Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Chip Tuning Neler Kazandırıyor?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murat Sağlam

ertaco (ertaç ) da almış. racechip bugun görüştük...
hayırlı olsun kendilerine.
bende bugun aradım benzinliler için pro modelini veriyorlar...1100 tl fiyat verdiler...nakite birseyler yaparmışlar...

Alfadanadam

Murat senin Jülyet'i satıcan mı yapıcan mı anlayamadık. Belli ki sen de arada kaldın. Bir karar versen neler yapıcan daha ama :)

dean78

You are not allowed to view links. Register or Login linkte var

Ertaco

quote:

Evet, aldım. Artık benim traktör de chipli. Ama haftasonundan önce test etme şansım yok.

canunal

quote:

quote:

Evet, aldım. Artık benim traktör de chipli. Ama haftasonundan önce test etme şansım yok.

aman abi dikkat et az yakıyor çok kaçıyor =)

Murat Sağlam

quote:

Murat senin Jülyet'i satıcan mı yapıcan mı anlayamadık. Belli ki sen de arada kaldın. Bir karar versen neler yapıcan daha ama :)

vallah ben de bilmiyorum....:)

Ertaco

quote:
aman abi dikkat et az yakıyor çok kaçıyor =)

Dün gece taktım. Site içerisinde küçük bir test sürüşüne çıktım. Chip'i henüz 4.seviyede tuttum. Site içerisinde 2.vitesde zorlandığımız bir yer vardı. 1.vitese geçmek gerekiyordu çoğu zaman. Chipli hali ile 2.vitesde gaz verdiğim vakit araç gayet rahat toparladı. Ama esas sonuçlarını hafta sonu göreceğim.

canunal

Abi traktör bile desekte 3-4 bin devir arasında ki motor sesi ve yola tutunuşu çok hoşuma gidiyor =) hayırlı olsun chip =)

Fatihob

quote:

Abi traktör bile desekte 3-4 bin devir arasında ki motor sesi ve yola tutunuşu çok hoşuma gidiyor =) hayırlı olsun chip =)

Sen ne güzel süzülüosun virajlarda öyle:) Maşşallah Guliler asfalta çok yakışıo:D
..

berkoral

Öncelikle merhabalar,
3 gün önce Julideme powerbox taktırdım ve sonuçlar mükemmel ötesi diyebilirim size. Artık normal mod dynamic gibi ve dynamic i siz tahmin edin artık . Herkese tavsiye ederim tek sıkıntım galiba biraz erken taktım. 2200 km de taktım boxı suan 2450 oldu.

emin

chipin limitlerini fazla zorlama derim.

Edited by - Emin Kurtoğlu on 02/12/2011  00:14:55
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

berkoral

inşallah bir sorun çıkarmaz emin bey, valla şuanlık çok memnunum

canunal

çıkardığında motor arıza ışığı yakıyor Haleden biz öyle öğrendik =)

Anıl

Şahsen boxlara güvenmiyorum,genel olarak enjektör basıncını arttırıyorlar.

Edited by - Anıl on 03/12/2011  00:40:42
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

emin

chipte D modda araç 90-110km arasında hassas olarak basarsanız daha az yakıyor tecrübeyle sabittir. 2 gündür dur kalka girdiğimde N moda alıyorum, düz yolda D de gidiyorum anlık 3,5-4,5 lt arası seyrediyor.

2 gün toplamında 135km Kartal-Ortaköy arası 7,7lt/100km ki ara ara da şerit değiştirmek için gazladığım oluyor, ciddi bir trafik sıkışıklığına girdiğimi söyleyemem mesai saatleri dışında bir köprü trafiği okadar.

Chiptir yazılımdır bilemem ama yerinde kullanan için ekonomi sağlıyor. normalde normal modda bile gazlasam 9,5-10lt civarıyla gidip geliyorum.

naxos

Limitlerde kullanıldıgında Box zararsızdır,
ama yazılım öyle değil bir cok paremetre giriliyor ve işi bilmeyenın yaptıgı bir cok aracın motoru bitti

Box'da en fazla motor arıza ısıgı yanar ,özellikle biizm araclar'dakı motor koruma programı box sayesınde yerınde kaldıgından bir sorun oldugunda motor arıza ısıgı yanıyor arac gaz yemıyor
Cıkartıp atın herşey eskısı gibi,
box'lar en cok enjektörlere baskı uygular ama yazılımda uygular.

Bence her iki olayda risksiz değil,önemlı olan ne kadar risk aldıgınızdır

Bende yaptırmadan önce boxmu yazılımmı diye cok arada kalmıştım
ancak gittiğim servisin servis danışmanı bana kendı araclarına uygulama yapan bir arkadaşa  yönlendirip ona danışmamı önerdi,bende onunla konuştuktan sonra bana box daha az risklidir diye söyliyince taktırmıştım.

Edited by - naxos on 03/12/2011  02:37:26
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

berkoral

Benim bir önceki aracım linea idi ve dediğiniz gibi fazla basınç gelince arıza ışığı yanıyor ve gaz kesiyor. maksimum hızım 180 di normalde, box da 190 a çıktı ve sarı lambayı gördüm. sağa çektim, kontağı kapayıp açtım ve yoluma devam ettim. Yazılımda işte bu sarı lamba olayı yok ve iyi yazılım değilse zarar verme ihtimali vardır diye düşünüyorum.

naxos

quote:

Benim bir önceki aracım linea idi ve dediğiniz gibi fazla basınç gelince arıza ışığı yanıyor ve gaz kesiyor. maksimum hızım 180 di normalde, box da 190 a çıktı ve sarı lambayı gördüm. sağa çektim, kontağı kapayıp açtım ve yoluma devam ettim. Yazılımda işte bu sarı lamba olayı yok ve iyi yazılım değilse zarar verme ihtimali vardır diye düşünüyorum.

Cok Dogru...
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

beylan

Alfacı Kardeşlerim selam,
Aslında okurken denk geldim ama bir kaç birşey sormak istedim.
Ben arabama chip uygulaması yapmak istiyorum.2004 model 156 var,94000 km'de,daha iyi bir öneriniz var mı?yada Bursa yada Muğla'da nerede yapılabilir bu iş?İzmir'de bir ihtimal...

Saygılarımla...

emin

atmosferik motorlardaki kazanım oldukça az diye biliyorum.

1.6 motor bitmesine yakın rektifiye edilip forged internallar ile hafiften turbolansa çok tatlı olabilir.

en çok istediğim şey 2.0 ya da 1.6 ts motorlu tek kapı bir 147'e gta bodykiti yapıp superchargerkiti ya da turbo yapmak.

turboyla 0.5-0.6 bar basılsa bile tahminimce 150-160hpye ulaşılabilir, tabi astarı yüzünden pahalı olabilir. işi bizim gibi hevesli gençler yerine ustalara sormak lazım.

yazılıma dönecek olursa turbolu araçlarda yazılım sonrası fark ciddi bir şekilde hissediliyor.

Dentist

You are not allowed to view links. Register or Login
Bilgisi olan arkadaşımız var mı?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Murat Sağlam

soner ve ertaç ın aldıgı firmada istoç taydı....
aynı firma olabilirmi?

Murat Sağlam

direk novitec al bence murat abi..
başka marka ile ilgilenme

Dentist

You are not allowed to view links. Register or Login
Burada 3 seçenek var.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Murat Sağlam

şuan sonerle beraberim...
novitec alsın diyor...

bu arada soner mekanı bugun açtı....
hayırlı olsuna bekliyor herkesi :)