Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

K&N HAVA FİLTRESİ--DEBİMETRE

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

10000........ offf yaa bi araba parası!!

n/a

buarada görmeyenler için..

orjinal 147 ile k&n filtrenin boy ve en değil ama derinlik farkı normal mi bukadar olması??

bilmiorum bundan önce açık filtre kullandığım için k&n kutuiçini biaracın kağıt filtresiyle karşılaştırmadım.

normalmi peki bu fark?debimetrenin bozulmasıyla alakası olabilir mi acep ?

Register or Login" align="left" vspace="2" border="0" alt=""/>

Register or Login" align="left" vspace="2" border="0" alt=""/>Register or Login" align="left" vspace="2" border="0" alt=""/>

Edited by - Can on 13/04/2006  22:16:26

Alfadanadam

Derinlik farkı olması gayet normal. Neticede kullanılan malzemelerin geçirgenlik özellikleri farklı. Önemli olan en-boy uzunluklarının tam olması...
Öte yandan kutu içi filtre eğer ses de vermeyecekse neden takacaksınız ? Güç için mi :)

n/a

serviste taktırdım..

wlla usta bişi olmaz dedi..açıklar giren havanın ısı değiştiği için bozuyor ama bunda bişi olmaz dedi..artık olursa garantiden :)

SeriousAlfaManiac

bu arada tam oturmuyor filtre ne yaparsan yap oturmuyor...Cem abiyle denedik , serviste denedik , cms de denedik  en son çıkarırken kendim çıkardığım için biliyorum bariz bi açıklık oluyo KN ile..Zaten okadar ses gelmesi bana doğal gelmedi bak 5000 den sonra bariz çıkıo abi ses ...

Hayırlı olsun cancım inşallah hiçbi problem yaşamazsın sen...Yaşarsan debimetre temizleyici sprey çalışır ozaman :)

Edited by - SeriousAlfaManiac on 14/04/2006  23:24:03

n/a

walla bastım öyle aşırı bi fark duyamadım da :)

neyse işalla bişi olmaz artık taktık :)

SeriousAlfaManiac

Hayırlısı inşallah.

n/a

Arkadaşlar çok yakın bir arkadaşımdan aldığım bi bilgiye göre bi akrabasında 147 1.6 warmış ve YED açık filtre uygulamış ve şu ana kadarda hiç bir problemle karşılaşmamış arkadaşım 147 bir iki sefer kullandığını ve inanılmaz güzel ses verdiğini söyledi... 147'si olan arkadaşlara duyurulur bende denemeyi düşündüm ama 156 ve 147 lerin hava girişleri aynı yerdemi ve orjinal filtreleri aynımı bilmiyorum o yüzden servisin bulunmadığı bi yerde yaptırmak istemedim...

master

Kaç km olmuş ? Hemen sorun çıkmayabilir. Hatta hiç de çıkmayabilir ama bu tamamen şans meselesi. Sonuçta açık hava filtrelerinin arasında çok büyük farklar yok , birisi bozuyorsa diğeri de bozar ancak kimisi hiç sorun yaşamazken kimisi taktıktan çok kısa bir süre sonra debimetreyi bozabiliyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Walla takalı 1 yıl falan olmuş galiba... Bi sorar öğrenirim... Ama filtre YED açık filtreymiş...

Alfa 156

Vallahi ben 3 yıldan beri KN kullanıyorum kutunun içine sallandırdık yani ne açık nede kutu için oldum.
Ama debiye şu ana kadar bir sorun yaşamadım allaha şükür.Ama elbette o ses yüzünden yakıtım arttı sesi duyacam diye deli gibi yüksek devirde gidiyorum.Ama have yağışlı veya nemli ise o zaman işte çok güzel ses veriyor alet.

n/a

konu bi deli kuyuya taş atmışa dondu :))))))

n/a

Bu kutu içine sallandırdığın açık filtrenin resimlerini gösterebilirmisin bizde bilgilenelim bakarsın bende denerimya tutarsa diye...

quote:

Vallahi ben 3 yıldan beri KN kullanıyorum kutunun içine sallandırdık yani ne açık nede kutu için oldum.
Ama debiye şu ana kadar bir sorun yaşamadım allaha şükür.Ama elbette o ses yüzünden yakıtım arttı sesi duyacam diye deli gibi yüksek devirde gidiyorum.Ama have yağışlı veya nemli ise o zaman işte çok güzel ses veriyor alet.

n/a

Okuya okuya mal oldum :) Ne anladım hirc birşey sonuc sıfır.

agucba

Açık Hava Filtresi'nin debimetreyi bozduğuna dair bir bilgi yok. Bozmaz.

///////////////

AlfistiKerem

Aynen katılıyorum Serkan kardeşime.3 senedir açık hava filtresi ile dolaşıyorum bozmadı.5 sene kullanan biliyorum bozulmadan.Fasa fiso bu işler.Bozulanlar ise tesadüften bozulandır.

Alfadanadam

Debimetreyi bozan filtrenin yağıdır. Yağsız tip bozmamalı diye düşünüyorum.

agucba

Deniyor ki, açık hava filtresi daha geçirgen olduğu için debimetrenin içindeki saç teli kalınlığındaki sensör zamanla kirleniyor ve bu parçanın işlev yapamamasına sebep oluyor.
Ancak aracı stop ettikten sonra debimetrenin içindeki bu parça, 3-4 saniye boyunca 1000 dereceye kadar ısınarak üstünede birikmiş olan kıl, tüy ve başka şeyleri yakarak yok etmekte.
Bülent'in dediği gibi, hava filtresinin yağlı olması belki bozabilir. Zira hava fitresini temizlemek için yağ kullanılıyor ve temizlik esnasında yağ fazla kullanınca muhtemelen zarar verebiliyor.
Bunun için tavsiye edilen, eğer açık filtre kullanılacaksa, bunların kit olarak kullanılması (K&N 57i mesela) veya debimetreden mümkün olduğu kadar uzak ancak performans işini engellemeyecek kadar da yakın olması.

///////////////

ATA

Kutu içi K&N lerde yağlı ancak pek problem gözükmemekte. Zaten 1000 derecede yağ buhar olur gider. Açık, kapalı, yağlı, yağsız debiyi bozar diye bir şey kesin oalrak bilinmiyor.

Her konuda kendini sağlama alan novitec firması bile en aptal yere açık filitre koymuş durumda. Ben de kutu içi K&N var, çok şükür daha bir problem yaşamadım ama artısınıda görmedim, yalan yok.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

quote:

Kutu içi K&N lerde yağlı ancak pek problem gözükmemekte. Zaten 1000 derecede yağ buhar olur gider. Açık, kapalı, yağlı, yağsız debiyi bozar diye bir şey kesin oalrak bilinmiyor.

Her konuda kendini sağlama alan novitec firması bile en aptal yere açık filitre koymuş durumda. Ben de kutu içi K&N var, çok şükür daha bir problem yaşamadım ama artısınıda görmedim, yalan yok.

Tam kutu içi filtre alma kararını wermişken bu denirmi yaww :) Ata harbi hiç hissettirmiyormu kendini kutu içi filtre??

Ayrıca kutu içi tipinin yağsız olanları warmı??

Alfadanadam

Umur'cum arabanın gücünü arttırmak için bu tür şeylere bel bağlama, üzülürsün sonra.

ATA

Pskolojik olarak +2Hp alıyorsun, başka hiç bir işe yaramaz. Sonuçta motora giren hava belli =)

Ha chip yaparsan etkisini mutlaka görürüsn.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

quote:

Umur'cum arabanın gücünü arttırmak için bu tür şeylere bel bağlama, üzülürsün sonra.

Aslında bülent abi şu yaz günlerinde klima açıkken araba alt devirlerde tepki wermiyor yaptıgım egzoz olayından sonra biraz rahatladım ama filtreyide kullanırsam etkisi küçükde olsa artar diye düşünüyodum , yoksa çok agresif kullanmak gerekiyor buda benzini çok yaktıyırıyor tabi.

selim

Ben her iki alfamda da açık filitre kullandım,ancak herhangi bir debimetre arızası gerçekleşmedi.Belki de o kadar uzun km yapmamış olmamdan ötürü.
İlk alfam olan Mk1 156 1.6 da K&N apollo soğuk hava kiti kullandım.Performansta herhangi bir farkı olmadı,daha doğrusu benim hisettğim bir güç artışı olmadı.

Aynı flitreyi V6 turboda da kullanıyorum şu anda.Orjinal flitre ile k&n apollo arasında bariz bir fark hisedebiliyorum,ancak bu  3. ve 4. vitesten sonra kaput içine soğuk hava girmeye başlayınca hisediliyor.Bunda gtv'nin hava filitre yuvasının motordan ayrı bir bölümde olmasının da etkisi var tabi.Orjinal hava flitreme göre 100km/h ve üzeri hızlarda çok daha kuvettli bir ivmelenme hissedebiliyorum.

1.6 motorlarına hava filitresi düşünen arkadaşlara söyleyeceğim şu:Eğer bir performans artışı beklentiniz varsa boşuna para harcamayın derim.Çünkü aradaki fark insanın fark eşiğinin çok altında.Sadece ses almak için açık filitre almak isteyenlere sıcak havadan uzak bir yer seçmelerini öneririm,aksi taktirde motordan filitreye giren sıcak hava performansı olumsuz etkileyecektir.Malum soğuk havada oksijen daha fazla sıcakta ise daha azdır.

156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

kaptan_swng61

quote:

Pskolojik olarak +2Hp alıyorsun, başka hiç bir işe yaramaz. Sonuçta motora giren hava belli =)

Ha chip yaparsan etkisini mutlaka görürüsn.

Psikolojik +2 hp çok iyi beee