Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Sercan..al benden de o kadar.
Şu an Michelin PS3 var aracımda..2014 yılı. Araç ile beraber geldi.
Fena değil..Islak kuru şöyle bir baktım..Güzel tepkileri.

Ancak kesinlikle ve kesinlikle P ZERO ve CONTINENTAL SC5 diyorum.

sc5 de güzelde 15 binde lastik tüm özelliğini yitiriyor :)

Yalnız şunu da değerlendirmek lazım, Pzero Istanbul Asfaltı için en uygun bence, Diğer illerdeki asfalt kalitesine göre de lastik karakteri farklı özellikler gösteriyor.

İstanbulda oturan biri f1 veya pzero ile mutlu mesut olabilir :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

rain man

Sivas'ın doğusunda ise asfalt kalitesi daha düşük olduğundan Michelin ve continental serisi oldukça yumuşak kalıyor.

Buralarda tavsiye edilen ise bu sebepten dolayı Bridgestone.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Alfadanadam

Mito'ya F1 almıştım arabayı alır almaz. İnanılmaz memnun kaldım. Muhtemelen o ebatlarda bir daha farklı lastik almam.

coolistanbul

F1 ler geldi ve depolandı
Kış sezonunda yaz lastiği almak oldukça karlı bir yaklasimmis :-)

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

nazamarya

225/40 R18 fiyat ve performans olarak uzun süredir araştırmasını yapıyorum. İnternet fiyatları ile bayi fiyatları arasında 1 adette 50-100TL arasında ciddi değişiklik gösteriyor. 4 lastikte 200-400TL arasında fark ediyor.

400-500TL aralığında Pirelli Sottozero 3, GoodYear UG Gen1, Nokian WRD4

350-400TL aralığında da Petlas w651

300-350TL aralığında Nexen, Kumho, Hankook, Marshall

250-300TL aralığında Falken HS449

Pirelli Sottozero ve Goodyear UG G1 performans olarak iyi sonuçlar almış fakat 430TL altında fiyat yok. Hatta bayiler 460-470 TL den aşağı fiyat vermediler. Diğer grupları lastik etiketinden dolayı tercih etmedim.

Bayilerin 410-475TL arasında fiyatlar verdiği, internette 377TL ile Nokian WR4'den yana yaptım. Petlas ya da Nokian fiyat olarak aynı noktaya gelince lastik etiketinden dolayı Nokian'ı daha mantıklı buldum. İlerleyen günlerde gözlemlerimi paylaşırım.

Nokian wr d4 bugun geldi.
İslak zeminde yol tutusu gayet iyi.
P zero dan sonra sanki arac sifirlanmis gibiydi konfor da cok iyi.
Kar performansini da sonra eklerim.

Cikan p zero lastiklerini yaz sezonunda GoodYear F1 ile degistirmeyi planliyorum.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

coolistanbul

Goodyear Eagle F1 A2 :

yorumlara dikkat !!!

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

emree

Birkaç sayfa önce bahsetmiştim, tekrar belirtmek istiyorum. Aracı aldığımda üzerinde ilk defa karşılaştığım Riken marka bir lastik vardı. Kış lastiği olarak ise Michelin Alpine'ler lastikçide duruyordu. Geçen sene Aralıkta kışlık lastikleri taktığımda 159'umun gerçekten ne kadar sağlam yol tutuşunun olduğunu anladım ve yaza girerken kesinlikle Goodyear Pirelli Conti klasmanında bir lastik alacağım dedim. Fakat aracın çıkan ekstra masrafları yüzünden lastiklere ayıracak bütçe kalmayınca mecburen Riken'leri mart-nisan gibi geri takmıştım. Tabi araçta hissedilir yol tutuş kaybı oluştu, her zaman rahatça aldığım virajlarda araba özellikle önden kaymalara başladı. Dün kışlık Michelin'leri tekrar takıp virajlardaki tepkilerine baktım, gerçekten büyük farklar var Riken'lerle.

Kısacası; Riken marka lastikleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çıkarıldığı gibi de attım lastikleri, bakalım seneye mart-nisanda ne yapacağız :)
Belki bi 18" 8C yapıp güzel bi lastikle seti tamamlarız.

Tabi öncelikle forumun çözülemeyen sorunlarından "replika jant kullanılmalı mı kullanılmamalı mı" sorusunu kendi içimde cevaplamalıyım   :lol:

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login şu anda insignia ile birlikte 6. arabamda toplam 14. takım jantımdayım.. bunların 9'u replika idi... 19" bbs ch'ler de replikaydı...çeşmede yüksek süratte inanılmaz bir çukura girdim ve araba yalpamaya başladı..allahtan yüksek süratlere çıkıldığında titreşim vs. ortadan kayboluyordu tüm yolu gelebildim.
sonuç olarak baktığımızda jant tek yerden yamulmuştu ve düzelttirildi..açıkçası o çukurda ben kırılmış olmasını bekliyordum.. 19" replika bir jant, olması gereken ebattan daha ince bir lastiğe rağmen yüksek hızda çukura girip kıramadıysam , ben bi 9 takım daha replika jant kullanırım.. çok netim bu konuda.

lastik olarak ise, şu anda insigniada sıfır kumho ku39 kullanıyorum..goodyear eagle f1'den sonra çok komik bi lastik olarak geliyor bana.
kuruda problem yok.
ıslakta ise tutuş neredeyse yok.
sürüş tarzım belli, gazlamam etmem, yağmurda ise zaten pek dışarı çıkmam , çıksam da gazlamayacağımı bildiğim için, bütçemin düşük olması sebebiyle sıfır lastik almak durumunda kaldığım için ku39 aldım...
kar falan zaten bahsetmeme gerek yok sanırım, kar varsa ben arabayla çıkmam bu çok net..kar lastiğim de olsa , denyonun biri gelir vurur huzurum kaçar diye düşünürüm hep.

önemli olan ne istediğin...sürüş tarzın nedir? yağmur çamur karda çıkar mısın? otur bunları düşün ona göre karar ver.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

emree

You are not allowed to view links. Register or Login şu anda insignia ile birlikte 6. arabamda toplam 14. takım jantımdayım.. bunların 9'u replika idi... 19" bbs ch'ler de replikaydı...çeşmede yüksek süratte inanılmaz bir çukura girdim ve araba yalpamaya başladı..allahtan yüksek süratlere çıkıldığında titreşim vs. ortadan kayboluyordu tüm yolu gelebildim.
sonuç olarak baktığımızda jant tek yerden yamulmuştu ve düzelttirildi..açıkçası o çukurda ben kırılmış olmasını bekliyordum.. 19" replika bir jant, olması gereken ebattan daha ince bir lastiğe rağmen yüksek hızda çukura girip kıramadıysam , ben bi 9 takım daha replika jant kullanırım.. çok netim bu konuda.

lastik olarak ise, şu anda insigniada sıfır kumho ku39 kullanıyorum..goodyear eagle f1'den sonra çok komik bi lastik olarak geliyor bana.
kuruda problem yok.
ıslakta ise tutuş neredeyse yok.
sürüş tarzım belli, gazlamam etmem, yağmurda ise zaten pek dışarı çıkmam , çıksam da gazlamayacağımı bildiğim için, bütçemin düşük olması sebebiyle sıfır lastik almak durumunda kaldığım için ku39 aldım...
kar falan zaten bahsetmeme gerek yok sanırım, kar varsa ben arabayla çıkmam bu çok net..kar lastiğim de olsa , denyonun biri gelir vurur huzurum kaçar diye düşünürüm hep.

önemli olan ne istediğin...sürüş tarzın nedir? yağmur çamur karda çıkar mısın? otur bunları düşün ona göre karar ver.

Teşekkürler Volkan. Zaten replika jant alma yönünde ağır olan düşüncemin başlıca sebeplerinden biri de senin tecrübelerin. Geçenlerde de bahsetmiştin bu durumdan. 8C'lere de önceden pek ısınamama rağmen TEM'de karşılaştığım You are not allowed to view links. Register or Login da görünce baya bi heveslendim. Denk getirirsem öyle bi kombinasyon yapabilirim ben de.

Lastik konusunda ise, yağmur çamurda çıkarım açıkcası ama karda pek çıkmam. Gerçi birazdan, mesai sonrası Ankaraya çıkıyorum ama şuan için temiz görünüyor yollar. Goodyear F1 A. hakkında söylenen onca olumlu yorumdan sonra, alacağım lastik o olur büyük ihtimalle.

Mart ayı gelsin bakalım nolcak, bütçe en önemli kriter bu konularda :)

147BLACK

Babam, 156'sına MARSHALL marka kar lastiği almış tanıdıktan.
Araç kesinlikle yol tutmuyor ve hoplayıp zıplıyor. Bende PETLAS var senelerdir, öncesinde de Lassa kullandım kar lastiğinde öyle bir şey yoktu.
Bu MARSHALL'lar bildiğim çok kötü bir lastik...
Var mı başka bilgisi veya tecrübesi olan.  :haydi:
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

coolistanbul

Marangoni çok iyidir sanırım Pirelli nin üretimi öneririm

AŞK YAZILIR ALFA ROMEO OKUNUR

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

rain man

Kışlık lastik maceramızı önceki gün Michelin crossclimatelar ile sonlandırdık. Ne yazık ki koskoca ilde 215 45 17 kullanan başka araba olmasa gerek, yine orjinal ölçüden şaştık. Ama crosslar 4 mevsim gidebileceğini çok tatlı gösterdi.

Hızlanması neredeyse primacy 3ler ile aynıydı kalkışta biraz ağır olması dışında. Frenaj daha güven verici idi özellikle kuruda. Mevsim değişkendi yol boyunca bolu tarafında yol açıktı ama bi araba önümde savruldu şerit dışına çıktı Allahtan başka araç yoktu yanında. Yol tutuşu güven verdi.

Özellikle yazı kişi belli olmayan şehirlerde yaşıyor olsam seve seve kullanırım öyle diyeyim.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

TRSemih

BİLİYOR MUYDUNUZ ?

Lastik aşınma miktarı çizgisi:
Lastik tabanında bulunan bu kabartma çizgilerin amacı lastiğin ne kadar aşındığını göstermektir. Lastiğin diş yüksekliği, lastik kullanıldıkça aşınıp bu çizgiye geldiği zaman güvenli sürüş özellikleri çok azalmış anlamına gelmektedir ve yol tutuş azalır.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

kaan_ist

225/40 R18 fiyat ve performans olarak uzun süredir araştırmasını yapıyorum. İnternet fiyatları ile bayi fiyatları arasında 1 adette 50-100TL arasında ciddi değişiklik gösteriyor. 4 lastikte 200-400TL arasında fark ediyor.

400-500TL aralığında Pirelli Sottozero 3, GoodYear UG Gen1, Nokian WRD4

350-400TL aralığında da Petlas w651

300-350TL aralığında Nexen, Kumho, Hankook, Marshall

250-300TL aralığında Falken HS449

Pirelli Sottozero ve Goodyear UG G1 performans olarak iyi sonuçlar almış fakat 430TL altında fiyat yok. Hatta bayiler 460-470 TL den aşağı fiyat vermediler. Diğer grupları lastik etiketinden dolayı tercih etmedim.

Bayilerin 410-475TL arasında fiyatlar verdiği, internette 377TL ile Nokian WR4'den yana yaptım. Petlas ya da Nokian fiyat olarak aynı noktaya gelince lastik etiketinden dolayı Nokian'ı daha mantıklı buldum. İlerleyen günlerde gözlemlerimi paylaşırım.

Nokian wr d4 bugun geldi.
İslak zeminde yol tutusu gayet iyi.
P zero dan sonra sanki arac sifirlanmis gibiydi konfor da cok iyi.
Kar performansini da sonra eklerim.

Cikan p zero lastiklerini yaz sezonunda GoodYear F1 ile degistirmeyi planliyorum.
Ben 2 senedir nokian kullaniyorum kislik ve yazlik olarak. 2sinden de memnunun. Ozellikle kisliklardan. Karda gram oynamiyor. Sanki pençeleri var. Karli yolu tutup kendine dogru cekiyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ormanci

Yalnız şunu da değerlendirmek lazım, Pzero Istanbul Asfaltı için en uygun bence, Diğer illerdeki asfalt kalitesine göre de lastik karakteri farklı özellikler gösteriyor.

Conti için hep aynı şeyi söylüyorlar, SC5 de özelliğini çabuk yitiriyorsa kötüymüş, çok övülen bi lastikti...

PZero kullanıyorum, acayip memnunum ama ah bu kadar sert ve sesli olmasa... :)

Geçende sizden çıktıktan sonra kışlıkları taktırmaya gittim, Pirelli Sottozero2 var, Pzero'lardan sonra yumuşacık geldi, araba yumuşadı resmen :) Böyle farkları pek anlamazdım ama ciddi ciddi arabanın karakteri değişti :)

OnurCangir

Conti için hep aynı şeyi söylüyorlar, SC5 de özelliğini çabuk yitiriyorsa kötüymüş, çok övülen bi lastikti...

Geçende sizden çıktıktan sonra kışlıkları taktırmaya gittim, Pirelli Sottozero2 var, Pzero'lardan sonra yumuşacık geldi, araba yumuşadı resmen :) Böyle farkları pek anlamazdım ama ciddi ciddi arabanın karakteri değişti :)

Onur Bey ben de pzerolarla ilgili bu yazıları okudukça acaba diyorum. Kendi arabamda 16"'ten tek bir seferde 17" + 3.5 yay + pzerolara geçtim. Hem ses hem de sertlik olarak epey bir değişti aracın yürümesi. Ama hem jant büyüttüğüm, hem lastik değiştiğim, hem de yay taktırdığım için hangisi ne kadar etkiledi birşey söyleyemiyorum. Yol tutuşu fren mesafesi çok tatminkar. Ama ses kısmı ve sertlik konusunda lastiğin epey bir payı varmış anladığım kadarıyla.

admin

Zamanında babam 164'e eski Good Year lastikleri yerine Michelin taktırmıştı, sanırım Michelin MXV 3A idi. Eskisi ile yenisi arasında inanılmaz  fark vardı.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Sercan Keklik

Onur Bey ben de pzerolarla ilgili bu yazıları okudukça acaba diyorum. Kendi arabamda 16"'ten tek bir seferde 17" + 3.5 yay + pzerolara geçtim. Hem ses hem de sertlik olarak epey bir değişti aracın yürümesi. Ama hem jant büyüttüğüm, hem lastik değiştiğim, hem de yay taktırdığım için hangisi ne kadar etkiledi birşey söyleyemiyorum. Yol tutuşu fren mesafesi çok tatminkar. Ama ses kısmı ve sertlik konusunda lastiğin epey bir payı varmış anladığım kadarıyla.

Allah Allah şu ses benim hiç bir kullandıgım ebatta yok çok merak ediyorum dogrusu bi ara geldiginde bi teste cıkalım :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

mahoretti

2 sene önce vize zamanı CS5 almıştım. 20000 KM hemen hemen yapılmış. Son 1 aydır ani frenlerde ABS bolca devreye giriyordu. Hele bir keresinde tamam kaldırıma çıktım dedim ama durdu son anda. Kısa ömürlü olduğu söyleniyordu ama "fiyat / performans / KM" olarak değerledirdiğimizde KM başına maliyeti YÜKSEK kalıyor. Birde sol ön lastiğin iç kısmında yırtık oluşmuş. Bir parça kalkmış. Vizeden geçmedi bende vize 2.plan güvenlik ön plan diyerekten hemen o an bir lastikçiden önlere 2 lastik aldım aysonu olması itibari ile tanesi 175TL ye. Çin malı. Winrun marka. You are not allowed to view links. Register or Login
ilk izlenim gayet güzel. Fren denemeleri yaptım ama ABS girmedi daha önceki yerlerde. Virajlarda araç sabit kalıyor. Gaza dokununca virajda önlerde bir gariplik olmuyor aynen devam ediyor. Yollardaki şerit kabartılarında (yola dik konan kabarık yavaşlama çizgilerinde) sesler arttı CS5 e göre.

Doğa Tosun

Goodyear Ultragrip 8'leri takalı bayağı oldu. Son vizelerimin olduğu hafta eve hep geç döndüm. Buzlanma ciddi vardı Ankara'da geçtiğimiz 1-2 haftada. Hiç problem yaşamadım. Sanırım bundan sonra kışlıkta da favorim goodyear ultragrip 8. Hayırlısıyla bide kar yağsa da karda denesem :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

coolistanbul

Az sonra 2015 üretimi sıfır durumda Goodyear Ultragrip 7+ lari İstanbul'un sağlam karında test edeceğim bakalim sonuç nasil olacak otoparktan ve sokaktan cikabilirsem gerisi kolay olacaktır...

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

ssg

Goodyear Ultragrip 8'leri takalı bayağı oldu. Son vizelerimin olduğu hafta eve hep geç döndüm. Buzlanma ciddi vardı Ankara'da geçtiğimiz 1-2 haftada. Hiç problem yaşamadım. Sanırım bundan sonra kışlıkta da favorim goodyear ultragrip 8. Hayırlısıyla bide kar yağsa da karda denesem :)

Bende de Ultragrip 8 var. Kar yağsada bi görsem diyorum :D
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

DcD-Semih

Pirelli SnowControl Series III

Lastikleri alalı 2 aydan fazla oldu, ilk aldığımda havalar 14-22 derece arasında seyrediyordu biraz erken taktırmış bulundum. Kesin deli gibi yol gürültüsü, frenlemede aşırı mesafe uzaması, virajlarda yatma sorunları çekeceğim derken hiçbiri ile karşılaşmadım. Kuru ve 7 derecenin üstünde dahi çok iyi iş yaptılar ve en güzel tarafı sıcak havaya ve o kadar zorlamama rağmen ne dişlerde yıpranma ve ne kopmalar gerçekleşti.

Ancak asıl testi son 1 haftadır yapıyorum havalar 7 derecenin altına düştü ve iki gündür malum yoğun kar yağışı var. Dün Şile otobanında dolu yağdı birçok kış lastiği olan araçlar dahil kenara çekip beklemek zorunda kalırken ben bir problem yaşamadım, bu sabahda yaklaşık 60km yol teptim çoğunlukla temizlenmemiş kar birikmiş yollardı. Tarif etmek gerekirse hiç patinaja kalmıyor veya kusursuz bir şekilde frenleme yapılıyor diyemem elbetteki ancak bir kış lastiğinin kar üzerinde nasıl davranması gerekiyorsa öyle davranıyor. Hiç korkutmadı hiçbir virajda arkamı yanımda görmedim :) Özellikle frenlemelerde çok istikrarlı kararlı bir şekilde yavaşlattı arabamı. Karlı yollar dışında ıslak zeminlerde yağmurlu havalarda daha bir sevdim lastiği, kışın en fazla 1 2 hafta kar görüyoruz ondan sonrası hep yağmur o yüzden ıslak zemin performansı da benim için önemli. Aquaplaninge kaldığını nerdeyse hiç görmedim, mecburi olarak o kadar su birikintisine hızlı dalmama rağmen lastikler hiç yüzmedi, su tahliyesi oldukça başarılı.

Karsız yolda, ıslak veya kuru zeminde ideal hava sıcaklıklarında yol tutuşu ise dediğim gibi yumuşak hamurlu bir lastik biraz yanal yatmalar oluyor elbetteki fakat spor yaylarında etkisiyle ölümcül bir kayma yaşatmadı, çok zorladığımda önden kaymalar oldu fakat tek yapmanız gereken hafif bir lift off arka taraf hemen rayına oturuyor. Nerdeyse yazlık lastikler karar iyi direksiyon tepkileri verdiriyor araca.

Babamın aracında Goodyear Ug8 ler mevcut araç Chevy Cruze, sessizlik kıyaslamamı onlar ile yaparsam belki aracımda yalıtım olması etkiliyordur bilmiyorum fakat çok daha sessiz, yol gürültüsü 120-130km/h hıza kadar rahatsız edici değil, cam açmadan aracın içinde lastik uğultusu duymak oldukça zor. Kauçuğu oldukça yumuşak bir lastik.

İşin özü tam bir fiyat/performans lastiği, rakiplerinden daha ucuz, bir Sottozero kadar başarılı olmasada Pirelliye olan sempatimi hiç kaybettirmedi.

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ahmet_hulusi

4 adet mentor kış lastiğim var. Saçma sapan bir marka diye çekincelerim vardı ancak 2 günlük performansı beni epeyce şaşırttı. Karların yığınlarının ve yokuşlarının olduğu ümraniyede banamısın demedi. Şaşırdım gerçekten. Acaba bu lastikten değilde o yokuşları çıkmayan araçların motor hacmi ve beygirlerinin düşük olmasıyla da alakadar mıdır? Neysem yaz lastiklerim pirelli p7-zero performansı bir önceki lastiğim continental'e kıyasla daha iyi.
2005 156 1.6 TS Distincitive
2013 Mitsubishi ASX Intense
2011 Passat 1.6 TDI Blumotion Comfortline
Bir sonraki E60 5.20 d lci mi olur bilemem ama finalim 159

coolistanbul

Az sonra 2015 üretimi sıfır durumda Goodyear Ultragrip 7+ lari İstanbul'un sağlam karında test edeceğim bakalim sonuç nasil olacak otoparktan ve sokaktan cikabilirsem gerisi kolay olacaktır...

Goodyear Ultragrip7+ ,  bir harikaymış karda,  eşe dosta herkese tavsiye :-))

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT