Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DcD-Semih

You are not allowed to view links. Register or Login
Teşekkür ederim. Aydınlatıcı oldu. Şimdi kullandığım Bridgestone Adrenalin'den çok çok konforlu olduğunu düşünüyorum.
Doğrudur muhakkak bir tık daha konforlu olacaktır ancak Adrenalin ler kadar da performanslı bir lastik olacağınıda sanmam açıkcası üstad.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

agucba

Artık ve genelde beraberimde doğal hız kesici olduğundan, pek performans ihtiyacımız olmuyor.
Ancak yine de fren, yanal tutuş, yağmur performansı ve konforu göz ardı etmemem gerekiyor. Lastik konusu şakaya gelmez. Babamın 164'te nispeten ucuz bir lastik aldık, bu ikinci sezonu sayılır ve su koyvermeye başlamış.
Neyse, bu seneyi hayırlısı ile bir geçelim, seneye bakacağız.

///////////////

agucba

İşyerinde beraber çalıştığımız arkadaş için 205/55/17 lastik alacağız. Araba 2012 model Renault Scenic 1.5 dCi EDC. Bir kaç yerden teklif aldık ve aşağıdaki gibi;

Sizlerden ricam, siz olsanız bunlardan hangisi ve neden tercih edersiniz.

Michelin Primacy 3: 375 TL
Michelin Primacy 3: 400 TL
Michelin Primacy 3 95 XL: 355 TL
Michelin Primacy 3 91 W: 385 TL

Good Year Eagle F1 Asymmetric 2: 385 TL
Good Year Efficient Grip Performance: 445 TL

Pirelli P1 Cinturato: 315 TL
Pirelli P7 Cinturato: 350 TL
Pirelli P1 Cinturato: 360 TL
Pirelli P7 Cinturato: 390 TL

Bridgestone ER300: 360 TL

Conti Premium Contact 5: 375 TL

Bir de sürpriz fiyat
Dunlop FM800: 240 TL

Bu fiyatlar hepsi nakit fiyatları. Üretim tarihlerini sor(a)madık çünkü hiçbirinin elinde yok ve getirtecekler.

///////////////

iceberg156

Ben Pirelli P7'den, Goodyear Eagle F1'a geçiş yaptım. Hissedilir derece de konfor artışı oldu. Ve lastiğin tepkimelerinden çok memnun kaldım.

Not: P7 için verilen fiyat biraz bana yüksek gibi geldi.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

agucba

Bu arada benim tavsiyem Good Year Asimetrik, EG Performans veya Pirelli P1 Verde şeklinde oldu.

///////////////

Burak

aldığınız fiyatlar çok yüksek biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim.
hepsiburada.com da bile fiyatlar daha düşük

ebadı yanlış görmüşüm  :)
1997 Gtv V6 TB

delıfısek

kesinlikle conti p5 kullandım ve en memnun kaldıgım teker. bundan sonra conti den şaşmam

ön tekerlerimi Good Year Efficient Grip Performance aldım ilk 2-3 ay iyiydi ama sonra hiç memnun kalmadım güvensizlik verdi bana teker sürekli kayıyor patiye düşüyor. kısa sürede kemikleşti sanki hız yükseldikce yol tutusu iyi degil.

conti her havada iyi performans veriyor.

Good Year Efficient Grip Performance ise yağmurlu havada iyi sıcak havada orta.

Koful

Arkadaşlar selam,
Yorumunuza ihtiyacım var, lastik seçimi konusunda bir noktaya kadar geldim, Nokian almaya karar verdim. Denemek istiyorum.

Araç 159 SW,
Şu an kullandığım ebattan oldukça memnunum 225/45/18,

Nokian 225/45/18 ile 245/40/18 arasında ebat farkı çok az (yanak açısından), yalnız fiyat olarak 225, 245'ten 4 lastikte yaklaşık 170tl daha pahalı.

Sizce 245 alsam fiyat dışında avantajı olur mu? Yorumunuz nedir acaba?

Teşekkürler,
Can

ES53

Arkadaşlar selam,
Yorumunuza ihtiyacım var, lastik seçimi konusunda bir noktaya kadar geldim, Nokian almaya karar verdim. Denemek istiyorum.

Araç 159 SW,

Nokian 225/45/18 ile 245/40/18 arasında ebat farkı çok az (yanak açısından), yalnız fiyat olarak 225, 245'ten 4 lastikte yaklaşık 170tl daha pahalı.

Teşekkürler,
Can

Bence orjinal taban genisliginden disari cikmayin derim.245 hem fazla yaktiracak hemde araci hantallastiracaktir

Sent from my iPhone using Tapatalk

blackgear

Arkadaşlar selam,

Araç 159 SW,

Teşekkürler,
Can

Bence orjinal taban genisliginden disari cikmayin derim.245 hem fazla yaktiracak hemde araci hantallastiracaktir

Aynen, temas yüzeyi arttığı için yol tutuş artacaktır. Tutunma daha iyi olur ama yakıt sarfiyatı artar. Kalkış ve hızlanmalarda alıştığınız tepkiyi alamayabilirsiniz. Yanakta da 40 45 arasında fark yok gibi gözükür ama, -bence- TR şartlarında 45 altına düşmek de risktir :) 225/45/18, benim tercihim olurdu :) Selamlar...

ES53

Kesinlikle 40 yanak Tr sartlarinda kumar olur biraz.159 da orjinal yanak olcusu 50.Bende 225/45/17 kullaniyorum

ku2

Lastik konusunda standart neyse, el kitabı ne diyorsa onu seçin.

El kitabı 225 değil, 235 diyor.
235/45/18

225 için ise 225-50-17 diyor.

235 mm x 0.45 = 105.75 mm yanak kalınlığı

225 mm x 0.45 = 101.25 mm yanak kalınlığı

Ayrıca 245 x 0.40 = 98 mm ediyor.
Herşeyden öte sürtebilir de..!!

19 inç Ti jantları
235/40/19
235x0.40=94 mm :))) et kalınlığı

Yani..
40 yanak, 45 yanak dediğimiz tabana göre yüzde oranıdır.
Taban genişlerse 40 yanak, 45ten daha fazla ete de sahip olabilir.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

coolistanbul

Nokian almayın en son yapilan testlerde 225/45/17 grubunda alt sıralarda yer aldi. Ama kis lastikleri daha iyi sonuçlar verdi.Teste gore  Continental, Yamaha, Pirelli PZero, Michelin PS3 arasından secim yapmak mantıklıdır. Janta gore orjinal ebat Alfanizin kitabinda ne veriyorsa onu kullanın...

AŞK yazılır ALFA ROMEO okunur...

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

blackgear

Belki saçma bir soru olacak ama, lastiklerin genişlik ve genişliğe bağlı yanak ölçüleri mm olarak verilirken, jant ölçüsü neden inch olarak tanımlanıyor?

Alfadanadam

Belki saçma bir soru olacak ama, lastiklerin genişlik ve genişliğe bağlı yanak ölçüleri mm olarak verilirken, jant ölçüsü neden inch olarak tanımlanıyor?

Benim de çok şaşırdığım ve anlamsız bulduğum bir yöntem. Hatta aslında bu ifadelere ek olarak lastik çapını mm. cinsinden yazsalar belki de tüm tartışmalar ve hatalı lastik seçimlerinin önüne geçilecek ama yapmıyorlar işte.

ES53

Nokian almayın en son yapilan testlerde 225/45/17 grubunda alt sıralarda yer aldi. Ama kis lastikleri daha iyi sonuçlar verdi.Teste gore  Continental, Yamaha, Pirelli PZero, Michelin PS3 arasından secim yapmak mantıklıdır. Janta gore orjinal ebat Alfanizin kitabinda ne veriyorsa onu kullanın...

Bu testlere ulasabilecegimiz bir kaynak var mi ? ben nokian 225/45/17 zline lastikleri taktirali 3 bin km oldu çok memnunum.yol tutuşu olarak en üst seviyelerde olmasa da yeterli.sessizlik ve konfor olarak mükemmel.baya araştirip almistim gercekten dediginiz gibiyse merak ettim

coolistanbul

Bu testlere ulasabilecegimiz bir kaynak var mi ? ben nokian 225/45/17 zline lastikleri taktirali 3 bin km oldu çok memnunum.yol tutuşu olarak en üst seviyelerde olmasa da yeterli.sessizlik ve konfor olarak mükemmel.baya araştirip almistim gercekten dediginiz gibiyse merak ettim

Aslinda yabancı otomobil dergilerini ( Car, Auto Motor Sport gibi ) takip etmek lazim, eski telefonumda sayfanın fotolarini çekmiştim evde bilgisayarda yedekledim bulabilirsem paylaşacağım

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

ku2

--

Utku

Nokian Z Line ın kullanıcı puanları, hemen hemen tüm lastiklerden daha iyi.

Tabi bunda puanlayan kişi sayısının az olmasıda etken.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

coolistanbul

Nokian Z Line ın kullanıcı puanları, hemen hemen tüm lastiklerden daha iyi.

Tabi bunda puanlayan kişi sayısının az olmasıda etken.
Selimin verdiği site cok basariliymis ben sadece 1 testin sonuçlarına gore yazmıştım ama burada birden cok test ve kullanıcı yorumları var, oldukca aydınlatıcı
Tesekkurler Selim

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

coolistanbul

Super site tesekkurler Selim

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

rain man

Site güzel ama şöyle bir sıkıntı var. Goodyear eagle f1'ın Michelin primacy'nin veya bir başka lastiğin puanı yüksek olabilir ama durum bizden farklı dışarda. O lastikler bizim yollarda çabuk yıprandığı için pek uymuyor. Ülke genelinde bazı şehirler ve bazı yolları için araba sürmekten nefret ettirecek potansiyelde bi altyapı. O yüzden hem lastiklerin ani çukur ve tümsekte travmatize olmaları hem de yolların sabit yapısının olmamasından dolayı yıpranma payı fazla.

Ben o yüzden bridgestone lassa gibi markaların bizde daha uzun ömürlü ve sağlıklı olacağı kanaatindeyim.

En azından tecrübem olmaksızın etrafımdan duyduklarım ve kendi düşündüklerimle bağdaştırdığım birşey. Yoksa o goodyear'a michelin'e continental'e kimsenin birşey dediği yok.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

halil

Benim de çok şaşırdığım ve anlamsız bulduğum bir yöntem. Hatta aslında bu ifadelere ek olarak lastik çapını mm. cinsinden yazsalar belki de tüm tartışmalar ve hatalı lastik seçimlerinin önüne geçilecek ama yapmıyorlar işte.

inç olan jant çapını mm olarak yazmak biraz karışıklığa yol açar.1 " 2,54 cm.jant çapı belirtilirken ,mm kullanılsa hep küsüratlı rakamlar ortaya çıkacak.16" için 40,64 MM.  atıyorum 156 lastik çapı için 205*55*40,64. hem telaffuzu zor,hem kafa karıştırır şekilde.
ekran çapları,boru çapları ,bilgisayar disket çapları da inç olarak telaffuz edilir

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

coolistanbul

Site güzel ama şöyle bir sıkıntı var. Goodyear eagle f1'ın Michelin primacy'nin veya bir başka lastiğin puanı yüksek olabilir ama durum bizden farklı dışarda. O lastikler bizim yollarda çabuk yıprandığı için pek uymuyor. Ülke genelinde bazı şehirler ve bazı yolları için araba sürmekten nefret ettirecek potansiyelde bi altyapı. O yüzden hem lastiklerin ani çukur ve tümsekte travmatize olmaları hem de yolların sabit yapısının olmamasından dolayı yıpranma payı fazla.

Ben o yüzden bridgestone lassa gibi markaların bizde daha uzun ömürlü ve sağlıklı olacağı kanaatindeyim.

En azından tecrübem olmaksızın etrafımdan duyduklarım ve kendi düşündüklerimle bağdaştırdığım birşey. Yoksa o goodyear'a michelin'e continental'e kimsenin birşey dediği yok.
Konfor, yol tutuş, frenaj, ses dörtlüsünü hep birlikte on plana alinca TR şartlarinda en cok beğendiğim marka Michelin, ancak belirttiğiniz gibi Lassa ve Bri. daha sert hamurlu olduklari icin Michelinden neredeyse 10.000-15.000 km fazla yol yapabiliyorlar...

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

ku2

Michelin Primacy kullandım.
Yol tutuş, sessizlik, konfordan memnun kaldım.
Ebat (205/55/16)

Şu an GT Q2 de Pirelli Pzero kullanıyorum.
225/40/18
Islak,kuru yol tutuş, frenaj, sessizlik.. Çok memnunum.

Diğer aracımızda, Continental CSC 5 kullanıyoruz.
Çok memnunuz.. hem konfor, hem yol tutuş.

Yokohama C Drive 2 kullanmıştım diğer aracımızda..
Fena lastik değil.. Yol tutuşunu beğendim..
Ama Continental'e geçince daha memnun kaldım.

--