Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 166 'ya 18" jant

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erk1n

Merhaba,

Alfa Romeo 166 'ya 18" jant nasıl olur? Görünüş, konfor bakımından?

Kullanım klavuzunda 18" jant için lastik ölçüsünü 235 40 18 olarak gösteriyor. 159'da bu ölçü 235 45 18. Yani 166 'da 18" lastiklerin yanakları daha ince. Türkiye yollarında sıkıntı olabilir mi acaba? Konforda dramatik bir düşüş yaşanır mı? Alt takımlar fazla zorlanır mı?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba,

Alfa Romeo 166 'ya 18" jant nasıl olur? Görünüş, konfor bakımından?

Kullanım klavuzunda 18" jant için lastik ölçüsünü 235 40 18 olarak gösteriyor. 159'da bu ölçü 235 45 18. Yani 166 'da 18" lastiklerin yanakları daha ince. Türkiye yollarında sıkıntı olabilir mi acaba? Konforda dramatik bir düşüş yaşanır mı? Alt takımlar fazla zorlanır mı?

166 için nasıl bir 18" jant düşünüyorsunuz. Bijon aralığı 5x108'dir ve bu ebatta orjinal 18" jant Türkiye'de yok. Zaten 17'de 5-10 sene de bir satılığa çıkıyor.
Orjinal olmayan bir model düşünüyorsanız. Şimdiye kadar gördüğüm uygulamaların hepsi aşırı kötü ve 166'yı mahvetmiş jantlar oluyor.

erk1n

Aracın üzerinde orjinal 17" Süper jantları var. Satılığa çıkmasını beklememe gerek yok ;)

18" 'de orjinal Alfa jantlarına benzer tasarım jant olabilir, ya da gerçekten orjinal 18" Alfa 156 jantı alınıp flanş ile kullanılabilir.

Eğer düşünceyi uygulamaya geçirirsem 17" 'ler kışın kış lastikleriyle, 18" ler yazın yaz lastikleriyle kullanılacaklar.

Benim merak ettiğim 235 40 18 lastiklerle Türkiye yollarında sıkıntı olabilir mi acaba? Konforda dramatik bir düşüş yaşanır mı? Alt takımlar fazla zorlanır mı?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Gouki

O sizin beklentinizle alakalı. Çoğu insana göre konforlu olmayacağı kesin. Alt takımlara tabiki daha fazla yük binecektir. 17'den 18'e geçmeye değmez bence.

sariertan

Bendekiler 18 hatta gören 19 sanıyor. Fazla boş içi. Ve konforda düşme oldu. Fakat benim kullanma şeklime çok uygun oldu sıkıntı yok benim açımdan. Bir de spor amortisör ve yay, konforda neymiş =) Tolga sevmiyor ama görenler çok yakıştırıyor jantları. Ayrıca biraz standart dışı araca doğru gittiğinden benimki bu jantlar ile aşıııırrrııııı memnunum hayatımdan. Her yıkamada jantın içini bile temizleyebiliyorum. 18 iki takım da önceden aldığım jantlarım var. Orjinal değil tabi ama belki hoşunuza gider özellikle siyah olanı.

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login  Beyaz hali çok şık olmuş bence. Yanaklar korktuğum kadar ince değilmiş. Lastik ölçüleriniz nedir?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sariertan

225/40/18
O sırada 235/40/18 bulamamıştım ve bu fiyat olarak baya uygundu. Markada PETLAS. Islakta güvenmiyorum ama kuruda kaliteli markalar ile test edip bir şey söylemek doğru olacak. Bana iyi tutunuyor gibi geliyor çünkü.

erk1n

235 40 18 'in yanak kalınlığı biraz daha fazla olacaktır.

Ayrıca 225 40 18 'in yük endeksi 166 'ın ağırlığı için uygun olmayabilir.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Aracın üzerinde orjinal 17" Süper jantları var. Satılığa çıkmasını beklememe gerek yok ;)

18" 'de orjinal Alfa jantlarına benzer tasarım jant olabilir, ya da gerçekten orjinal 18" Alfa 156 jantı alınıp flanş ile kullanılabilir.

Eğer düşünceyi uygulamaya geçirirsem 17" 'ler kışın kış lastikleriyle, 18" ler yazın yaz lastikleriyle kullanılacaklar.

Benim merak ettiğim 235 40 18 lastiklerle Türkiye yollarında sıkıntı olabilir mi acaba? Konforda dramatik bir düşüş yaşanır mı? Alt takımlar fazla zorlanır mı?

Zaten 17" süper jantı olan birisinin jant kelimesini ağzına alacağına bile ihtimal vermediğim için öyle yazdım.
Aşırı şaşırdım duruma. Ne diyeyim hakkınızda hayırlısı olsun.

milano 75

büyük jantla istenilen görüntüyü yakalmak için çok iyi hesap kıtabla eşlenmiş lastik ebatı+ jant et değerleri ve yay amortisör kombini lazım,yoksa çok daha kötü bi görüntü oluyo ince yanak ,açık çamurluk lastik aralığı falan.bütün bunları yapmadıkça büyütmek gereksiz.ben 75 in üzerindeki jantları yurtdışı emsal fotolara bakarak aldım,sonuç hayalkırıklığı .
hayal ettiğim

aslında olan  :))
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

erk1n

büyük jantla istenilen görüntüyü yakalmak için çok iyi hesap kıtabla eşlenmiş lastik ebatı+ jant et değerleri ve yay amortisör kombini lazım,yoksa çok daha kötü bi görüntü oluyo ince yanak ,açık çamurluk lastik aralığı falan.bütün bunları yapmadıkça büyütmek gereksiz.ben 75 in üzerindeki jantları yurtdışı emsal fotolara bakarak aldım,sonuç hayalkırıklığı .
hayal ettiğim

Bence ikinci fotoğraftaki Alfa ve jantlar daha güzel  :yukari-ok:
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Zaten 17" süper jantı olan birisinin jant kelimesini ağzına alacağına bile ihtimal vermediğim için öyle yazdım.

Kışın 17" Süper jantlarıyla yazın 18" aşağıdaki gibi bir jantla olsa kötü mü olur?

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sariertan

Benim siyahlara benziyor =) saka bir yana orjinal jant lastik tanesi 19 kiloyken beyazlar ile 23 kilo oldu. Siyahlar daha agirdi. Su an uzerindeki 21 kilo cok iyi. Valla ben cok memnunum. Cok orjinal takintim yok. Olsa 10 numara olurdu ama. Hosuma gitti bu jantlar ve etrafdan olumlu yorumlar almakda cabasi oldu. Beyaz jantin et degeri fazlasi ile yeterliydi baya iyi durdu aracda. Arkadan baktiginda icerde kalmadi jant lastik. Siyah olan ise biraz icerde kaldi o kotu oldu. Su ankine flans taktim beyazlar gibi oldu. Ama lastik genisligi 235 olmaliydi. Bir daha ki sefere artik diyorum. Jant ve lastik buyumesi performansa bariz yonde negatif etki ediyor.

erk1n

Benim siyahlara benziyor =) saka bir yana orjinal jant lastik tanesi 19 kiloyken beyazlar ile 23 kilo oldu. Siyahlar daha agirdi. Su an uzerindeki 21 kilo cok iyi. Valla ben cok memnunum. Cok orjinal takintim yok. Olsa 10 numara olurdu ama. Hosuma gitti bu jantlar ve etrafdan olumlu yorumlar almakda cabasi oldu. Beyaz jantin et degeri fazlasi ile yeterliydi baya iyi durdu aracda. Arkadan baktiginda icerde kalmadi jant lastik. Siyah olan ise biraz icerde kaldi o kotu oldu. Su ankine flans taktim beyazlar gibi oldu. Ama lastik genisligi 235 olmaliydi. Bir daha ki sefere artik diyorum. Jant ve lastik buyumesi performansa bariz yonde negatif etki ediyor.

Lastikler 235 40 18 olursa, jantlarda orjinalinden daha hafif olursa, tersine performansı artar aracın. Özellikle yol tutuşu artar. Sizin aldığınız jantlar ağırmış biraz.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sariertan

Orjinal jantlari 16 incdir bunlarin. Gene ayni orjinal jant olsa bile daha agir olacak. Fakat ne kadar olur onu bilmiyorum. Belki bendeki oem ler gibi olmaz belkide olur. Bir de uzerine buyuyen lastik gelecek. Sizdeki zaten buyumus 17 ye belki benim kadar hissetmezsiniz farki.

tolga_ozhan

Kışın 17" Süper jantlarıyla yazın 18" aşağıdaki gibi bir jantla olsa kötü mü olur?

Bana sorarsanız 17" Super jantlarından fersah fersah kötü örneğini gösterdiğiniz jantlar. Tabi zevk renk işi.

Alfadanadam

Araç üzerinde flickr linkindeki jantlardan mı var normalde?
Eğer öyleyse ben de tolgayla tamamen aynı fikirdeyim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

HAKAN-K

Ben diğer jantlarınıza hemen talibim eğer 18 inç istiyorsanız  :haydi:
Şaka bir yana mevcut jantları çok çok güzel eğer elinizde bu jantlar olmasaydı 18 inç aftermarket bir jant düşünülebilirdi sonuçta zevk sizin ama bu jantlar belkide 166 için bulunmaz nimet

milano 75

ooooo,arabadaki bu jantsa başka bi jant anca beleşe gelirse takılır,oda sarmaz hemen sökülür  ;).misal benim şu anki jantlarım 16'',ama 164 turbo jantının,speedline nin 14 üne bile razıyım ufak mufak farketmez.o para arabada yükseltilcek şeylere harcanırsa bence süper olur.ebay e falan baktığınızda bu tarz efsane jantlar deli paralara satılıyor. sz 75 jantının replikası tanesi 600 euro  :duvar:
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

tolga_ozhan

ooooo,arabadaki bu jantsa başka bi jant anca beleşe gelirse takılır,oda sarmaz hemen sökülür  ;).misal benim şu anki jantlarım 16'',ama 164 turbo jantının,speedline nin 14 üne bile razıyım ufak mufak farketmez.o para arabada yükseltilcek şeylere harcanırsa bence süper olur.ebay e falan baktığınızda bu tarz efsane jantlar deli paralara satılıyor. sz 75 jantının replikası tanesi 600 euro  :duvar:

Beleşe gelse değil. Takmam için üste para verseler takmam :)

erk1n

Bendeki bunlardan.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Bendeki bunlardan. 17" Spoke diye geçiyor.

Siz Super jantı deyince heyecan yapmıştık :)

erk1n

Aracım Alfa Romeo 166 2.0TB V6 Super. Üzerindeki jantlar bunlar.

Alfa 166 ların jant isimleri şöyleymiş:

Makyaj öncesi
16s
17" Horseshoe
17" Optionals

Makyaj sonrası
17" Spoked
18" Spoked
18" Ti

Sizin "Süper" dediğiniz hangisi oluyor?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sbk0655

Bende super oldugunu sanip , hayretle takip ediyordum.Sahsim adina 166 da iki jant bilirim gerisini duymam bile .Biri proteo rosso daki super digeri de 2.4 jtd lerde gordugum adini bilmedigim orjinal 5 kol .

erk1n

Makyaj öncesi

16s

17" Horseshoe

17" Optionals

Makyaj sonrası

17"* & 18" Spoked

18" Ti

* 17" Spoked makyajdan öncede opsiyoneldi.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >