Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

her türlü onur kombinasyonlarını denedim ama napim bir bu oldu :)

admin

Bundan yokmu

Register or Login" border=0>
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Onur

olmaz mı :)

CuoreSportivo

Bundan var mi peki

Onur

yok abi ben metal oyuncak sektöründeyim,şişme bebek sektörüne girmedim henüz

admin

Ama benim gösterdiğim benzinli, üstünede 781 ytl fiyatı var.

Onur

onlar bana biraz büyük gelir ben 1:87 ölçekle ilgileniyorum :)

ayrıca benzinli birşey kullanıcaksam garajda bir tane duruyor onu kullanırım

n/a

Adama bakın ya hemzemin geçit bile satmış : )

Onur

:) satarım abi , her istediğimden 2 tane getirtip birini satıyorum :)

CuoreSportivo

Hu huuuuu, sitede kimse var mııııı?

Onur

ben burdayım daimi nöbetçi olarak

CuoreSportivo

Allah razi olsun Onur :) Bu aralar finaller sebebiyle gececi ve gunduzcuyum ama 3-5 kisi disinda siteye gelip yazi yazan yok :) Bi an yalniz hissettim kendimi

n/a

burdayız : )

Alfadanadam

oo ayıpsın dostum..hep burdayız..Genç arkadaşlar yazsın diye bekliyoruz aslında :)

n/a

kesinlikle : )

Onur

quote:

oo ayıpsın dostum..hep burdayız..Genç arkadaşlar yazsın diye bekliyoruz aslında :)

tabi tabi muhakkak :)

master

Denizli'den az önce geldim , burdayım :) Yarına da bir proje yetiştirmem lazım , hadi bakalım :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

Severim Denizliyi güzel diyardır ,futbol takımı başarısızdır ama egenin sayılı süperligte ki kluplerinden.

proje işine gelince, bizim okulun hocalarını bilmesem acele et dicem

CuoreSportivo

Ohhh, iyi iyi. Benden baska aci cekende varmis. Bu gece yine sabahciyim, buyrun beklerim bi cay kahve iceriz Önder bey

Tufan

türk telekom mahkeme kararıyla ekşi sözlüğe erşimi durdurmuş. işin aslı astarı nedir bilen var mı?

admin

bide burdan dene bakalım. :)

You are not allowed to view links. Register or Login

Şöylede bir açıkama var b konuda...

TELEKOM'UN EKŞİ SÖZLÜK YASAĞI

Ekşi sözlüğe girmeye çalışıp da giremeyeniniz var mı son zamanlarda?
Her zaman You are not allowed to view links. Register or Login veya You are not allowed to view links. Register or Login adresinden sözlüğe girenler artık bu sayfayı açmaya çalışınca karşılarına ?sayfa görüntülenemiyor? ibaresi çıkıyor. Sebebi ise Telekom?un Ekşi sözlüğü sakıncalı siteler arasına koyması.

Telekom?un alt yapı hizmeti verdiği kişilere bu adresi yasaklamasının altında AKP ve Başbakan hakkında yazılan eleştiriler olduğu söylense de açıkçası ben bunun saçma bir komplo teorisi olduğunu düşünüyorum. Zira sözlükte sadece AKP ve Başbakan ile ilgili yazılar yok. Bir çok ünlü var sözlükte. Hatta kimileri sözlükte hakkında kaç entry olduğuna göre aklınca popülarite puanı veriyor kendi kendine. Ayrıca hayata dair bir çok şeyden tutun da günlük hayatta karşılaştığımız küçük enstantenelere kadar yer veriliyor sözlükte.
Yani sözlüğün yasaklı siteler arasına alınmasının sebebi yazılan yazıların kime yazıldığı değil, bu yazıların ne içerdiği.

Bugüne kadar ben de dahil olmak üzere bir çok kişi eleştirdi Ekşi sözlüğü. Çünkü yapılan koca bir yanlış vardı sözlükte. Yorum yaparken, eleştiride bulunurken kullanılan argolar, edilen küfürler, hakaretler... Bu durum öyle vahim bir hal adı ki, bu eleştirilerimizin karşılığını bile gene hakaretlerle aldık. Ama tüm bunların yanında bilinmesi gereken büyük bir gerçek daha var, sadece o küfürbazlardan oluşmuyor Ekşi sözlük. Onlar kadar, hatta onlardan çok daha fazla bilinçli yazar kitlesi var sözlüğün. Yapılması gereken tek şey sözlükte iyi bir oto-kontrol mekanizması oluşturmak. Hali hazırdaki durumdan çokça rahatsız olan gerçek sözlük yazarlarının bu kontrolü seve seve yapacağına eminim.

Bu kısıtlamayı ve sebeplerini düşününce kendi kendime şu soruları sormadan edemiyorum:
- Bu ülkede siyasi partilerin temsilcileri yeri gelince birbirlerine hakaretler etmiyor mu, bazen kimi siyasetçiler basit zaafları kullanarak birbirlerine iftiralar atmıyor mu?
- Cümleye ?küfür esansı? misali eklenerek o cümlenin küfür haline gelmesini sağlayan malum organlar ve işlevlerini kimi gazeteler kendilerine tek içerik kaynağı yapmıyor mu? Bu gazeteler verdikleri malum hediyeler ile beraber hala tüm gazete bayilerinde satışa sunulmuyor mu?
- Bırakın hükümeti veya rejimi eleştirmek, direk devleti bölmeye ve parçalamaya çalışan bir kaç televizyon kanalı hala yayın yapmıyor mu? Bu kanallar Türkiye içerisinden yayın yapmıyor belki ama gene de evinde uydusu olan herkes bu kanalların saçmalıklarını görmüyor mu?

Bunlar elbette normal şeyler değil ancak madem ülkemizde hala tüm bunlar oluyor, o halde tüm yanlışlıklarına rağmen Ekşi sözlüğün adresine konan bu kısıt da büyük bir hata değil midır? Bu hatanın bir an önce düzeltilmesi gerekmez mi?

Ekşi sözlük yetkililerinin ise tek yapması gereken artık bu uyarılara biraz kulak verip büyümenin getirdiği karmaşaya bir çözüm bulmak. Elbette kolay değil 11.000 yazarın kontrolü, ama oto-kontrol mekanizmasıyla üstünden gelinemeyecek bir sorun da değil. Bunu yapan üç beş kendini bilmezin hatası yüzünden artık bir marka haline gelmiş ?Ekşi sözlük? ismi zedelenmesin, ve sahip olduğunuz 11.000 yazarın sesini duyurma hakkı engellenmesin.

Ben adsl abonesi bir vatandaş olarak bana konan bu kısıtlamayı anlamsız buluyorum. Siz de benim gibi anlamsız buluyorsanız ve You are not allowed to view links. Register or Login yazarak siteye giremiyorsanız, You are not allowed to view links. Register or Login adresinden veya 84.44.114.44 ip adresinden sözlüğe rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

M. Sait Bilgin - 01.05.2006

krm

ekşinin kapanmasındaki mahkeme kararı şöyle; polis ekşide uyuşturucu kullanımının özendirildiğini iddia etmiş, mahkeme de karar almış. yani esrar v.s ile ilgili özendirici entrilerden dolayı kapandı sözlük. ancak o da bahane. zira moderasyon bu konuda çok titiz... ekşisözlük, insanlar hür iradelerin en özgürce dile getirdiği platform ve bazı insanlar bundan rahatsız oluyor..

krm

c.tesi gecesi 01.35... yaşıtlarım ne hallerde olduğu hakkında yorum yapamıyacam, zira finallere iki haftam kaldı.

bakalım bu çalışmalar bir 5 6 yıl sonra brera olarak döner mi bana

anIL(34an623)

cts gecesi 01.54... çarşamba günü yüksek lisans tezimin sawunmasını yapacam.

yazlık tayfası deniz kenarında toplanmış. biralar su gibi akmaya başlamış. demin haberi geldi. hay ben böyle tezin de böyle okulun da

CuoreSportivo

quote:

c.tesi gecesi 01.35... yaşıtlarım ne hallerde olduğu hakkında yorum yapamıyacam, zira finallere iki haftam kaldı.

bakalım bu çalışmalar bir 5 6 yıl sonra brera olarak döner mi bana

Saat 9:00, dun gece 6 kisi 4 sise tekila, 2 sise smirnoff ve 18 tane bira ictik. Dun gece yasitlarin kör olmacasina icti O finaller varya o finaller, beni ne hallere soktu :) Hala sarhosum bea