Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Uzun 5.vites dişlisi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drcalibra

Selam Alfistalar,
İnternette gezinirken You are not allowed to view links. Register or Login diye bir sitede uzun 5.vites dişlisi gördüm.Tam da şanzımanı indirmeyi düşündüğüm sırada acaba bunu taksam nasıl olur diye düşündüm.Alfa 156 2.0 TS lerin ayna mahruti oranı 16/57 tipo 2.0 bravo 2.0 hgt coupe 2.0 la aynı mesela Alfa 166 2.0 TS nin ayna mahruti ve vites dişlilerini taksak nasıl olur?,uyar mı?.Uzun 5 vites dişlisi internette okudugum kadarıyla son sürati artırıyormuş ama ivmelenme yavaş kalıyormuş.Uzun yolda sabit 120 la giderken 3500 devir yerine 2800 devir de gitmesi hem motor sesi acısından hemde yakıt tasarrufu acısından iyi olmaz mı?Amacım son sürati arttırmak değil zaten hız yapacak yol yok heryer cukur tümsek (aşırı yüklü kamyonlar sağolsun)
Birde bu sitede hafifletilmiş volan vs bir sürü ürün var ilginizi çekebilir gerçi nasıl getirteceğimide bilmiyorum.

Jakomo

Getirtme konusunda kesin olmamakla bilrikte sana belki yardımcı olabilirim ama onun için bana detaylı bir şekilde nelerin geleceğinin ve tahmini Kg. bildirmen lzm....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

Alfadanadam

Uzun 5.vites dişlisi forumda daha önce de tartışılmıştı. Birçok dezavantajı var. 4.vitese kadar güzel güzel hızlanan aracınız 5.vitese attığınız anda baygınlık geçirecek :)

AytacFx

quote:

Selam Alfistalar,
İnternette gezinirken You are not allowed to view links. Register or Login diye bir sitede uzun 5.vites dişlisi gördüm.Tam da şanzımanı indirmeyi düşündüğüm sırada acaba bunu taksam nasıl olur diye düşündüm.Alfa 156 2.0 TS lerin ayna mahruti oranı 16/57 tipo 2.0 bravo 2.0 hgt coupe 2.0 la aynı mesela Alfa 166 2.0 TS nin ayna mahruti ve vites dişlilerini taksak nasıl olur?,uyar mı?.Uzun 5 vites dişlisi internette okudugum kadarıyla son sürati artırıyormuş ama ivmelenme yavaş kalıyormuş.Uzun yolda sabit 120 la giderken 3500 devir yerine 2800 devir de gitmesi hem motor sesi acısından hemde yakıt tasarrufu acısından iyi olmaz mı?Amacım son sürati arttırmak değil zaten hız yapacak yol yok heryer cukur tümsek (aşırı yüklü kamyonlar sağolsun)
Birde bu sitede hafifletilmiş volan vs bir sürü ürün var ilginizi çekebilir gerçi nasıl getirteceğimide bilmiyorum.

Karsiyim ben boyle seylere aslinda. Merco var babamda 6 vites ama dizel.. 6 ci vitesde Tork ve dusuk devirdeki Beygir gucunden yine cekisi iyi oluyor vesselam, ama Benzinlide 120km'de falan o 5 ci vitesi dusunemiyorum bile. Bayirda bile bayilma gecirir, ondan sonra Dus 4'e :) oda RPm e birden basar ve al sana kurtaracagini yaktin diyelim =)
Benzinlilerin genelinde 6ci vites yok. Bir kere 2008 model mercedes 1.8benzin'e binmistim, ozaman anlamazdim araclardan 6 ci vites vardi onda fakat..

Bende bilmiyorum :) kalsin boyle en iyisi bence

Edited by - AytacFx on 19/01/2010  18:40:35

tolga_ozhan

Şahsen ben benzinlide 6. vites kötüdür olayına katılmıyorum. Keşke GTV V6 TB, 166 V6 TB gibi 6 ileri olsaydı.

AytacFx

quote:

Şahsen ben benzinlide 6. vites kötüdür olayına katılmıyorum. Keşke GTV V6 TB, 166 V6 TB gibi 6 ileri olsaydı.

orasinda bende oyle diyorum. Keske

drcalibra

GM Opel Calibra nın turbo modeline F28 6 ileri şanzıman koymuş sene 1994 araç 2.0 turbo ,bencede Alfanın 2.0 V6 TB secenekli motorlarında keşke olsaymış.Bu arada bizim sülale yurtdışında zamanında bende yurtdışındaydım Opel Calibra C20LET 204 P.S lik makina  2000-3000 euro arasındaymış burada o paraya anca doğan slx alırsın adelet mi bu?

Konuyla alakalı olarak değişken zamanlamalı subab sistemi olan bir motorun uzun 5. dişli ile  baygınlık geçireceğini sanmıyorum yeterki variatoru açma devrinde olsun.variator devrede oldugu sürece yani  2500 den 4200 lere kadar devir aralığı o tork artışının daha rahat ve uzun hissedileceği bir aralık olacaktır.Variatorun açık kalma süresi artacaktır gibime geliyor ama teknik olarak konuya hakim arkadaşlar ne der bilemiyorum.

Edited by - drcalibra on 20/01/2010  00:25:59

tolga_ozhan

Varyatör'ün  mekaniki yada elektroniki olarak şanzımanla bağlantısı olmadığı için ben bunun varyatöre etki edeceğini sanmıyorum.
Ayrıca değişken zamanlamalı subap olayının avantajlarını kullanmak için malum üst devirlere çıkmak lazım. Üst devir demek fazladan yakıt tüketmek demek. O zamanda büyük dişli takıp ekonomik yapmak ile tezat oluşturuyor.