Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

205/45/17 mi 215/45/17 mi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Eren potenza çok sert..zaten sorun enzo dada kullanılması :) bizim arabalarımı 1.6 ve o lastiğin gerçek performansını görücek kadar asla ısıtamıyoruz..
ancak uzun yol..yada işte pist..
şehir içinde ısıtmak imkansız neredeyse..ayrıca sert yapısının diğer dezavantajı da konfor konusunda cidden fark ediyor diğer 215/45 lere göre..

Niye 215 takmak istemiyorsunuz
??

aracınızı 0 km alırken 17 jantlı istiyorum deseniz fabrikanın yollayacağı lastik ebadı buyken siz niye 215 yerine 205 takarak hesaplanan ortalamam yuvarlanama çapından daha düşük çapta bi lastik takmak istiyorsunuz ??

Alfadanadam

Kumho alacağınıza LASSA IMPETUS SPORT ya da FULDA CARAT EXELARO alın çok daha iyi bir iş yaparsınız.

Edited by - Alfadanadam on 15/04/2007  21:27:54

n/a

impetus sport oldukça başarılı..
eminim kumho dan çok dha iyidir..

AlfistiKerem

Kumhoyu kimse tavsiye etmiyor.Daha bugüne kadar memnun olan bir insan rastlamadım.Bence hiç bulaşmamak lazım.

Sercan Keklik

ben memnundum.. Tabi sürekli arabanız arkadan çeker bi araba vaziyetine gelmesini istiyorsanız.. Virajlarda cok zevkli ama en ufak hassas bir direksiyon hatasını kabul etmiyor :) Bakınız niye takla attım;
Karşıma cıkan insan yüzünden, Ani Direksiyon hareketi :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

BOND

205 ebatı istemem aracımın 1.6 motor olmasından dolayı tabanı geniş tuttuğumda çekişten daha da düşeceğini tahmin etmemdendir.Birde klima açıldığında aracı kaldırmak hayli zorlaşacaktır.

n/a

hiç merak etmeyin 205 le 215 arasındaki farkı hissetmeniz oldukça zor..
sadece 1cm dha geniş taban koyduğunuz için öyle dünyalar farkı hissetmeyeceksiniz..

hissedeceğiniz ağırlaşmayı tercih edeceğiniz JANT ın ağırlığı belirleyecek oyüzden mümkün olduğunca hafif bi jant seçin derim.

lastiktede orjinal ebattan şaşmayın..dediğiniz gibi 17 jantta 215 yerine 205 kullanmanın  size beklediğiniz artıları getirmesi pek muhtemel deil..
yani öyle ahım şahım anlaşılacak bir fark değil.

n/a

Goodyear eagle f1 gsds3 te oldukça güzel bir lastik. Takar takmaz yol tutuşunda ciddi farklılık oldu.
Bir daha ki lastik değişiminde
1)pirelli p zero serisinden rosso ya da nero 2)bridgestone potenza s03
deneyeceğim.

EĞER orjinal lastik ölçünüz R16" 205/55 ise
ZR17" 205/50 lastik kullanırsanız lastik çevresindeki değişim sadece %0.78.

GÖNÜL RAHATLIĞI ile kullanabilirsiniz. Ama şöyle bir durum var. 17" 205 olduğundan dolayı ZR serisi bir lastik söz konusu. Bridgestone pirelli gibi büyük markalarda mevcut olan bir ölçü fakat siz sanırım alternatifleri inceliyorsunuz.Her markanın her modelinde bu ebatlardaki lastiği bulamayabilirsiniz.  Bu ölçü mevcut mu diye sorun.

Yol tutuşu için öncelikli olarak önemli olan taban genişliği değil
Lastiğin deseni, yapısı, hamuru.
Tavsiyem burda tavsiye edilen markaları kullanmanız, taban genişliği 205 olarak kalmasına rağmen yol tutuşunun nasıl değiştiğine şaşıracaksınız. Kumho gibi kötü ünü olan bir lastik size çok büyük ihtimalle sıkıntı yaratacaktır. Bu tip markalardan kaçının.

Edited by - iMPLoSioN on 20/04/2007  09:14:00

master

Lütfen lastik seçiminizi dikkatli yapın , Kumho gibi markalara KESİNLİKLE girmeyin. Hayatınız o lastiklere bağlı , ucuz yollu alacağınıza bekleyin almayın daha iyi.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

BOND

Arkadaşlar hepinize  görüşleriniz için teşekkür ederim

n/a

Arkadaşlar merhaba. Foruma yeni üye oldum. Konu ile ilgili görüşleri ve yorumları okudum. Lastik seçimi bir araç için gerçekten çok önemli. O nedenle lastik seçerken; sadece o lastiğe takacağımız jantı düşünmemeliyiz. Tamam, görüntü bir yerde önemli ama bence aracın üzerinde gittiği en önemli yürüyen aksam olan lastik daha da önemli. Bu yüzden ucuz etin yahnisi......gerisini siz tamamlayın. Bende kendi aracımda Goodyear Eagle F1 GS D3 kullanıyorum.(205 55 R16) Gerçekten çok kaliteli ve performanslı bir lastik. Özellikle kuru zeminde ve virajlarda mükemmel bir performans sunuyor. Sonuçta araçlarımızda öncelikle kendi canımızı ve çoğu zamanda yakınlarımızın canlarını taşıyoruz. Bu yüzden de sırf jantımız güzel olsun diye maliyet yüksek olmasın diye ucuz lastik olayına girmeyelim. Şimdiden teşekkürler....

n/a

aynı arabaya sahibiz seninle bendede 2001 156 var.lastik ve jantları yeni 3 ay önce degiştirdim.kesinlikle 215.45.17 derim

BOND

lastik ne aldın?