Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sabrican

You are not allowed to view links. Register or Login
Aracın ar-ge aşamasında süspansiyon sistemi ve sürüş dinamikleri üzerine geliştirme yapılırken lastikler için de bir kaç farklı setup seçilerek test düzenekleri oluşturulur. Bunlar örnek vermek gerekirse 205/55R16, 225/45R17, 225/40R18 olarak seçilmiştir. Bu olası üç farklı setup için ortak paydada bulunan bir sub-optimal (birtakım tavizler verilerek ortak payda için en uygun) çözüm bulunur. Halihazırda bu bile ideal tasarım değilken lastiği üreticilerin skalasında bulunmayan bir ölçüyle değiştirmek belki normal koşulların 90%'inda bariz performans sapmaları olarak karşımıza çıkmasa bile bir belirsizlik unsurudur. Aracınızın performansı nadir de olsa bazı durumlar için "kestirilemez" niteliktedir. Bu skala dışı seçim size yukarıda bahsi geçen sub-optimal tasarımdan biraz daha uzaklaşmanız anlamına gelmektedir. Özetle: üretici tavsiyesi harici lastik ebadı ve/veya lastik basıncı risk faktörlerinin artmasıdır. Eğer lastiklerinizi almamış olsaydınız size tavsiyem konfor iyileştirmesini uygun ebatta yumuşak karakterli bir seçimde aramanız olurdu.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Güzel karşılama olmuş :yukari-ok: Saygılar.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

admin

Arkadaslar bende yeni vur guilietta sahibi olaraktan aracin bu kadar sert oldugunu anlayamadan cok yakin arkadasimdan araci aldim. Ve ilk is olarak aracin orjinal 225 45 17 olan lastiklerini deneme amacli 225 50 17michelin olarak degistirdim ve kayda deger bir yumusama elde ettim. Yaklasik %3 luk bir sapma oldugunu ve cok sikinti gorunmedive surtme olmadi. Sizlere sirum yol tutusucok farkedermi...

Daha önce başka Alfa Romeo modeli kullandınız mı bilmiyorum ama Giulietta'ya sert demek haksızlık olur. Kesinlikle sert bir otomobil değil. Lastik seçiminiz zaten yanlış olmuş bu arada ve You are not allowed to view links. Register or Login gerekli açıklamayı yapmış.
Bu saatten sonra geriye bir tek hoşgeldiniz ve Giulietta ile lastiklerinizi güle güle kullanın demek kalıyor.  :alfisti:
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

mustafa26

Merhaba herkese, iyi forumlar öncelikle.
Net bir cevap aradığım net sorum şu; 156 2.0ts aracımı 17" jant ile aldım ve lastik arayışındayım 16 lastiklerle arasında adeta uçurum varmış(ara ölçülerde özellikle). Sorun yaşamayacağım max ve min ölçüleri nedir bu jantın? Şu an mevcut lastiğim 205 45 17 ve yıpranmışlığın da getirdiği traktörümsü sertlik var. 225 45 veya 225 50 lastiğe geçsem ne yaşarım ? Tecrübelerinize ihtiyaç duyuyorum, şimdiden teşekkürler
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Theillest

Önerilen 215 45 17 sıkıntı çıkmaz benim kullandığım 225 45 17 koni amortisör ve voglant yayla sıkıntı yok ama arka taraf takozların durumu kötüyse sürtebilir değişim yapınca sıkıntı kalmadı 225 45 ile aktif sıkıntısız kullanıyorum kışlıklarlada.

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

mustafa26

Orjinal amortisor ve orjinal yayları ile kullanıyorum, 225 45 arkayı üçlediğimde sürtme yapabilir mi ?
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Theillest

Orjinal amortisor ve orjinal yayları ile kullanıyorum, 225 45 arkayı üçlediğimde sürtme yapabilir mi ?
İlk takoz değişmeden sürtme yapıyordu değişince arkayı 5 lesekde sürtme yapmıyor artık 2 senedir de 225 45 takılı sıkıntı yok. Ama konfor düşecektir 16 inç e göre bunuda dikkate alın.Amortisor ve takozların durumu iyise sıkıntı olmaz bence.

mustafa26

Bana göre trajik olan bişey var ki; 17 ölçülerde takım kışlık lastik ile 16 ölçülerinde sıfır takım lastik+4 jant neredeyse aynı maliyette. Kışlık yazlık jant uygulamasına geçmek için mantıklı bir neden gibi duruyor
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Theillest

Kesinlikle doğru kışın lastik ebatında küçülme kış için daha iyi yol tutuş açısından.(yanlış biliyorsam düzeltiniz) Kışın ön düzende fazla yorulmamış olur. Kışlıkları önceden almıştık, lastikciye söylemiştik 16 jant lastik takas olursa diye bulamadı. 17 ile bir kış daha devam bakalım kısmet seneye :)

pasa_caan

kolay gelsin arkadaşlar. giulietta 1,4 aracım için lastik arayışı içerisindeyim. araçta vogtland spor yay memcut ve 225/40/18 lastik ebatım var. önceki konulara nisan ayına kadar indim fakat yeni çıkan lastik modelleri ve markaları baz alınca hangisini alacağımı şaşırdım.
Marka-Model olarak hangilerini önerirsiniz?
Ücret olarak ciddi üst segment olmasın. Malum bütçe kısıtlı. :S.
Not: 97 model e36 bmw m3 te kumho marka 19 inc lastik kullanıyordum. misal kumho marka-model nasıldır ?

Teşekkürler :clover:

pasa_caan

FİKİR VERECEK OLAN BİR ALFİSTİ VAR MI ? :(

ertena

Bütçe kısıtı olduğuna göre Nokian zLine veya Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 tavsiye edebilirim.

Kumho bana kalırsa yetersiz ürünler sunuyor.

kolay gelsin arkadaşlar. giulietta 1,4 aracım için lastik arayışı içerisindeyim. araçta vogtland spor yay memcut ve 225/40/18 lastik ebatım var. önceki konulara nisan ayına kadar indim fakat yeni çıkan lastik modelleri ve markaları baz alınca hangisini alacağımı şaşırdım.
Marka-Model olarak hangilerini önerirsiniz?
Ücret olarak ciddi üst segment olmasın. Malum bütçe kısıtlı. :S.
Not: 97 model e36 bmw m3 te kumho marka 19 inc lastik kullanıyordum. misal kumho marka-model nasıldır ?

Teşekkürler :clover:

murat

Kumho'dansa ben de Asymetric öneririm, fiyat/fayda olarak başarılıdır.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

pasa_caan

Bütçe kısıtı olduğuna göre Nokian zLine veya Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 tavsiye edebilirim.

Kumho bana kalırsa yetersiz ürünler sunuyor.

teşekkür ederim çok sağolasın fikrin için, hemen araştırıyorum...

pasa_caan

Kumho'dansa ben de Asymetric öneririm, fiyat/fayda olarak başarılıdır.

teşekkür ederim sağolasın

alkar

merhaba arkadaşlar
Aranızda Nokian Weatherproof veya WR D4 kullanan oldu mu?
Buraya hiç görmediğimiz kadar kar yağınca, kış lastiği ihtiyacımız çok acil bir ihtiyaç olmaya başladı.
WR D4'ün EU etiket değerleri çok iyi, ama bir de 4 mevsim kullanılabilen Weatherproof lastiği çıkmış.
Değerler WR D4'le aynı. Kullanıp deneyimleyen varsa yorumlarınız çok işe yarayacaktır...
Sevgiler  :alfisti:
MK2 Giulietta 1.6 JTDm 105hp - Rosso
MK2 147 Distinctive 1,6 T-Spark - Jarama

ahmetali

2 senedir kış lastiği olarak Michelin Alpin 4 kullanıyorum. Dün Volvo S40 SW'nin, bugün Passat'ın 3 kişi arkadan iterek çıktığı kar-buz karışık yokuşu 147 ile her seferinde güle oynaya tırmandım. Tabii ki bu bir kıstas değil ama araçlar arasındaki segment farklılığına bakarsak hem aracımın hem de lastiğimin performansından son derece memnunum. Lastikleri çok uygun fiyata ve çok iyi kondisyonda çıkma olarak almıştım. Kendi açımdan ucuz bir kış lastiği almak yerine, iyi durumdaki çıkma ama kaliteli lastiği tercih ediyorum.
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

alperuzi

merhaba arkadaşlar
Aranızda Nokian Weatherproof veya WR D4 kullanan oldu mu?
Buraya hiç görmediğimiz kadar kar yağınca, kış lastiği ihtiyacımız çok acil bir ihtiyaç olmaya başladı.
WR D4'ün EU etiket değerleri çok iyi, ama bir de 4 mevsim kullanılabilen Weatherproof lastiği çıkmış.
Değerler WR D4'le aynı. Kullanıp deneyimleyen varsa yorumlarınız çok işe yarayacaktır...
Sevgiler  :alfisti:
D3 canavar gibi gidiyor Ankarada. D4 de gayet iyidir. Weatherproof yazın biraz üzebilir, yaz özellikleri CrossClimate kadar iyi değildi.

admin

Burada birinci ile sekizinci arasında sıralama çok fark var gibi görünse de aslında not ortalaması çok fark yok. Yani birincisi çok iyidir, sekizinci çok kötüdür denemez. Veriler notlar kişiler beklentilere göre de değerlendirilebilir.

Kış Lastikleri - 205/55 R 16*
1. Continental WinterContact TS 860 91 H - (2+/1-/2/1)**
2. Michelin Alpin 5 91 H - (1-/2+/2/2)
3. Goodyear UltraGrip 9 91 H - (2+/2+/2/2-)
4. Dunlop Winter Sport 5 91 H - (1-/2+/2-/2)
5. Pirelli Cinturato Winter 91 H - (2/2+/2/2+)
6. Semperit Speed-Grip 2 91 H - (2/2/2/2)
7. Nokian WR D4 91 H - (2+/2/2-/2-)
8. Hankook Winter i*cept RS² 91 H - (2/2-/2/2)
*Sıralama test sonucuna göre (Puan eşitliğinde alfabetik sıralamaya göre sıralama)
** Parantez içindekiler Kar / Islak / Kuru / Masraf kriterlerini vermekte

Kış Lastiker 255/55 R 18* (SUV modeller için)
1. Goodyear UltraGrip Perfo. SUV Gen-1 109 V - (2/1-/2+)**       
2. Continental WinterContact TS 850P SUV 109 V - (2+/2+/2)       
    Dunlop Winter Sport 5 SUV 109 V - (2+/2+/2)       
4. Pirelli Scorpion Winter 109 V - (2+/2/2)       
5. Michelin Latitude Alpin LA2 109 V - (2+/2/2-)       
6. Hankook Winter i*cept evo2 SUV 109 V - (2/2/2-)
*Sıralama test sonucuna göre (Puan eşitliğinde alfabetik sıralamaya göre sıralama)

Kış Lastikleri 245/40 R 18*   
1. Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 97 V - (1-/2/2)**       
2. Continental WinterContact TS 850P 97 V   - (2/2/2)       
    Dunlop Winter Sport 5 97 V - (1-/2-/2-)       
    Pirelli Winter Sottozero 3 97 V - (2/2/2)       

Dört mevsim lastikler 205/55 R 16*
1. Michelin CrossClimate 94 V - (2-/2+/2+/1)*       
2. Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 94 V - (2+/2/2-/2)*
* Parantez içindekiler Kar / Islak / Kuru / Masraf kriterlerini vermekte

AutoBild'ten alıntıdır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

emre_deniz

Continental Yanakları yumuşak olur kasislerde yarılabilir dediler. Öyleymiş tecrübe edindim)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

cyk

Arkadaşlar şuan kullanmakta olduğum bridgestone turanza lastiklerim var,henüz 2,5 yıllık 33000 km kullanıldılar.Ancak sağ ön lastiğimde bir adet balon oluşmuş,genel olarak da ön lastiklerde deformasyon var.Diş derinliği ise 4 lastik için de iyi seviyede.Şimdi bu durumda 4 lastik mi değiştirsem yoksa 2 lastik mi kararsızım?Bir de lastik tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum. :)

ozroztrk

Lastikler için dis derinliğinden ziyade lastiklerdeki deformasyona dikkat etmeli. Lastiğin üzerinde çatlaklar oluşmaya başladı ise değiştirmenizde fayda var. Bunun dışında goodyear efficient grip güzel bir lastiktir. Tavsiye ederim.

mehmet_QV

Okuduğum yorumlarda Turanza ları bitirmek zaten çok zor diyorlar. Baya sert bi lastik olduğu söyleniyor. Bencede sadece diş derinliğini baz almayın. Değiştirilcekse dört lastiğin değiştirilmesinde fayda var. Aksi takdirde aracın dengesi bozuk olacaktır.
2011 Giulietta 1.4 Multiair Distinctive

martini_lancia

Arkadaşlar şuan kullanmakta olduğum bridgestone turanza lastiklerim var,henüz 2,5 yıllık 33000 km kullanıldılar.Ancak sağ ön lastiğimde bir adet balon oluşmuş,genel olarak da ön lastiklerde deformasyon var.Diş derinliği ise 4 lastik için de iyi seviyede.Şimdi bu durumda 4 lastik mi değiştirsem yoksa 2 lastik mi kararsızım?Bir de lastik tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum. :)

Maddi olarak nasıl bir bütçeniz var bilmiyorum ama en azından ön 2 lastiği değiştirmenizde fayda var,bütçe elveriyorsa tam takım tabiki  güzel olur.

Michelin,Goodyear,Pirelli,Nokian,Lassa,Starmax,Goodrich ve Toyo markalarının farklı yaz/kış çeşitlerini kullandım aralarında sıralama yaparsam Japon menşeyli olan Toyo'yu f/p anlamında en öne koyarım.Bir daha lastik alacağım zaman kesinlikle Toyo alacağım.

2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

alkar

D3 canavar gibi gidiyor Ankarada. D4 de gayet iyidir. Weatherproof yazın biraz üzebilir, yaz özellikleri CrossClimate kadar iyi değildi.

zaten şu weatherproof'u aklıma sokmasalardı kesin kararım D4'tü...
ama dediğin gibi yazın sıkıntı yaşayabilirim veya çok çabuk bitebilir diye düşünüyorum.
Nokian Finlandiya gibi her mevsim soğuk yazın biraz sıcak ülkeler için yapmış olabilir weatherproof'u sanırım
Çok teşekkürler yorum için  :serefe:

alkar

Burada birinci ile sekizinci arasında sıralama çok fark var gibi görünse de aslında not ortalaması çok fark yok. Yani birincisi çok iyidir, sekizinci çok kötüdür denemez. Veriler notlar kişiler beklentilere göre de değerlendirilebilir.

Kış Lastikleri - 205/55 R 16*
1. Continental WinterContact TS 860 91 H - (2+/1-/2/1)**
2. Michelin Alpin 5 91 H - (1-/2+/2/2)
3. Goodyear UltraGrip 9 91 H - (2+/2+/2/2-)
4. Dunlop Winter Sport 5 91 H - (1-/2+/2-/2)
5. Pirelli Cinturato Winter 91 H - (2/2+/2/2+)
6. Semperit Speed-Grip 2 91 H - (2/2/2/2)
7. Nokian WR D4 91 H - (2+/2/2-/2-)
8. Hankook Winter i*cept RS² 91 H - (2/2-/2/2)

Kış Lastiker 255/55 R 18* (SUV modeller için)
1. Goodyear UltraGrip Perfo. SUV Gen-1 109 V - (2/1-/2+)**       
2. Continental WinterContact TS 850P SUV 109 V - (2+/2+/2)       
    Dunlop Winter Sport 5 SUV 109 V - (2+/2+/2)       
4. Pirelli Scorpion Winter 109 V - (2+/2/2)       
5. Michelin Latitude Alpin LA2 109 V - (2+/2/2-)       
6. Hankook Winter i*cept evo2 SUV 109 V - (2/2/2-)

Kış Lastikleri 245/40 R 18*   
1. Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 97 V - (1-/2/2)**       
2. Continental WinterContact TS 850P 97 V   - (2/2/2)       
    Dunlop Winter Sport 5 97 V - (1-/2-/2-)       
    Pirelli Winter Sottozero 3 97 V - (2/2/2)       

Dört mevsim lastikler 205/55 R 16*
1. Michelin CrossClimate 94 V - (2-/2+/2+/1)*       
2. Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 94 V - (2+/2/2-/2)*
* Parantez içindekiler Kar / Islak / Kuru / Masraf kriterlerini vermekte

AutoBild'ten alıntıdır.

You are not allowed to view links. Register or Login çok teşekkürler! her zamanki gibi 10 numara nokta atışı bir cevap :)
ebatlarda 17" olmaması bi düşündürdü beni sadece, ama sanırım inch farkı lastiğin yapısını çok değiştirmez...
147'imde Good year Ultragrip 9 kullanıyordum, dağ tepe bayır demeden istediğim her yere gönül rahatlığıyla gittim ama o lastikler alırken üstünde vardı. Şimdi Nokian'ı denemeyi düşünüyorum, You are not allowed to view links. Register or Login nin dediği gibi weatherproof sanırım yazın üzer beni. D4'leri alınca yorumu yazarım buraya tekrar ;)