Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Namiştain (Coilover) 156

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login

Arkadaşlar bilen gören var mı aramızda burayı?

Benim bir çok arkadaşım buraya Coi yaptırdılar ve çok memnunlar.

Ne diyorsunuz?

Cumartesi günü yaptırabilirim de :)

dnr1

Her ayar için lifte kaldırman gerekecek..sıkıntı olmaz dersen yaptır bakalım bizede tecrübe olsun..kaça mal oluyomuş..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alper

Lift sorun değil her istediğimde kullanabileceğim lift mevcut o konuda sıkıntı yok :)
1500 TL dediler 1200 e indirdik ama 1000 TL ye bağlıcam ben :)

wolrath

cok oven de var-elestıren de.

156 ıcın orjınal yay-konı amortısor tavsıye ederım.

buyuksehırlerde coıl ıle basarak rahatca dolasabılecegın yollar mevcut degıl cunku :)

Keox

Vallah istanbulda sadece temde ve E5 te kullanırım diyorsanız faydalı olabilir. İstanbulda yol yapımı adı altında yolları iyice köstebek çukurlarıyla doldurdular

ku2

Ben Bilstein B4 ve Vogtland 40mm kullanıyorum.. gayet memnunum...
Coilovera gerek yok diye düşünüyorum..
Hatta ayarlı koni'ye bile..
Kaç kere ayarladınız şimdiye kadar...?

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

agucba

Bence, eğer Alfa şehirlerarası bir yolda ve bu yol TEM ise, kullanılacaksa, o zaman jant, yay v amortisör mantıklı bir seçim olabilir. Kaldı ki TEM bile zaman zaman Avrupa'da gelişmiş bir ülkenin herhangi bir köyünün yolunu bile aratır durumda. Eğer düzgün bir yolda kullanılmayacak ise, 147 ve 156'yı Coilover ile fazla zorlamayın.

///////////////

ATA

Nam coillerin güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Belki ön yargılı yaklaşıyorumdur ama sadece koni sport almaya kalktığınızda 1500-1800tl isteniyor. 1000tl'ye uydurma coilover faydasından çok zarar sağlar verir gibi geliyor. tabi yanlış düşünüyor olabilirim.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

obasar

quote:

ben ayarlı koni kullanıyorum ve yaz - kış değiştiriyorum ayarını
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

quote:

ben ayarlı koni kullanıyorum ve yaz - kış değiştiriyorum ayarını
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Alper

Benim niyetimde bu zaten kışın yükseltmek yazın düşürmek.
Yay alsam sök tak daha zor daha çok uğraş.
Zaten Alfayı hafta sonları kullanıyorum genelde pek çıkartmıyorum çok fazla gittiğim yollar da asfalt ve çok bozuk değil tek çekincem bir kaç tümsek var onlarda artık çapraz falan geçicez :)
Birde kapalı otopark giriş ve çıkışları dün gece Historia diye bir alışveriş merkezi var Aksaray da oraya girdim dedim coi taktıktan sonra biraz zor girerim ben buraya çapraz girme şansı olmayan bir yer çünkü ama bakalım.
Bu arada Çorlu da en az 20 ye yakın arabada şuan takılı bu Namiştain de yapılmış coi.
Herkez çok memnun ve en dipte bile zıplama falan yapmıyor dedi hepsinle konuştum kullandım da araçları gerçektende çok iyi bir yol tutuş var sanki gokart gibi gidiyorlar :) virajda falan tık yok hiç çok hoşuma gitti :)
Herhalde bu hafta sonu taktırıcam gibi :)
Pazar günü artık Mengerler de görücüye çıkarırım :)

Alfadanadam

Coi ya da benzeri yöntemlerle düşürülmüş araçların viraj kabiliyetlerinin arttığı doğru. Ancak bu durumun aracın limitlerini tayin etmeyi de zorlaştırdığını aman unutmayın. Araç esnemiyor yatmıyor diye yoldan çıkmaz sanıyor bazıları :)

FB10ur

çok övende var şikayetçi olanda ama bana sorarsanız custom bir coil yerine koni kullanmanızı tavsiye ederim daha sağlıklı olacağını düşüyorum.

dnr1

görünüm on numara olacagı herkesin bakacagı garanti..sırf bunun için bile deger..artılarıda oldukça çok..anti parantez açayım 3,5 luk yaylarla benim karterin yerden yüksekli,gi 10 cm civarı..olakı 5 cm alçaltırsan bilmiyorum senin araç 2.0 cc mi ama eger öyleyse 8 cm gibi bir yükseklik olacaak ..karteri dagıtma derim..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Fatihob

Yol tutuşta neler olur onu merak ediyorum..Kullamıssın beyenmissin ama yinede bi soru işareti olsun kafanda..
..

Alfati

1000 TL bıraz fazla gıbı arkadasıma Canturk de yaptrdık ızmıt sanayıde sukur  bır sıkıntı cıkmadı ve orjınal yay amortisör bagajda sadece onler coıl arka ufaltılmıs yay olarak normal sekılde 600 e su ana kadr sıkıntı cıkmadı.

Anıl

Bende sanayi işi bu uygulamalara güvenmiyorum,birde hayati bir sistemde kullanılacaksa! Birde ne kadar garanti veriyorlar,ömrü ne kadar olacak,bence olacaksa orjinal birşey olsun derim.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alper

Karter koruma plastiğini bir arkadaşımın babasına yeni yatıracağım kalın sacdan , zaten gel yaparız demişti bir türlü gidememiştim ilk aldığım günden beri aklımda olan birşeydi karter korumayı sacdan çok daha sağlam bir şey yaptırmak.
Fatih yol tutuş çok farklı birşey
kaç tane arkadaşım yaptırdı yok böyle birşey diyebilirim gerçekten güzel asfaltta yoldan koparmak çok zor spor yay ile aralarında çok fazla fark var yaylı denemelerden sonra bunu yaptı tüm arkadaşlarım , yol tutuş bakımından kafamda soru işareti kalmadı diyebilirim.
Zaten benim derdim önden kayma.
Amacım yol tutuşunu arttırsın , çok abartı olmadan görünüme de katkısı olsun :) e zaten daha ne olsun.
1000 TL bence çok değil nedeniyse hem ön hem arkaya taktıracağım vede bunu bu işinde 35 senesini vermiş birisine yaptıracağım
Benim için markadan çok ortaya çıkan etki önemli ben çok araştırdım yaptığı insanlarla konuştum bu işin türkiyedeki piiri denilebilir.
Garanti veriyor zaten eğer bir sorun olursa yeri yurdu belli olduğu için bu benim için avantaj.
kaliteli bir marka coi alsam ve sorun yaşasam bilmem kaç haftalarca parça beklerim yurt dışından elli tanede prosedürle uğraştırırlar beni , yok kullanımdan kaynaklı yok şu yok bu.
Yok tek değiştiremiyoruz e onca zaman aracım yatacak bilmem ne ...
Hiç gerek yok bu tarz işlerde muhattapta çok önemli.
Şimdiye kadar onlarca arkadaşım yaptırdı sadece 1 kişide sorun çıktı oda hemen 1 hafta sonra tekrar gitti yanına sorunu çözüldü.

Anıl

Namiştain çok eski ve bilinen bir yer, bilinirliği de eskilere dayanıyor. İthal araçların ilk geldiği dönemlerde parça sıkıntısı ve parça parasının çok geldiği zamanlarda millet patlayan amortisörünü bu sebeplerden dolayı burada tamir ettirip kullanıyordu. Onno ustanın amortisör bakımı ve onarımı konusunda önerdiği bir yerdi...Tabi siz bilirsiniz ama bu iş mühendislik işi ve hayati bir unsur,zaten orada yazdığı gibi hiçbir standarta ve belgeye sahip değiller bu konuda...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB