Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kuti147

Hız endeksi lastiğin hangi hızlara kadar sağlıklı ve sorunsuz kullanabileceğini gösterir.
H -210 km/s
V- 240 km/s
W- 270 km/s
Y - 300 km/s
Şeklinde sıralanıyor diye açıklanabilir. Hız limiti arttıkça lastiği ısıtmak uzun sürer. Geç ısınan lastikte geç performans verir. Onun için araç performansına uygun olan lastiği seçmek gerekir.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

ES53

You are not allowed to view links. Register or Login
Hız endeksi lastiğin hangi hızlara kadar sağlıklı ve sorunsuz kullanabileceğini gösterir.
H -210 km/s
V- 240 km/s
W- 270 km/s
Y - 300 km/s
Şeklinde sıralanıyor diye açıklanabilir. Hız limiti arttıkça lastiği ısıtmak uzun sürer. Geç ısınan lastikte geç performans verir. Onun için araç performansına uygun olan lastiği seçmek gerekir.

Cok tesekkur ederim.bana h yetecektir o zaman

Sent from my iPhone using Tapatalk

antihero

Toyo 195 / 55 V 15 TL PXT1R 85V Yaz lastiği nasıldır?

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Muratözdemir

Lassa greenways  91H  bi degerlendirmenizi tavsiye ederim

ES53

Toyo lastigi pek iyi duymadim ben You are not allowed to view links. Register or Login markasi ne olursa olsun v desen lastik onerilmiyor

antihero

Bende bakıyorum forumlara, Toyo'dan herkes memnun, neden v desen önerilmiyor?
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

ES53

Bende bakıyorum forumlara, Toyo'dan herkes memnun, neden v desen önerilmiyor?

Gerci her markanin da kotu modelleri var ben onlara denk geldim demek ki ama v desen hakkinda google da aratirsaniz olumsuz ozellikleri hakkinda bircok yazi bulabilirsiniz

chao

Her lastikte ya da her markada olacak diye bir kaide olmasa da V desenli lastiklerin zaman zaman cekme yaptigina, araci iki serit arasinda tutmada problem yasadigina sahit oldum. Bu tarz sorunlar yasayanlar cok. Tabi V desenli +simetrik desenli lastiklerde daha cok yasaniyor, google da yazanlarinda buyuk kismi bu kullanicilardir. Tek basina V deseni suclamak dogru olmaz :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

max-ime

@antihero

Abi V desenli lastikler artik terk edilmis teknoloji. Genel olarak dezavantajlari islak zemin performanslarinin iyi olmamasi, yol sesi hatta ugultuya sebep olmalari, birazda tuketimi artirmalari.

Gouki

+ eğimli yollarda direksiyona olan etkileri.

iskoc

166 da 2014 şubat üretimi 225/40/18 92W Lassa Phenoma kullanıyorum.Islak ve kuruda gayet tatminkar.Sertliğinden de gayet memnunum  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

antihero

Eyvallah arkadaşlar, zaten kış devam ediyor, kışlıklarla devam :)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

ar.159

Bugun uzun uzun lastiklerimi deneme şansım oldu Michelin beni yine yanıltmadı
Önce 60 km boyunca sa100-130 km arası sağanak yağışta gittim Yağmuru zerre kadar hissetmedim
Dönüşte ise çok ama çok acil ve önemli bir iş çıktı yer yer bozuk 2 şeritli ve az Yağışlı bir yolda hep dipgaz haliyle Bazende sert frenler ve ortalama 150-160 km hızla gittim   Çok şükür onuda güven içinde hallettik bu arada yol sesi sıfırdı yani elbette vardır ama ben motor sesinden duymadım:)
Birde benim eski159 daki lastiklerde michelindi ondan da çok memnundum ama çok çabuk ABS ye giriyordu bunda o sıkıntı yok hatta bugun ayna gibi beton yüzeyi olan otoparkta denedim orada bile ABS yi açmadı
Bu aradala lastikler 235/45-18

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

rain man

Kumho ecsta spt ku31 91v XL yazlıkları takalı 2 ay oldu. Gerçekten güzel bir performans lastiği ancak kuru hava hariç kendimi diken üzerinde hissediyorum ve hava basıncı normal olmasına rağmen lastikler çok sert. Ufacık yükseltilerde dahi rahatsızlık eden bir yeri var kışlıklardan sonra hava durumu değiştiğinde daha güvensizim. Özellikle yağmurda su birikintilerine girdiğimde araç yolun dışına çekmeye çalışıyor gibi hissediyorum. Genel performansı 10 üzerinden 6. Açıkçası bir daha alacak olsam michelin ya da goodyear alırım.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

wolkanku

Kumho ecsta spt ku31 91v XL yazlıkları takalı 2 ay oldu. Gerçekten güzel bir performans lastiği ancak kuru hava hariç kendimi diken üzerinde hissediyorum ve hava basıncı normal olmasına rağmen lastikler çok sert. Ufacık yükseltilerde dahi rahatsızlık eden bir yeri var kışlıklardan sonra hava durumu değiştiğinde daha güvensizim. Özellikle yağmurda su birikintilerine girdiğimde araç yolun dışına çekmeye çalışıyor gibi hissediyorum. Genel performansı 10 üzerinden 6. Açıkçası bir daha alacak olsam michelin ya da goodyear alırım.

bu topicte daha önceden ku31 ile ilgili olarak birebir bunları yazmıştım :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

rain man

Okumamıştım ama hak veriyorum :) Gerçekten çok güvensiz. Replika hatta orjinalinden farklı ölçüdeki kış lastiğim dahi rahatsızlık konusunu bir kenara bırakırsam çok daha iyi zor koşul performansı veriyordu. Sırf yürüyen aksamlara vs zararı olmasın diye yazlıklara erken geçtim ancak yağmurda kullanırken o kadar çok çekiniyorum ki. Daha yandaki pilileri dahi duruyor lastiğini ama inanılmaz hayal kırıklığına uğradım.

wolkanku

Okumamıştım ama hak veriyorum :) Gerçekten çok güvensiz. Replika hatta orjinalinden farklı ölçüdeki kış lastiğim dahi rahatsızlık konusunu bir kenara bırakırsam çok daha iyi zor koşul performansı veriyordu. Sırf yürüyen aksamlara vs zararı olmasın diye yazlıklara erken geçtim ancak yağmurda kullanırken o kadar çok çekiniyorum ki. Daha yandaki pilileri dahi duruyor lastiğini ama inanılmaz hayal kırıklığına uğradım.

özetle şunu söyleyeyim, kumho'nun sıfırına 1000-1200 lira paralar verileceğine, çıkma bilindik marka ve modellere yönelmek her halukarda daha iyi oluyor.
yıllardır bunu bilirim bunu söylerim bunu yaparım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alfadanadam

Sorduğum neredeyse herkesin ortak fikri olan, bu konuda da oldukça övgü dolu yorumlar sebebiyle QV'ye ilk masrafımızı lastik alarak yapmış bulunuyorum :)
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2'ler yolda :)

saskuran

ben 2012 model cok temiz michlen pirmacy3 buldum 4 tane 250 tl ye hemen aldim .... super oldu

SAS....

Utku

Sorduğum neredeyse herkesin ortak fikri olan, bu konuda da oldukça övgü dolu yorumlar sebebiyle QV'ye ilk masrafımızı lastik alarak yapmış bulunuyorum :)
Hangi QV  8)
Hayirli olsun, ucundan da olsa bi gorelim Bulent abi
Aklimda bi araba var ama, omu acaba
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

wolkanku

yumuşaklığına hayran kalacaksın abi hayırlı olsun :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

kuti147

Çarşamba günüde benim eagle f1 ler geliyor kısmetse. Umarım memnun kalırım.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Doğa Tosun

Üretimden kalkmadıkça eaglef1 assy2 en isabetli lastiklerin başında olacaktır benim için. 159'u sıfır aldığımızda eaglef1 vardı efsane V desenli :D soğukken bir şahin'den önce duramazdınız panik frende  :D bi ara michelin primacy hp gibi bir hata yaptıktan sonra 18"lere eagle f1 assy1 ile geçtik. Memnuniyetin akabinde 2 set de eaglef1 assy2 eskittik. Şu an 3.assy2 seti yeni takıldı. 235/40/18 özel ölçüde bulmak zor da olsa, pahalı da olsa, assy2 beybi.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OnurCangir

Goodyear böyle başarılı reklam kampanyası görmedi :) Şaka bir yana alanlara hayırlı olsun, bu kadar olumlu mesajı görünce her ne kadar memnun olsam da, ben de pzero nero yerine keşke goodyear mı alsaydım diyorum.

rain man

Goodyear böyle başarılı reklam kampanyası görmedi :) Şaka bir yana alanlara hayırlı olsun, bu kadar olumlu mesajı görünce her ne kadar memnun olsam da, ben de pzero nero yerine keşke goodyear mı alsaydım diyorum.

Daha yan dikenleri gitmemiş lastiklerimi sattırıp bir de lastik masrafına sokacak o yorumlar beni de abi :D

Yolda geçtiğim her sertlikten sonra kendimi kötü hissediyorum lan keşke önceki sahibi hiç yazlık almasaymış ben de rahat rahat goodyear alırdım diyorum.

kumho ecsta spt ku31 kuru yol hariç kullanılmamalı. İyi taşıyor düzde iyi kaçırıyor ama bana gitmiyor anasını satayım.