Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brkvrl

You are not allowed to view links. Register or Login
ama adamlar yapıyor valla. ben onler için goodyear efect. grip. performance arkalar içinde conti cpc5 kullanıyorum gayet güzel kombin. tavsiye ederim.

goodyearları cok arastırdım ayrıca gercekten iyiler.

Nokian zLine
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
Continental Conti Sport Contact 5

Bunlar yüksek beklentileri olan kullanıcıları üzmeyecek lastikler.

Nokian Z Line bulmak zor sanırım.
Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

ar.159

arkadaşlar farklı bir sorunum var
3 adet sıfır michelin primacy hp 98w lastiğim var 4. yü michelin primacy 3 94y taksam sorun olur mu?

98w bulamıyor musunuz?
Hem 98 w denk gelmedi
Hem de benim kiler primacy hp
Onuda bulamıyorum  primacy 3 var

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

3 adet sıfır michelin primacy hp 98w lastiğim var 4. yü michelin primacy 3 94y taksam sorun olur mu?

ikili olarak değiştirin bence, 3 adet kullanılmış ise her ihtimalde ikili değiştirin hatta, 98w bulsanız da
Benimki 3 adet Sıfır şimdi bir tane daha Sıfır alayım dedim ya ya yada çok pahali
Ayni ozellikerde 2 adet 2011 Çıkma buldum onları arkaya taksam nasıl olur?
Yada bu lastikleri yol güvenliği ve konforu bozmadan hangi marka lastikle kombinleyebilirim?

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

120ali

Bende michelin 205/55 r16 91v primacy 3 2015 üretim lastikleri sipariş etmiştim. Dağıtıma çıkmış, bugün teslim ederler. Üzerinde takılı olanlarda aynı lastik; ıslak ve kuru zeminde viraj-frenleme performansı son derece üst düzeyde. Bu zamana kadar ABS'nin bir kere devreye girdiğini gördüm, o da Metin usta fren sistemini test ederken oldu.

alperuzi

ikili olarak değiştirin bence, 3 adet kullanılmış ise her ihtimalde ikili değiştirin hatta, 98w bulsanız da
Benimki 3 adet Sıfır şimdi bir tane daha Sıfır alayım dedim ya ya yada çok pahali
Yada bu lastikleri yol güvenliği ve konforu bozmadan hangi marka lastikle kombinleyebilirim?

Yenileri arkaya, çıkmaları öne takmanızı tavsiye ederim, onun dışında farklı marka da tercih edebilirsiniz, yukarıda Goodyear EGP hakkında bir yorum yazmıştım, tavsiye edebileceğim bir lastiktir.

ar.159

Yenileri arkaya, çıkmaları öne takmanızı tavsiye ederim, onun dışında farklı marka da tercih edebilirsiniz, yukarıda Goodyear EGP hakkında bir yorum yazmıştım, tavsiye edebileceğim bir lastiktir.
genelde tam tersi değil midir yani yeniler öne eskiler arkaya (önden çekişli arabalarda) kaçırdığım mantık ne?
eski 159 umda 2 farklı lastik kullanma hatasına düşmüştüm(biri yumuşak biri sert hamur) arabayı yolda tutamıyordum çok riskliydi ama michelinle effcient grip birbirini tamlar galiba
34 AV 0020 COMING SOON!!

alperuzi

EGP çok benzer lastik zaten michelin ile,

mantığı da arkadan kaymaları azaltmak. Otomobil dünyasını ikiye bölen sorulardan biridir bu yeni lastiğin öne mi arkaya mı takılması gerekliliği.

Ben şahsen arkaya olmasını tavsiye ederim çünkü önleri direksiyon ile kontrol edebiliyoruz, arkalarda kontrolümüz çok daha az.

Ancak öne takılırsa fren mesafesi kısalır mantığı da yürütülebilir tabi ki, bu yüzden kişisel tercihe kalıyor. :)

ar.159

EGP çok benzer lastik zaten michelin ile,

mantığı da arkadan kaymaları azaltmak. Otomobil dünyasını ikiye bölen sorulardan biridir bu yeni lastiğin öne mi arkaya mı takılması gerekliliği.

Ben şahsen arkaya olmasını tavsiye ederim çünkü önleri direksiyon ile kontrol edebiliyoruz, arkalarda kontrolümüz çok daha az.

Ancak öne takılırsa fren mesafesi kısalır mantığı da yürütülebilir tabi ki, bu yüzden kişisel tercihe kalıyor. :)
tamamdır teşekkür ettim
34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

hadi affınıza sığınarak buda bu konudaki son sorum olsun
biliyorum çok göreceli bir kavram ama
225/50-17 aynı marka alstikle 235/45-18 aynı marka lastik arasındaki konfor farkı yanağın %10 daralmasından dolayı azalan konforda tahminen %10 mudur yoksa %40 laa varacak kadar çok mudur?  :-[
34 AV 0020 COMING SOON!!

alperuzi

18'ler ile tecrübem yok,

ancak önceki aracım Vectrada orjinal 195/65R15'den 205/50R17'ye geçtim, sonra da 205/55R16'ya

konfor oldukça göreceli bir kavram evet, ancak 15-17 arası %40 azalma olmamıştır, belki %20-25 diyebilirim.

16'yı değerlendirmek biraz daha zor, çünkü 17 sonrası 16'ya geçtim ve konfor artışı belki yine %20-25 oldu diyebilirim :) Tabi bunda Starmax lastikten EGP'ye geçmem de baya büyük rol oynamıştır :)

erk1n

225/50-17 aynı marka alstikle 235/45-18 aynı marka lastik arasındaki konfor farkı yanağın %10 daralmasından dolayı azalan konforda tahminen %10 mudur yoksa %40 laa varacak kadar çok mudur?  :-[

159 'umda 225/50r17 Goodyear Efficientgrip Performance ve 235/45r18 Michelin Primacy 3 kullandım. Sürüş zevki artar, yol tutuşu artar, konfor azalır.

Otoyoldaysanız konforda azalma olmaz, çukurlarla tümseklerle dolu bozuk yoldaysanız konfor o zaman azalır.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

ar.159

159 'umda 225/50r17 Goodyear Efficientgrip Performance ve 235/45r18 Michelin Primacy 3 kullandım. Sürüş zevki artar, yol tutuşu artar, konfor azalır.

Otoyoldaysanız konforda azalma olmaz, çukurlarla tümseklerle dolu bozuk yoldaysanız konfor o zaman azalır.
işte o azalma istanbul yollarında nereden geçtim bu 18 e dedirtecek kadar çok mu yoksa sadece çukrdan çukara hissedilecek kadar azmı?
farkındayım zor bir soru :-[
34 AV 0020 COMING SOON!!

engin uzun

Bu aralar bende artık yazlık lastik almak için arastırma içindeyim.Arastırırken buldugum bir siteyi sizle paylasmak istedim.Özellikle lastiklerin etiket değerleriyle kıyaslama yapmak için ideal (Her ne kadar etiket cok cok anlam ifade etmesede).Özellikle ses konusunda hassas arkadaslar için cok faydalı olacaktır diye düsünüyorum..Site;
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

halil

yeni lastik arkaya takılır.
6. Arka Lastikler
EKSİKSİZ KONTROL İÇİN, YENİ LASTİKLERİNİZİ ARKA DİNGİLE TAKINIZ

Arka lastikler direksiyonunuza bağlı değildir, bu da dürüş esnasında yol tutuşları hakkında hüküm verilmesini aşırı derecede zorlaştırmaktadır. En iyi verimin elde edilmesi için, birçok araç için ön ve arka dingillerde farklı hava basınçları belirtildiğinden özellikle lastiklerin yerinin değiştirilmesi esnasında lastiklerinizin hava basıncını ve durumunu düzenli olarak kontrol ediniz. Güvenliğiniz için daima yeni veya en az aşınmış lastikleri aşağıdaki sebeplerden dolayı daima arka tekerlek konumlarına takınız:

Acil frenleme durumlarında veya keskin virajlarda daha iyi kontrol
Özellikle ıslak zeminlerde aracınızın kontrolünü kaybetme riskinin daha az olması
Aracınız ister önden çekişli ister arkadan çekişli olsun özellikle güç durumlarda daha iyi yol tutuşun sağlanması

ayrıca 225*50 lastiğin yanak genişliği 11,25 cm dir.235*45 lastiğin yanak genişliği ise 10,57 cm dir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ar.159

yeni lastik arkaya takılır.
6. Arka Lastikler
EKSİKSİZ KONTROL İÇİN, YENİ LASTİKLERİNİZİ ARKA DİNGİLE TAKINIZ

Arka lastikler direksiyonunuza bağlı değildir, bu da dürüş esnasında yol tutuşları hakkında hüküm verilmesini aşırı derecede zorlaştırmaktadır. En iyi verimin elde edilmesi için, birçok araç için ön ve arka dingillerde farklı hava basınçları belirtildiğinden özellikle lastiklerin yerinin değiştirilmesi esnasında lastiklerinizin hava basıncını ve durumunu düzenli olarak kontrol ediniz. Güvenliğiniz için daima yeni veya en az aşınmış lastikleri aşağıdaki sebeplerden dolayı daima arka tekerlek konumlarına takınız:

Acil frenleme durumlarında veya keskin virajlarda daha iyi kontrol
Özellikle ıslak zeminlerde aracınızın kontrolünü kaybetme riskinin daha az olması
Aracınız ister önden çekişli ister arkadan çekişli olsun özellikle güç durumlarda daha iyi yol tutuşun sağlanması

ayrıca 225*50 lastiğin yanak genişliği 11,25 cm dir.235*45 lastiğin yanak genişliği ise 10,57 cm dir.
Bilgi için çok teşekkürler. 
Yanak genişliğini de bilmemiz iyi oldu arada sadece 0.75 cm varmış konforu çok etkilememeli diye düşünüyorum.

34 AV 0020 COMING SOON!!

sp4rc0

Konfor için sadece yanak genişliği düşünmeyin. Aynı zamanda taban genişliğinin artması da konforun azalmasına sebep olabilir. 225mm ile 235mm arasında 10mm fark ediyor. Yani lastiginiiz yüzey olarak yere yaklaşık %4.5 fazla temas edecektir. Bu nedenle sürtünme (yol tutuş) ve yakıt tüketimi de yaklaşık aynı oranda artacaktır. Sürtünme arttığı için konfor azalarak uğultu da artacaktir. Tabi bunlar tamamen aynı desen lastik için geçerli.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

tayfun

Yokohama lastiklerini aktif olarak kullanan var mı merak ediyorum ben de genelde yurtdışında olumlu yorumlar alıyor fakat bizdeki lastikçiler onu alacağına Michelin al diyorlar. Michelin'den memnun değilim deyince de o zaman Yokohama hiç memnun etmez deyip Conti veya GoodYear'a öneri veriyorlar.
Yokohama c drive ac 2 kullandım iki sene kadar. ilk taktirdigimda yağmurlu bir aksamdi ve otobanda beni çok ciddi şaşırttı. çok çok iyi yol tutuyordu. 215/45/17, bu arada. sanki ıslak zeminde kurudan daha iyidi. çok sert olması dışında eibach 3'lük  yay,17 jant olmasına ragmen, malum 156 suspansyonuda çok sert, başka lastik olsaydı istanbulun o berbat cukurlarinda onlarcakere balon yapardı ama maşallah çok sağlam çıktı. sağlamlık,yol tutuşu, artısı. ses ve sertlikte kötü yanı . daha sonra goodyear F1 asimetrik kullandım, o sanki daha iydi. yumuşaklık , sağlamlık, yoltutusu tutuşu ve ses tam kivamindaydi.

ar.159

Konfor için sadece yanak genişliği düşünmeyin. Aynı zamanda taban genişliğinin artması da konforun azalmasına sebep olabilir. 225mm ile 235mm arasında 10mm fark ediyor. Yani lastiginiiz yüzey olarak yere yaklaşık %4.5 fazla temas edecektir. Bu nedenle sürtünme (yol tutuş) ve yakıt tüketimi de yaklaşık aynı oranda artacaktır. Sürtünme arttığı için konfor azalarak uğultu da artacaktir. Tabi bunlar tamamen aynı desen lastik için geçerli.
teşekkürler 18 den git gide uzaklaşıyormuyum ne
34 AV 0020 COMING SOON!!

erk1n

Lastik tabanı arttıkça sesin artacağı, yakıt tüketiminin artacağı doğrudur.  (Aynı marka-model lastikler olduğu düşüldüğünde)

Yalnız bu sizin hissedemeyeceğiniz kadar azdır. %1 gibi..

Diğer taraftan yol tutuşunuz hissedilir şekilde artar. (güvenlik)

159, 225/50r17 orjinal lastik ölçüsüyle 18" 'e rahatlıkla imkan sağlaya bir otomobildir. 18" deki standart lastik ölçüsü 235/45r18 'dir.

Mesela 166 'nın standart ölçüsü 225/45r17 'dir. 18" deki standart ölçüsü ise 235/40r18 'dir. Daha büyük ve ağır otomobil olmasına karşın gördüğünüz gibi yanaklar 159 'dan daha ince.

Ben 166 'ımda yazın 18" kullanıyorum. Daha önce 159'umda da 18" kullandım. Fiat Bravo'mda da 18" kullandım. Bunlar arasında en çok yanak kalınlığı olan 159 idi. Standart ölçüleri izin verdiği için.

Bence 159 sahipleri 18" için hiç çekinmesinler. Yalnızca kasislere biraz daha yavaş girip çukurlara daha dikkat etmeniz lazım. Temiz yolda ise tadından yenmez :)
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

halil

Lastik tabanı arttıkça sesin artacağı, yakıt tüketiminin artacağı doğrudur.  (Aynı marka-model lastikler olduğu düşüldüğünde)

Yalnız bu sizin hissedemeyeceğiniz kadar azdır. %1 gibi..

Diğer taraftan yol tutuşunuz hissedilir şekilde artar. (güvenlik)

159, 225/50r17 orjinal lastik ölçüsüyle 18" 'e rahatlıkla imkan sağlaya bir otomobildir. 18" deki standart lastik ölçüsü 235/45r18 'dir.

Mesela 166 'nın standart ölçüsü 225/45r17 'dir. 18" deki standart ölçüsü ise 235/40r18 'dir. Daha büyük ve ağır otomobil olmasına karşın gördüğünüz gibi yanaklar 159 'dan daha ince.

Ben 166 'ımda yazın 18" kullanıyorum. Daha önce 159'umda da 18" kullandım. Fiat Bravo'mda da 18" kullandım. Bunlar arasında en çok yanak kalınlığı olan 159 idi. Standart ölçüleri izin verdiği için.

Bence 159 sahipleri 18" için hiç çekinmesinler. Yalnızca kasislere biraz daha yavaş girip çukurlara daha dikkat etmeniz lazım. Temiz yolda ise tadından yenmez :)

taban genişledikçe yol tutuş artar ama bununda bir sınırı vardır.yoksa ne kadar geniş taban lastik takarsam yol tutuş o kadar artar gibi bir algı olmasın.yol tutuş dediğiniz şey aracın kütlesinin yere uyguladığı basınçtır.taban genişlediği müddetçe yere uygulanan basınç ve tutunma azalır.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

erk1n

Ağırlık, hız ve motor gücünü dikkate almak lazım.

Alfa Romeo 8C Competizione
450 hp
Önler: 245/35r20 - Arkalar: 285/35r20

Alfa Romeo Mito
85 hp
185/65r15

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Ayrıca 159, 166'dan daha ağırdır.