Giulietta Son susturucu iptali yorum

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yenerpasha

Merhaba Arkadaşlar ;

Dizel giulietta kullanıcısıyım ; sadece son susturucuyu iptal ederek tok bir ses elde etmeyi hedefliyorum .Ağırlıkla sakin bir kullanıcıyım ; fakat içeriden gelen hafif bir homurtu hoşuma gidiyor .

Dizel arabasına sadece bu uygulamayı yapan izlenimi olan arkadaşlarımdan sonuç hakkında yorum / video alabilir miyim ?

Şimdiden teşekkür ederim

ozoozo

Orjinal borularla , dpf ile beraber sadece sonu iptal ederseniz ses alamazsınız. Üstelik alt devirlerinize de elveda edersiniz :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yenerpasha

Dpf Nedir cahiliyetimi bağışlayınn :))

ozoozo

Dpf dizel partikül filtresidir , bir nevi katalizör ile aynı işlevde. Dpf iptal edilip yerine düz boru çekiliyor "downpipe" deniyor. Haliyle + güç ve biraz daha ses artıyor , hemde turbonun ıslık sesi geliyor. Geri kalanada 60" lık düz boru çektirirseniz dediğin gibi homurtu alırsınız. Aynı işlemleri ben yaptırdım , benim başlıkta bulabilirsiniz telefondan girdiğim için net link atamıyorum fakat video vs vardı.

Yenerpasha

Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim . Bundan önce ibiza sportcoupe 1.2 tsi arabama sadece son susturucu iptali ile çok güzel bir ses yakalamıştım , ama sanırım bu arabamda aynı şey geçerli değil.

Eğer ilgili video yu müsait olunca gönderirseniz çok sevinirim

ozoozo

Alıntı yapılan: Yenerpasha - 02 Temmuz 2014, 14:10:20
Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim . Bundan önce ibiza sportcoupe 1.2 tsi arabama sadece son susturucu iptali ile çok güzel bir ses yakalamıştım , ama sanırım bu arabamda aynı şey geçerli değil.

Eğer ilgili video yu müsait olunca gönderirseniz çok sevinirim

O araç benzinli , bu dizel :) benzinlide ses isteniyorsa direk son susturucu iptal edilip alınabiliyor ;) ancak dizelde zaten öyle ahım şahım bir ses olmasa da biraz geliyor açıkcası bana keyif veriyor. Eve geçince video atarım :)

Yenerpasha

Walla çok teşekkür ederim ; orta susturucunun olmadığı direkt son susturucucunun olduğu ile ilgili bir iki bişey okudum ; bu bilgi doğru mu peki ?

ozoozo

Alıntı yapılan: Yenerpasha - 02 Temmuz 2014, 14:20:28
Walla çok teşekkür ederim ; orta susturucunun olmadığı direkt son susturucucunun olduğu ile ilgili bir iki bişey okudum ; bu bilgi doğru mu peki ?

Doğrudur turbodan itibaren ; turbo-dpf-düz boru-son susturucu şeklinde gidiyor , benim anlattığımda ise şöyle oluyor ; turbo-düz boru-düz boru ;) tabi boruların çapıda büyüyor haliyle gaz çıkışı rahatlıyor 60 lık boru. Aslında direk youtube 1.6 jtdm downpipe + straight pipe 60" yazın orada benim aracın videoları olacaktı.

Ha birde youtube dakilerde araç dururken ara gaz var , düz yolda yüksek devirde daha güzel ses geliyor kulağa. Oda benim konuda vardı ama sanırım youtube da da olacaktı.

Yenerpasha

Sizinki çok güzel ; güzel uygulama olmuş.

Bir de 34 ncv 02  plakalı bir aracın sesi var ; o da harika , you tube" alfa egzos " deyince çıkıyor ; bu araç sahibi forum üyesi mi ?

ozoozo

Alıntı yapılan: Yenerpasha - 02 Temmuz 2014, 15:14:37
Sizinki çok güzel ; güzel uygulama olmuş.

Bir de 34 ncv 02  plakalı bir aracın sesi var ; o da harika , you tube" alfa egzos " deyince çıkıyor ; bu araç sahibi forum üyesi mi ?

Eskiden üyeydi sanırım sattı hatta yanlışım yoksa üye adı berkoral idi.

Yenerpasha

Ne işlem vardı çok merak ettim aracında :(

ozoozo

Alıntı yapılan: Yenerpasha - 03 Temmuz 2014, 09:35:53
Ne işlem vardı çok merak ettim aracında :(

Aynı şeyler.

Yenerpasha

Sizin arabada kapı altı logo uygulaması vardı ; nerden yaptırabilirz

Gandawn

Sorum olucak konu biraz eski ama downpipe araca sıkıntı verir mi sizce?

murat_016

Alıntı yapılan: Gandawn - 23 Ekim 2019, 21:15:02
Sorum olucak konu biraz eski ama downpipe araca sıkıntı verir mi sizce?

neden versin egt rahatlar,ama emisyondan dolayı sıkıntı çıkabilir.

Gandawn

Şuan komple modifiyede bitsin paylaşıcam arkadaşlar :yilan: