Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

K&N HAVA FİLTRESİ--DEBİMETRE

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

kısa ve net birşey yazıcam bu konu tadsızlaşıyor cünkü hakaretler edılıyor falan üzülüyorum....

AÇIK hava filtresi hiç bir işinize yaramaz... Yoldaki tozu topragı çekersınız ne mutlu size derim ancak..

Size kazandırdıgı bi güç falan olmaz hayal ürünü.. Ona bakarsanız bir yazı vardı forumda araştırın.. daha dogrusu resim onno usta test etmiş bir filtre 15 hp vermiş yok artık.... Son susturucuyla 5 hp kazandık diyenleride biliyoruz bu hpler o kadar kolay kazanılıyorsa niye fabrikalar takmıyo bunları? Bi kere beygir konusunu açık ve kutu içi filtrelerde aklınızdan sılın atın..

Kit filtre alındıgı taktırde araçta başka bir ekipman varsa, komple egsoz,  beyin vs.. o zaman size kazandırıcagı güç max...!!! 5 hp oda cok güçlü turbo bi aracınız vs varsa..

Filtre debimetreyi bozar mı? evet bozar.. Açık hava filtresi debimetreyi bozar.. neden? toz toprak topluyor, temizlemedginizde geçmesi gereken hava geçmiyor, aracın yakıt düzeni bozuluyor... toz pislik filtreden debimetre sensörüne gidiyor, ayriyetten hava akış yolu kısaldıgından debimetrenin bozulması çok yüksek. Açık hava filtresi ile ben 40bin km yol yapıp debimetrem saglam diyen kimseyi görmedim.

Kapalı hava filtesinde böyle bi problem yok.. yalnız!!! bizim debimetrelerimiz zaten ıhlı (Yani dertli) 60-80 binde bozulan cıhazlar öyle temızlemeyle falanda en fazla 10-20 bin km götürücek ürün bunlar.. Kalitesiz oldugunu düşünmüyorum resmen ap açık ortada kalitesiz oldugu cünkü..

ayriyetten ben bir tek filtreden beygir kazandım diyen varsa.. Buyursun gelsin Maslak Paşaoğlu Dynoya gidelim parasını ben verıcem beygiri göstersin.. (Alfa Romeo olucak araba)

Edited by - SerCy on 21/06/2008  12:25:07
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Burak

bende sercana katılıyorum, 4-5 yıl önce internette bunun la ilgili bi test bulmuştum kutu içi filtreler güç vermek bi yana bazılarında düşme bile vardı . açık filtrelerse yanlış hatırlamıyorsam %1 gibi güç veriyordu o da sünger yapılı olanlar. adamlar hiç filtre kullanmadan bile test yapmışlar o şekilde en fazla güç alınıyordu doğal olarak ama rakamlar net aklımda kalmamış .
1997 Gtv V6 TB

master

Selim Abi GTV V6 Turbo'ların debimetresi mekanik olduğu için bozmak çok zor, yani açık hava filtresi zararlı değil zaten.

Ancak açık hava filtresi takıp debimetre öldüren bir sürü insan varken, "bozmaz" dememek lazım Twin Spark'lar için de. İlla ki bozmayabilir, ama demek ki bozulan da var. Yani şans meselesi.

Bir de başarılı bir Cold Air Intake uygulamak gerçekten zor. Standart filtreyle aldığınız performans sürekli sabit, açık filtre bir yerden sonra illa ki ısınıyor, performansınızı düşürüyor.

Açık filtre veya kutuiçi ne zaman işe yarar. Güzel bir chip-tuning ile kullanılır, ekstradan birkaç hp katar o zaman. Ama onun dışında herkesin de dediği gibi, pek bir olayı yok ses vermesinin dışında.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Ben chip yapğmayı düşündüğüm için aldım, standart motorla binecek bir insan 10.000 kmde bir standart filitresini değiştirdiği zaman zaten en iyi havayı motoruna adırıyor. Mühendisler bu işi bizlerden daha iyi biliyor emin olun, onlarda açık filitre takmayı biliyorlar bizim kadar ;)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

CAPTAIN

Tam konu kapanmış gibi gözükürken ben bir şey sormak istyorum..
Resimdeki aparat işe yarar bir aparatmıdır.
Arabanın normal hava kitine bağlanabilir mi?

You are not allowed to view links. Register or Login

Fotosunu upload edemedim o yüzden bulunduğu linki veriyorum reklam olarak algılanmasın lütfen..

Açıklması ilgimi çekti ne derece doğru bilenler var mı?

Bir de bu ürün dikkatimi çekti bu filtre nasıl acaba?

You are not allowed to view links. Register or Login

Teşekkürler..

Edited by - CAPTAIN on 04/07/2008  13:29:38

admin

Boş şeyler bunlar Onur, hiç uğraşma.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.