Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 147 1.6 TS ECU Piggyback Mod Tuning Dev

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maxis

Merhabalar,

uzun zamandır nette baktığım Alfa Romeo 147 1.6 TS ECU Piggyback Mod Tuning Device cihazları otomobillerimize ne kazandırır sorusuna yanıt bulamadım. Özellikle fiyatı diğer modellere göre yüksek olan bir modül buldum.

Sonuçta hava karışımını zenginleştirerek bir kazanç sağlanabilinir. Aramızda otomobiline böyle bir modül taktırmış olan var mı? varsa ne gibi avantajları oluyor. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.  

parçanın linki aşağıdadır

You are not allowed to view links. Register or Login

Not: yorunlarınızın kalitatif olmasını umut ediyorum.

maxis

Cevapsız kalan konu başlığından yola çıkarak, bu parçanın kimse tarafından otomobilinde kullanmadığı sonucuna varıyorum. ????

ATA

Piggyback son zamanlarda pek tavsiye edilen bir yöntem değil. En azından ben överek kullanan birisi görmedim henüz. Detaylı bir chip tuning istiyorsanız standalone işlemcileri denemelisiniz. Ama standart araçlar için pek gerek yok ve fazla masraflı =)

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

Bildiğim kadarıyla linkini gönderdiğiniz aletin içinde sadece hava sıcaklık sensörünün verisini sabitlemek için direnç bulunuyor. +15 beygir için 24 pound vermeye bile gerek yok 25 Kuruş yeter dirençler için :)

bugra

piggyback veya standalone maliyet/verim acısından kesinlikle uygun degil N/A bir arac icin bence..sadece yuk dynosu uzerinde custom tune belki mantıklı olabilir.

maxis

yorumlar ve bilgiler için teşekkürler... piyasada buna benzer bir çok alet var. ama bu modlün alfa romeo bosch uyumu var diyor vs vs. ama sonuçta emin olmak mümkün değil. her açıdan.

SNu2R

Atmosferik bir araçta hava-yakıt karışımı zenginleştirilerek güç elde edilmez.
Ayrıca piggyback ve standalone karşılaştırılması yapılacaksa verim/maliyet olarak piggyback her zaman üstün gelir. Ama koşul ve ihtiyaca göre standalone tercih edilebilir.
Ama diğer bir arkadaşın yazdığı gibi bu topicte bahsedilen model araç için piggyback te standalone da gereksiz bir harcama olur. Ecunun remaplenmiş bir halini yükleterek (chip tuning diye tabir edilen) biraz randıman alabilirsiniz.

CSL

Eğer ki aklınızdaki şey garanti - servis mevzu ise, anlamalarına hemen hemen imkan yok, anlamaları için sizin beyninizin sökülüp yada odb portundan aracın üstündeki yazılımın okunup orjinali ile karşılaştırılması olur. dolayısıyla bence yazılım yükletmekte bir sorun yok. Ancak eğer niyetiniz başka birşeyse, örneğin benim öyle bir düşüncem vardı ama fazla komplike olacağından şimdilik askıya aldım, kullanım tarzıma göre aynı bmw m serilerindeki gibi birden fazla program yazmak, normal sıradan günlerde ekonomi ağırlıklı, yüksek performans istediğim zaman da yüksek güç veren bir program kullanmak istiyordum. Ancak piggy-back sistemlerin çok kararlı çalışmadığını ve gaz tepkisini azalttığını okuduktan sonra şimdilik uygulamadan vaz geçtim. Yalnız bazı sistemler var ki bütün ateşlemeyi kendi yönetiyor(supap zamanlaması dahil), aracın beynine de kandırmak için ben çalışıyorum diye sinyal gönderiyor. Ama sanırım Alfalarımız için böyle bir sistem tasarlanmamış. Daha çok Hondalar için buna benzer çalışmalara rastladım. Dolayısıyla modifiye için en uygunu yazılım yüklemek gibi görünüyor.