Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar Michelin Primacy 3 GRNX 245/45/R18 96W lastik lazım. Uygun fiyatlı bildiğiniz bir yer var mı? İnternet olursa çok iyi olur. Ben en ucuz 480TL'ye buldum.

illa michelin mi olcak abi? bi de tek mi? takımmı?

abi pedere alıcaz yeni 18 jant aldı. İllaki michelin primacy 3 olacak. Tam bi michelin hastası çünkü. Takım olarak tabi.

abi iyi fiyat almışsın :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

hi_cazz

Arkadaşlar Michelin Primacy 3 GRNX 245/45/R18 96W lastik lazım. Uygun fiyatlı bildiğiniz bir yer var mı? İnternet olursa çok iyi olur. Ben en ucuz 480TL'ye buldum.

illa michelin mi olcak abi? bi de tek mi? takımmı?

abi pedere alıcaz yeni 18 jant aldı. İllaki michelin primacy 3 olacak. Tam bi michelin hastası çünkü. Takım olarak tabi.

abi iyi fiyat almışsın :)

lastikburada.com.tr den aldım usta. O zaman alıcaz ordan.

Run flat mi, 480 KDV dahil mi?

Kdv dahil. RF değil. Normal.

Note 3 ile tapatalklandı

erdem1904

Halit sürekli iş makinası lastiği aldığımız yer Conti bayisi. Michelin'de de iskontoları var. Ondan özel fiyat almaya çalışıyorum. Ancak peşinen söylediği fiyatın çok çok iyi olduğu... Üretim tarihi 2014 mü?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

hi_cazz

Halit sürekli iş makinası lastiği aldığımız yer Conti bayisi. Michelin'de de iskontoları var. Ondan özel fiyat almaya çalışıyorum. Ancak peşinen söylediği fiyatın çok çok iyi olduğu... Üretim tarihi 2014 mü?

Abi söylediğim yer burası. Üretim yılı falan yazmıyor. Son aşamada almadan önce arayıp öğrenirim ona göre alırım diye düşündüm zaten. Ama eğer ki sen dediğin yerden uygun bir fiyat alabilirsen ona bakarız.

erdem1904

475 KDV ve nakliye dahil :) Üretim tarihi en eski 2013 ortası olabilir. World'e 8, Bonus'a 4 taksit.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

hi_cazz

475 KDV ve nakliye dahil :) Üretim tarihi en eski 2013 ortası olabilir. World'e 8, Bonus'a 4 taksit.

Abi bugün siteyi arayıp sorayım bakalım 2014 mü 2013 mü? Ona göre seni ararım. Teşekkür ederim ilgin için.

Bu arada aldığımız jantıda göstereyim. Sport donanımının orjinal jantları. Cosmo'da ise opsiyon olarak geliyor.

erdem1904

Burası da 2014 yollayabilir ama garanti değil. Lastikburada 2014'ün garantisini veriyorsa oradan al  :) Kargoyu orasıda karşılıyor mu? Babanlar nerede yaşıyordu ben Isparta dedim :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

hi_cazz

Burası da 2014 yollayabilir ama garanti değil. Lastikburada 2014'ün garantisini veriyorsa oradan al  :) Kargoyu orasıda karşılıyor mu? Babanlar nerede yaşıyordu ben Isparta dedim :)

Isparta'da yaşıyor. lastikburada ücretsiz kargo gönderiyor. Bugün arayıp öğrenicem. Sana dönüş yaparım abi.

erdem1904

Tamamdır  ;) Zaten arada kayda değer fark kalmıyor bu durumda. Sadece tarih önemli...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

hi_cazz

Tamamdır  ;) Zaten arada kayda değer fark kalmıyor bu durumda. Sadece tarih önemli...

Daha ucuz olmaz ama yine de sorayım dediğim michelin bayisine girdim. 2014 üretim in 470tl ye yeni sibop, balans, sökme takma dahil anlaştık. Ummadığın taş baş yarıyormuş :D

Note 3 ile tapatalklandı

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

Hazır konu güncel iken yazayım. Malum 18 janta geçince dandik kumho kullanıyordum onu hiç bahsetmeme gerek yok :) çok geçmeden pzero aldım. Pzero ile bridgestone turanzayı kıyaslayacak olursam , pzero ciddi anlamda ayrı bir dünya. Islakta kuruda harika. Yol tutuşu süper. Örnek verecek olursam ; Ankaralılar bilir,bilkent köprüsünde keskin bir viraj var hatta şenlik zamanları ve eski zamanlarda viraja hızlı girip eskişehir yoluna uçanlar olmuş. Bridgestone turanza ile 60-70 ile girdiğimde arabanın kaydığını hissediyordum ancak pzero ile 70-80 giriyorum banamısın demiyor , hele de ısınınca yola yapışıyor. Pzeroyu kullanmaya başladığımdan beri milletin pzero,pzero diye tutturduğunda bir iş varmış dedim :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

hi_cazz

Hazır konu güncel iken yazayım. Malum 18 janta geçince dandik kumho kullanıyordum onu hiç bahsetmeme gerek yok :) çok geçmeden pzero aldım. Pzero ile bridgestone turanzayı kıyaslayacak olursam , pzero ciddi anlamda ayrı bir dünya. Islakta kuruda harika. Yol tutuşu süper. Örnek verecek olursam ; Ankaralılar bilir,bilkent köprüsünde keskin bir viraj var hatta şenlik zamanları ve eski zamanlarda viraja hızlı girip eskişehir yoluna uçanlar olmuş. Bridgestone turanza ile 60-70 ile girdiğimde arabanın kaydığını hissediyordum ancak pzero ile 70-80 giriyorum banamısın demiyor , hele de ısınınca yola yapışıyor. Pzeroyu kullanmaya başladığımdan beri milletin pzero,pzero diye tutturduğunda bir iş varmış dedim :)

Pzero'nun performansı konusunda zaten söylenecek birşey yok. Fakat performans lastiği olduğu için hamuru bana göre sert. Pzero Rosso takılı bir insignia ya bindim bizim lastikler michelin primacy hp o baya sert geldi micheline göre. O yüzden benim kişisel tercihim yine michelin olur. Fakat onunda sadece primacy serileri. Pilot sport olursa oda serttir.

Note 3 ile tapatalklandı

Sercan Keklik

Pzero'nun performansı konusunda zaten söylenecek birşey yok. Fakat performans lastiği olduğu için hamuru bana göre sert. Pzero Rosso takılı bir insignia ya bindim bizim lastikler michelin primacy hp o baya sert geldi micheline göre. O yüzden benim kişisel tercihim yine michelin olur. Fakat onunda sadece primacy serileri. Pilot sport olursa oda serttir.

Note 3 ile tapatalklandı

Bi yanlislik var ustad
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

hi_cazz

Abi bana dediysen eğer sadece subjektif yorumda bulundum. Daha 2 hafta öncesine kadar pzero nasıl deseler ben hiçbir yorumda bulunmazdım. Çünkü bildiğim bir lastik değildi. Ha şimdi biliyorum tam anlamıyla oda hayır. Sadece küçük bir izlenimimi söyledim. Daha önce continental, dunlop, bridgestone, toyo, goodyear ve michelin kullandım sadece. Bunlar hakkında az çok bişeyler söyleyebilirim. Benim dediğim gibi 1. Tercihim michelin p3. Eğer michelin olmazsa sadece sizlerden edindiğim bilgilerle pzero tercih ederim. ;)

Note 3 ile tapatalklandı

Adza

Arkadaşlar, 16" performans lastik almam gerekiyor, uygun fiyatlı ve tutuşu iyi olan bi marka var mıdır :D

Sercan Keklik

Abi bana dediysen eğer sadece subjektif yorumda bulundum. Daha 2 hafta öncesine kadar pzero nasıl deseler ben hiçbir yorumda bulunmazdım. Çünkü bildiğim bir lastik değildi. Ha şimdi biliyorum tam anlamıyla oda hayır. Sadece küçük bir izlenimimi söyledim. Daha önce continental, dunlop, bridgestone, toyo, goodyear ve michelin kullandım sadece. Bunlar hakkında az çok bişeyler söyleyebilirim. Benim dediğim gibi 1. Tercihim michelin p3. Eğer michelin olmazsa sadece sizlerden edindiğim bilgilerle pzero tercih ederim. ;)

Note 3 ile tapatalklandı

yok kesinlikle michelin primacy serisi daha yumuşaktır ama %20 bilemedin %30 fark eder öyle söyliyim. Üstü imkansız. Rosso serisi için. Pzero Rosso dan hemen hemen bir %40 %50 daha serttir.  Primacy ile Zero yu karşılaştıramayız kesinlikle primacy yumuşak hem fikiriz ama rosso yabana atılmayacak derecede yumuşak :) Benim favori listemde 1. numarayı alır. Düz Zero dan bile iyidir öyle söyliyim ama yağmurda kendisini unutuyoruz :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

hi_cazz

Note 3 ile tapatalklandı

yok kesinlikle michelin primacy serisi daha yumuşaktır ama %20 bilemedin %30 fark eder öyle söyliyim. Üstü imkansız. Rosso serisi için. Pzero Rosso dan hemen hemen bir %40 %50 daha serttir.  Primacy ile Zero yu karşılaştıramayız kesinlikle primacy yumuşak hem fikiriz ama rosso yabana atılmayacak derecede yumuşak :) Benim favori listemde 1. numarayı alır. Düz Zero dan bile iyidir öyle söyliyim ama yağmurda kendisini unutuyoruz :)

Abi ben rosso diye biliyorum ama yarın tekrar bakarım. Bu aralar lastik aramaktan gördüğümü, duyduğumu karıştırıyor olabilirim.

Note 3 ile tapatalklandı

chao

Sahsen simdi lastik alacak olsam Good Year eagle f1 asymetric 2 alirdim, islak kuru yol tutusu mukemmel bir lastik,Pirelli p zero da en az onun kadar iyi bir lastik.. Sonrasinda Hankook Ventus S1 Evo 2 ideal bir performans lastigi..
Bu uc lastigin de birbirinden asagi kalir yani yok. Tabi bu yorumu uhp lastiklerden kullandigim bildiklerim arasinda yapiyorum. Michelin ne kullandim ne de test ettim..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Sercan Keklik

Note 3 ile tapatalklandı

Abi ben rosso diye biliyorum ama yarın tekrar bakarım. Bu aralar lastik aramaktan gördüğümü, duyduğumu karıştırıyor olabilirim.

Note 3 ile tapatalklandı

Bu arada lastik hamur degerlerine baktım rosso da zero da aynı degerde fakat yanakları yapısal olarak farklı teknolojı ondan sertlık var aralarında
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

EsEsliyim

Arkadaşlar forumda lastik ve jantlarla ilgili bir bölüme rastlayamadım bende konu başlığı açmaya karar verdim. Belki başıma bununla ilgili bir problem gelmeseydi farkedipte bu konu başlığını açmayacaktım :)

2006 Model 156 Sahibiyim ve benden önceki sahibi araca 205/55 ölçülerde lastik takmış bir çok yerde gördüm 156 larda bu lastik ebatları kullanılıyor ama benim başıma gelen durum sanırım bu geniş lastikle ilgili. Dün aracın bagajı dolu ve arka koltuk da da 3 kişi vardı. yolda giderken (özellikle biraz bozuk yollarda) aracın sol arka tarafından sık sık sürtme sesi duydum ve inip baktığımda bu sesin lastiğin çamurluğa sürtmesinden kaynaklandığı kanısına vardım. Ustama sorduğum da bu takılan lastiklerin kalın olduğunu ve bu şekilde yüklemelerde bu sürtmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Alfa 156 ların orjinal fabrika çıkışı lastik ölçülerinin 185/65 15 olduğunu en fazla da 195 takılması gerektiğini daha büyük lastiklerin bu sürtmeyi yapacağını söyledi ayrıca bu kalın lastikler bu arabalar için en iyisi olsaydı zaten fabrikada bu şekilde takılır araçlar bu şekilde dizayn edilir dedi...

Otopark da parketmiş başka bir 156 nın gidip lastik ile üst çamurluk arasındaki boşluğa baktığımda benim aracımdan en az 2 parmak daha fazla boşluk vardı.

Anlayacağınız bu sürtme işi benim canım oldukça sıktı lastik değiştirmeye kalksak 4 lastik en az şu an 500-600 lira bakalım ne olacak ? Sanırım lastikleri orjinal haline getirmeden fazla yükleme yapmayacağız..

Bu konu da sizlerde görüşlerinizi yazar ve hangi modellerde performans ve uyum açısından hangi lastikleri kullanmamız gerektiğinden bahsederseniz bu konularda cevap arayan çok insana da yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum..

mahoretti

şimdi ilk olarak jant ölçüsü ne ? 15'' 16'' 17'' ikinci olarak araçta (sizin bilginiz dışında) yay var mı ? Yani orjinal yay daha kısa bir yay ile değiştirilmiş mi? benim aracımda 215*45*17 lastik var ama sürtme yok mesela. 205 ile o şekilde sürteceğini sanmıyorum.

halil

2006 156 için orjinal alaşım jant 16" için ebat 205*55 dir. lastiğin çamurluğa sürtmesinin nedeni ise ya patlamış amortisör yada işlevini yerine getiremeyen helezondur.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

agucba

Belki de sorun lastikten ziyade zamanla deforme olmuş olan davlumbazdan kaynaklanıyordur?

///////////////