Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 komple boya... Rosso Miro??

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Malum, geçen hafta bir kaza geçirdik. Araba zaten 3 renkti, dördüncü olmasın diye, bir de çift iş olmasın diye, komple boyaya almaya karar verdim.

Şöyle bir karar aşaması var ama: Rosso Alfa'dan Rosso Miro'ya dönmek. Tecrübesi olan var mı diye soracaktım. Bazı yerlerde Rosso Miro'yu nah tuttururlar diyorlar, kaportacım "abi onu tuttururlar renk koduyla, bi boyanın üstüne vernikten önce sedefli katman atacaklar, üstüne vernik" diye hep yaptıkları bir işmiş gibi anlatıyor.

Ne dersiniz? Eğer bizim boyacıların düzgün boyayabileceği bir şeyse yapasım var açıkçası. Eğer gereksiz ekstra zorluk/ekstra büyük maliyet veya özellikle tutturamama ihtimali varsa Rosso Alfa'ya döneceğim.

DcD-Semih

Abi selamlar tekrar geçmiş olsun, zamanında benim rossoyu iki defa komple boyattım farklı sebeplerden ve ikisinde de aynı fikir banada çok cazip gelmişti. Malesef tam anlamıyla cesaret edememiştim.

Problem ilk atıldığında tutturmak değil aslında, o boya o ton bir şekilde yapılır ve tutar. Asıl sıkıntı daha sonra tekrar başına ufak tefek bir şeyler geldiğinde o bölgeyi arabanın kalanına uydurmak zor iş. Normal rosso ya boyasan dahi sonradan fabrikadaki gibi boyayan olmayacaktır, boyayı attıktan sonra vernik atacaklardır büyük ihtimal. Miro olduğu zaman o işler iyice karışacak. İstanbul içinde yapacak adam var ama senin bölgede bunlarla uğraşacak birini bulabilir misin o muamma işte.

22101316I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

octinum

Sağolasın, ben de yavaştan o sonuca varıyorum ya, konuyla ilgili tecrübeli başka arkadaşlar da senin dediğine benzer şeyler söylediler. Rosso da fabrika gibi olmayacaktır muhtemelen, ama o çok sorun değil sanki, çünkü ileride başka bir boya işi gerekirse yapacak elemanlar da bu ilk komple boyayı yapacak elemanlarla aynı işi yapacaklar. Daha bile iyi olabilir komple boyada durum. :D

Ama Miro'da bu "flake"lerin (sedef dedikleri etkiyi veren parçacıkların) yönü ve dağılımı falan işi değiştiriyor. İlkinde atan adam teknik değiştirse ileride tutturamaz tekrar, o zaman da boyanan panel sırıtır. Yani ekstra karmaşıklık. Kendim garajım olsa da boyasam mesela muhtemelen tuttururum çünkü not ala ala, tek araba üzerinde çalışarak yaparım. Ama o işin sonrası var işte.

Rosso Alfa o halde.. Teşekkürleeer. :)

Wolfshade1989

2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

stormvalley

Naçizane, tercihim ROSSO olurdu.

Yukarıda da bahsedilmiş. MIRO seçilip tek seferde boyandığından öyle ya da böyle boya yüzeyi homojen bir yapıya sahip olacaktır. Ancak sonradan tadilat gerektiğinde boyanacak parça kesinlikle diğerlerinde gözle görülür şekilde ayrılır. Kaldı ki kırmızının her hangi bir tonunu yeniden tutturmak oldukça zorken sedefli bir boya son derece cesur bir seçim olur.

ROSSO için ise son kat mutlaka boya+vernik karışık atılmalı, son kat sadece vernik olarak atıldığında malum Alfa Vernik Atması sorunsalı ile karşılaşıyoruz. 

murat

Kardeşim bence de Alfa Rosso ile birkaç yıl sonra benzer durumlar yaşamamak için, Miro diyorum ben  :yukari-ok:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login riske girmeyelim, Rosso Alfa diyelim demek istedin di' mi hocam? :D

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
Naçizane, tercihim ROSSO olurdu.

Yukarıda da bahsedilmiş. MIRO seçilip tek seferde boyandığından öyle ya da böyle boya yüzeyi homojen bir yapıya sahip olacaktır. Ancak sonradan tadilat gerektiğinde boyanacak parça kesinlikle diğerlerinde gözle görülür şekilde ayrılır. Kaldı ki kırmızının her hangi bir tonunu yeniden tutturmak oldukça zorken sedefli bir boya son derece cesur bir seçim olur.

ROSSO için ise son kat mutlaka boya+vernik karışık atılmalı, son kat sadece vernik olarak atıldığında malum Alfa Vernik Atması sorunsalı ile karşılaşıyoruz.

Aynen, yemedi.

Şöyle aslında, bu komple boya işinde bile anormal bir süre verdiler. Boyaya girip çıkmayacak araba, girecek, kenara alacaklar, araya başka müşteri/parça alacaklar, sonra bi ara benimki yapılacak bi tur, araya başka iş girecek, söktüklerini takacaklar falan... Boyanın kendisinden değil de işten korktum.

Bu gidişle bi gün garajım olursa kendim boyamayı öğreneceğim. O gün yaparım Miro'yu ama. Kendim.

Beni bizim ustalar usta yaptı.   :'(

stormvalley

Sırf bu gibi bir bahaneler duyduktan sonra boya işine araba götürmeden önce komple sökmüşlüğüm var.
Bir göğüs, bir koltuk ve camlar dışında kalanları söküp vermiştim arabayı.
Bir de son zamanda "biz sökmeyeceğiz kaportacı sökecek ona da şu kadar para" diyenler çıktı, onlar daha da bela. Arabayı kimler kurcalayacak belli değil.

Başka bir tecrübemde de arabaya bakıp burun kıvıranlar yüzünden lift kiralayıp komple conta seti değiştirdim. Bu nedenle son cümle öyle yerinde ve öyle haklı ki :)

Ustalık sanat, esnaflık meziyet artık. Esnaf adam bulunca bırakmamak lazım.

Ne diyeyim, Allah kolaylık versin gerçekten, sanayi işi büyük çile.

Eğer İstanbul Anadolu Yakası düşünürseniz olabildiğince yardımcı olmaya çalışırım, en azından iş yerim sanayinin yanı başında, bişi olursa koşar giderim :D

murat

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login riske girmeyelim, Rosso Alfa diyelim demek istedin di' mi hocam? :D

Solmayanını yapsalar diyecem de imkanım kısıtlı  :haydi:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)