mi?

Fikirlerinizi alabilirsem sevinirim..
Tesekkürler

Alfadanadam

Anlattıklarınızdan benim de ilk aklıma gelen şanzıman ya da motor takozları.
Aracı olduğu yerde kaputu açıp, direksiyona bir tanıdığınızı geçirerek el freni çekili halde 1. viteste ve geri viteste denemeler yapın. Eğer motor olması gerekenden fazla hareket ediyorsa bu durumda muhtemelen motor takozundan.

Sercan Keklik

aynı ses benım puntodada var amortisör teşhisi koyduk bız ama bakalım sen cözümle :) ona göre bende degıstırıyım mert lokurtu şeklinde yolcu tarafından gelıyor
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Prelude

selam sercan, debriyajla ilgili durumlarda ses gelmeseydi direk amortisörden geliyor diyecektim, aynen dedigin gibi lokurtu, bozuk yolda falan hemen basliyo ön soldan

bir de amortisörün kendisinden degil de oturdugu yerden falan yapiyor olabilir mi sesi

yarin bir baktirayim bari ya cok sinir bozucu

Prelude

hem amortisörden hem de sanziman takozundan ses geldigini tespit ettim...