Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 - Modifiyeler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Konu feci hortlamış mı bana mı öyle geliyor? :)

Açık hava filtresine ben de kaput içinden sıcak hava çekmesi nedeniyle mesafeli yaklaşıyorum. Bir de Twin Spark'ların, en azından 2 litre için konuşuyorum, emme tarafının çok spesifik bir tasarımı var diye okumuştum. Tabii gerçekte dinleyen arkadaşların yorumu daha değerli.

Yine 156 için konuşuyorum ama 147 de üç aşağı beş yukarı benzerdir: Bol çukurlu, daha önemlisi ani tümsekli yerlerde kullanılmayan 156'ya düzgün -30mm yay şart, amortisör değişmeden daha fazlası zulüm. Bunların zayıf karnının amortisör olduğundan neredeyse eminim artık. Standart yaylarda amortisör tepki veremeden o kadar çok yaylanıyor ki hız kesicilerden eskaza az hızlı geçince kafayı sallayıp yere vuruyor. -30mm Eibach ile karter muhafazayı bu şekilde vurma ihtimali azalıyor.

Ama bu sefer de süspansiyon yolu kısaldığı için ani tümseklerde amortisör vurmaya başlıyor. Ona dikkat etmek gerek. -50mm gibi yaylarda bu sorun daha da artacaktır.

Theillest

You are not allowed to view links. Register or Login
Konu feci hortlamış mı bana mı öyle geliyor? :)

Açık hava filtresine ben de kaput içinden sıcak hava çekmesi nedeniyle mesafeli yaklaşıyorum. Bir de Twin Spark'ların, en azından 2 litre için konuşuyorum, emme tarafının çok spesifik bir tasarımı var diye okumuştum. Tabii gerçekte dinleyen arkadaşların yorumu daha değerli.

Yine 156 için konuşuyorum ama 147 de üç aşağı beş yukarı benzerdir: Bol çukurlu, daha önemlisi ani tümsekli yerlerde kullanılmayan 156'ya düzgün -30mm yay şart, amortisör değişmeden daha fazlası zulüm. Bunların zayıf karnının amortisör olduğundan neredeyse eminim artık. Standart yaylarda amortisör tepki veremeden o kadar çok yaylanıyor ki hız kesicilerden eskaza az hızlı geçince kafayı sallayıp yere vuruyor. -30mm Eibach ile karter muhafazayı bu şekilde vurma ihtimali azalıyor.

Ama bu sefer de süspansiyon yolu kısaldığı için ani tümseklerde amortisör vurmaya başlıyor. Ona dikkat etmek gerek. -50mm gibi yaylarda bu sorun daha da artacaktır.
Çok güzel açıklamışsın abi ağzına sağlık ozaman eibach ile daha agresif spor amortisör seçmek yol tutuşunu ve konforuda bir tık artıracaktır diyebiliriz herhalde :)

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

octinum

Çok güzel açıklamışsın abi ağzına sağlık ozaman eibach ile daha agresif spor amortisör seçmek yol tutuşunu ve konforuda bir tık artıracaktır diyebiliriz herhalde :)

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

Konforu bazı durumlarda artıracak, bazı durumlarda artıracak diyebiliriz o tamam da, yol tutuşa etkisi beklediğin gibi olmayabilir. :)

Bende şimdilik sadece Eibach'lar var, amortisörler gelecek senenin bütçesine kaldı. Ama sertleştikçe arabanın hafif engebeli virajlarda kayma eğiliminin arttığını hissedebiliyorum. Yani atıyorum aynı virajı standart yaylarla 100'le hafif kayarak alıyorsam yaydan sonra 95'te kaymaya başlıyor diyelim. Rakamlar tamamen sallamasyon, genel fikri versin diye yazdım. :)

Öte yandan sert yayla bu virajda tahmin ve kontrol edilebilirliği artıyor. Yumuşak yaylarla verdiği tepkiler daha muğlak kalıyor, sert yayda daha direkt tepki alabiliyorsun. Hem arabanın ne yapacağı daha kolay anlaşılabiliyor, hem de gaz ve direksiyonla ufak oynamalar daha kolay hale geliyor. Süspansiyon geometrisi yumuşak yaydaki kadar değişmiyor çünkü engebelerde.

Tabii yukarıda örnek verdiğim viraj, hız olarak 30km/s yazan otoban çıkışı. :) Yayı takın o viraja da benim gibi değil insan gibi girin tavsiyesi verip kaçayım.  >:D

ALFAtih

147mde yayda var açık filtrede var ilk açık filtre kullanışım değil hiç sıkıntı yaşamadım.
Arkadaki yaylarım herhalde üretim hatalı önlere göre çok aşırı yerde çamurluk lastik arasına el girmiyor olmasına rağmen hiç sürtmedim aracımı önler gayet güzel ama arka taraf sekiyor herhalde bir vogtland yolu gözüküyor.
Yalnız 147ye hoş bir modifiye yapılacaksa 1. adım 17 jant + lastik 2. adım yay 3. adım çift çıkış egsoz ilave olarak pek fazla şey istemiyor zaten 147 naçizane..

OnurG

Şimdi olay şu beyler.

Yol Tutuş üzerine Ordinaryus olmuş bir firmanın araçlarına, YAY mı takıyorsun ?  siz daha iyi biliyorsunuz değil mi, ALFA'dan. Eibach,vogtland filan markaları daha iyi biliyor.

-yol Tutuş istiyorsan, Komple Yürüyen ekipmanlarını değiştirirsin. Yol Tutuşu YAY ile iyileştiremezsiniz. arabanın sekmesi veya virajlarda yatmaması iyi yol tuttuğu anlamına gelmez.

-Yol Tutuş olayı, yani HANDLING konuları, derin bir kuyudur. Yay takarak, aaa ben aracımın yol tutuşunu arttırdım diyemezsiniz. Psikolojiktir.

Hava filtresi olayı, açık filtre takmayın-sıcak hava çekmek aracın performansını düşürür.

- Kutu içi filtre alın takın. Kutuya da "ısı yalıtımı" yapabilirseniz ne ala süper olur.

yani asıl olarak, aracınızı seviyorsanız, yay ve açık filtre TAK MA YIN.

yigitekimdemir

Açık filtre yerine filtre kazanı altında emme susturucusu var onu sökün zaten açık filtre gibi böğürtü veriyor. Alt koruma kapağı yerindeyse zaten su alma riski olmaz ama öteki türlü açılan bölüme bir boru yapmak gerek.

Alfa handling olayını biliyor elbette ama bu araçlar herkese satılıyor, herkese de spor yaylar falan gitmez.

Alfa 156 nın spor paketinde eibach yaylar ve bilstein amortisörler standart geliyor. Ben her ikisini de taktım, 3 tane de kule gergisi ekledim, standart 156ların dağıldığı yerlerde ok gibi döndüğüm çok oluyor diğer 156 sahibi arkadaşlarla deneyince.

Tek başına spor yay elbette bu kadar yüksek verim sağlamaz ama arabanın yatmaması bile bir nebze yol tutuşu destekler. O yüzden fabrika bilmiyor sen mi biliyorsun tepkisi biraz yersiz.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

OnurG

Tek başına spor yay elbette bu kadar yüksek verim sağlamaz ama arabanın yatmaması bile bir nebze yol tutuşu destekler. O yüzden fabrika bilmiyor sen mi biliyorsun tepkisi biraz yersiz.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Fabrika biliyor ve ona göre üretiyor. Yay takıp, aracın fıtratı ile oynamak yersiz bence de. Çoğu kişinin, yay takıp yol tutuş artırdım demesi daha yersiz.

tek başına, yay olmaz. olmaaaaz :)

crackher

son susturucuyu 5 liralık sprey boyayla boyuyorum gayette güzel.2-3 ayda döküldükçe fıslatıyorum  :D