Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bose sistem hakkında.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SertackeS

aklıma benim 147 geldi :)))

mp3çaları ve tüm hoparlörleri çöpe atın. doğru düzgün bir sistem yaptırın düzelir :)
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

ismet

Alıntı Yapaklıma benim 147 geldi :)))

mp3çaları ve tüm hoparlörleri çöpe atın. doğru düzgün bir sistem yaptırın düzelir :)

belki espiri yapmışsınız ama bu yazdıklarınızdan etkilenecek kişiler olabilir. ben, dediğinizin tek kelimesine bile katılmıyorum. benim araçta bose var, on numara beş yıldız. ne apaçi sistemler kadar bangır bangır, ne tizlerde sorun var ne de baslarda.. tüm şarkılar tok, hele ki cd dinliyorsam çok leziz bir tadı var.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

redromeo156

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaslar benim aracımdaki bose sesi  istedigim netlikte gelmiyor. Önceden abimin aracını kullanıyordum. Ondaki bose teyp açıldıgında 30. seviyeden başlarken benimki 20. seviyeden başlıyor. Normalde 40'larda gelmesi gereken sesin kalitesi anca 50. ve 55. seviyeye gelince çıkıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Bilmedigimiz bir ayarı var mıdır?

aynı problemlerı bende yasıyorum bose de yuksek sesle dınlemek ıstedıgım zmn 50 55 ınanırmısınız bazende 60 ancak o zmn ses cıkıyor aracta
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

ismet

iyi bir sistemcide kontrol ettirmek gerekiyor sanırım. hoparlör veya amfide problem olabilir...
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

SertackeS

Alıntı Yapaklıma benim 147 geldi :)))

belki espiri yapmışsınız ama bu yazdıklarınızdan etkilenecek kişiler olabilir. ben, dediğinizin tek kelimesine bile katılmıyorum. benim araçta bose var, on numara beş yıldız. ne apaçi sistemler kadar bangır bangır, ne tizlerde sorun var ne de baslarda.. tüm şarkılar tok, hele ki cd dinliyorsam çok leziz bir tadı var.

hoparlörden ses alma anlayışlarımız farklı olabilir.

ben 147deki boseyi de, 159daki bose sistemi de, GTdeki boseyi de teypçiye hediye etmiştim.

147dekiler bana geri verdi çöp bunlar diye. ben de çöpe atmıştım.

ses iyi olsa o kadar paraya niye kıyayım ben de :D

2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

huseyinsimsek

Ya iyiki şu konuyu okumuşum. Aracım ikinci el. benim de arkadaki tweeter görünümlü yerlerin içi boş. Meğerse normali öyleymiş :) Çok moralim bozuktu. Gece gece keyfim yerine geldi :)

Ama bana şu BOSE tweeter cover'larından lazım. Bulabilir miyim ki? Arka taraftakiler düşmüş.
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

tolga_ozhan

Ya iyiki şu konuyu okumuşum. Aracım ikinci el. benim de arkadaki tweeter görünümlü yerlerin içi boş. Meğerse normali öyleymiş :) Çok moralim bozuktu. Gece gece keyfim yerine geldi :)

Ama bana şu BOSE tweeter cover'larından lazım. Bulabilir miyim ki? Arka taraftakiler düşmüş.

Kapağın tek satılacağını sanmıyorum.
Bu linke bakın isterseniz.

huseyinsimsek

Tam da o ve ona benzer satışları okuyordum. Dandik iki grill için 30 sterlin vermeye niyetim yok. Bulursam ne ala. Yoksa uydurma bişeyler bulabileceğime eminim. Aynı ebatta kesin bulunur ses sistemi montajı yapanlarda, çıkmacılarda.
156 2.0 TS - 1998

tolga_ozhan

Tam da o ve ona benzer satışları okuyordum. Dandik iki grill için 30 sterlin vermeye niyetim yok. Bulursam ne ala. Yoksa uydurma bişeyler bulabileceğime eminim. Aynı ebatta kesin bulunur ses sistemi montajı yapanlarda, çıkmacılarda.

Bose yazanı istemedikten sonra sorun yok. Ellerinde yığınla oluyor para bile istemezler.

Veloce

Panik yok :) Arka taraflarınki düşmemiş. Normalde arka tarafta bulunanların üzerinde Bose amblemi yok ;) Sadece 147'lerde var sanırım ama ben hiçbir GT'de görmedim. Benim 4'ünde de yoktu. Eski resimleri de tekrar inceledim...

huseyinsimsek

Volkan Bey, sadece yazılar düşmüş olsa sorun yok :) grillerin ikisi de kayıp. Alırken dikkat etmemişim.

Dediğiniz gibi ben de bir kaç satılık ilanında inceledim arkadakilerde BOSE yazmıyor. Muhtemelen uyan birşeyler bulurum.
156 2.0 TS - 1998

ALFAtih

Yaklaşık 4 yıllık bir başlık ancak yorumların hepsini okudum bıse sistemi beğenmeyenlerle aynı bose'yi dinlediğimi düşünmüyorum bose ismi tartışmaya açılacak bir isim bile değil bana kalırsa kalitesi çalıştığı firmalar ortada eğer çöpe atıcam diyen varsa hala ben seve seve alabilirim  :rock:

martini_lancia

Arkadaşımın 2005 mk2 156'sındaki Bose ile başka bir arkadaşımın 96 model İnfinity i30'undaki Bose'ler alakasız ses veriyordu,arada i30 lehine ciddi bir fark olması garibime gitti,zira 10 sene vardı nerden baksan.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

DcD-Semih

156 üzerinde ki Bose'ları pek beğenmemiştim bende konu açılmış iken. Bir gitarist olarak söylüyorum ne kadar ince ayar yaparsanız yapın enstrümanlar yeterince ayırt edilemiyor, güçlü sayılabilecek bir ses var ama kalitesi vasatın biraz üzerindedir. Denemek için kaliteli bir orjinal albüm takmıştım cd çalara bariz fark var mp3'e göre ama yeterli değil. He standart komponentlerden ya da bir çok sonradan yapılan tabiri caiz ise apaçi ses sistemlerinden kat be kat iyidir orası ayrı.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

octinum

156 üzerinde ki Bose'ları pek beğenmemiştim bende konu açılmış iken. Bir gitarist olarak söylüyorum ne kadar ince ayar yaparsanız yapın enstrümanlar yeterince ayırt edilemiyor, güçlü sayılabilecek bir ses var ama kalitesi vasatın biraz üzerindedir. Denemek için kaliteli bir orjinal albüm takmıştım cd çalara bariz fark var mp3'e göre ama yeterli değil. He standart komponentlerden ya da bir çok sonradan yapılan tabiri caiz ise apaçi ses sistemlerinden kat be kat iyidir orası ayrı.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hah, şöyle bir yorum gelse diyordum. :) Ben de benzer görüşteyim, yalnız vasatın epeyce üzerinde olduğunu düşünüyordum, o da benim müzikal yetersizliğim olsun. :)

Şimdi bu tip sistemlerin zaten "bi bas vurayım aynalar sallansın, tizlerim camları çatlatsın" gibi bir amacı yok. O iş çok daha ucuza zaten halledilebilir. Bu sistemlerin amacı yüksek kaliteli müziktir, bu da DcD-Semih'in söylediği gibi enstrümanların net gelmesi vb. içerir.

Benim CD çalar bozuk ama gerek kendi arabamda iyi çeken radyoyla denemelerimde (kaynak kalitesinin kötü olmadığını söylemiyorum), gerekse çalışan Bose sahibi arkadaşlarda izlenimim vasatın birkaç tık üzerinde ses verebileceği yönünde. Belki tweeter'ların mid'lerle beraber yerleştirilmiş zorlaştırabilir. Tizler "yönlü" çünkü.

Ama bu sisteme tizler yetersiz düzgün ses vermez, anfi yetersiz diyen "teyipçi"ye gidecekseniz zaten Bose'lu almayın, aldıysanız da komple söktürüp fakire verin.  :p O zaten size klasik müzik, progresif metal, caz filan dinleyebileceğiniz bir şey yapmayacak. 156'daki  Bose'un anfi ve woofer'ından kuvvetlisinde bu tip nispeten karmaşık türleri dinlemek için çok ince ayar, bas'ları iyice kısık tutmak filan gerekir muhtemelen, yoksa işkence olur.

Ha, "süper" bir sistem mi? 156'da çok da anlamlı gelmiyor bana. Hanımın C5'inde 156'dan daha iyi ses yalıtımı ve muhtemelen araç iç hacmine daha iyi çalışılmış kaliteli bir JBL sistemi var (fabrika çıkışı). Çok bariz üstün. Bu günkü deneyimimle sıfır 156 alıyor olsaydım ve o JBL'den sonra Bose'lu 156'ya binip test etseydim, hele ki birkaç bin TL'lik farkı hayatta verip Bose opsiyonu seçmezdim.

cem meric

0 alıyor isem almam Bose fakat
2ci el alırken insan olsun istiyor :)

Bence Gtde Bose başarılı akustik olarak ,
Orjinal mp3 çalabilen teyp ile Orjinal Navili teyp ses çıkışı farkı var navili olan 1 tık daha iyi geldi bana.

fatihmehmet

147'de standart vardı, 156'da BOSE kalite olarak çok çok fark var bose lehine. Beni fazlasıyla da tatmin ediyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

kuti147

147'de standart vardı, 156'da BOSE kalite olarak çok çok fark var bose lehine. Beni fazlasıyla da tatmin ediyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Katılıyorum.. Standart 147 sisteminden sonra BOSE olan 156 gerçekten keyif verdi. Tabi ki çok çok daha iyi sistemler var. Ama şuan ben muzik dinlerken keyif alıyorum. O da bana yetiyor :)
Ayrıca orjinal cd veya aux ile baglanmis youtube da ki videolar da BOSE sistemin gerçek kalitesini göstermeye yardımcı oluyor.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Aşmış

Bose'nin çok soft bir sesi vardı bir GT'de dinlemiştim. Sırf Bose var diye arabayı bile değiştirebilirim, Hi-fi takıntısı yüzünden Bose'li bir araba için az uğraşmadım ama hiç denk gelemedim, ne zaman arabayı aldım yağmaya başladılar doğal olarak.
Çok üst seviye bir sistem değil ama oldukça keyif veriyor orjinal kaynaktan dinlenirse, yani CD veya kayıpsız formatlarda.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.