Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

AutoShow dergisinin sıralaması.??

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

naxos

1. Sırada : VW Golf 1.4 TSI 122hp 290 puan  
2. Sırada : Astra 1.4 TURBO 140HP 276 puan
3. Sırada : Ford Focus 1.8 125hp 265 puan  
4. Sırada : Renault Megane TCe 130hp 259 puan
5. Sırada : Honda Civic 1.8 i-VTEC 140hp 255
6. Sırada : Kia Cee'd 1.6 CVVT 125hp 248 puan  

Anlıyacağınız üzere Almanlar gene arka arkaya sıralamış kendılerını.

Bana göre civic'n yerı cok haksız ve içlerinde iki tane turbosuz motor var onlarda en son sırada  E tabi turbosuz motorlardan o guclerı alamadıkları için

Ve burada neden bir alfa yok içime sinmiyor hala..
Ve o araclar o fiyatları hak ediyormu Bu lafım Vw ve Opel içindir.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

marauderjingo

polo zaten neden yılın otomobili seçildi aklım almıyor. çirkin olmasını geçtim eski poloya göre pek bir değişiklik de göremedim.

Togay Tuzcu

Polo tam bir rezalet gerçekten. Hele fiyatlar?! Aklım almıyor hiç bir opsiyon hiç bir özelliği olmayan 70bg lik araba 30binlerden başlıyor.. Bir arkadaşım tutturdu alacağım diye. Dilimde tüy bitti pahalı demekten. Tamam herşey iyi hoş da. 95 model 145 imle ayırabileceğim en büyük farkı ABS ve Airbag.. E o kadarda olsun diyor insan arada 15 sene var iki araç arasında.

cihan

var ya niye getz-polo-clio ve özellikle fiesta almadın diye soranlara laf anlatmaktan bıktım!
156 ile bile bunları karşılaştıran bi milletiz, ve o bomboş tenekeler enaz 10 bin daha pahalı (sıfr fiyatı) zaten sürüş keyfini zaten hiç katmayalım...

TRUPHASE

dergiler reklam gelirleriyle yaşarlar. Birine birşey anlatmak zorunda da değiliz. Biz seviyoruz o yeter.  Biz susalım onlar anlamaya çalışsın. Ben 1993 ten beri alfa'ya biniyorum, niye bmw almadığımı anlatmaktan bıktım.Artık boşverdim onlar beni anlasın.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

alfa147black

bu golf ve polo olayı gerçekten tam türk zihniyetini yansıtıyor. eş dost ''iyi araba almışssın'' desin diye vw almak nasıl bir kafa bilmiyorum.

tunayaz

İkisi de sınıfının iyi 'arabalarıdır '.Ama hepsi o kadar ne göze ne kulağa hitab ederler.2. el vs vs  kafaya takanlar gider alırlar.Mantık evliliği gibidir sadece.Gereksiz yere pahalıdırlar  da.Alfa aşk evliliğidir.Zaman zaman insanın ayağını yerden keser :)

marauderjingo

geçenlerde pek samimi olmadığım alt komşum yeni arabama bakıp alfa gibisi yoktu değil mi dedi. meğerse kendi de ekonomik sebeplerden dolayı 156'sını satıp dizel bir peugeot almış. bunun üzerine düşündükçe hüzünleniyorum. eskiydi çok yakıyordu masraflıydı ama gerçekten bambaşkaydı.

Anıl

Autoshow=Autobild, Almanlar sadece kendi arabalarını ilk sıraya koyarlar, bu Alman dergisinde hep böyle olmuştur...Benim sevdiğim bir söz vardır; İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

takgun

Bende genel olarak vw lerin karaktersiz bulurum ama konfor ve kalite konusunda haklarini vermek lazim. Yinede kesinlikle verilen parayi hakettigini dusunmuyorum, zaten ornegin ingiletere bakarsaniz passat mondeo dan ucuz, golf focus tan ucuzdur. Turkiyede ise o kadar pahali olmasina ragmen passat sinif lideridir, golf ve polo hayran olunan iki otomobildir, bence cok mantiksiz.
Ama polo da fiyatini saymazsak 7 vites dsg sanziman veriyor ki bu gercekten super. Tahminim 5 yila kadar C ve ustu siniftaki araclarin %50 si cift debriyajli dsg sanziman olacaktir.

agucba

Neyin sonucu bunlar?

///////////////

Calibra

Auto Bild (Auto Show'un bağlı olduğu, Almanya'daki ana dergi), Opel Astra'yı yeni neslinin piyasaya çıkması üzerine, kompakt sınıf hatchbacklerde en çok tercih edilen 5 rakibiyle karşılaştırmalı teste tabi tutmuş.

Testte Alfa olmamasını ben yeni neslinin piyasaya kısa bir süre sonra çıkacak oluşuna ve halihazırdaki modelinin (147) 2000 yılının sonunda piyasaya çıkmış olmasına bağlıyorum.

Bu arada bu tip testlerde Golf'ün uzak ara çekmesi beni de her zaman kıllandırıyor ama Auto Show'u ilk çıktığı günden beri tek bir sayı kaçırmadan takip eden biri olarak ve yorumları da didik didik okuyarak gördüğüm kadarıyla, kendi ulaştıkları sonuca, kendilerince mantıklı açıklamalar bulabiliyorlar.

Bu arada VW ülkemizde nedense sınıfından pahalı satılıyor. Aslında Avrupa'da durum böyle değil. Mesela Polo bizde sunduğu donanım ve motor özelliklerine göre aşırı pahalı. Ama bu da VW'nin bir satış taktiği her ne kadar beğenmesek de...

Edited by - Calibra on 17/01/2010  01:51:14
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

SertackeS

bence bu tür magazinsel olaylara takılmamak lazım. oraya alfa yı koysalar ve alfalar çok satılsa bence hiçbirimiz bundan memnun  olmayacağız. eminimki bir çoğumuz alfayı ayrıcalık olarak görüyor ve her caddede vw,honda, bmw kadar çok alfa görsek sıkıcı  bir hal alır.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

naxos

quote:

bence bu tür magazinsel olaylara takılmamak lazım. oraya alfa yı koysalar ve alfalar çok satılsa bence hiçbirimiz bundan memnun  olmayacağız. eminimki bir çoğumuz alfayı ayrıcalık olarak görüyor ve her caddede vw,honda, bmw kadar çok alfa görsek sıkıcı  bir hal alır.

156 lar bitince neeye bineceğiz ben ondan korkuyorum senede 200 tane satılan 159 lardan kac tane temiz güzelini bulacağız bu gidişle..
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Dentist

Bu kriz devam ettiği sürece satan da epey olacaktır diye düşünüyorum.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

erdem1904

İtalyan arabalarının Almanya'da yerinin olmadığının ispatı gibi bu liste. Kia bile 6. tebrikler kia
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

agucba

Alfa yok diye niye hayıflanılıyor ki? Alfa'nın şu anda bu listeye dahil olabilecek bir modeli var mı ki?

Bu sene mayıs, hatta nisan ayından itibaren Giulietta testlerde boy göstermeye başlayacak. Bence yorumları o zamana saklamak gerekir.

Kaldı ki yukarıda bahsi geçen sadece bir sıralama. Test içeriği yok, bir şey yok. Neye göre karar verildiği belli değil.

///////////////

naxos

Giulietta  bile  olsa ben genede test'erde golf ve astadan yuksek puan alacağını   zannetmiyorum.Bu dergilere değer verecek olsam şuan zaten alfa sahibi olmazdım diğer forumlarda hala 159 ların varyatör problemı var diyenler var

Sadece bu Alman yalakalığına sinir oluyorum o kadar.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

master

Bagaj genişliği, arabanın içinde bardak koyacak yer olup olmaması, torpidonun aydınlatması (abartı ama buna benzer örnekler var tabii), arka görüş açısı vsvsvsvs. bir sürü gerekli gereksiz kriter bu tür testlerde olduğu için bizi pek ilgilendirmeyen sonuçlar çıkması normal. Testlerde puan dağılımına bakın zaten objektif değil. Adamlar standart bir kullanıcı için farklı kriterlere farklı puanlar verip (kafalarına göre) karşılaştırma yaparken de acayip subjektif bir yaklaşım sergiliyorlar. Misal bir arabanın 100-0 km/s fren mesafesi 38.5 diğerininki 38 metre ise arada bu yüzden bir testte 3 diğer testte 5 puan fark olabiliyor. Dolayısıyla hem puanlandırmadaki gereksizlik (misal bagaj genişliğinin 10 puan üzerinden ama sürüşle ilgili önemli bir özelliğin 5 puan üzerinden değerlendirilmesi gibi) hem de subjektiflik yüzünden bu tür testlerde istediğiniz arabayı birinci çıkarabilirsiniz. Onun için ben yorumları okuyorum, ama sıralandırmaya önem vermiyorum.

Misal bu testte Alfa Giulietta olsa çıktığında, yine birinci yapmazlar. Ama bizim için arka koltuk diz genişliğinden ziyade sürüş keyfi önemli. Dolayısıyla onların 10 puan üzerinden değerlendirdiği arka koltuk genişliğini biz kendimiz 3 puan üzerinden, onların 5 puan üzerinden değerlendirdiği sürüş keyfini biz 50 puan üzerinden değerlendiriyoruz.

Dolayısıyla bu testleri okuyup "aa bu arabanın şusu güzelmiş" diye bilgi edinmek güzel bir şey, ama bu adamların yaptığı sıralamayı ciddiye almak çok mantıklı değil. Çünkü tamamen subjektif. Sadece biraz kalıplara sokmaya çalışmışlar, puanlara verilen ağırlığı değiştirip tamamen farklı sonuç almak mümkün. Ama ne bileyim tipik Türk babası için onların puanlama kriterleri uygundur, dolayısıyla sıralaması da mantıklı bir sıralama olur. Ama bizim için değil :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

erdem1904

quote:

Alfa yok diye niye hayıflanılıyor ki? Alfa'nın şu anda bu listeye dahil olabilecek bir modeli var mı ki?

Bu sene mayıs, hatta nisan ayından itibaren Giulietta testlerde boy göstermeye başlayacak. Bence yorumları o zamana saklamak gerekir.

Kaldı ki yukarıda bahsi geçen sadece bir sıralama. Test içeriği yok, bir şey yok. Neye göre karar verildiği belli değil.

alfa yokda fiat da yok sayın admin Fiat bravo 1,6 multijet Kia ceed den dahamı kötü.diğerleri klişede kia iyi yükselmiş o beni çok şaşırttı
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alfadanadam

quote:

Bagaj genişliği, arabanın içinde bardak koyacak yer olup olmaması, torpidonun aydınlatması (abartı ama buna benzer örnekler var tabii), arka görüş açısı vsvsvsvs. bir sürü gerekli gereksiz kriter bu tür testlerde olduğu için bizi pek ilgilendirmeyen sonuçlar çıkması normal. Testlerde puan dağılımına bakın zaten objektif değil. Adamlar standart bir kullanıcı için farklı kriterlere farklı puanlar verip (kafalarına göre) karşılaştırma yaparken de acayip subjektif bir yaklaşım sergiliyorlar. Misal bir arabanın 100-0 km/s fren mesafesi 38.5 diğerininki 38 metre ise arada bu yüzden bir testte 3 diğer testte 5 puan fark olabiliyor. Dolayısıyla hem puanlandırmadaki gereksizlik (misal bagaj genişliğinin 10 puan üzerinden ama sürüşle ilgili önemli bir özelliğin 5 puan üzerinden değerlendirilmesi gibi) hem de subjektiflik yüzünden bu tür testlerde istediğiniz arabayı birinci çıkarabilirsiniz. Onun için ben yorumları okuyorum, ama sıralandırmaya önem vermiyorum.

Misal bu testte Alfa Giulietta olsa çıktığında, yine birinci yapmazlar. Ama bizim için arka koltuk diz genişliğinden ziyade sürüş keyfi önemli. Dolayısıyla onların 10 puan üzerinden değerlendirdiği arka koltuk genişliğini biz kendimiz 3 puan üzerinden, onların 5 puan üzerinden değerlendirdiği sürüş keyfini biz 50 puan üzerinden değerlendiriyoruz.

Dolayısıyla bu testleri okuyup "aa bu arabanın şusu güzelmiş" diye bilgi edinmek güzel bir şey, ama bu adamların yaptığı sıralamayı ciddiye almak çok mantıklı değil. Çünkü tamamen subjektif. Sadece biraz kalıplara sokmaya çalışmışlar, puanlara verilen ağırlığı değiştirip tamamen farklı sonuç almak mümkün. Ama ne bileyim tipik Türk babası için onların puanlama kriterleri uygundur, dolayısıyla sıralaması da mantıklı bir sıralama olur. Ama bizim için değil :)

Önder'cim her zamanki gibi harika yorumun için teşekkürler. Bence oto dergilerinin karşılaştırmalarının tamamına cevap mahiyetinde bir yorum olmuş. Budur :)

Dentist

Ben de Önder gibi düşünüyorum.
Bagaj genişliği,koltuklar arası mesafe vb.benim için çok önemli değil.
Yol tutuşu,sürüş keyfi,ayrıcalıklı hissettirebilmesi,kendinden çok daha pahalı arabaların arasındayken bile,(biraz da iyi bakımın etkisiyle pırıl pırıl ise her zaman)dikkatleri üstüne toplayabilmesi bence daha öncelikli değerler.
Sitemizdeki çoğu arkadaşımızın da benim gibi düşüneceğinden eminim.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ycl58

Mantıkla alınabilecek arabalar sıralaması bence.
Otomobile A noktasından B noktasına en ekonomik, en konforlu ulaştıracak yani sadece ayağınızı yerden kesecek bir makina gözüyle baktığınızda bencede doğru bir liste, bende olsam böyle bir sıralama yapardım ama listemde Corollada olurdu.
Ancak mantıkla değil aşkla alınabilecek arabalar listesi olsa bu markaların hiçbirinin olmayacağı, Alfanın ise yerinin 1 numara olduğu aşikardır.
Ayrıca Alfanın Kia Ceed le aynı listede olmasındansa hiç olmaması daha iyi bence:)