Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Chip Tuning Neler Kazandırıyor?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dentist

Kendisi race chip taktırmamış mıydı,neden power diyor?
Bu arada hayırlı olsun yeni yeri...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Murat Sağlam

taktırmıştı ama çıkarıp sattı ...
şuan novitec var araçta
motoru koruma açısından novitec daha güvenilirmiş..
novitec satan arkadaşın telefonu
sidar bey : 0533 3633893
istersen bi ara abi

Dentist

You are not allowed to view links. Register or Login
+26 hp için 825 TL
Race chip ise +40hp ve 420 TL
bir acaiplik var bu işte... :o
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Murat Sağlam

bilgi almak için ara  abi..
teknik pek birsey diyemiyecegim...

Kibitzer

şuan sonerle beraberim...
novitec alsın diyor...

bu arada soner mekanı bugun açtı....
hayırlı olsuna bekliyor herkesi :)

Ne mekanı? Nerede? Bir buluşma düzenleyelim mekanda.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

master

159'a chip tuning için İzmir'de tavsiye edebileceğim bir yer var Murat Abi, ben 14.000 km'dir kullanıyorum, çok memnunum. Bol performans, az yakıt :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Passione

+26 hp için 825 TL
Race chip ise +40hp ve 420 TL
bir acaiplik var bu işte... :o

+40 hp almak bence çok zor yani biraz abartı bir rakam fakat 25-27 hp ve 40-50Nm tork çok agresif olmayan güvenli bir yazılım ile alınabilir. partikül filtresi burada ilk düşünülecek konudur. 3-5 hp fazla alıcaz diye filtre tıkandımı bir anlamı yok.
"centocinguantanove"

master

Dyno'ya çıkmadım, ancak bildiğim kadarıyla bana yapılan chip + filtre 195hp gibi bir rakam verdi, yani +45hp.

Filtrede çok şükür bir problem yok, dikkat ettiğim tek konu V-Power GTL'den başka yakıt almamak.

Ben de yaptırmadan önce 20hp civarında güç verecek seçeneklere bakıyordum çünkü niyetim performanstan ziyade yakıttı. Gittiğim yerle konuştuğumda 3 aşama olduğunu söyledi, ilk aşama bahsedildiği gibi 170hp civarı, ikincisi 190, üçüncüsü ise 220hp civarıydı. İlk aşama sadece yakıta, ikincisi yakıt ile performans dengesine, üçüncü aşama ise direk performansa yönelikti. Ancak daha ağır modifikasyona da girişmeyeceksen 3. aşamayı hiç yapmayalım, yoksa standart haliyle arabanı zorlar uzun vadede problem yaratır diye de uyardı.

Yaklaşık 14.000 km'dir bu şekilde kullanıyorum, herhangi bir sıkıntı yok. Keşke daha erken yaptırsaymışım da diyorum. Performans beni tam tatmin edecek seviyede, yakıt tüketimi ise normal kullanımda oldukça düştü. Herkese de tavsiye ederim.

Üstelik güç alınırken apaçi chipler misali turbo basıncına yüklenilmedi. Turbo basıncı sadece 0,1 bar kadar artırıldı, gerisi egzantrik ve harita ayarlarıyla oynama. Tavsiye üstüne K&N kutu içi filtre de taktık. Ben memnunum, bütün 159 sahiplerine de araştırdıktan sonra iyi bir firmadan yaptırmalarını tavsiye ederim.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

Dyno'ya çıkmadım, ancak bildiğim kadarıyla bana yapılan chip + filtre 195hp gibi bir rakam verdi, yani +45hp.

Filtrede çok şükür bir problem yok, dikkat ettiğim tek konu V-Power GTL'den başka yakıt almamak.

Ben de yaptırmadan önce 20hp civarında güç verecek seçeneklere bakıyordum çünkü niyetim performanstan ziyade yakıttı. Gittiğim yerle konuştuğumda 3 aşama olduğunu söyledi, ilk aşama bahsedildiği gibi 170hp civarı, ikincisi 190, üçüncüsü ise 220hp civarıydı. İlk aşama sadece yakıta, ikincisi yakıt ile performans dengesine, üçüncü aşama ise direk performansa yönelikti. Ancak daha ağır modifikasyona da girişmeyeceksen 3. aşamayı hiç yapmayalım, yoksa standart haliyle arabanı zorlar uzun vadede problem yaratır diye de uyardı.

Yaklaşık 14.000 km'dir bu şekilde kullanıyorum, herhangi bir sıkıntı yok. Keşke daha erken yaptırsaymışım da diyorum. Performans beni tam tatmin edecek seviyede, yakıt tüketimi ise normal kullanımda oldukça düştü. Herkese de tavsiye ederim.

Üstelik güç alınırken apaçi chipler misali turbo basıncına yüklenilmedi. Turbo basıncı sadece 0,1 bar kadar artırıldı, gerisi egzantrik ve harita ayarlarıyla oynama. Tavsiye üstüne K&N kutu içi filtre de taktık. Ben memnunum, bütün 159 sahiplerine de araştırdıktan sonra iyi bir firmadan yaptırmalarını tavsiye ederim.
önder senin 159'da turbo basınç saatinde tam gazda nerede duruyor basınç?
benim aracı aldığım arkadaş mehmet gazihanda (megachips) chip + partikül filtresi iptali yapmış, 180 hp olduğunu söyledi aracın ama daha önce 1500 kg 'lerde bmw 5 serisi kullandığımdaki o ivmleneme gibi hissettirmiyor açıkçası. yazılımı yeniletmeyi düşünüyorum ilerleyen zamanda.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

master

Volkan 1.5 bar diye hatırlıyorum, en üstteki son 2 çizgiden bir alttaki 1.4 bar idi yanılmıyorsam, onun çok az üstünde işte. Standart haliyle o alttaki çizgideydi basınç. Tekrar kontrol ederim.

Filtre iptaline girişmedim ben, yaptırdığım yer "filtre tıkanırsa gidip temizletmene gerek yok, gel iptal ederim ben, hem ekstra güç almış olursun" dedi, ancak simsiyah duman ata ata gitme ihtimali hoşuma gitmedi aracın, o yüzden filtreye dokunmadım. Şu anda tam gazda dahi siyah duman yok. Ben de onu sorayım sana, filtre iptali araçta herhangi bir değişiklik yaratmış mı? Çok siyah duman atıyor mu?

Yazılım işi için İzmir'de tavsiye edebileceğim bir yer var. Zamanı geldi dediğinde istersen yönlendirebilirim seni oraya.

Ben aracı birkaç kere performansı ne seviyede öğrenmek için denedim. 190-195hp rakamları benim tahmini rakamlarım, dediğim gibi dyno yok. Bu sonuca nereden ulaştım, yaptırdığım firmanın internet sayfasında 159'a uygulanan chip için 191hp gibi bir dyno çıktısı vardı. Ek olarak 200hp'lik chipli yeni Passat 2.0 TDI DSG'si olan arkadaşla denedik, araçlar 100-230 arası ve ara hızlanmalarda birebir gidiyordu. 184'lük 3.20d'ler ile denedim, yüksek hızlara kadar az az açıyordum. F10 5.20d ile denedim, hissedilir şekilde daha hızlıydım. Araç 170-180hp'lerde olsa kanaatimce bunlar olmazdı. Dolayısıyla websitesindeki veriyi doğru varsayıyorum. Deneyip de yetişemediğim bir tek Mercedes C220 CDI vardı, ki kanaatimce chipli idi alet. Yoksa 170hp ile (gerçi bizim arabada da 4 kişi vardı ve klima açıktı o esnada ama yine de olmaması lazım öyle bir şey) nasıl açtı, nasıl boy boy arkada kaldım, açıklama yapamıyorum :) Hayır arabada standart dışı bir görünüm de yoktu, bilemedim.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

Volkan 1.5 bar diye hatırlıyorum, en üstteki son 2 çizgiden bir alttaki 1.4 bar idi yanılmıyorsam, onun çok az üstünde işte. Standart haliyle o alttaki çizgideydi basınç. Tekrar kontrol ederim.

Filtre iptaline girişmedim ben, yaptırdığım yer "filtre tıkanırsa gidip temizletmene gerek yok, gel iptal ederim ben, hem ekstra güç almış olursun" dedi, ancak simsiyah duman ata ata gitme ihtimali hoşuma gitmedi aracın, o yüzden filtreye dokunmadım. Şu anda tam gazda dahi siyah duman yok. Ben de onu sorayım sana, filtre iptali araçta herhangi bir değişiklik yaratmış mı? Çok siyah duman atıyor mu?

Yazılım işi için İzmir'de tavsiye edebileceğim bir yer var. Zamanı geldi dediğinde istersen yönlendirebilirim seni oraya.

Ben aracı birkaç kere performansı ne seviyede öğrenmek için denedim. 190-195hp rakamları benim tahmini rakamlarım, dediğim gibi dyno yok. Bu sonuca nereden ulaştım, yaptırdığım firmanın internet sayfasında 159'a uygulanan chip için 191hp gibi bir dyno çıktısı vardı. Ek olarak 200hp'lik chipli yeni Passat 2.0 TDI DSG'si olan arkadaşla denedik, araçlar 100-230 arası ve ara hızlanmalarda birebir gidiyordu. 184'lük 3.20d'ler ile denedim, yüksek hızlara kadar az az açıyordum. F10 5.20d ile denedim, hissedilir şekilde daha hızlıydım. Araç 170-180hp'lerde olsa kanaatimce bunlar olmazdı. Dolayısıyla websitesindeki veriyi doğru varsayıyorum. Deneyip de yetişemediğim bir tek Mercedes C220 CDI vardı, ki kanaatimce chipli idi alet. Yoksa 170hp ile (gerçi bizim arabada da 4 kişi vardı ve klima açıktı o esnada ama yine de olmaması lazım öyle bir şey) nasıl açtı, nasıl boy boy arkada kaldım, açıklama yapamıyorum :) Hayır arabada standart dışı bir görünüm de yoktu, bilemedim.
benim sanırım 1.5'in altında önder. araba servisten gelsin tam bir bakarım.
benim araçta duman sıfır. megachipste chip yaparken genelde dizelcilere soruyorlar, agresif olup dumanlı mı olsun yoksa dumansız mı diye.. belli ki bu dumansız yapılmış.
ama benim aracın 320d ile yürüyebileceğine pek ihtimal vermiyorum ya da tt'den sonra yavaş geliyor bana bilemiyorum. bir denemek lazım.
partikül filtresinin içini kırdırıp hem muayenede sök takıyla uğraşmadan hem de görsel olarak bozmadan içine düz boru çekilebiliyormuş. muayeneye götüreceğim zaman o şekilde yapacağım ben de.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ozoozo

Arkadaşlar tam net beygir ve tork değerleriyle yani dynoya çıkmış 1.6 dizel giulietta sahibi varmı chip ve box taktıran,bende düşünüyorum ve merak ediyorum ne kadar mâl olduğunuda belirtirseniz sevinirim.

06BA7907

arkadaşlar merhaba. geriye doğru bir kaç sayfa okudum. yeni bir araç aldım. 159 2011 model.  ben de modifikasyon düşünüyorum. ancak tabiki 10-20 hp  için aracın dengesini ve yazılımsal düzenini bozmak istemiyorum. modifikasyon düşünmemin iki nedeni var. birincisi yakıtı olabildiğince minimalize etmek. ikincisi de biraz güç artışı fena olmaz hani. kaldı ki araç 1,5 ton neredeyse.  ankarada bu konu ile ilgili bilgi alabileceğim. işin ehli kim var.
yaşamak direnmektir.

Gouki

Aramıza hoşgeldiniz. Doğa (alfista159) size yardımcı olacaktır.

06BA7907

tşk ederim. nasıl ulaşabilirim oraya ? telefon vs. ?
yaşamak direnmektir.

egeozal1

Kendisi Forumumuzda üyedir. Doğa hocamın nicki alfista159 iletilerim>mesaj gönder/ileti gönder> kime: alfista159

erk1n

Racechip mi yoksa Megachips gibi bir yerde yazılım atılması mı?

Aracım Alfa 159 1.9jtdm 150ps

180ps, alt devirlerin canlanması ve yakıtta düşüş hedefliyorum.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

optimus95

Herkese selam,

Bende  1.6 dizel giulietta sahibiyim.Yazılım,chip kısmında çok takıldım.En güzel verimin "custom yazılım" ile alacağı fikri aklıma yattı.Geçen haftalarda Maslak Paşaoğlu ile görüştüm.Aracın bg gücünün 140-145 arası olacagını torkun ise 380 civarı olacağını söyledi.Dr Ecu ile de görüştüm o da aynı şekilde aşşa yukarı aynı rakamları telaffuz etti,biraz daha araştırıp yazılım attırmayı düşünüyorum.Varsa düşünen arkadaşlar beraber gidip fiyat toplu fiyat alalım.

ozoozo

Herkese selam,

Bende  1.6 dizel giulietta sahibiyim.Yazılım,chip kısmında çok takıldım.En güzel verimin "custom yazılım" ile alacağı fikri aklıma yattı.Geçen haftalarda Maslak Paşaoğlu ile görüştüm.Aracın bg gücünün 140-145 arası olacagını torkun ise 380 civarı olacağını söyledi.Dr Ecu ile de görüştüm o da aynı şekilde aşşa yukarı aynı rakamları telaffuz etti,biraz daha araştırıp yazılım attırmayı düşünüyorum.Varsa düşünen arkadaşlar beraber gidip fiyat toplu fiyat alalım.

145 zor. Paşaoğlu dynosu her zaman diğer dynolara göre yüksek çıkar. Yazılım,filtre,downpipe ve komple düz boru ile limit 140 hp.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

optimus95

Herkese selam,

145 zor. Paşaoğlu dynosu her zaman diğer dynolara göre yüksek çıkar. Yazılım,filtre,downpipe ve komple düz boru ile limit 140 hp.

Hocam o zaman en temizi race chip midir?Benim fazla bir performans beklentim yok sadece alt devirler canlansın yeter.

ozoozo

Herkese selam,

Hocam o zaman en temizi race chip midir?Benim fazla bir performans beklentim yok sadece alt devirler canlansın yeter.

Boxlar parametlerle oynayarak aracı yanıltır haliyle sağlıklı ve güzel sonuçlar alınmıyor. En güzeli yazılım ve tam istediğinize cevap bulacaksınız yazılımdan sonra :)

erk1n

Yazılımda mevcut parametreleri değiştiriyor. Hepsi aynı kapıya çıkıyor.

İyi bir box daha garantilidir. En azından on binlerce üretilmiş; monte edildikleri araçlarda milyonlarca km tecrübelenmiş cihazlardır.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

ozoozo

Yazılımda mevcut parametreleri değiştiriyor. Hepsi aynı kapıya çıkıyor.

İyi bir box daha garantilidir. En azından on binlerce üretilmiş; monte edildikleri araçlarda milyonlarca km tecrübelenmiş cihazlardır.

Aynı mantığa çıkmıyor. Şuan telefondan olduğum için ayrıntılı yazamıyorum ancak internette box ve yazılım farkı yazın bir çok bilgi bulursunuz.

Bugün ben herhangi bir box alsam 911 turboyada takarım, giulietta yada yada herhangi bir arabaya da. Düz mantıkla bile mantıksız geliyor.

Turbo basıncı açıp,yakıt ve havayla oynamak güç getirir ama neler götürür deneyen insanlar mevcut :) enjektörlerden başlar sorunlar.

1000000 km deki giulietta ile 10000 kmdeki giulietta bir değildir. Custom yazılımda bunlar dikkate alınır ve araca göre "custom" yapılır. Benim söylediklerim en basit şeyler :) You are not allowed to view links. Register or Login ayrıntılı cevabı verecektir. 

Mehmet Ulusoy

Otomatik vites dizel aracına yazılım yapan var mı? Manuel de ki gibi randımanlı mıdır?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ismet

Otomatik vites dizel aracına yazılım yapan var mı? Manuel de ki gibi randımanlı mıdır?

Sanırım You are not allowed to view links. Register or Login 'ların 159 otomatik ve yazılımlı...
I am the master of my fate
I am the captain of my soul