Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba,

Kis lastiklerini neden kucuk jantli alma durumu var acaba? Benim jantlar 18 ve kis lastii alacagim ama genel trend janti 17e dusurmek seklinde oluyor kislari. Sebebi tam olarak nedir?

Tesekkurler

Kış lastiklerim 225-40-18 Falken HS449
Küçültmeye gerek yok.

Falken için konfor da iyi deniyor. Fİyatı da uygun, bu ebatta 275TL civarında. Fakat XL olmaması ince yanakları güçsüz kılabilir mi? sorun yaşadınız mı?

Bendeki bu.

Sorun yaşamadım.. Hem P Zero'dan memnunum.. Hem Falken'den.
Subaru SW'nin üzerinde ise Continental SC5 var..Kış için ise Kumho KW27..
Tavsiye ederim.
Tüm lastiklerden memnunum.
Kumho'nun 4.kışı olacak..Seneye değiştiricem..Sıkıntı yaşamadım..Zaten araç 4 çeker.
Falken ise son derece sessiz ve iyi su tahliyesi olan bir lastik...Fiyat/performans ise aynen Kumho gibi..Çok iyi.
İstediğim ebat Kumho bulamadığım için Falken'e yönelmiştim geçen sene.. Memnun kaldım. Bu sene 2. kışı olacak..
Bakalım.. :) Giu ile mi, yokda GT ile mi..?
:)

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

nazamarya

Sorun yaşamadım.. Hem P Zero'dan memnunum.. Hem Falken'den.
Subaru SW'nin üzerinde ise Continental SC5 var..Kış için ise Kumho KW27..
Tavsiye ederim.
Tüm lastiklerden memnunum.
Kumho'nun 4.kışı olacak..Seneye değiştiricem..Sıkıntı yaşamadım..Zaten araç 4 çeker.
Falken ise son derece sessiz ve iyi su tahliyesi olan bir lastik...Fiyat/performans ise aynen Kumho gibi..Çok iyi.
İstediğim ebat Kumho bulamadığım için Falken'e yönelmiştim geçen sene.. Memnun kaldım. Bu sene 2. kışı olacak..
Bakalım.. :) Giu ile mi, yokda GT ile mi..?

Giu için. P zero MO XL var. Bana biraz sert geldi. Pirelli ile Michelin arası olsa sanki daha makul olacak.

Kış lastiğim şuan yok. Araştırıyorum ama 330TL altında zor gibi. O fiyata da marshall, kumho, petlas ve falken seçenekleri var. Falken ya da 430a GoodYear düşünüyorum.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

TRSemih

Arkadaşlar malum burası kara kış yağışlar başladıktan sonra. Önceden ayarladığım lastik olayında sorun yaşayınca yeniden 17" kışlık arayışına girdim.

147 için orjinal ölçü 215 45 17 görülüyor, benim yazlıklar mecburiyetten 225 45 17. Kışlıkları hangi ölçüde almalıyım? Bulduğum takdirde 215 mi takmak gerek?

Kışlık lastik konusunda çok seçici değilim tek istediğim 0 alacaksam kaliteli ve ömürlü bir lastik olması çünkü nisan sonuna kadar kullanacağım.En azından şunu sorayım, petlasın kışlık lastiği ile michelin-nokian-goodyear gibi markaların kışlıkları arasında ne derece farklar vardır?

Her ne kadar yazlıkta bu fark önemli olsa da kışlık lastikler için aradaki farkı tam kestiremiyorum. Marka model tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirim.

Örnek olarak

Bu lastik için ne diyorsunuz.

Kış lastiğinin tabanı ne kadar düşük olursa o kadar iyi tutunma ve performans alırsın. Taban genişliği arttıkça kayma eğilimi başlar. Standart ebat olan 215x45 yerine 205 daha iyi olur mesela. Bu seferde görüntü bozuluyor ama kışın kim dert eder dersen ve f/p açısından denk getirirsen alabilirsin.

Petlas bence yeterli olur. Geçen kış 6-7 yaşında diş derinliği bitik kış lastiği kullandım. Lastikler gerçekten kötü idi. Birde o lastikler araç üzerinde yazın Almanya'dan TR'ye gelmişti. O haliyle bile hiç bir yerde kalmadım ve aksi gibi sorunsuz bir lastik gibi yol almaya devam ediyordu. Kış lastiğine uçuk kaçık  rakamlar vermene gerek yok bence.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

rain man

Arkadaşlar malum burası kara kış yağışlar başladıktan sonra. Önceden ayarladığım lastik olayında sorun yaşayınca yeniden 17" kışlık arayışına girdim.

147 için orjinal ölçü 215 45 17 görülüyor, benim yazlıklar mecburiyetten 225 45 17. Kışlıkları hangi ölçüde almalıyım? Bulduğum takdirde 215 mi takmak gerek?

Kışlık lastik konusunda çok seçici değilim tek istediğim 0 alacaksam kaliteli ve ömürlü bir lastik olması çünkü nisan sonuna kadar kullanacağım.En azından şunu sorayım, petlasın kışlık lastiği ile michelin-nokian-goodyear gibi markaların kışlıkları arasında ne derece farklar vardır?

Her ne kadar yazlıkta bu fark önemli olsa da kışlık lastikler için aradaki farkı tam kestiremiyorum. Marka model tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirim.

Örnek olarak

Kış lastiğinin tabanı ne kadar düşük olursa o kadar iyi tutunma ve performans alırsın. Taban genişliği arttıkça kayma eğilimi başlar. Standart ebat olan 215x45 yerine 205 daha iyi olur mesela. Bu seferde görüntü bozuluyor ama kışın kim dert eder dersen ve f/p açısından denk getirirsen alabilirsin.

Petlas bence yeterli olur. Geçen kış 6-7 yaşında diş derinliği bitik kış lastiği kullandım. Lastikler gerçekten kötü idi. Birde o lastikler araç üzerinde yazın Almanya'dan TR'ye gelmişti. O haliyle bile hiç bir yerde kalmadım ve aksi gibi sorunsuz bir lastik gibi yol almaya devam ediyordu. Kış lastiğine uçuk kaçık  rakamlar vermene gerek yok bence.
Yani orjinal ölçüye dönmek 225'e göre daha mantıklı o zaman. 205 biraz fazla küçük kalır abi yay falan da takılacak  ya görüntü çok bozulur.

Arada kaldım diyebilirim. Yaz lastiği konusunda sıkıntı yoktu markalar ve modeller belliydi ama kışlık bildiğin bot giymek gibi. Yumuşak ve sıcak tutsun yeter mi diyelim :)

O zaman netten biraz kurcalayayım olmazsa bir petlas bayisine gidip fiyat sorarım. Sıkıntı internetteki fiyatın üstünde fiyat çekiyor (üstü derken de az buz değil) o yüzden yine internetten almam gerekecek. Bakalım.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ssg

Örnek olarak

Yani orjinal ölçüye dönmek 225'e göre daha mantıklı o zaman. 205 biraz fazla küçük kalır abi yay falan da takılacak  ya görüntü çok bozulur.

Arada kaldım diyebilirim. Yaz lastiği konusunda sıkıntı yoktu markalar ve modeller belliydi ama kışlık bildiğin bot giymek gibi. Yumuşak ve sıcak tutsun yeter mi diyelim :)

O zaman netten biraz kurcalayayım olmazsa bir petlas bayisine gidip fiyat sorarım. Sıkıntı internetteki fiyatın üstünde fiyat çekiyor (üstü derken de az buz değil) o yüzden yine internetten almam gerekecek. Bakalım.
Hocam buraya da yazmistimda belirteyim tekrar. Bizede aynisi oldu. Internette 310 liraydi bayide 360 lira fiyat cektiler. Bizde soyledik internette 310 lira diye. Bolge mudurunu aradi bayi sahibi. Bolge muduru benimle konustu. Sizede internetteki fiyattan veriyoruz dedi. Sokme takma islemleri dahil tanesini 320 liradan aldik bayiden. Isterseniz sizde bir belirtin internette bu fiyattan satiyorlar diye.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

rain man

Örnek olarak

Hocam buraya da yazmistimda belirteyim tekrar. Bizede aynisi oldu. Internette 310 liraydi bayide 360 lira fiyat cektiler. Bizde soyledik internette 310 lira diye. Bolge mudurunu aradi bayi sahibi. Bolge muduru benimle konustu. Sizede internetteki fiyattan veriyoruz dedi. Sokme takma islemleri dahil tanesini 320 liradan aldik bayiden. Isterseniz sizde bir belirtin internette bu fiyattan satiyorlar diye.
Tamamdır eyvallah. Dediğiniz gibi yaparım ben de o zaman.

Linos

Giulietta için kış lastiği arıyorum. Ankara'da kullanacağım için muhteşem bir kar performansı beklemiyorum. Lâkin yol tutuş elbette önemli. Bilindik markalarda 400 TL'nın aşağısını görmek biraz zor. Araştırırken Falken markasını gördüm. Genel anlamda memnun olmayan yok gibi. Falken 225/45 R17 94V Eurowinter HS449 XL Lastik kullanan, yorum yapabilecek olan var mı? Ucuz diye riske girilir mi sizce?

ku2

Giulietta için kış lastiği arıyorum. Ankara'da kullanacağım için muhteşem bir kar performansı beklemiyorum. Lâkin yol tutuş elbette önemli. Bilindik markalarda 400 TL'nın aşağısını görmek biraz zor. Araştırırken Falken markasını gördüm. Genel anlamda memnun olmayan yok gibi. Falken 225/45 R17 94V Eurowinter HS449 XL Lastik kullanan, yorum yapabilecek olan var mı? Ucuz diye riske girilir mi sizce?

Ben kullanıyorum. 225-40-18
Aynısı var bende. Memnunum.
Geçen kış aldım. Premium markaların bir altıdır.. Gayet iyi fiyat performansı.

Bir de söylemeden edemicem :)
Lütfen birşey yazmadan önce forumda arama yapın.
Forumda arama yapsanız ..ve sadece "falken" yazsanız..bir sürü yazı çıkıyor.

--

Linos

Ben kullanıyorum. 225-40-18
Aynısı var bende. Memnunum.
Geçen kış aldım. Premium markaların bir altıdır.. Gayet iyi fiyat performansı.

Bir de söylemeden edemicem :)
Lütfen birşey yazmadan önce forumda arama yapın.
Forumda arama yapsanız ..ve sadece "falken" yazsanız..bir sürü yazı çıkıyor.

Teşekkür ederim cevap için... Elbette arama yaptım. Lâkin kullanıcı yorumundan ziyade, kağıt üzerinde yazanlar üzerine farazi yorumlar vardı (yahut ben bulamadım). İstediğim, sizin gibi bizzat kullanan kişilerin yorumuydu. Tekrar teşekkürler...

ku2

Rica ederim. Benim aracın konusuna bakın.. Orada da yorumlarım var. Oldukça sessiz bir lastik. Lastik incelemelerine bakıp almıştım. Fiyatına göre çok beğendim açıkcası. Diğer aracımda da Kumho kW27 var. Onu da tavsiye ederim. Açıkcası ben kış lastiklerinde premium marka çok tercih etmiyorum. Yaz lastiklerinde ise hep premium.

--

nazamarya

Eğer Petlas düşünen varsa 225/40 R18 ölçüsü için en iyi fiyatı burada buldum. Nokian'dan haber bekliyorum yoksa ben de sanırım Petlas'ı alacağım.

Lastikler: 332TL
Kargo: 28TL
İlk Üyelik Hediye Puanı: 50TL
CardFinans Puan:100TL

İndirimler Sonrası Adeti: 302TL kargo dahil oluyor.

Hepsiburada 371TL ise bayilerde de fiyatlar hemen hemen aynıdır. 4 lastikte 280TL iyi indirim.

rain man

Merhabalar. Merağımdan soruyorum. Kış lastiklerinde H'ın üzerine çıkıyor mu ki hız kriteri? Bu v'ler falan kış lastiklerinde yanlış işaretleme diye biliyorum?

Onun haricinde fiyat iyi gerçekten. Ben de haftaya buradaki bayisinden geçiyorum petlas snowmaster'a. 4'ü için 900.

sbk0655

Bende 225 40 18 için dunlop ace 2 aldım. Fiyat olarak almak isteyene yardimci olurum.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nazamarya

Bende 225 40 18 için dunlop ace 2 aldım. Fiyat olarak almak isteyene yardimci olurum.

Lastiği bulamadım. Link atar mısınız hangi lastik? Bir de fiyatı nedir?

sbk0655

241259601 nolu ilan daki lastik sahibinden com da ki lastigi aynısı.

06BA7907

kış geldi lastik sorusu yine gündemde. ben de jant 18 inc olduğu için bu boyutta bir lastik alıcam. işyerinden falken kullanan ve olumlu yorumları olanlar var. mesela önceki lastiği hankook ve falken hem daha ucuz hem de daha iyi, onu tavsiye ederim demişti. sanırım ben de fiyat ve performans yönünden falken i tercih edicem. zaten 1. sınıf markalar 450-500 tl civarında. falken ile ilgili ankarada fiyat konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa, bu tabi güzel olur...
yaşamak direnmektir.

coolistanbul

2014-2015 uretimi sıfır km Goodyear UltraGrip 7+ larla kişa merhaba :-)
( 205/55/16 )
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

nazamarya

225/40 R18 fiyat ve performans olarak uzun süredir araştırmasını yapıyorum. İnternet fiyatları ile bayi fiyatları arasında 1 adette 50-100TL arasında ciddi değişiklik gösteriyor. 4 lastikte 200-400TL arasında fark ediyor.

400-500TL aralığında Pirelli Sottozero 3, GoodYear UG Gen1, Nokian WRD4

350-400TL aralığında da Petlas w651

300-350TL aralığında Nexen, Kumho, Hankook, Marshall

250-300TL aralığında Falken HS449

Pirelli Sottozero ve Goodyear UG G1 performans olarak iyi sonuçlar almış fakat 430TL altında fiyat yok. Hatta bayiler 460-470 TL den aşağı fiyat vermediler. Diğer grupları lastik etiketinden dolayı tercih etmedim.

Bayilerin 410-475TL arasında fiyatlar verdiği, internette 377TL ile Nokian WR4'den yana yaptım. Petlas ya da Nokian fiyat olarak aynı noktaya gelince lastik etiketinden dolayı Nokian'ı daha mantıklı buldum. İlerleyen günlerde gözlemlerimi paylaşırım.

alperuzi

D3'ten ben baya memnunum, D4 den de eminim ki memnun kalırsınız ;)

nazamarya

D3'ten ben baya memnunum, D4 den de eminim ki memnun kalırsınız ;)
Tek fikir alamadığım nokta yanaklar. 225/40 R18 için WRD4 ne kadar dayanıklı olur bilmiyorum. Yoksa yol tutuş ve konfor olarak iyi izlenimler okudum.

alperuzi

O boyda zaten büyük ihtimalle XL olacağı için (takviyeli yanak) sorun çıkaracağını zannetmiyorum. D3'ler hakkaten oldukça konforlular.

coolistanbul

yaz lastigini uygun fiyata getirmek istiyorsaniz internette bazi guvenilir sitelerde iyi fiyatlar var hatta bazilari  anlasmali istasyonlarda sokme takma yi da fiyata dahil etmisler 2016 da hem euro daha artmis olacak hemde yaz lastigi zamani geldigi icin fiyatlarda talep sebebiyle yukselecek. Alip kenara koymak iyi bir ekonomik cozum. Cogu Lastiklerin uretim tarihleri de 2015.
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

Sercan Keklik

225/40 R18 fiyat ve performans olarak uzun süredir araştırmasını yapıyorum. İnternet fiyatları ile bayi fiyatları arasında 1 adette 50-100TL arasında ciddi değişiklik gösteriyor. 4 lastikte 200-400TL arasında fark ediyor.

400-500TL aralığında Pirelli Sottozero 3, GoodYear UG Gen1, Nokian WRD4

350-400TL aralığında da Petlas w651

300-350TL aralığında Nexen, Kumho, Hankook, Marshall

250-300TL aralığında Falken HS449

Pirelli Sottozero ve Goodyear UG G1 performans olarak iyi sonuçlar almış fakat 430TL altında fiyat yok. Hatta bayiler 460-470 TL den aşağı fiyat vermediler. Diğer grupları lastik etiketinden dolayı tercih etmedim.

Bayilerin 410-475TL arasında fiyatlar verdiği, internette 377TL ile Nokian WR4'den yana yaptım. Petlas ya da Nokian fiyat olarak aynı noktaya gelince lastik etiketinden dolayı Nokian'ı daha mantıklı buldum. İlerleyen günlerde gözlemlerimi paylaşırım.

bahsettiğiniz ebatta sottozero 3 sahibiyim. Şiddetle tavsiye edilir. Ayriyetten babamın arabasında (Citroen Picasso c4) Sotto Zero 2 kullanmaktayız. Ebattan ötürü 3 üretimi yoktu. 2 Sezondur kullanıyor. Her otomobil camiasından birileri ile muhabbet açıldığında ki kendisi koyu michelincidir :) ısrarla sotto zero yu önermekte
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sercan Keklik

Herkesin beklediği kıyasladığı iki lastiği değerlendirelim :)

Pirelli PZero & Goodyear f1 Asymmetric 2

Konfor: Pzero Şu güne kadar 4 Takım kullanma fırsatım oldu. Lastik konfor olarak kesinlikle 4 yıldız. Neden 4? 5 değil? Goodyear f1 Asimetrik kesinlikle daha konforlu bu konuda lastik hamurları aynı olmasına ragmen, Lastik yapısından ötürü PZero daha sert. Hangi yapı bu yapı? Çifte yanak koruması. Zira Pzero alan bir kişi f1 i kullanana kadar aradaki farkı anlayamaz konfor açısından.

Islak Zemin: Islak zeminde Pzero bi nebze f1 e göre daha hızlı tepkiler vermekte.

f1 Kanalları:

Pzero Kanalları:

Pzero kanal olarak biraz daha farklı bi yapıya sahip olduğu için sanırım daha iyi tahliye yapıyor.

Zira! Pzero yu 8 derece altında kullanmanız çok zor. Lastikler çok sertleşiyor ve Ses yapmaya başlıyor fakat bu sesler KAT KÜT PAT tarzında sesler :) Öncelikle bir servis yolu tutuluyor, AKS lar, Ön takım kontrol ediliyor zira yanlış hareket. Sorun lastikte.. f1 Lerde bu problem yok. ( En azından kendim ve yakın çevremde yok)

Kuru Zemin: Pzero lar çok kısa sürede yola adapte oluyor. Isıtmanıza gerek kalmayacak kadar bir sürede size istediğiniz tüm tepkileri veriyor. f1 ise ısınana kadar lastiği komple unutun. Patinaj, yanal kayma, fren mesafesi kesinlikle yok.

Balans: Belki gözden kaçan fakat en önemlı faktör. F1 kullanıcıları balans şikayetiden çok fazla müzdarip. Forumdan kullanıp lastik değiştirenler bile var. Zira Pzero da böyle bir faktör yok.

Pazarda ki en büyük Satış Avantajı:

Aldığınız Tüm Pzero serileri 18 ve üzeri lastikler ilk 6 ay sizin hatanız bile olsa ücretsiz birebir değişim. 6 aydan sonra %50 ödeyerek değişim hakkınız var. Tabi kampanya için 4 adet lastik almanız lazım ve sadece 2 tane verebiliyorlar. Zira lastik hatalı değil, eskidi değiştiriyim diye bir mantık yok. Bunun haricinde 1 yıl boyunca çekici hizmeti, yol yardım hizmeti ücretsiz.

Goodyear da ise değişim yok. Aldın mı? Aldın, Sattık mı? Sattık. Herkese hayırlı yolculuklar.. Zira yol yardımla alakalı bır kampanyası varmı bılemıyorum.

Detaylı kıyaslamayı göz önünde bulundurmuyorum. CS5 de kullanan biri olarak tercihim hep Pzero dan yana oldu. Sebebi Müşteri hizmetleri, uygun fiyat, konfor, tepkileri oldu. Pistte bile bana mükemmel şekilde cevap veren bir lastik olduğu için başka maceralar aradığımda problem yaşadığımı gördüm.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ku2

Sercan..al benden de o kadar.
Şu an Michelin PS3 var aracımda..2014 yılı. Araç ile beraber geldi.
Fena değil..Islak kuru şöyle bir baktım..Güzel tepkileri.

Ancak kesinlikle ve kesinlikle P ZERO ve CONTINENTAL SC5 diyorum.

--