Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

K&N HAVA FİLTRESİ--DEBİMETRE

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SeriousAlfaManiac

quote:

uc_poyraz wrote:

Yapma yaw... Burda makine bölümünde Alfisti bi hoca war ona sordum bu debimetreyle ilgili problemi bana söylediği şansına taktırdığın filtrenin çektiği hava miktarı beynin ayarlandığı debiye yakınsa bi sorun çıkmaz ama olmazsa sakat iş problem yaratır dedi... Hatta odasında oturuyoz çıkardı dolaptan bitane Bosch marka debimetre olayı detaylı anlattı... Böylece debimetreyide tanımış oldum Register or Login"/>

Zaten mantıklı olan da o...

n/a

quote:

Alfa 156 wrote:

Vallahi ben üc yıldan beri acık hava filitresi kullanıyorum .Biz onu ama kutunun içine sallandırdık yani birnevi kutu içi gibi oldu yarısı dışarda yarısı içerde.

Şu ana kadar debi de bir problem yaşamadım.

Ama havalar hafif nemliyken o sesi mükemmel gerçekten hayvani geliyor.

bununla ilgili detaylı bilgi verirmisin ya!! hata varsa fotoraf nasıl bi uygulama yaptın tam acıklarsan sevinirim!! bide hangi marka filitre hangi modeli??

n/a

2001 156 1.6TS'leri boxer motor olarak biliyorum...

quote:

Alfadanadam wrote:

Ulvi bey bu arada otto eksozu kendi arabanıza taktırmayı düşünüyorsanız ne kadar verim alırsınız bilemem, zira sizin arabanın motoru Boxer değil....

alfisti

malesef alfa 1996 dan beri boxer motorlu araç sürmüyor pazara...en son 145-146 serisinin 1997 ye kadar olan modellerinde boxer motor kullanıldı, 156 da ise hiç kullanılmadı...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

Hadi ya... Neyse ogrendigimiyi oldu...

SeriousAlfaManiac

Bende niye herkez boxerdan bahsediyo diorum halloldu ozmn :)

n/a

quote:

boogey man wrote:

quote:

Alfa 156 wrote:

Vallahi ben üc yıldan beri acık hava filitresi kullanıyorum .Biz onu ama kutunun içine sallandırdık yani birnevi kutu içi gibi oldu yarısı dışarda yarısı içerde.

Şu ana kadar debi de bir problem yaşamadım.

Ama havalar hafif nemliyken o sesi mükemmel gerçekten hayvani geliyor.

bununla ilgili detaylı bilgi verirmisin ya!! hata varsa fotoraf nasıl bi uygulama yaptın tam acıklarsan sevinirim!! bide hangi marka filitre hangi modeli??
murat bey hala bi cwp bekliyorum sizden nasıl bi uygulama yaptınız hakkında??

n/a

buarada filtre konusunda tekrar yeni boyut benden :)

bugun muabbet hesabı bostancı Carium özel alfa romeo servisindeydik..

orda Zeki ustayla muabbet ediyorduk,Ralf(ahmet) arkadaşımızda filtre konusunu konuşuyorlardıki,kendisindede 2004 yada 2005 156 1.6 war. açık hava filtresi konusunda bana sorduğunda ben debimetre bozuluyormuş dedim açık filtreyle..yok o eskilerdeydi (makyajsızlarda yani) ben 19000km dir Green in filtre kitini kullanıyorum dedi daha hiçbir sorunum yok dedi..ama kit kullanmak gerekiyor yinede dedi..

kendi kullandığı araç we Alfa Servisinde usta..buda değişik bi refereans oldu bu konuda..ancak kendiside değindi kit halinde dedi..kendi karbon yada aliminyum kutusunda olan açık filtre kiti dedi..

ama ben yinede green yada k&n kutu içi almayı düşünüyorum o ayrı.

SeriousAlfaManiac

Kutu içi de bozdu ben olaya son noktayı koydum artık filtre takmıcam şimdi şöle ki  156 1.6 ile 147 1.6  filtre kutuları bile değişik sonuçta çıkacak debi de değişik ona göre sanıyorum ki debimetredeki ölçüm değerleride değişik ahmetin arabasında mesela ilk çalııştırınca devir 1 in altına yavaş yavaş düşerken canın ve benim arabada ilk çalıştırmalarda ufak bi sarsıntı yaşanıyor...ben kutu içi kn i de çıkardım yarın de debimetreyi değiştiriyorum hakkatende 1-2 hp için bukadar olay yaratmaya gerek yok...

n/a

quote:

SeriousAlfaManiac wrote:

Kutu içi de bozdu ben olaya son noktayı koydum artık filtre takmıcam şimdi şöle ki  156 1.6 ile 147 1.6  filtre kutuları bile değişik sonuçta çıkacak debi de değişik ona göre sanıyorum ki debimetredeki ölçüm değerleride değişik ahmetin arabasında mesela ilk çalııştırınca devir 1 in altına yavaş yavaş düşerken canın ve benim arabada ilk çalıştırmalarda ufak bi sarsıntı yaşanıyor...ben kutu içi kn i de çıkardım yarın de debimetreyi değiştiriyorum hakkatende 1-2 hp için bukadar olay yaratmaya gerek yok...

kutu içinin bozdugunu ilk kez sizden dudum? ne kadar kullandınız?

SeriousAlfaManiac

3 gün :) yetti inan bana ama dediğim gibi 156 farklı nedenini ancak yukarıda anlattığım sebeple olabileceğini sanıyorum...Başka bişey gelmiyor aklıma bence bu konunun üzerine gitmeye gerek yok her halukarda inan bana eğer en ufak bi bilgim varsa bu hava filtreleri verdiklerinden çoğunu geri alıolar bence o yüzden çok takılmaya gerek yok :)

n/a

quote:

SeriousAlfaManiac wrote:

3 gün :) yetti inan bana ama dediğim gibi 156 farklı nedenini ancak yukarıda anlattığım sebeple olabileceğini sanıyorum...Başka bişey gelmiyor aklıma bence bu konunun üzerine gitmeye gerek yok her halukarda inan bana eğer en ufak bi bilgim varsa bu hava filtreleri verdiklerinden çoğunu geri alıolar bence o yüzden çok takılmaya gerek yok :)

tabi ya bi an unutum doru gecen almıstın hata greenmi kn mi konusu gecmişti bi an tamamen aklımdan cıkmıs!!! :) ne diyim grcmiş olsun!!

SeriousAlfaManiac

ya önemli deil sizin başınıza gelmesin yani ...bilginiz olsun ben önceki stilo mada taktım komple beyin değiştirdim oradan biliorum.

n/a

vay be...bu küçücük filtreler ne masraf açio insanın başına...bende söküorum beyler filtremi 21000 km dir k&n in açık hava filtresini kullandım gayet başarılı idi..zeki ustada sök bu filtreyi motoruna yarar diil zarar verir dedi.gerçi akın ve canın dediği gibi makyajlı 156 larda bir sorun olmuormuş ama ben aldım ztn yeteri kadar zevkimi..ben eski filtreyi sökmedim sis farının arkasındaki filtre kutusunda duruyor sadece borularını söktüm devre dışı bıraktım..yerine direk çıkıştan açık filtre taktım,motora çok yakın ve acaip ısınıyor filtre bu yüzden sökücem...ee madem ne takıcaz biz can araçlara ? illa kit halindemi takıcaz bu filtreleri...onlarda çok tuzlu be canım...! ;)

alfisti

bunlarla uğraşacağınıza 2 litre bir alet alın keyfinize bakın derim....
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

Alfadanadam

Açık hava filtresinin sesi inanılmaz keyif veriyor ama problem yaratma ihtimali bile uzak tutuyor beni..Bu arada Ralf, eski filtre kabının içi toz toprak dolmuştur, aman içini iyice temizletmeden takma ( Boruları söktükten sonra üzerini iyice kapamadıysan tabi )

SeriousAlfaManiac

kit alacaksan ben satıyorum pipercross viper kit ama ben genede alfaya takma derim ahmetcim sen kardeşimsin senin iyiliğin için...usta doru solemiş yararı yok yani...

n/a

ben 21bin km dir açık k&n filtre kullaniorum herhangi bi sorunla karşılaşmadım ama otto racing son susturucu uyguladıktan sonra,gazada gelmeyip basmadım fakat araçla 170km gibi bi kaybım var bir depoda bende sebebini anlamadı ama galba debimetre gitti benim ;)

alfalara chip için bi arkadaşım izmirde ford fiestasına chip yaptırırken sormasını istemiştim 156 1.6 larda pek bir randıman alınamadığını sölemişti..ancak chipçi usta istersen arkdasın getirsin alfasını deneyelim memnun kalmassa 1 ay sonra geri alırım demişti..

SeriousAlfaManiac

ya 10 hp ye yakın veriyor superchip 600 ytl gibi bişi ama benim bu işlerde çok bilgili birini karşına alıp sorularıma cvp bulmam lzm yoksa taktırmam

n/a

annadım akın en iisi öle yap abi sen chip işini danışmadan olmaz çünkü...ama benim arkadaş fiestaya yaptı 1.6 araç manyak oldu bu seferde durmuor komple ekzos falan var chip ile resmen aracın 1. viteste verdiği çekiş abartmıyorum 2. viteste vermeye başladı aynı çekişi..!

yok bülent abi takmadan önce filtreyi kapatmiştım torba gibi bişi ile merak etme onu düşündüm toz fln olmasın die allahtan geçen açıp baktım tertemiz duruor aynen ilk aldığım gün takmıştım ztn filtreyi aynen duruyor sıfır kullanılmamış alfa filtresi gibi  ;)

master

1.6 atmosferik bir araca chip yaparsanız verdiğiniz paraya acırsınız. Yapmayın derim.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

CuoreSportivo

quote:

alfisti wrote:

bunlarla uğraşacağınıza 2 litre bir alet alın keyfinize bakın derim....

Register or Login" alt=""/>

n/a

walla bencede 2.0 Ruless ama gel görki memleketimde 0 alımda ÖTV die bişi war..

ehh peder de hep sıkıp sıkıp 0 km alma yanlısı olduğu için arada 7-8milyar yakın fark olunca alınmıyor 2.0 kolay kolay yoksa ne dert edicez filtreymiş oymuş buymuş.. :) peder in 156  2.0 misler gibi bana göre yeterli performansı war..ama gelgörki biri y.dışında 147 1.6 dist. ile 2.0 dist. arasında 1-1,500Euro fark warken burda 5000Euro gibi bi fark çıkıo ortaya :) yoksa ne işimiz olur 1250kg araba 1.6 motorla..

master

O zaman turbo işine girin :) Emin değilim ama muhtemelen stock internaller ile 150-160 hpyi görmek çok da zor olmaz. Standart fren sistemi ve süspansiyon da o güçler için yeterli bana kalırsa. Ah ah , bir Autodelta teknisyeni olsa TR'de , ortalık çuflayan Alfa'larla dolacak ama..

Atmosferik olarak 1.6'yı yükleyip de tatmin edici güç artışı elde etmek için zaten çok para harcamak lazım , üstelik bu yüklemeler sonunda aracın günlük kullanımında sıkıntılar da meydana gelir , şahsen ben dereceli egzantriği hiç sevmem mesela ki bunu yapmak şart.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

SeriousAlfaManiac

Novitec Charger kit ile bütün alfacılar mutlu olabilir tabi 10000 dolar cash parayalada mutlu olabilirler :)