Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147'me CHIP TUNING yaptırmayı düşünüyorum zararı varmıdır ??

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chao

aman uzak durun..

Her otomobil üreticisi ürettikleri motorun performans ve diğer etkenlerini maksimum fayda minimum zarar doğrultusunda hazırlıyor.

arkadaşın arabasında 1 senedir chip vardı, bugün söktürdü.. Arabanın içine etti..turbo bitti.motor arızalandı..vs..

hiç gerek yok..hele 147'ye atmosferik bir motora hiç gerek yok.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

agucba

Uzak durulacak bir durum yok. Alfa 145'imde 10 yıldır yazılım var ve Allaha şükür hiç bir sorun yok.
Ama 1.6 T. Spark 16V için yeni bir yazılım gereksiz.

Gesendet von meinem GT-I9190 mit Tapatalk 4

///////////////

ATA

Kötü yazilimla turboda biter enjektörde motorda. Kullanim tarzida önemli birazda...

1.6ts de yapilacak en son sey aslinda. Yapaak başka bir sey kalmadiğinda yaptim bende ama çok memnunum hem performans hemde yakit tüketimi olarak...

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kubilay

You are not allowed to view links. Register or Login

Fena bir artış değil ;)

Motorun hacmi ve gücü düşünüldüğünde çok makul ve gerçekçi bir rakam gibi gözüküyor.Atmosferik bir motorda %10 artış ve 15 hp ciddi oranda sürücüsüne kendisini fark ettirecektir.

fatihmehmet

1.6 motor icin bilgi istemiştim chip yapan bir yerden bizim icin beygir gücünden cok alt devirleri canlandırmak önemli demişti. 10 hp alırız ama alt devirler daha canlı olur demişti.

Zaten bizim sorunumuz da tork. Doğal olarak ara hızlanmalar ve alt devirler :)
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Kubilay

Atmosferik motorlarda alt devirler için hacim kritik, dolayısıyla 1.6 motorlarda o iş için de sağlam masraf gerekecektir.Chipten öte alt devirler için kaliteli bir filtre, kat iptali, yine kaliteli bir egzoz daha iyi alt devirler için en kısa yol gibi gözüküyor.

dnr1

Bizim torkumuzu yanlis yazmislar 190 yerine 176 yazilmis
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

dnr1

[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

ar.159

walla çok uzun araştırmalar forumdan arkadaşların yorumu ve tecrübelerim doğrultusunda
benzinliye chip yazık
turbo dizele ise yaptırmamak yazık
ben 159 1,9 dizele yaptırdım yeni bir araba almış gibi mutlu oldum yaptırmamak sadece arabaya yazıkmış...
ama twinsparklar için ortak görüş gayet net para harcama değmez..
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

fatihmehmet

walla çok uzun araştırmalar forumdan arkadaşların yorumu ve tecrübelerim doğrultusunda
benzinliye chip yazık
ben 159 1,9 dizele yaptırdım yeni bir araba almış gibi mutlu oldum yaptırmamak sadece arabaya yazıkmış...

Aslında benzinli değilde Turbo olmayan araçlar icin yazık desek daha doğru olur abi. Yapısı gereği atmosferiklerden istenilen güç elde edilemiyor.

Yüksek hacim yüksek beygir bence atmosferikten zevk almanın anahtarı. Baska türlü 'bana gore' zevk vermiyor turbolu araca göre.
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

harunresitz

benzinliye chip yazık

Hocam ne zaman nerede ne yaptirdiniz? Chip den sonra kac km yaptiniz bilgi verir misiniz?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ar.159

benzinliye chip yazık

Hocam ne zaman nerede ne yaptirdiniz? Chip den sonra kac km yaptiniz bilgi verir misiniz?

Hocam tapatalktan yazdığım için link veremiyorum benim arabanın konusuna girersen sondan 3. Sayfa olması lazım orada gerekli bilgiler var
Özetle: Alfa Milano servis aracılığıyla Pasha tuninge yaptırdım yaklaşık 4 bin km yol yaptım yaptırdıktan sonra detayları pm ile konuşuruz yardımcı olurum hatta muhtemelen haftaya C.tesi dpf iptali için gideceğim istersen buluşuruz arabayı test edebilirsin

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

harunresitz

benzinliye chip yazık

Hocam tapatalktan yazdığım için link veremiyorum benim arabanın konusuna girersen sondan 3. Sayfa olması lazım orada gerekli bilgiler var
Özetle: Alfa Milano servis aracılığıyla Pasha tuninge yaptırdım yaklaşık 4 bin km yol yaptım yaptırdıktan sonra detayları pm ile konuşuruz yardımcı olurum hatta muhtemelen haftaya C.tesi dpf iptali için gideceğim istersen buluşuruz arabayı test edebilirsin

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Tesekkur ederim bilgiler icin. Ben Ankara'dayim. :(

ar.159

benzinliye chip yazık

Tesekkur ederim bilgiler icin. Ben Ankara'dayim. :(

Üzülme Ankara'da bu işte benden çok ve çok bilgili arkadaşlar var hatta ben yaptırırken hep onlardan yardım aldım  bence çok şanslısın ve ufak bir tavsiye mutlaka yaptır.

34 AV 0020 COMING SOON!!

mahoretti

@ATA , senin 156 ya yaptırdığından benim 147 yaptırsak nasıl olur ? alt devirler için istiyorum daha çok. Ne dersin ?

ATA

Abi ben vallahi memnunum, ozellikle yazin klima acinca bile performas eskiye oranla cok daha iyi. Alt devirler bariz çok daha iyi. Ben allcarracing'in hard olan dosyasini yükletmiştim. Soft olan daha az yakit tuketir demisti muzaffer usta.
Yakit tasarrufuda artiyor. Uzun sureli kullanimda parasini cikartabilir :p

Dusunuyorsan beraber gidelim muzafferez

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

mahoretti

zaman ayarlayıp bi gidelim. Yakıt tasarrufundan ziyade, alt devir toparlanması benim amacım. yoksa 3-5 kuruş daha az yaksın derdinde değilim.

ATA

Alt devire tork gelince sarfiyat düşüyor ne zaman istersen hallederiz abi no problemo :)

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

mahoretti

cumartesi 3 ten sonra Candoğan'a gidicem. Far temizleme yapıcaz. Uygun olursan haberleşelim görüşelim.

dnr1

Dostlar debimetreleriniz asiri isindigi icin oksijen degerini dusurup,alt devirleri oldurmekte..isi yalitim bandi ile yalitin,farka inanamiycaksiniz..benden soylemesi..garanti hp artisi alt devirleriniz cildirsin..debimetreyi mumya gibi sarmaliycaz bu kadarda basit

egeozal1

Bunu yapamayabilirim malum el becerim hiç yok. Bandı ben alsam sanayide yaptırabilir miyim?

erdinc147

10HP hiçte fena bir değer değil alt devirleride toparlar tork artar 130hp hiç fena bir değer değil bende yaptırmayı düşünüyorum 147 1.6ts aracıma turbo dizelde ve benzinli turbo araçlarda daha verimli olduğunu hepimiz biliyoruz elbette